Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

@איציק נ. שלום, ברשותי פיג'ו 5008 שנת 2019 הרכב אצלי מספר ימים בודדים - הופיעו לי כמה סמפטומים-

1. לפעמים אחרי הנעה הופיע תקלה "תקלה במערכת בקרת שיוט אוטומטית" מכבים ומניעים לפעמים זה נעלם והבקרת שיוט עובדת.

2. אחרי יום שלא נסעתי ברכב הKeyless לא עבד והייתי צריך לפתוח את הרכב עם השלט והופיע על המסך "מצב חסכון באנרגיה מופעל" והמראות לא נפתחו אוטומטית רק אחרי הנעה. אחרי הנעה של הרכב זה הסתדר, אבל אח"כ שוב בערב חזר על עצמו הכיתוב במסך והמראות אבל ה Keyless פתח את הרכב.

3. אחרי שהייתי בתחנת דלק ניסיתי להניע אבל הרכב הראה תסמינים כאילו אין חשמל בשביל לתת סטרטר אלא היה תקתוקים (בקיצור תסמינים שאין חשמל) ניסיתי אחרי 2 דקות הרכב הניע כל הנורות נדלקו (כל סוגי נורות התקלה).

כעת זה נעלם אבל מידי פעם חוזר התקלה בבקרת שיוט.

האם יש סיכוי יותר מסביר שזה תקלה ב BPGA הזה ? יש דרך לבדוק זאת או רק לבצע החלפה ואז לדעת אם הסתדר ?

פורסם

תיקתוקים יכולים להעיד גם על מגעים רופפים במצבר או בעיה אחרת של מתח לסטרטר.
כדאי להיכנס לבדיקה במוסך לפני שמספידים את ה BPGA.
לציין שבשלב מסויים ה BPGA בוטל (או עבר REMODELING וכבר אינו מופיע בתצורה המוכרת שלו) אבל אני לא יודע לומר לך בוודאות אם ב 2019 הוא עדיין מופיע או לא.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, איציק נ. כתב:

תיקתוקים יכולים להעיד גם על מגעים רופפים במצבר או בעיה אחרת של מתח לסטרטר.
כדאי להיכנס לבדיקה במוסך לפני שמספידים את ה BPGA.
לציין שבשלב מסויים ה BPGA בוטל (או עבר REMODELING וכבר אינו מופיע בתצורה המוכרת שלו) אבל אני לא יודע לומר לך בוודאות אם ב 2019 הוא עדיין מופיע או לא.

המגעים לא רופפים ואין שום בעיה במתח של הסטרטר, אני יודע איך נראה ניסיון הנעה שאין חשמל מספיק וזה מה שהיה.

הBPGA נמצא על המצבר בחלק החיצוני (בדיוק כמו אצלך בתמונה, שנת ייצור הרכב 2018 עליה לכביש 2019)

איך מוסך יכול לדעת האם הבעיה ב BPGA ? (והאם אפשר לבדוק זאת בעצמי ? יש לי Lexia - DiagBox אבל הייתי מעדיף כמה שפחות לחטט)

עריכה אחרונה על ידי Deutz912
פורסם

הסימפטומים אצלך קולעים ב 80%-90% לבעיות של BPGA. זה עדיין לא 100% אבל אני אומר בזהירות - כנראה שהכיוון ברור.
לומר לך משהו - אני לא ממש זוכר אם בדקתי תקלות דאז עם העניין הזה.
בהתחלה היו התראות שווא על נורות ערפל ורק שזה המשיך עם ההתראה על טעינת מצבר (שנעלמה בשבריר שניה) התחלתי לחפור יותר. ברגע שהאוטו גם סירב להגיב ללחיצה על לחצן ההתנעה ונשאר רדום -  הכל התחבר וידעתי כבר מה הכיוון לפתרון (יש הרבה מידע במרשתת על זה).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

@Deutz912 אני לא הייתי שולל גם מצבר חלש

תבדוק בן כמה הוא אולי כדאי לבצע בדיקה אצל חשמלאי למתח.

זאת תופעה די מוכרת כשהמצבר חלש ב3008/5008 הרכב מציג התראות על תקלות שלא קשורות אחת לשניה ובאות והולכות.

עריכה אחרונה על ידי TZR84

פורסם
לפני 12 שעות, TZR84 כתב:

זאת תופעה די מוכרת כשהמצבר חלש ב3008/5008 הרכב מציג התראות על תקלות שלא קשורות אחת לשניה ובאות והולכות.

האמת שרק עכשיו ראיתי את ההודעה שלך, בצהריים הלכתי לחנות שמתעסק במצברים הוא בדק את המתח ואכן המצבר היה בסוף חייו (הסתכלתי במכשיר שהוא בדק), כמעט גמור לגמרי. הוא רצה 800 ש"ח על מצבר של וולטה 70AH סטרטסטופ, ראיתי במקום אחר במחיר יותר זול לכן לא החלפתי שם.

אלך בלנ"ד מחר להחליף מקווה שיפתר הבעיה לגמרי.

פורסם (נערך)

רק מעדכן שהחלפתי את המצבר אצל "מצבר פור יו" הגעתי אליו הביתה לטירת יהודה (נסיעה של 12 דקות בערך) כשהגעתי אליו יצא ריח של חומצה ומעט עשן  מהמצבר  (יצא גם חומצה מאיזה חור בחלק העליון של המצבר) והיה רותח (שנת 22), הוא החליף לי את המצבר וב"ה הכל תקין.

אני ממליץ מאוד על הבחור קוראים לו אוריה, הוא נתן לי שירות מעולה חוץ מזה שהוא אדם מאוד נחמד ואמין ובמחיר הכי טוב שמצאתי באזור שלי (מצבר 70AH - Start Stop - של ורטה שנתיים אחריות (הוא גם נתן לי תעודת אחריות כתובה) בעלות 850 ש"ח), מצרף את המספר פלאפון שלו למי שיצטרך - 050-972-1680.

349 ביקורות בגוגל - 5 כוכבים.

• אהבתי 2
פורסם
בתאריך 14.9.2025 בשעה 22:16, איציק נ. כתב:

אבל אני לא יודע לומר לך בוודאות אם ב 2019 הוא עדיין מופיע או לא.

בתאריך 15.9.2025 בשעה 08:30, TZR84 כתב:

אצלך אין BPGA והמצבר היה גמור :-) 
יש לך מזל שלא החלפת שום חלק לפני שהלכת לבדוק את המצבר, למרות שנראה שהיית משוכנע שלא שם הבעיה.

תתחדש

• רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

פיג'ו 5008 שנת 2019 1.6 דיזל - ב 100% יש לי BPGA זה יושב צמוד למצבר, זה נראה בדיוק כמו בתמונה שצילמת, מחוברים לזה הרבה חוטים, בשביל להחליף מצבר היה צריך לפרק כמה ברגים להוזיז את ה BPGA לצד קצת ורק אז היה אפשר לשלוף את המצבר החוצה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...