Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש יותר מדי זמן פנוי בתקופת החגים לחשוב על כל מיני רעיונות מפגרים, אז הנה אני כאן...
האם יש דרך לקבל רישיון חשמלאי מוסמך למישהו שזה לא עיסוק העיקרי שלו והמטרה היא רק ללמוד משהו חדש + יכולת לעשות עבודות לקרובים שלא למטרת רווח?
יש לי את הידע הבסיסי בחשמל - תואר ראשון בחשמל ואלקטרוניקה, אבל לא במערכות הספק. למיטב הבנתי זה לא תורם יותר מדי.
האם יש דרך להשלים את ההתמחות אם סיימתי את התואר לפני יותר מ-10 שנים? או שצריך להתחיל את המסלול לימודים לחשמלאי מאפס?

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

מצטרף לשאלה. גם אני מהנדס אלקט' עם כמה עשרות (...) שנים ניסיון, ואותה מחשבה עברה גם במוחי (בעיקר כגיבוי תעסוקתי למקרה שאהיה צעיר מדי למות, אבל זקן מדי להייטק ולרוקנרול). אני מבין לא מעט בחשמל (לא בזכות הלימודים כמובן) ומדי פעם חוטא בעבירות/עבודות חשמליות בבית, אבל לא חולם לעשות זאת מחוץ לביתי בלי רישיון מתאים.

פינדר, השאלה יותר ספציפית - האם למהנדס אלקטרוניקה יש "קיצורי דרך".

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם
לפני 3 שעות, amit_a כתב:

כסיימת תואר ראשון בחשמל לא קיבלת רישיון לדרגה כל שהיא?

לא, חייבים לעשות התמחות במערכות הספק / זרם חזק על מנת להירשם בפנקס מהנדסים ולקבל רשיון חשמלאי.

לפני 3 שעות, פינדר כתב:

אתה יכול להשתעשע בחיפוש בפורום (שאלה שנשאלה כמה פעמים):

https://carsforum.co.il/search/?q=רשיון חשמלאי&quick=1&type=forums_topic&nodes=13

אכן משעשע! מצאתי עוד אופציה - לעשות תואר הנדסאי.

השאלה האם יש אפשרות לקצר לימודי הנדסאי ולקבל פתורים על סמך לימודי תואר?

פורסם
לפני 3 שעות, yuvk כתב:

האם למהנדס אלקטרוניקה יש "קיצורי דרך".

לא, כי אין קשר בין הדברים שלומדים.

אם עושים חשמלאי מעשי/מוסמך לומדים בעיקר פרקטיקה, עם תאוריה מזערית.

הפתרון הכי יעיל זה למצוא את המסלול הכי קצר שיש לחשמלאי מוסמך/ מעשי. אבל צריך לזכור שבחלק מהמסלולים צריך פרקטיקה של שנה כדי לקבל את הרשיון (אחרי שכבר קיבלת תעודה).

פורסם

חיפשתי אופציה ללמוד לבד בבית ולהבחן במבחנים של מה"ט. לא מצאתי אופציה כזו. אם יש מבחנים ואני עובר אותם, למה אני צריך לשלם למכללה (שלא לדבר על לחמם את הכיסא).

:turn-l:
פורסם
לפני 25 דקות, Ooga כתב:

למה לא? סטודנטים לתואר מקבלים פתורים על סמך לימודי הנדסאי, למה שלא יהיה קשר?

פורסם (נערך)
לפני שעה, yuvk כתב:

למה אני צריך לשלם למכללה (שלא לדבר על לחמם את הכיסא).

אני שואל את את אותה השאלה כבר שנתיים (לקחתי מסלול של טכנאי/הנדסאי חשמל בשביל תעודת החשמלאי כי הייתה איזה הנחה משוגעת וזה יצא יותר זול מחשמלאי מוסמך).

אני גם לא לומד שם כלום כמעט, בגלל זה אני מגיע ל 10% מהשיעורים רק כדי לראות מה החומר.

לפני כשעה, Boltik כתב:

למה לא? סטודנטים לתואר מקבלים פתורים על סמך לימודי הנדסאי, למה שלא יהיה קשר?

כבר רשמתי - זה לא אותו חומר. בהנדסה אתה מקבל פתור ממה שלמדת בהנדסאי שרלוונטי. החומר שאתה לומד בהנדסה לא רלוונטי לפרקטיקה שתלמד עבור תעודת החשמלאי, ולכן זה לא ישנה כלום.

אולי זה יחסוך לך איזה מבחן פנימי במתמטיקה (שבמילא לא תצטרך להגיע לשיעורים שלו כדי לעבור את המבחן), אבל לא מבחני מה"ט.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם

אני מדבר על הקורסים כמו:

מתמטיקה 176
פיזיקה טכנית 96
אנגלית 64

תכנון מחשבים 48
תורת החשמל 240
מערכות סיפרתיות 128
אלקטרוניקה תקבילית 96
אלקטרוניקה ספרתית 64

תורת הבקרה 144

כל אלו נלמדים גם בתואר וזה מסתכם ל-1056 שעות, שזה חצי מהמסלול.

פורסם
בתאריך 3.10.2022 בשעה 12:36, yuvk כתב:

חיפשתי אופציה ללמוד לבד בבית ולהבחן במבחנים של מה"ט. לא מצאתי אופציה כזו. אם יש מבחנים ואני עובר אותם, למה אני צריך לשלם למכללה (שלא לדבר על לחמם את הכיסא).

רק עבור התשלום למכללה. הם גם צריכים לגזור קופון על הדרך.

ואגב, גם אם תהיה טוב מאד לא בטוח שתעבור את מבחן מה"ט. קרה לחבר מהכיתה.

אחד טוב, שוחה בחומר היטב, פתר נכון- לדעתי היה אמור לקבל 80+. 

קיבל ציון נכשל. 

הבודק של המבחן או שהיה שיכור, או שחיכה להגשת ערעורים (שהם בתשלום כמובן) על הציון. 

במקרה שלו זו סאגה קפקאית במיטבה, ואני בטוח שהוא לא היחיד. 

יש מצב שהבודק של המבחן למד אצל המרצה שלימד אותנו :rofl:☹️

OOGA, נראה לי שאנחנו באותה המכללה...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בתאריך 3.10.2022 בשעה 12:32, Ooga כתב:

אם עושים חשמלאי מעשי/מוסמך לומדים בעיקר פרקטיקה, עם תאוריה מזערית.

הפתרון הכי יעיל זה למצוא את המסלול הכי קצר שיש לחשמלאי מוסמך/ מעשי. אבל צריך לזכור שבחלק מהמסלולים צריך פרקטיקה של שנה כדי לקבל את הרשיון (אחרי שכבר קיבלת תעודה).

לא נכון

חשמלאי מוסמך יש הרבה תאוריה שצריך להבין , מעט מאוד מתמטיקה ברמת חטיבה וקצת תיכון, יש פרקטיקה , והיא בהחלט חלק לא קטן, אבל אם אתה מהנדס עדיף לעשות השלמה לזרם חזק , 5 קורסים 2 מעבדות ופרוייקט גמר, ולקבל ישר רישיון ראשי , עם אופציה לעשות וועדה לקבל חשמלאי מהנדס, אבל זה כבר קצת יותר השקעה.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...