Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, darkmanxxx כתב:

לא מובנת הדרישה, היום יש מנשאים/גגונים מעולים.

משנע שלושה זוגות , על מנשא אופניים סאריס בונז 3 , על 208 גיטי איי + 3 אנשים ברכב. 

גם אני עם אחד על הגג ועוד 2-3 מאחורה. פיתרון טוב. (רק להיזהר לא להיכנס לחניון עם האופניים על הגג!).

פורסם
לפני שעתיים, llaavvii כתב:

מכיר היטב ונסעתי לא מעט על הסילברדו (עומדות 2 כאלו בחניה מולי של שכנים ואני משתמש כשצריך),
וזה  עדיין משאית, מפוארת , סוחבת בצורה מדהימה, לך תעמיס ארגז עם 800 ק' למי שצריך את זה רק עבור אופניים...
מכסה מנוע בגודל שולחן פינגפונג....

אתה לא מתייחס לכל מה שאני כותב, החוסר נוחות שתיארת מתאימה במקרה של ראם לדגם 3500 למי שאין צורך במשקל כבד כמו פותח השרשור 2500 יעשה עבודה מצויינת.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

לקחתי את הראם 2500 שלנו לסופ"ש אחרי כמה חודשים שלא נהגתי בו (אלא ברכבים קונבנציונליים יותר).

צריך לציין שהראם המדובר על רביעיית בולמי פוקס שמשפרים עוד יותר את יכולת שיכוך המתלים.

לפני 3 שעות, daniel204 כתב:

למי שאין צורך בסחיבת משקלים ועדיין רוצה להנות מראם, קיים ראם 2500 שמשתמש באותו מנוע אך פחות בנוי לסחיבת משקלים כמו ב3500 בגלל מערכת מתלים שונה וכך מספק נוחות גבוהה גם כשהרכב ריק.

נוחות גבוהה גם כשהרכב ריק זה אובררייטד לאללה. האוטו הוא משאית עם יחסי ציבור - הוא זז כל הזמן על המתלים שלו.

כשמתרגלים לזה זה פחות מפריע (ואני נהגתי על אחד 4.5 שנים), אבל כשקופצים אליו מרכב סטנדרטי הוא פשוט מעייף. כן, גם אם מזניחים את הגודל העצום (שלא מפחיד את מי שרגיל אליו).

בתאריך 2.6.2022 בשעה 09:04, evc כתב:

ואם רק רכב מסחרי, מהו הרכב המסחרי הקטן ביותר שיתאים למשימה הזאת ועדיין יכלול אבזור, איכות נסיעה ועלות אחזקה כמה שיותר דומה לרכב רגיל.

אז איכות נסיעה ולא פחות מזה עלות אחזקה (כתבתי על זה פעם בהקשר לראם הקודם) ממש שונות מרכב רגיל.

יש לי תחושה שפות"ש יצטרך להתפשר ביגטיים בסט הדרישות שלו אם יש לו כוונה להשאר באיזור החיוג של רכבים סטנדרטיים.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם (נערך)

הדרישה שהצגתי נובעת מכך שלולא הפתרון הזה לא נשתמש באופניים (ואני אומר את זה מניסיון שהיה לנו בעבר).

דבר ראשון יש בעיית מקום של אחסון 4 אופניים בחדר מדרגות של בניין משותף.

דבר שני יש 70 מדרגות ממקום האחסון בחדר המדרגות לכביש (האופניים לא נכנסות במעלית, אולי רק זוג  זוג בעמידה איכשהו, אבל המעלית חוסכת רק חצי מהמדרגות).

דבר שלישי צריך להעמיס אותם על המנשא שברכב, להוריד אותם כשמגיעים למקום הרכיבה, לאחר הרכיבה שוב להעמיס אותם על המנשא וכשמגיעים הביתה שוב להוריד אותם.

כמובן שכל האבוג'רס הזה ייפול עליי וגם ייגמור אותי פיזית עוד לפני שרכבתי מטר אחד.

חשבתי על יונדאי סטאריה החדש, מאובזר בכל טוב נראה לי הרכב המסחרי הכי קרוב לרכב רגיל.

אבל הוא גדול מדי, יקר מדי והעלות האחזקה תהיה בסופו של דבר יקרה יותר מרכב רגיל היברידי בצורה די משמעותית (רק צריכת הדלק היא בערך פי 2 למרות מנוע הדיזל) וזה לא שווה את המאמץ, אנחנו סתם משפחה שרוצים לרכוב מדי פעם, אם היינו רוכבים מקצועיים זה היה סיפור אחר.

אני מתחיל להבין את החיבה של האמריקאים לטנדרים ענקיים, רק ששם הם זולים ומתאימים למרחבים.

כנראה שנשכור אופניים מדי פעם, ייצא יותר זול למרות שזה תענוג די יקר ל- 4 אנשים.

מה באמת עושות משפחות שרוכבות על אופניים עם כל הבלאגן הזה?

עריכה אחרונה על ידי evc
פורסם

אני רוכב...
יש לי מחסן - ומנשא לאופניים (בינוני עלה 500 ש"ח - היום חד משמעית הייתי משקיע בסאריס),
יש לך שכן עם מחסן יותר נגיש? תנסה לשכור ממנו מקום בכמה שקלים רק לאופנים.

פורסם

אתה רוצה לשמור את האופניים קבוע ברכב?
מה השווי של האופניים? במקרה של גניבת רכב הביטוח לא יכסה את האופניים. ובנוסף אין קסמים - אתה תצטרך רכב ענק, ארוך, מסורבל וגם יקר לקניה ואחזקה בשביל לשים בפנים 4 זוגות אופניים + 4 אנשים.

אני רוכב, בעבר הייתה לי ברלינגו, הייתה מצויינת ל 3 נוסעים + 3 זוגות אופניים, עם קיפול של זוג מושבים מאחורה. 4 + 4 זו בעיה.
יש לי מנשא אחורי של סאריס הרבה שנים, יש להם מנשאים מצויינים, אבל לא מכיר מנשא ל 4. אולי מנשא לוו גרירה...

דרך אגב כל פעם שאנחנו מחפשים דירה - מקום אכסון לאופניים בתוך הדירה זה תנאי סף. חלק מהאופניים תלויים על הקיר אחד מעל השני, יש כל מיני פתרונות. במקרה שלי בלב גוש דן - יותר קל (יחסית) למצוא דירה עם מקום לאופניים מאשר חניה לרכב בגודל המדובר.

פורסם

מה אם נגררת סגורה?

אולי אתה יכול לאפסן אותם בפנים ולהשאיר בצד החניה כשלא בשימוש.

כשמגיע יום שרוצים לרכב - מחברים לוו גרירה והופ-הופ-טרללה, הכל מוכן לרכיבה בלי שום התארגנות נוספת.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם (נערך)

רעיון יפה מאד, לא חשבתי על נגררת סגורה באמת.

אוכל לשים אותה במקום החניה הפרטי שלי ולחנות עם הרכב בחוץ, כי אין לי מקום אחר לשים אותה.

אבל אולי תהיה בעיה להוציא ולהכניס את הנגררת ממקום החניה כי היציאה והכניסה היא בסיבוב של 90 מעלות.

בכל אופן שווה בדיקה, תודה.

עריכה אחרונה על ידי evc
פורסם

אם שביל הגישה לחניה ללא שיפוע, אפשר לדחוף את העגלה הנגררת ביד (גם אם היא עמוסה עם האופניים).

• רעיון טוב! 2

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

נגררת סגורה בערך 8K לחדשה (חבר טוב קנה אחת "מאובזרת" לפני כחודש...
וו גרירה עוד כמה אלפים - הרבה יותר זול מלקנות רכב, אבל קח בחשבון שפחות נוח להסתובב עם נגרר.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מנשא 4 אופניים וו גרירה Thule Hang 9708 | חן אופן (chanofan.co.il)

זה מה שעושים בחול, תמצא בין החברים שלך מישהו שיש לו חצר/מחסן ותשאיר שם את האופניים, קנה רכב רגיל, תתקין לו וו גרירה וחסכת הרבה כסף

• רעיון טוב! 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)

אני מעדיף להימנע מכל העמסת והורדת האופניים מהמנשא והובלה ממחסן או חצר וכו' וגם אין לי חבר כזה שיסכים לזה ואני גם רוצה אפשרות להשאיר את האופניים בנגררת הסגורה כשאני בחוץ עם הרכב.

אבל נתת לי רעיון לשים את הנגררת הסגורה בחניה של דירה של אבא שלי, יש לו 2 חניות אחת אחרי השניה והוא משתמש רק בחניה אחת והחניות נמצאות בחניון מקורה עם מחסום בכניסה לחניון, ככה שזה יותר בטוח גם מבחינת גניבות.

עריכה אחרונה על ידי evc
  • רעיון טוב! 2
  • תוכן חדש...