Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי אני אבדוק אם בכלל יש צינורית שם כי נראה לי שלא.

זה תקף גם למצברי AGM?

המצבר עלה 730 כולל מע״מ, לא יודע למה אבל הם עשו הנחה.

פורסם

אני מעדכן שהיום הלכתי להחליף את המצבר אצל טויוטה אבל הם מכרו לי מצבר מחודש יולי 2021 שזה מצבר יחסית ישן ובמחיר גבוה

אז וויתרתי עליו וזיכו אותי ואחרי עוד קצת מחקר הבנתי שהמצבר המקורי הוא בכלל לא AGM מבפנים אלא הוא בטכנולוגיית AGM שזה בעצם רלוונטי רק לסוג המבנה החיצוני שלו

שהוא maintenance free ושהוא אטום וסגור אבל הוא לא בנוי מבפנים כ-AGM אלא כמצבר רגיל.

מה שאומר שגם מצבר של בוש באותו אמפר ומידות מתאים. מבדיקה שעשיתי מצבר AGM אמיתי שהוא גם מאפשר פריקה עמוקה יותר מתחיל מ-60 אמפר והוא פי שתיים כמעט יותר גדול ועם פי שתיים יותר כח התנעה.

וברכב היברידי אין צורך בכזה מצבר כי כשהמנוע בנזין לא עובד תמיד המנוע החשמלי עובד ומספק חשמל לכל הרכב ולא המצבר, בהיברידי המצבר הוא רק להתנעה הראשונית.

אז קניתי מצבר של בוש, גם חדש מהחודש, גם שנתיים אחריות ולא שנה וגם 200 שקל פחות.

סוג של חזרנו לנקודת ההתחלה, אבל אני מקווה שבזכות ניתוק הקודנית והעלוקה ניתקנו את צרכני הזרם שהיו פורקים את המצברים הקודמים.

אם עדיין תחזור הבעיה אני אקח אותו למוסך שיחברו אותו למחשב ללילה שלם.

אני לא ראיתי שום צינורית ולא קראתי בשום מקום שצריך להתקין צינורית למצבר אטום, קראתי שהמצבר האטום בנו אותו ככה שהחומרים ממוחזרים או משהו כזה ככה שאין פליטת גזים אבל אני מעריך שאולי זה רלוונטי לדורות קודמים של מצברים.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Ilan PT כתב:

סוג של חזרנו לנקודת ההתחלה, אבל אני מקווה שבזכות ניתוק הקודנית והעלוקה ניתקנו את צרכני הזרם שהיו פורקים את המצברים הקודמים.

אם עדיין תחזור הבעיה אני אקח אותו למוסך שיחברו אותו למחשב ללילה שלם.

אני לא ראיתי שום צינורית ולא קראתי בשום מקום שצריך להתקין צינורית למצבר אטום, קראתי שהמצבר האטום בנו אותו ככה שהחומרים ממוחזרים או משהו כזה ככה שאין פליטת גזים אבל אני מעריך שאולי זה רלוונטי לדורות קודמים של מצברים.

המסקנות שהגעת אליהם בחלקם לא נכונות אבל לא נורא.

המצבר שרכשת תוצרת בוש נחשב למצבר ללא טיפול והוא אינו אטום.

בשני צידי המצבר קיימים פתחי איוורור כאשר צד אחד יש לסגור בעזרת פקק המסופק עם המצבר ואת צידו השני יש להשאיר פתוח. אם קיימת צינורית יש לחבר את הצינורית לפתח.

הפתח נועד לשחרור גזים רעילים הנוצרים בזמן טעינת המצבר או במקרה של מתח טעינה גבוה שעלול לגרום לפליטת גזים רעילים שצריך לפנותם מהמצבר.

* תעלה צילום של המצבר משני צידיו ואני אנסה להראות לך היכן הפתחים.

לגבי המסקנה שהגעת אליה שהמצבר המקורי אינו AGM זו טעות. תבדוק בספרות האחזקה של הרכב או באתר של ייצרן המצברים Yuasa את סוג המצבר המתאים לרכבך.

** אני לא פוסל התקנת מצבר איכותי תוצרת בוש או וורטא כתחליף למצבר המקורי של הייצרן שהוא מסוג AGM אבל כול אחד יעשה את חחשבון שלו.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

לדעתי אתה צריך לבדוק צריכת זרם כשהמנוע כבוי, הקצב בו הרכב מחסל מצברים הוא לא הגיוני. 

המליצו לך על איש מקצוע, קפוץ אליו ותן לו לבדוק את מערכות החשמל לעומק. 

במקום להחליף מצבר בכל תדלוק, חבל על הכסף ועל הסביבה 

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

חשוב לי לעדכן שהכל הסתדר ואני אגיד מה עשיתי:

1. ניתקתי את הקודנית והעלוקה שכנראה היו פגומות והמשיכו לצרוך זרם כל הזמן. קניתי את האוטו עם קודנית שלא עבדה אבל המנורה שלה דלקה כל הזמן ולא ייחסתי לזה חשיבות אז הבאתי מישהו שיודע לנתק קודניות ועלוקות והוא ניתק גם את העלוקה (שכנראה חשבה שהרכב כל הזמן עובד כי הקודנית כל הזמן עבדה או משהו כזה).

2. ביטלנו את המנגנון סגירת חלונות אוטומטיים בנעילה לכל מקרה שהאוטו מנסה לסגור את החלונות כשהוא כבוי וככה גומר את המצבר.

3. נכנסתי להגדרות של הרכב וביטלתי את האיתור מפתח אוטומטי שמאפשר להתניע את האוטו כשהמפתח בכיס, מסתבר שהמנגנון הזה כל הזמן עובד ומחפש אם המפתח נמצא בסביבה ועכשיו צריך להצמיד את המפתח לכפתור הנעה אבל המנגנון לא אוכל חשמל.

4. החלפתי למצבר בוש 40 אמפר.

המשכתי למדוד את המתח של המצבר בין נסיעות וחודשיים וחצי אחרי הכל עובד טוב והמצבר לא נפרק ומת, הסתיימה הסגה של 4 החלפות מצברים וכסף וכאבי ראש.

תודה לכולם על כל העזרה וההנחיות אני מקווה שזה יעזור למישהו אחר עם אותה הבעיה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...