Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

התחלתי לבנות מערכת סאונד איכותית SQ לפני כשנתיים. לאחר אין ספור ניסיונות, כולל כישלון עם התקנות של מתקינים שלצערי אינם מקצועיים, פירוק העבודה הרשלנית, ובנייה מחדש, כולל כבלים חדשים לרמקולים, ללא חיבור או קשר ( עם איזולירבנד או הלחמה ), איטום מלא של הרכב, כולל דלתות ובתי גלגלים.

כמובן החלפה לרמקולים המעולים והמקצועיים של RS AUDIO STREAM 3 WAY, מכשיר מעבד צלילים דיגיטלי - DSP של RESOLUT דגם T, שנרכשו                     מאריק - EXSOUND  ברמת גן.🥰

עבודות בנייה קורות לרמקולים מידריינג' 4.5 אינץ' - ע"י יוסי אלפיין האיש והאגדה,  ובנייה בדלתות כולל 3 טבעות הגבהה מעץ, לכל רמקול.  🥰🏆                                שיפור מערכת החשמל ע"י המתקין הוותיק והמנוסה ישראל ג'וניור - 3 הגדולים עם כבל 0 גייג'  🥰🙏

סידור כבלים חשמל וכבלים RCA מעולים מולחמים ביד עם תערובת בדיל וכסף טהור ע"י יורי מהסדנא בראשל"צ.     

איטום הרכב  ע"י דניאל קאר סיסטאמס 3 שכבות בכל הדלתות 🙏🥰

בנייה רמקול קדמי 8  אינץ' של MOREL בשיטה INVERTED ע"י רודי בסדנא שלו בחיפה.

לקראת הסוף בנייה וסידור המגברים במגש האחורי שוב ע"י רודי בסדנא שלו בחיפה, כולל פרפקסט שקוף עם תאורה לד RGB. תודה לכל המתקינים המקצועיים  שעבדו במסירות ומקצועיות על התקנת מערכת סאונד SQ ברכב שלי 🙏🏆🥰

2108462147_3.jpg

870981132_4.jpg

סאבוופר קדמי 1.jpg

1783787294_.jpg

יוסי בנייה מידריינג.jpg

בנייה מידבאס דלת.jpg

עריכה אחרונה על ידי Dani Cohen
  • אהבתי 2
פורסם

רק דני ,איפה המסקנות?

סט חדש של RS ? מה היה לפני מה ההבדלים מול הסט הקודם מה ההבדלים במיקומים.?

אני רואה שהוחלפו המגברים לסינפוני ממגברי ההיליקס קומפוטישן מלבד ה C1 שנשאר לסאב אני מניח מה ההבדלים.?

אני רואה סאב שנראה כמו מורל פרימו 8 בהתקנה אינברטד בקונסולה המרכזית?..בנוסף לזה שבתא המטען ? החלפה?

אני רואה שהוחלפו ה RCA שוב ?..מה ההבדל בין אלו לצרנוב שהיו לך.?

החלפה של DSP מה ההבדל בינו לבין הדגם הקודם ?

שידרוג שלושת הגדולים.? האם שודרגה מערכת החשמל ברכב.? מצבר פריקה עמוקה? אלטרנטור?

מה השיוף הזה בכניסה לרכב בתמונה האחרונה?

בקיצור הרבה שאלות.

• מעניין 1
פורסם
לפני 41 דקות, AUDIO KING כתב:

רק דני ,איפה המסקנות?

סט חדש של RS ? מה היה לפני מה ההבדלים מול הסט הקודם מה ההבדלים במיקומים.?

אני רואה שהוחלפו המגברים לסינפוני ממגברי ההיליקס קומפוטישן מלבד ה C1 שנשאר לסאב אני מניח מה ההבדלים.?

אני רואה סאב שנראה כמו מורל פרימו 8 בהתקנה אינברטד בקונסולה המרכזית?..בנוסף לזה שבתא המטען ? החלפה?

אני רואה שהוחלפו ה RCA שוב ?..מה ההבדל בין אלו לצרנוב שהיו לך.?

החלפה של DSP מה ההבדל בינו לבין הדגם הקודם ?

שידרוג שלושת הגדולים.? האם שודרגה מערכת החשמל ברכב.? מצבר פריקה עמוקה? אלטרנטור?

מה השיוף הזה בכניסה לרכב בתמונה האחרונה?

בקיצור הרבה שאלות.

AUDIO KING חבר נכבד אכן, יש לך הרבה שאלות חשובות ומעניינות. נתחיל מהסוף, בתמונה האחרונה, זה החזר אור בצבע שונה אין כל שיוף במסגר של הדלת.

2. לא היו לי אף פעם RCA של צ'רנוב !! היו לי RCA של חברת MONSTER דגם פשוט ! עכשיו יש לי RCA מעולים שיורי הכין לי בעבודת יד עם בדיל מעורב עם כסף טהור, יש שיפור גדול עם צליל מעולה.

3. היה לי מספר מכשירי DSP, כולל מכשיר HELIX ULTRA שעלה לי מאוד יקר כולל התקנה. לא אהבתי את הצליל " החנוק " ללא נפח שיש לדעתי האישית ל - HELIX DSP. לשמחתי שמעתי את מכשיר DSP של RESOLUT דגם T, שלדעתי הוא DSP עם הצליל הטוב ביותר שאני שמעתי, וגם חברה מקצועיים בתחום. המון צלילים, סאונד עם נפח, פירוט סאונד מטורף 🥰🏆

4. הרמקולים של RS AUDIO פשוט מעולים לטעמי ודעתי, וכן לדעת המון חברים עם ידע וניסיון שמשתמשים בהם.

5. רמקול סאבוופר קדמי 8 אינץ' מחזק מאוד את הבמה הקדמית, לא מאפשר לרמקול סאבוופר האחורי " למשוך אחורה " בשירים מסוימים כלל. מוסיף עוד נפח לסאבוופר האחורי. אבל ברור שצריך בעל מקצוע עם ניסיון כמו של רודי " הקוסם " כדי להגיע לתוצאה הרצויה והטובה בסאונד.

6. לשמחתי בקיה ספורטז' יש מצבר גל ואלטרנטור שמתאים למנועי דיזל ( 135 A ) ישראל ג'וניור עשה לי את 3 הגדולים עם כבל 0 ג'ייג' עד למגברים, גם הפלוס וגם המינוס, ששלושת הגדולים חיזקו ע"י  חיבור האלטרנטור גם למצבר וגם לשלדה של הרכב ולמנוע. אין לי צורך בשלב זה במצבר פריקה עמוקה, בנק ליטיום ועוד. יש מספיק זרם חשמל יציב 14.6 A גם ביציאה מהמצבר וגם בכניסה למגברים.

המסקנות שלי, הם : לקרוא בכל מקום בפורום וגם ברשת, על מתקינים מקצועיים בעלי ידע וניסיון, ללכת לחברים אחרים עם מערכות SQ לשמוע איך שומעים אצלם את המערכת. כמובן לבוא למפגשים על מנת ללמוד ולהעשיר את הידע בנושא מערכות SQ, בנייה של המערכת, כבלים לחשמל, כבלים RCA , אסטתיקה וסידור המערכת על מגש/בנייה ייעודית למגברים ומכשירי המערכת. בסוף אחד הדברים החשובים, לתת לאיש  מקצוע עם ידע  בנושא הכוון של הסאונד ומכשיר  DSP לכוון את המערכת עם ציוד מקצועי.

באהבה ובהצלחה, לכול החברים בתחום סאונד איכותי SQ ברכב🥰🙏     

פורסם

תתחדש דני,

לדעתי זו אחת המערכות המושקעות ביותר בארץ, נותר רק לאחל לך הנאה מההשקעה האדירה והמאמצים שעשית.

לפני 7 שעות, Dani Cohen כתב:

שיורי הכין לי בעבודת יד עם בדיל מעורב עם כסף טהור,

אחוז הכסף בבדיל להלחמה הוא קטן מאוד.

סדר גודל של אחוזים בודדים (4%), לדעתי זה לא הופך את הבדיל ל"אודיופילי"

https://en.wikipedia.org/wiki/Tin-silver-copper

• אהבתי 1
  • מעניין 1

-

פורסם

מיותר הסאב מקדימה לדעתי בתור אחד שיש לו 2…

חברים מי שרואה את האשכול אולי דני כותב מבולגן אבל לפי מה שאני יודע זה המערכת עם העלות כספית הכי יקרה בארץ כרגע, כמה כסף הוא שפך שם זה לא יאמן…

אני הייתי מפסיק מזמן, המון תוספות ושנויים שהם כבר סתם בשביל הכיף כבר לדעתי אין מה לחפש יותר מבחינת סאונד זה נטו ריגוש מהרענון והוספת רכיבים לדעתי.

אני הפסקתי למען האמת הייתי גם כזה וואלה ואני מפסוט כבר כ-8 חודשים בערך מאז שקניתי את הלאגטיה X.

תתחדש דני.

• אהבתי 1

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

HU: Mosconi Amas-96k Optical Out-> DSP: Helix Pro MK2 -> Amp: Zapco Z-150.6 AP

Front: Scanspeak 16W/4531G06 + Hybrid Audio X3-CP + Hybrid Audio X1

Sub: 2x UnderSeat JL-AUDIO ACP108LG-W3v3

פורסם
לפני כשעה, kalmangar כתב:

מיותר הסאב מקדימה לדעתי בתור אחד שיש לו 2…

חברים מי שרואה את האשכול אולי דני כותב מבולגן אבל לפי מה שאני יודע זה המערכת עם העלות כספית הכי יקרה בארץ כרגע, כמה כסף הוא שפך שם זה לא יאמן…

אני הייתי מפסיק מזמן, המון תוספות ושנויים שהם כבר סתם בשביל הכיף כבר לדעתי אין מה לחפש יותר מבחינת סאונד זה נטו ריגוש מהרענון והוספת רכיבים לדעתי.

אני הפסקתי למען האמת הייתי גם כזה וואלה ואני מפסוט כבר כ-8 חודשים בערך מאז שקניתי את הלאגטיה X.

תתחדש דני.

תודה חבר יקר KALMANGAR 🥰🙏

פורסם (נערך)

כל פעם שאני מתעדכן בשירשורים שלך דני ואני מפעיל אצלי את המערכת אני שומע פחות טוב ומתוסכל יותר מהג'אנק שדחף לי המתקין.

אבל בכל זאת תמשיך לעדכן... זה מעניין ;-)

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • אהבתי 1
פורסם

מה שרואים בשרשור הזה הוא "מסע" - תהליך שבן אדם עובר בתחום של תחביב. 

הדעות כאן הן דעות אישיות, ביקורת אישית והפקת לקחים ומסקנות - אישיים. חייבים לכבד את זה וגם צריכים לדעת לקחת את הדברים בערבון מוגבל. 

איכות הרכיבים ומידת ההשקעה הם פנומנאליים - לאורך כל הדרך. 

חשוב להבין שדברים שנכתבו כאן על הבדלים בין מוצרים מסויימים - ההבדלים בינם במציאות הם מינוריים לאחד - גראנדיוזיים לאחר - וגם זה, חייב להלקח תמיד בערבון מוגבל. 

הדיעה האישית שלי היא שבתחום הזה יש המון השפעות שהן:

א. פסיכו-אקוסטיות.

ב. אקונומיות. 

ג. חברתיות. 

זה מוכח מדעית שאנחנו לא שומעים רק מהאזניים אלא גם ממה שאנחנו "רואים" וממה שאנחנו מאמינים ותופסים מוצר אחד לעומת אחר - והדברים האלה יכולים להשתנות ולהתהפך אפילו עם הזמן! 

ועל הנדבך הזה גם מגיע הנושא של "טעם אישי" - שגם הוא - משתנה עם הזמן. 

אם לרדת כאן לשורה התחתונה - יש כאן בחירת רכיבים בלתי מתפשרת, התקנה בלתי מתפשרת, כוונים בלתי מתפשרים.

ודעות אישיות וטעם אישי מאידך וזה כבר לחלוטין בעיני המתבונן. 

בין אם אפשר להשיג תוצאות מעולות באותה מידה עם הרבה פחות או לא - זה ממש לא העניין. העניין כאן הוא שבנתיב שנבחר כאן - קשה מאוד לטעות. 

אל תנסו למצוא גבולות, קווים אדומים - בטח שלא בשביל אנשים אחרים. תיקחו מכאן את מה שמדבר אליכם ותקבעו את הגבולות לעצמכם בלבד.

בנימה זו - לסאב פרימו 8 של מוראל יש גם אח מסדרת אולטימו טיטניום. בעיני הסאב (פרימו) הפשוט והזול הזה של מוראל על המגבר הנכון - הוא לא פחות ממדהים (מנסיון...). 

• מעניין 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...