Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1580 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מנסה לעזור לבן משפחה.
יש לו אופנוע שבפנס הראשי שלו מותקנת נורה 12 וולט סטנדרטית מטיפוס BA20d של 35w.
הוא מבקש להמיר אותה בנורת לד. מסתבר שכיום השוק מציע נורות לד עם בסיס BA20d לטובת החלפה ראש בראש.
המידע רב מאד, ועימו גם הבלבלה...
הוא כבר מבין שהוא צריך לוודא האם הנורה החדשה תיכנס בכלל מבחינת אורך (או גובה) ולא תיגע בעדשה, אבל מה לגבי שאר הפרמטרים, אם יש בכלל?
כיצד זה יש נורות מסורבלות שמכילות מאוורר מובנה (!), וכאלה שיש להן רק מפנה חום בצורת פיסת אלומיניום?
למה לשים לב?
זה מה שמורכב כרגע:

Light bulb, bilux 12V 35/35W (BA20d)

והינה קישור להמחשה למה שהוא צריך: https://www.amazon.com/BA20D-LED-Light-Bulb/s?k=BA20D+LED+Light+Bulb

עריכה אחרונה על ידי ירחמיאל
תיקון הקלדה שגוייה
פורסם

ההמלצה שלי - לא!

נורות לד מאפניות מעלי, עם זמן מחצית חיים שנמדד בשעות. הנורה גם אם נכנסת, נמצאת במקום לא נכון ביחס לרפלקטור. הצבע הכחלחל לבן נראה (לטעמי) ממש לא טוב וגם מושכת תשומת לב מכחולי המדים.

לשים הלוגן איכותי (אם מתעקש, בצבע כחול). אם המתח שמגיע לנורה נמוך, לחווט 12V בריא ישר מהאלטרנטור, דרך ממסר (מה שמכונה "מגביר אורות").

• אהבתי 1
:turn-l:
פורסם

תודה.
ההלוגן הוא בעייתי: גם יצא מייצור/שימוש באירופה (ולכן הוא לא רוצה להשקיע במתאם) וגם תואם כזה עם סיומת BA20d הוא אופציה יקרה מאד.
הקישור הוא להמחשה בלבד ומפנה אל אמזון. כמובן אם יש אופציות איכותיות יותר - הוא ישמח לשמוע. לא חייב להיות אמזון.
לגבי מיקום הנורה יחסית לרפלקטור - הוא מצא נורות שהפס שלהן דק באותה המידה כמו חוט הלהט בהלוגן, הוא מקווה שזה יזרוק אור כהלכה, יבדוק כמובן לפני נסיעה בלילה.
גוון האור לא רלוונטי כל עוד לא יהיה בורדו מזעזע או משהו כזה...

כמו כן מידע לגבי קירור הנורה כפי ששאלתי - יתקבל בברכה ובעניין. השאלה היא האם כל הנורות הללו הן דרעק או שיש בכל זאת צדיק בסדום.

פורסם

הנורה הזאת נמכרת בארץ ב 15 שקל, מה קשור אירופה ומתאם?

להרכיב נורות לד על רפלקטור זה לא רעיון מוצלח הפיזור אור אף פעם לא יהיה כמו עם נורת הלוגן בתקן.

תמליץ לבן המשפחה לשים נורת הלוגן רגילה במקום לד שלא יתחיל לסנוור את כל הנהגים בכביש.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 15 שעות, trademark כתב:

הנורה הזאת נמכרת בארץ ב 15 שקל, מה קשור אירופה ומתאם? נורת הלוגן אכן נמכרת בארץ במחיר בדיחה. רכש עצמי באינטרנט - עוד יותר בדיחה. אבל אני חושב שלא שמת לב למיבנה הנורה המקורי, בתחתית שלו. ע"מ להרכיב נורת הלוגן שיתאים לשקע המקורי - יש צורך במתאם, או לרכוש הלוגן שמגיע כבר עם מיבנה זהה שניקרא אגב BA20d ואלה עולים הון וקשה למצוא אותן. הם עולים הון בגלל 2 סיבות: ייצור מיוחד ולא סטנדרטי והפסקת ייצור ההלוגן במדינות המערב המפותחות עקב תקנות איכות סביבה, מה שגורם למחירים של ההלוגן רק לעלות ולעלות. הבחור לא מעונין להיקשר לפריט שיצא מייצור ורק יעלה יותר ויותר. 

להרכיב נורות לד על רפלקטור זה לא רעיון מוצלח הפיזור אור אף פעם לא יהיה כמו עם נורת הלוגן בתקן. אתה צודק, ולכן יש לשאוף לנורת לד דקה עד כמה שניתן ע"מ לחקות את עובי חוט הלהט בנורה הרגילה ולקבל מהרפלקטור תוצאה דומה עד כמה שניתן.

תמליץ לבן המשפחה לשים נורת הלוגן רגילה במקום לד שלא יתחיל לסנוור את כל הנהגים בכביש.
גם לי לקח זמן להבין אותו ובסופ"ש הוא הסביר לי הכל בפירוט. מה שנותר לי להבין (וכאן אולי הפורום הנכבד יוכל לעזור), הוא נושא פיזור החום ואמינות הנורות האיכותיות (לא מיץ זבל עופות שנירכש בסין ב- 0.28 אגורות כולל משלוח).

שוב תודות לכולכם 👍

• תוכן חדש...