Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

עצם השאלה ראוי או לא הינה טעות!

החיים שלך ושל מי שנוסע ברכב שלך לא חשובים  יותר מהתוספת שאתה צריך להוסיף מצמיג עלום שם ותכונות לצמיג 

שכן ישוע איך בולם?

וודאי שכן

אז אם הוספת 100,200,300 שקלים יותר השקעת בחיים שלך ושל היקירים שלך.

מה זו השאלה בכלל?

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

פורסם (נערך)

החלטה נכונה, נבונה וראויה. צמגים ראויים בהחלט.
גם אם בעלת הרכב אינה מעריכה כראוי את בטיחותה או את חייה בכלל 😄

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, Nakamichi כתב:

הסינים ירשמו לכם על הצמיג מה שתרצו

שאלת תם - וחברות מערביות לא? הרי כולם בעסק כדי להרוויח בכל מחיר. מי אחראי על התקינה והרישום של הצמיגים? מי מבצע את המבחנים? יש גוף כמו NCAP לצמיגים? אם התשובות לשאלות הללו הן 'לא', אזי שגם את הכיתוב של החברות המערביות צריך לקחת בערבון מוגבל. לפעמים כי מנסים לחסוך, לפעמים סתם כי אין סטנדרטיזציה.

ועל כן, אני אמשיך לקנות רק דגמי צמיגים שאני יודע שיש עליהן המלצות מקיר לקיר. סביר שיש צמיגים עלומי שם טובים יותר (גם אם באופן מקרי), אבל אין לי איך לדעת את זה. אז אמשיך לשלם יותר. תאונה בגלל צמיגים היא בטוח עסקה פחות טובה.

פורסם

כל הנתונים לגבי הצמיגים המובילים וגם הסינים קיימים במגזינים מקצועיים בינלאומיים בהם נעשית השוואה מדעית על רכבים זהים.

ההבדלים תהומיים, וניתן להרגיש אותם בקלות גם בנהיגה עצמית ברכב. בין אם באחיזה, בבלימה, ברטוב, ברעש, בצריכת דלק או בכל פרמטר אחר שבחרת כחשוב לך.

ולא, השוואה בין צמיגים ממותגים גמורים לזבל חדשים לא מלמדת שום דבר.

כמו כן ידוע היטב שהסינים ידפיסו על הצמיג כל תו תקן שתרצה, זה עדיין לא הופך אותו לשווה.

ולמי שאמר שהוא לא מרגיש, בהצלחה לו. יש גם כאלה שלא מבחינים בין קפה נמס עלית לאספרסו.

לפות"ש, ערך הרכב בכלל לא מעניין.

תמיד תתקין את הצמיג הכי טוב שניתן להשיג במידה הדרושה, זאת התמורה הכי טובה שאתה יכול לקבל לשקל בשיפור הרכב.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אני לא הרגשתי הבדל בין צמיג סיני למוכר, והאמת גם לא בין צמיגים מוכרים של חברות שונות.

וחייב לציין שגם לא קורא ביקורות על צמיגים, פחות מעניין אותי. 

לפחות אני כן מבדיל בין אפסרסו לנס קפה.

• מצחיק 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בדרך כלל חברות מערביות כפופות לרגולציה  ולכן גם במידה ומדובר בהצהרת יצרן היא כפופה לביקורת הרגולטור.

באירופה מקובלת רגולצית CE וקבלת תקן CE על פי בדיקות אבל גם הצהרת יצרן שבדק באמצעות גוף חיצוני מוסמך את המוצר. הסינים שמשווקים באירופה אמורים לקבל אישורי CE , אבל ככל הנראה לא עבור כל דבר. אני בספק שהדגמים הסינים בעלי אישורי CE הם אלה שמגיעים ארצה. 

חלק מהחיסכון בעליות הייצור אצל הסינים (גם אחרים) הוא שימוש בחומר זול ובכמות מופחתת עבור המוצר. לכן לא נדיר למצוא צמיגים עם תערובת של ניילון במקום גומי בחלק משכבות הצמיג . כל שהיצרן הסיני לא מוכר באירופה כך גם הסיכוי שהצמיג שלו לא יהיה בעל תכנות זהות לצמיג מתוצרת יצרן מוכר ובוודאי כזה שיש לו סרטיפיקציה של CE.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

הרוב המוחלט לא ירגיש בהבדל, בשביל זה יש מביני עניין, אנשי מקצוע וסקירות מקצועיות הממחישות ומסבירות את ההבדלים. הנושא לא חייב לעניין אותך אך כמו בכל תחום בו אין לך עניין או ידע רצוי להקשיב לאנשי המקצוע בתחום. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 13 שעות, orankohn כתב:

ומה דעתכם? 

שאתה צודק והלוואי ויותר היו חושבים ופועלים כמוך.

לפני 5 שעות, yulianx כתב:

לפחות בכביש היבש לא הרגשתי הבדל בין צמיג סיני לבין צמיג מיצרן מוכר.

לפני 13 דקות, yulianx כתב:

אני לא הרגשתי הבדל בין צמיג סיני למוכר, והאמת גם לא בין צמיגים מוכרים של חברות שונות.

וחייב לציין שגם לא קורא ביקורות על צמיגים, פחות מעניין אותי. 

לפחות אני כן מבדיל בין אפסרסו לנס קפה.

אז כנראה לא האמצת אותם מספיק. ההבדלים לרוב כלל לא קטנים, ואותן הביקורות שאתה לא קורא אומרות בדיוק את זה. הבדלים עצומים במרחקי בלימה.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.tyrereviews.com%2FArticle%2F2020-Tyre-Market-Overview-Braking-Test.htm%3Ffbclid%3DIwAR1b2x-Z0NNqM6qyXUMgXnGtxZF30XkHcDSW_0thThAHZGOzUksyJZh6yME&h=AT08MPd1G4OJJbNrK44wSiiTzfCCR1aSt2XAj-oudn8BFQqTwjoCHljhzJSbcGC7aMGnwLihneEPwo2viAAVSWVI2IOLV3dip7DHFCFp1XwW9VUNGaGRS_o9GUDPks1h&__tn__=-UK-R&c[0]=AT2J5fksTJIRrhBrMq2w4PaeviRRttO__ZDcows5QBaYhQhKjLummmThH_gztBKtL1tI7TKUqyGca9YagNZPqNk1PAB89KryqLgaVnBShdt52eut2S-7UkIxSdwLqd1lmdmUT05s5S26BcXGtqc4oq4JEsMmK_PYOmc

https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.laneks.lv%2Fen%2Ftests%2Fread%2FAB-2016-sum1.html%3Ffbclid%3DIwAR2UnDqrONcDXlxiCfJn6iP8IHP-J2bx6SgCtc6c5GuGcsrBGh2I1-Ya5-E&h=AT0eYaXsn-1y5KAFYheI_m4JcwY4LiQ8A7qbGL0BH8C_XskiW5bOEAQmV9jwIozu9obZApu7k_rPbWm0j6mrRUFcl2UElslagk4S27AZFiPFFyyoCiDdw29l8sol2nyK&__tn__=-UK-R&c[0]=AT2J5fksTJIRrhBrMq2w4PaeviRRttO__ZDcows5QBaYhQhKjLummmThH_gztBKtL1tI7TKUqyGca9YagNZPqNk1PAB89KryqLgaVnBShdt52eut2S-7UkIxSdwLqd1lmdmUT05s5S26BcXGtqc4oq4JEsMmK_PYOmc

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Ftirespace.net%2Fsummer-tire-test-2021-size-205-55-r16%3Ffbclid%3DIwAR0YjBXNrmbHNTBZG_SAw9mIYk7xldxtqJZvWVtNHes7U-TFJx_DYswy0b8&h=AT2kn4LDZmWeOxvdr9OnTG5mVQwbUpsY9w1JBUgyed22W4zLnwjqoLystr_Ny-370YCGbGbSF9vQMJ59IsHugTpWdxOoYs2h2C38r_bmraicXVCr925SHydBwoiW6HDa&__tn__=-UK-R&c[0]=AT2J5fksTJIRrhBrMq2w4PaeviRRttO__ZDcows5QBaYhQhKjLummmThH_gztBKtL1tI7TKUqyGca9YagNZPqNk1PAB89KryqLgaVnBShdt52eut2S-7UkIxSdwLqd1lmdmUT05s5S26BcXGtqc4oq4JEsMmK_PYOmc

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.tyrereviews.com%2FArticle%2F2020-Tyre-Reviews-Ultimate-Summer-Tyre-Test.htm%3Ffbclid%3DIwAR1hW-axqJX9W0D2FQ8geNUfMftxeKExMnHtgV04SZ7PjOGmjw3BYjfgSKo&h=AT1KvYjoa7egDYCHUGCoxpwCUCAA_r4bZPsvu3uTJfelbgX8Pu9k4IvuiflaawfukRCuX6Lukbs7w7_DZXrA24VQVU90QPqEkbvJ-R2z7AsvEM2H1Ymjn_ySIF4vrHVS&__tn__=-UK-R&c[0]=AT2J5fksTJIRrhBrMq2w4PaeviRRttO__ZDcows5QBaYhQhKjLummmThH_gztBKtL1tI7TKUqyGca9YagNZPqNk1PAB89KryqLgaVnBShdt52eut2S-7UkIxSdwLqd1lmdmUT05s5S26BcXGtqc4oq4JEsMmK_PYOmc

לפני 3 שעות, vadim6385 כתב:

א) עדיין עדיף צמיג סיני חדש על מישלן בן 4. כמובן שעדיף מישלן חדש על סיני חדש. אבל אם אין ברירה, עדיף לשים סיני מאשר לנסוע על צמיג ישן ומתפורר.

כל כך לא... על הטווינגו היו לי צמיגים סיניים חדשים לחלוטין. אפס אחיזה ביבש, סכנת נפשות ברטוב. על הראלי היו לי יוקוהמה בני 5, יבשים לחלוטין. אחזו הרבה יותר טוב, בפער ניכר, כולל ברטוב.

• אהבתי 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לאמץ ספייס סטאר זה לא משהו שאתה רוצה, אבל גם בכבוש מפותל הרכב לא פחות יציב.

גם אישתי שנוסעת יום יום לא מרגישה משהו שונה, והמסלול שלה הוא די הררי מפותל.

האם בסקירות שהבאת לא מוצגים צמיגים של יצרנים מוכרים שהם high end?

איך צמיגים זולים של יצרנים מוכרים יתפקדו לעומת סינים?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

ממליץ בחום להעיף מבט בסרטונים של הערוץ הזה,

האיש מקצועי ומסביר היטב את ההבדלים בין צמיג לצמיג, ברמה מספרית מוכחת,

הוא אשכרה נוהג באותו הרכב וכל אחד מהצמיגים במסלולי בדיקה מקצועיים,

ו-הוא גם עונה למי ששואל שאלות ב-COMMENTS, מניסיון.

יש גם סרטונים עם בדיקת צמיגים לג'יפונים (נבדקו על טיגואן במקרה הזה ..) וצמיגי אולטרא-פרפורמנס ועוד..

עריכה אחרונה על ידי Super_T

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

שים לב שבוא מדבר על צמיגי ספורט, השאלה מה קורה בשוק הנמוך.

פורסם (נערך)

הוא מציג במבחנים בערוץ (כולל במבחן שקישרתי) גם צמיגים מיצרנים פחות "ידועים",

כאלה שווי ערך לכל מיני "גוד-רייד" שמוכרים בארץ לדעתי, אני פחות מכיר את החברות הזולות שהוא מציג שם,

מצד שני,

צמיגים ברמה של קונטי פרמיום קונטקט הם צמיגים שאין סיבה לא לשלם עליהם כדי להתקינם על הרכב שלך (לדעתי בכל אופן..),

לא חייבים מישלן פיילוט ספורט 4 קאפ או וואטאבר לכל סוזוקי בלנו,
אבל כן צמיג ברמה טובה פלוס זה חשוב.

לצערי,
רוב רובה של האוכלוסייה - לא ישלמו על זה, על רכבי הליסינג והביזיון שם אני בכלל לא מדבר כי זה לא נושא השרשור.

עריכה אחרונה על ידי Super_T

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מבחינתי צמיג סיני זה משהו שקונים רק כמשהו זמני במקרה שאין משהו אחר זמין ומחליפים בהקדם.

אבל לא שופט אף אחד שנוסע עם צמיגים סיניים ברגיל כי אתה לא יכול לדעת כמה ההפרש במחיר קריטי עבורו וכמה הוא בכלל מבלה על הכביש. אני מניח שלכל הצמיגים שמיובאים לארץ יש איזה תקן מינימלי שמבטיח רמה בטיחותית כלשהי. הרי גם באירופה מוכרים את זה ולא כל זבל טוטאלי של צ'ינג צ'ונג ובניו על האש יכול להיכנס לפה.

מה שכן, ערך הרכב לא שייך פה לעניין בכלל, בכל רכב קונים את הצמיג הכי טוב שנכנס בתקציב.

זה קצת כמו לשאול אם שווה להשקיע במים רותחים בשביל מנה חמה או לאכול את זה יבש...

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 54 דקות, yulianx כתב:

לאמץ ספייס סטאר זה לא משהו שאתה רוצה, אבל גם בכבוש מפותל הרכב לא פחות יציב.

גם אישתי שנוסעת יום יום לא מרגישה משהו שונה, והמסלול שלה הוא די הררי מפותל.

האם בסקירות שהבאת לא מוצגים צמיגים של יצרנים מוכרים שהם high end?

איך צמיגים זולים של יצרנים מוכרים יתפקדו לעומת סינים?

אימצתי ספייס סטאר כשהיא הייתה אצלנו במבחן, זה לא שזה לא בר ביצוע. ובמבחנים יש צמיגים שהם לא רק היי אנד, יש מכל קצוות הקשת. ההבדלים הם ברמה של מורגשים ביבש, ושמיים וארץ ברטוב. בכל מקרה, צמיג הוא המשתנה הבודד היחיד שמשפיע הכי הרבה על המכונית. יותר מכל דבר אחר. אדם ממוצע (אני לא דוגמא, אצלי אם סט החזיק שנה, אני אומר תודה) מחליף צמיגים פעם ב-3-4 שנים. בשביל עוד, נניח, אפילו 1000 ש"ח פר החלפה - זה באמת שווה את הסיכון?

• רעיון טוב! 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...