Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כן, אני יודע שהתפזרתי לגמרי ומרגיש קצת אידיוט.
יש לנו אורי היברידית 2015 ודי מרוצים ממנה אבל היא מתיישנת וצוברת קילומטרז' (בקרוב 135000)
אנחנו נוסעים כ-22000 ק"מ בשנה, משפחה של 4, ילדים בוגרים, אף אחד לא גבוה. לעיתים נוסעים 5 ברכב.  אנחנו גם נוסעי יחסית הרבה לטייל בדרכי עפר כך שנשמח לרכב גבוה יותר.  הדרישות העיקריות שלנו הן חיסכון, אמינות ובטיחות. 
כמו שכתבתי מרוצים מהאוריס ולא בוער לנו להחליף (יכול לחכות כמה חודשים).

חשבנו לשדרג להיברידית אחרת, בתקציב של עד 100K. אני יכול להרשות לעצמי יותר, אבל זה נראה לי מחיר סביר.

אחרי כמה התלבטויות החלטנו לכיוון של נירו. רציתי לעשות טרייד אין כדי לחסוך את כאב הראש מכירה וקנייה בנפרד. אולי אני מגזים, אבל אני לא רוצה להתקע עם שתי מכוניות (בעצם שלוש כי יש לנו עוד אחת) ולא רוצה להתקע עם מכונית אחת. אני גם חושש ליפול בקניה על רמאי שלא אצליח לזהות. מעדיף מכונית עם "אבא".  למרות שגם האבות האלה רמאים לעיתים.

בקיצור, כמה שבועות חיפשתי במגרשי הטרייד אין נירו עם נתונים סבירים (שנת 2018 ומעלה, לא יותר מ-20000 ק"מ לשנה, יד 1 פרטית, EX) ללא הצלחה. במקביל הסתכלתי על מודעות פרטיות ושמתי לב שבכל שבוע מפרסמים במחירים גבוהים יותר.  הגעתי למצב שברוב המודעות שאני רואה (ואין הרבה) מבקשים בסביבות 120K לנירו שנת 2018.

בעקבות פוסט שהיה פה שהזכיר שלובינסקי ממש נואשים למכור C3 איירקרוס ובזכות זה שלדעתי זה רכב מגניב, קפצתי אתמול עם אשתי לסוכנות סיטרואן. אז הם כבר לא נואשים. סביר שיתנו לי איזה הנחה ממחיר המחירון, אבל זה עדיין יהיה יקר משמעותית מ- 100K.
הטעות שעשיתי הייתה שהסתכלתי גם על ה- C4.  חמש דקות של ישיבה בתוכה (בלי נסיעה) גרמו לי להתפעל מנוחות המושבים. הרכב יפה, מרווח ועל הנייר יש לו נתונים טובים.
ואם כבר C4, אפשר לקנות דיזל שתהיה חסכונית משמעותית מהבנזין.

אבל... קודם כל אני לא באמת רוצה לקנות רכב חדש - בעיקר בגלל נושא ירידת הערך הגדולה בשנים הראשונות. אצל סיטרואן כנראה ירידת הערך גדולה יותר, בגלל השם הרע שיש לה בישראל.  אני לא חושש מבעיות עם הרכב, אבל אני חושש שאפסיד הרבה כסף (יחסית) כשארצה למכור.
סיטרואן C4 אפשר לקנות רק חדשה.  
C3 איירקורס אפשר לקנות משומשת (אין היצע גדול אבל יש כמה) ויש גם 0 ק"מ מליסינג פה ושם.  אני חושד שהמחיר עדיין יהיה גבוה מ- 100K.

אפשרות נוספת שעלתה (שוב, אחרי שהייתה במקור ונדחתה) היא פג'ו 2008 דיזל.

ואני עדיין חושב גם על איוניק או פריוס... 

מבולבלים?  אני יותר.

האם כדאי לקנות C4 חדשה ולהנות ממנה בלי לחשוב על הכסף?  

ואולי פשוט לחפש את כל הדגמים הנ"ל (לא כולל ה-C4 כמובן) בסוכנויות הטרייד ולקנות את מה שאצליח לדוג בתנאים טובים?

אשמח לשמוע דעות.

עריכה אחרונה על ידי motior

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

ה2008 רכב מצויין,מכל הבחינות והוא גם שומר ערך טוב מאד ומאד מבוקש.

אם נדלקת על הC4 ,והרכב מתאים לצרכים שלך אני הייתי הולך עליו,חיים פעם אחת.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

מהסימלון שלי אפשר להבין שאני משוחד . אנחנו מתניידים ב C5 איירקרוס דיזל מהעבודה של אשתי , ואם זה היה תלוי בי זו היתה C4 דיזל . 

הדגם שלנו הוא הפחות מאובזר ותפעול מזגן מהמסך אני לא אוהב . ב C4 התפעול מכפתור מכאני כמו פעם , יש לה מסך יותר גדול בקונסולה המרכזית .

יש לה כפתור START / STOP ופתחי מיזוג אחוריים , אם אני זוכר נכון יש גם משטח הטענה לנייד . 

ה C5 שלנו בנסיעה של 70/30 לטובת בינעירוני צורך 1:17 . 

שקט מאד ונח בצורה מדהימה . 

החיסרון היחיד שלו זווית גלגול אבל בכל זאת , מדובר בספינת שיוט נוחה וכיפית . 

רכבים היברידיים אני לא אוהב ואת הנירו בפרט אני לא מכיר אז לא יכול להמליץ או לשלול . 

עוד יתרון לסיטרואן הוא שהיא מגיעה עם 5 שנים אחריות בלי אותיות קטנות . 

נוזל אוריה יצא לי למלא פעם אחת אחרי 5000 קמ כשיצאה התרעה שאומרת שיש לי עוד 2400 קמ לנסוע עם הנוזל שיש במיכל .

10 ליטר עלו 30 שקלים . ליטר סולר אני ממלא בתחנת פז ליד הבית לדעתי המחיר בסביבות 6.20 לליטר בלי מבצעים ובלי מועדונים , מחיר לכולם .

עריכה אחרונה על ידי nepet
  • אהבתי 2

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

ואגב אוריאה, הסתדר כבר הסיפור עם המיכל הדפוק שנזקק להחלפה, אחת ל.. ? הבנתי מקריאה היכן שהוא שהיבואן לא באמת מתלהב לרצות את הקליינטים שמגיעים עם מיכל דפוק. ולא מכיר את ה C4, אבל די מתלהב מהאוטו הזה, נראה יופי, מרווח, כותבים בכל מקום שהוא הנוח בסגמנט, יש לו, ברוך השם, כפתורים כאלה עגולים, שכבר שכחנו מה הם עושים, בשביל המיזוג. אז גם אם מפסידים כמה לירות במכירה, לא סוף העולם.

• אהבתי 1
פורסם

היבואן יכול לבכות כמה שבא לו לגבי המיכל. לרכב יש 5 שנים אחריות ולפי מה שקראתי פה בפורום זו כבר גירסה שלישית שהיצרן מוציא לפקק של המיכל אם אני זוכר נכון, אולי זה יפתור , וגם אם לא יש אחריות ורוב האנשים לא מחזיקים רכב היום מעל 5 שנים . הרוב נהיו מפונקים ובגלל הריבית האפסית מחליפים רכב כל 3 שנים פלוס מינוס 

• אהבתי 1

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

לפני 5 שעות, motior כתב:

כן, אני יודע שהתפזרתי לגמרי ומרגיש קצת אידיוט.
יש לנו אורי היברידית 2015 ודי מרוצים ממנה אבל היא מתיישנת וצוברת קילומטרז' (בקרוב 135000)
אנחנו נוסעים כ-22000 ק"מ בשנה, משפחה של 4, ילדים בוגרים, אף אחד לא גבוה. לעיתים נוסעים 5 ברכב.  אנחנו גם נוסעי יחסית הרבה לטייל בדרכי עפר כך שנשמח לרכב גבוה יותר.  הדרישות העיקריות שלנו הן חיסכון, אמינות ובטיחות. 
כמו שכתבתי מרוצים מהאוריס ולא בוער לנו להחליף (יכול לחכות כמה חודשים).

חשבנו לשדרג להיברידית אחרת, בתקציב של עד 100K. אני יכול להרשות לעצמי יותר, אבל זה נראה לי מחיר סביר.

אחרי כמה התלבטויות החלטנו לכיוון של נירו. רציתי לעשות טרייד אין כדי לחסוך את כאב הראש מכירה וקנייה בנפרד. אולי אני מגזים, אבל אני לא רוצה להתקע עם שתי מכוניות (בעצם שלוש כי יש לנו עוד אחת) ולא רוצה להתקע עם מכונית אחת. אני גם חושש ליפול בקניה על רמאי שלא אצליח לזהות. מעדיף מכונית עם "אבא".  למרות שגם האבות האלה רמאים לעיתים.

בקיצור, כמה שבועות חיפשתי במגרשי הטרייד אין נירו עם נתונים סבירים (שנת 2018 ומעלה, לא יותר מ-20000 ק"מ לשנה, יד 1 פרטית, EX) ללא הצלחה. במקביל הסתכלתי על מודעות פרטיות ושמתי לב שבכל שבוע מפרסמים במחירים גבוהים יותר.  הגעתי למצב שברוב המודעות שאני רואה (ואין הרבה) מבקשים בסביבות 120K לנירו שנת 2018.

בעקבות פוסט שהיה פה שהזכיר שלובינסקי ממש נואשים למכור C3 איירקרוס ובזכות זה שלדעתי זה רכב מגניב, קפצתי אתמול עם אשתי לסוכנות סיטרואן. אז הם כבר לא נואשים. סביר שיתנו לי איזה הנחה ממחיר המחירון, אבל זה עדיין יהיה יקר משמעותית מ- 100K.
הטעות שעשיתי הייתה שהסתכלתי גם על ה- C4.  חמש דקות של ישיבה בתוכה (בלי נסיעה) גרמו לי להתפעל מנוחות המושבים. הרכב יפה, מרווח ועל הנייר יש לו נתונים טובים.
ואם כבר C4, אפשר לקנות דיזל שתהיה חסכונית משמעותית מהבנזין.

אבל... קודם כל אני לא באמת רוצה לקנות רכב חדש - בעיקר בגלל נושא ירידת הערך הגדולה בשנים הראשונות. אצל סיטרואן כנראה ירידת הערך גדולה יותר, בגלל השם הרע שיש לה בישראל.  אני לא חושש מבעיות עם הרכב, אבל אני חושש שאפסיד הרבה כסף (יחסית) כשארצה למכור.
סיטרואן C4 אפשר לקנות רק חדשה.  
C3 איירקורס אפשר לקנות משומשת (אין היצע גדול אבל יש כמה) ויש גם 0 ק"מ מליסינג פה ושם.  אני חושד שהמחיר עדיין יהיה גבוה מ- 100K.

אפשרות נוספת שעלתה (שוב, אחרי שהייתה במקור ונדחתה) היא פג'ו 2008 דיזל.

ואני עדיין חושב גם על איוניק או פריוס... 

מבולבלים?  אני יותר.

האם כדאי לקנות C4 חדשה ולהנות ממנה בלי לחשוב על הכסף?  

ואולי פשוט לחפש את כל הדגמים הנ"ל (לא כולל ה-C4 כמובן) בסוכנויות הטרייד ולקנות את מה שאצליח לדוג בתנאים טובים?

אשמח לשמוע דעות.

גיר ידני הולך?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לצערי לא. אני הייתי שמח אבל אשתי והבת ממש לא (לבת רישיון רק לאוטומטי)

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 3 שעות, רועי5 כתב:

ואגב אוריאה, הסתדר כבר הסיפור עם המיכל הדפוק שנזקק להחלפה, אחת ל.. ? הבנתי מקריאה היכן שהוא שהיבואן לא באמת מתלהב לרצות את הקליינטים שמגיעים עם מיכל דפוק. ולא מכיר את ה C4, אבל די מתלהב מהאוטו הזה, נראה יופי, מרווח, כותבים בכל מקום שהוא הנוח בסגמנט, יש לו, ברוך השם, כפתורים כאלה עגולים, שכבר שכחנו מה הם עושים, בשביל המיזוג. אז גם אם מפסידים כמה לירות במכירה, לא סוף העולם.

"הסתדר"... זה רק התחיל.

על האש יש כבר 2 תביעות (רק מהשבועיים האחרונים) כנגד היצרן והיבואן - אצלנו כאן בארץ.

נותן לינק לכתבה שפירסם אתר "thecar.co.il":
https://thecar.co.il/פיגו-וסיטרואן-אלפים-נפגעו-מכשל-סדרתי/

יהיה מעניין כי פג'ו וסיטרואן העולמית (כולל היבואן) יצטרכו לתת תשובות מדוע התנהגו ללקוחות כנגד החוק האירופאי שמאלץ אותן לשמור על תקינות המערכת שתעבוד לפחות לפרק זמן של 5 שנים או 150K ק"מ. 

(אני עוקב).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בכל מקרה חבר עם ברלינגו ממלא אוראה רק במוסכי היבואן,

שהלך לו המיכל (חיישן?) פעם שניה לפני חצי שנה הודיעו לו שזה לא באחריות ועלות תיקון יותר מ5K ש"ח,
לאחר דין ודברים (מלאתי אוראה רק אצלכם, אז או שהאוראה שלכם דפוק או שהמיכל דפוק) ארוך מאוד לובינסקי שילמו את כל עלות התיקון.

פורסם
לפני כשעה, llaavvii כתב:

בכל מקרה חבר עם ברלינגו ממלא אוראה רק במוסכי היבואן,

שהלך לו המיכל (חיישן?) פעם שניה לפני חצי שנה הודיעו לו שזה לא באחריות ועלות תיקון יותר מ5K ש"ח,
לאחר דין ודברים (מלאתי אוראה רק אצלכם, אז או שהאוראה שלכם דפוק או שהמיכל דפוק) ארוך מאוד לובינסקי שילמו את כל עלות התיקון.

מהלך מבריק רק שיש מצב שעם פער המחיר בין עלות אוריאה במורשה לשוק החופשי הוא כבר שילם להם בפועל את עלות המיכל 😋

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אל תגזים...זה במקום 3.2 שקל לליטר שילם 7 לליטר, זה הפרש של עוד 50 שקל. באחוזים זה המון, אבל בכסף? כלום ושום דבר.

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• חברי המעגל הראשון
פורסם

באמת מוכרחים לברר מה המצב הכלכלי של יבואן קיה.

מתקפת היחצנים הזולה שלו כאן בפורום בחדשים האחרונים מעלה אצלי תהיות לגבי מצבו הכלכלי.

אין לו יכולת כספית לשלם עבור פרסום נורמלי,  כולל כאן בפורום שהוא נאלץ להיעזר ביחצנים זולים שמגורדים מתחתית החבית?

כמובן התנצלותי הכנה כשטל4004 יוכיח שהוא משתמש טהור כוונות.  יש לי ספק שהוא יוכיח זאת.

פורסם
לפני 6 שעות, טל 4004 כתב:

הקיה נירו מעולה והיא גם נשמעת במתאימה לך מאוד.

היא היברדית, חסכונית מאוברזת מאוד

חסכונית ואמינה ממש!!

אתה חוזר על בדיוק אותם המשפטים בהודעות שונות ,כמו איש מכירות .. ,

פורסם

^

חיים פעם אחת? , לפתע חשבתי שהוא קונה פירארי, 

חשוב לציין את מיכל האוריאה בעייתי לפני שרצים להמליץ לפות"ש לקנות את דגמי הדיזל של היצרן,  אפילו יש תביעה ייצוגית נגד לובינסקי.

לכן גם אתה נשמע כמו איש מכירות:

בתאריך 6.11.2021 בשעה 14:27, ronrcz כתב:

ה2008 רכב מצויין,מכל הבחינות והוא גם שומר ערך טוב מאד ומאד מבוקש.

אם נדלקת על הC4 ,והרכב מתאים לצרכים שלך אני הייתי הולך עליו,חיים פעם אחת.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...