Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רואה בהרבה מאוד רכבים מותקנים מעמדים לטלפון ממש מול העיניים ומסתירים שדה הראייה, כולל רכבים מודרניים עם מערכת מולטימדיה ֲ‎ שכוללת דיבורית ואפשרות לענות לשיחות מההגה בלי להוציא את הטלפון מהתיק. באמת שזה לא קשה לחבר טלפון למולטימדיה של הרכב.

נהגים ברכבים האלו בדרך כלל מקפידים בכל עצירה לסמס. מיילא זה, אבל גם בנסיעה. הרבה פעמים בתור הולך רגל, אני רואה שעיניים של הנהגים לא על הכביש. לכן בכל מעבר חצייה אני מקפיד שהנהג עוצר והמבטים שלנו נפגשו לפני שאני חוצה את הכביש כי אני לא בטוח שהנהג ראה אותי או לא ואני שואל את עצמי האם הוא מאט כדי להסתכל בוואטסאפ או כי ראה אותי מתכוון לחצות את הכביש.

יוצא הרבה פעמים שאני רואה - הרכב נוסע, אבל נהגים אפילו לא מרימים את העיניים לעבר הכביש.

בפקקים, מהסתכלות על מה שקורה ברכבים סביבי, הייתי אומר שלפחות בכל רכב שני הסלולארי נמצא מול העיניים של הנהג והוא מסמס.

כמובן יש גם את הכוכבים, שמחזיקים את הטלפון ביד בזמן הנהיגה ומדברים דרך הדיבורית שלו ברכב מודרני שאני בטוח יש לו דיבורית מובנית.

יש כמובן גם הולכי רגל זומבים שלא מרימים את העיניים מהטלפון וחוצים ככה את הכביש גם באדום.

כבר חצי מהרכבים על הכבישים שלנו נוסעים בצורה אוטונומית בלי התערבות של נהג, הרבה לפני שהיצרנים התחילו לשווק כאלה באופן המוני.

בארץ הקדימו את הזמן ועברו לנהיגה אוטונומית? מה יהיה?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כמה נכון - ככה עצוב... אפילו אם אין ברכב דיבורית, אפשר להניח את הטלפון ולדבר עם הרמקול ללא צורך להחזיק אותו ביד.

אני גם רואה תושבות לטלפון או נהגים המנווטים עם הסלולארי גם ברכבים המצויידים בקישוריות Android Auto / Apple CarPlay, לא מבין אנשים המשקיעים סכומים של 6 ספרות ולא מנצלים את היתרונות של הרכב שלהם.

פורסם

אני נדרסתי ע"י נהג שעצר לי במעבר חציה. מה שכן, הוא מסמס מהר יותר משצעיר בן 21 בריא עובר מעבר חצייה, ראיתי אותו מתקתק מהר בטלפון ותוך כדי דורך על הגז, בלי להריים עיניים חזרה לכביש בכלל.. 

דווקא בפעולה שמצריכה אולי הכי הרבה ריכוז אנשים הופכים לעפיפונים.. 

• מבאס 1
פורסם
לפני 7 שעות, Katom כתב:

אני נדרסתי ע"י נהג שעצר לי במעבר חציה. מה שכן, הוא מסמס מהר יותר משצעיר בן 21 בריא עובר מעבר חצייה, ראיתי אותו מתקתק מהר בטלפון ותוך כדי דורך על הגז, בלי להריים עיניים חזרה לכביש בכלל.. 

אני מקווה ששללו את הרישיון שלו.

פורסם

בן שלי, בגיל 11, נדרס על ידי נהג שעשה רברס על מעבר חציה. הנהג אפילו לא זומן לחקירה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, eladts כתב:

אני מקווה ששללו את הרישיון שלו.

+1

הבעיה גם שאין כמעט אכיפה. וזה הרבה יותר מסוכן ממהירות מופרזת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, tzvipper כתב:

הבעיה גם שאין כמעט אכיפה. וזה הרבה יותר מסוכן ממהירות מופרזת.

בתאונה עם נפגעים המשטרה אמורה להגיע למקום, לא? על הנהג הפוגע לעצור, למסור את פרטיו ולחכות למשטרה. אם הוא פשוט עוזב את המקום זה כבר נחשב פגע וברח, שזו עבירה שגוררת זימון למשפט ללא ברירת קנס.

עריכה אחרונה על ידי eladts
פורסם (נערך)
בתאריך 6.10.2021 בשעה 10:59, Katom כתב:

תודה על השיתוף. בזכות מה שרשמת, עכשיו אני הרבה יותר נזהר במעברי חצייה. אני רואה שמרבית הנהיגים לא מסתכלים על הכביש, העיניים שלהם קופצות מהטלפון לכביש וחזרה וזה במקרה הטוב. יש כאלה שלא מרימים עיניים מהטלפון בכלל.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper
  • אהבתי 1

פורסם

יותר מזה - גם נהג מרוכז עלול להיות מרוכז במראה או במדרכה הנגדית או ברכב אחר. וכמובן שלעתים שדה הראיה שלו חסום על ידי צמחיה, גדר או עמוד. כהולך רגל אל תסמוך על אף אחד.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני כמעט נדרסתי בגיל 8, למזלי הלכתי עם האופניים ביד כפי שלימדו אותי לעשות, ושמתי אותם כחוצץ ביני לבין הרכב שעצר.

עוד לא היו סמארטפונים, הנהגת פשוט עצרה, והסתכלה רק על האדם הנוסף שעבר את המעבר חציה, ולא עליי.

כמובן שהיא עשתה רוורס אחרי שעלתה לי על האופניים, מישהו עזר לי להחזיר אותם למדרכה, והיא ברחה...

• תוכן חדש...