Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

הרבה זמן חיפשתי רכב חדש מקטגורית הסופר מיני ודיי גיבשתי דעה לגבי הסיאט איביזה FR (וקצת אחריה הפולו).

עשיתי נסיעת מבחן והרכב הרגיש לי טוב ורגע לפני שסגרתי ראיתי שהאיביזה תעבור מתיחת פנים (ויעיפו את המוביליי בהתקנה מקומית שהציקה לי מאוד) אז החלטתי לחכות עם הרכישה..

בהפתעה הצלחתי למכור את הרכב שנהגתי בו דיי במהירות ועכשיו נשארתי ללא רכב כלל, ובישראל כמו בישראל (תחבצ פח) מאוד קשה להתנייד בלי רכב, ומכאן אני שוקל לעבור לקטגוריית ה"ג'יפונים" או הSUVים למינהם.

האם לדעתכם כדאי לחכות לרכב כמו איביזה (או פולו שגם היא עתידה לעבור מתיחת פנים), לקנות אותה לפני המתיחת פנים, או אולי לעבור לקטגוריה הזאת?

במידה וכן, על איזה "ג'יפון" או SUV הייתם ממליצים?

רוב הנהיגות יהיו בינעירוניות + פקקים (לכן בקרת שיוט אדפטיבית יכול להיות יתרון משמעותית) ולא יותר מ3 אנשים ברכב כך שלספסל האחורי יש פחות חשיבות וכך גם לתא מטען.

יצא לי לשבת בקיה סטוניק שלדעתי היא מרשימה מאוד חיצונית אבל לא היה לי מקום לראש ושדה הראיה לוקה בחסר לטעמי.

קיה סלטוס אפילו יותר מרשימה חיצונית אבל איכות החומרים בפנים הרגיש לי זול לרכב שעולה 150K וגם השילוב של המנוע האטמוספרי עם הגיר הרציף צריך לבדוק איך הוא מרגיש.

מיצובישי ASX נראתה לי אופציה מעניינת אבל עד שקראתי עליה קצת והבנתי שהיא כבדה וקצת מיושנת.

יש עוד הצעות?

פורסם

סקודה קאמיק הוא אופציה טובה מאוד, מנוע הליטר נותן ביצועים לא רעים אם כי אני הייתי בוחר ב1.5 מכיוון שהוא מרגיש יותר חלק ונעים, האבזור שלו טוב כבר בגרסת הבסיס וסך הכל הוא נותן חבילה טובה. 

הקפצ'ור החדש נותן אבזור טוב מאוד וביצועים מעולים בהכי פחות כסף, המנוע שלו אמין ונבנה בשיתוף פעולה עם מרצדס, התיבה פחות חלקה ומהירה מזאת של הסקודה.

פיג'ו 2008, נראה מעולה אבל זה בא על חשבון המרווח בתא הנוסעים שלי אישית הרגיש קצת קלסטרופובי, כדאי לך לשבת ולבדוק בעצמך. המנוע לא הכי חזק, חלש יותר מ1.5 של הסקודה וגם מהרנו אבל נותן ביצועים מספקים. 

חוץ מזה הייתי ממליץ לך לבדוק גם את הסופר מיני המתחרות של האיביזה. 

הייתי בודק את ה208 ואופל קורסה, שתיהן מבוססות כעיקרון אותו רכב רק העיצוב שונה. לפי דעתי הקורסה עדיפה מכיוון שגם ב208 כמו ב2008 הרגשתי צפיפות וחוסר מקום לזוז.

פורסם (נערך)

קשה לי לקנות רכב חדש ולהמר על ירידת הערך שלו, לכן למרות שהקורסה מאוד קורצת לי היא נפסלת.

מה לגבי מיצובישי ASX או סוזוקי ויטארה 1.4 (2X4)?

אני מתחיל להשבר וללכת לכיוון של הסיאט לאון למרות שבסכום כזה אני מעדיף ללכת על "ג'יפון", עצתכם?

עריכה אחרונה על ידי adon1
פורסם

ויטארה ן asx מאוד מיושנים. 

האופציה של ליאון בהחלט מצויינת. הדגם החדש נותן תמורה טובה מאוד למחיר. 

נדלקת על "ג'יפון". אולי אטקה סטייל יכול להיכנס לתקציב עם הנחה של "ימי מכירות" שיש שם כל שני וחמישי. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

אמרתי, שבימי מכירות, שניתן לרכוש אטקה סטייל באיזור הגבול העליון של התקציב. 

שים לב שמדובר בקטגוריה אחת מעל ה 2008/קאמיק.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

אם אתה חושש מירידת ערך תוכל לבדוק את המאזדה cx 30 מ0 קילומטר, עולה בסביבות ה135-138 אלף ש"ח. הרכב מגיע ברמת גימור הבסיסית אבל הוא מאובזר לא רע. 

הרכב קטן יותר מהאטקה אבל גדול יותר מקאמיק ו2008. שים לב שתנוחת הישיבה מעט יותר נמוכה בג'יפונים אחרים.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

כשלא הולך אז לא הולך..

באתי לרכוש את הלאון והודיעו לי שאין במלאי ואין צפי שתגיע בחצי שנה הקרובה..

האמת? אני קצת התייאשתי.

האופציה האחרונה שעל השולחן היא הסוזוקי ויטארה 2X4, אפשר בבקשה את דעתכם עליה?

קראתי קצת ולא ממש הצלחתי להבין, רק המולטימדיה של הויטארה היא בהתקנה מקומית? או שישנם דברים נוספים כמו חלק מהמערכות בטיחות?

על פניו נראה שהיא מהמובילות בקטגוריה הבטיחותית..

בגדול אשמח לקבל יתרונות מול חסרונות של הויטארה בדגש על בידוד רעשי כביש, וחווית נהיגה בה.

(כאמור, הנסיעות הם בדרכ בין 1-3 אנשים ובינעוריניות כולל פקקים רבים)

פורסם
לפני 20 דקות, adon1 כתב:

כשלא הולך אז לא הולך..

באתי לרכוש את הלאון והודיעו לי שאין במלאי ואין צפי שתגיע בחצי שנה הקרובה..

האמת? אני קצת התייאשתי.

האופציה האחרונה שעל השולחן היא הסוזוקי ויטארה 2X4, אפשר בבקשה את דעתכם עליה?

קראתי קצת ולא ממש הצלחתי להבין, רק המולטימדיה של הויטארה היא בהתקנה מקומית? או שישנם דברים נוספים כמו חלק מהמערכות בטיחות?

על פניו נראה שהיא מהמובילות בקטגוריה הבטיחותית..

בגדול אשמח לקבל יתרונות מול חסרונות של הויטארה בדגש על בידוד רעשי כביש, וחווית נהיגה בה.

(כאמור, הנסיעות הם בדרכ בין 1-3 אנשים ובינעוריניות כולל פקקים רבים)

החזקנו בויטרה 2016 במשך 4 שנים עד שהוחלפה לפני כשנה בקאמיק. הויטרה לא עברה שינוי מהותי מאז כך שהן ברות השוואה. 

הויטרה בהשוואה לקאמיק מרגישה כמו רכב ממדינת עולם שלישי, הפלסטיק מרגיש כל כך דק וזול והכל נראה מאוד מיושן, ממש לא מ2021. החלק הכי בולט הוא הדלתות, הדלתות בויטרה בהשוואה לקאמיק מרגישות כמו נייר, הן קלות בצורה לא נורמלית וגם דקות, בהשוואה לדלתות של הקאמיק שמרגישות כמו של מרצדס ליד הויטרה.

בידוד הרעשים לא היה מוצלח במיוחד עם המנוע הקודם, ה1.6, גם רעשי כביש ורעשי רוח שמעו כבר באזור ה80 קמ"ש, נסעתי עם המנוע החדש עם הקרוסאובר והוא מרגיש מעולה, חזק עם כוח זמין אבל גם שם הרכב לא היה שקט.

בקיצור, יש המון תחלופות לויטרה, הרכב הזה ממש לא שווה 135 אלף ש"ח.

אולי בתנאי הנסיעה שלך, כדאי לחשוב על רכב היברידי כמו קיה נירו? נמכר כרגע ב0 ק"מ באזור ה130 אלף ש"ח.  

• תוכן חדש...