Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משקה איזוסטאר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שאמרת נכון בחלקו.

הגוף בהחלט מתחיל לשרוף חלבון כאשר אין לו שומן או פחמימות לשרוף.

לתופעה הזו קוראים אפקט ה"קיר" אם שמעת. שמאגרי הפחמימות הזמינות לשריפה פשוט נגמרות.

למצב כזה אתלטים בחיים לא ירשו לעצמם להגיע(מי כמוני יודע...:) מכיוון שאז אתה יותר מזיק לעצמך ממועיל באימון ריצה.

הכאב בשריר הוא ממש לא השריפה של החלבון. החומצה הלקטית שהזכרת באה אך ורק במאמץ אנאירובי(מעל 84% מדופק מקסימלי). במצב כזה הגוף מפריש כמויות גדולות מדי של חומצה לקטית שהשרירים לא מסוגלים לספוג ולכן אתה מרגיש התכווציות ובמקרה הכי גרוע אתה לא תוכל להמשיך לרוץ.

בתור רץ למרחקים אני יכול לומר לך שאני משתמש הרבה בכל מיני תכשירי אנרגיה ואם תשים לב אין אתלט מקצועי שמכבד את עצמו שלא משתמש בזה. כלומר, יש סיבה...

מאגר הפחמימות בגוף לא נגמר, מאגר הפחמימות ה-ז-מ-י-נ-ו-ת נגמרות ואז הגוף לא מסוגל לשרוף שומן והוא מתחיל לשרוף חלבון ושריר.

אני ממליץ לך להיכנס לאתרים באינטרנט ולקרוא חוברות ריצה ולראות שמה שהסברתי נכון לגמרי ומוכח ע"י טובי רופאי הספורט בישראל ובעולם.

הכאב הוא זמני - הגאווה היא נצחית!

פורסם
איזורסטאר הוא משקה איזוטוני , משמע , ריכוז המלחים בו זהה להה לריכוז המלחים בדם מה שגורם לספיגה טובה יותר של הנוזלים והמלחים לגוף .

איזוטוני משמע מאוזן ... או שווה בריכוז ... (אחח ... שיעורי ביולוגיה , איפה הם היום !! )

שתייה של איזוסטאר תתרום לספיגה טובה יותר של מלחים ונוזלים לגוף ... לא תקבלו מזה שום כח או SUPER POWERS פשוט הגוף יקבל את מה שהוא צריך על מנת לתפקד טוב .

(ואלה היו 60 שניות על משקה איזוטוני ) :idea:

:mm_yeah:

כל הכוונה של המשקאות האלה היא לגרום לך בזמן משחק\אימון להחזיר לגוף בצורה מהירה\יעילה יותר את מה שהוא מאבד!

פורסם
למען הדיוק פחמימות מורכבות יפורקו ע"י הגוף בכל מקרה לפחמימות פשוטות ככה שזה לא כ"כ משנה אחרי הכל.

איזוסטאר זה חרטא.

מיליון מחקרים הוכיחו שגוף האדם יספוג הכי מהר מים פשוטים ולא אף משקה איזוטוני, לא איזוסטאר ולא בטיח.

עדיף לכם כבר לשים את הכסף הזה על האוטו! :D

ישנם דרכים אחרות להזין את הגוף בחומרים שלהם הוא נזקק וזאת בהתאם למטרה שאותה אנו מנסים להשיג.

רק שאלה קטנה: איפה בדיוק ראית את המחקרים האלה?

כי זה שטויות...

:roll: אין קשר בין מים ובין האיזוסטאר.

איזוסטאר נועד לתת לגוף את הפחמימות שלו בכדי שיוכל להעניק לגוף אנרגיה.

במים אין שום פחמימות ואין להן קשר לאנרגיה, אלא רק נועדו לשמור על הנוזלים בגוף ולסייע למחזור הדם.

לבחור ששאל את השאלה הראשונית אני הייתי ממליץ לך על ג'ל. הרבה יותר נוח לקחת איתך מאשר איזוסטאר.

כמו שאביב רשם למעלה איזוסטאר זה בסה"כ משקה איזוטוני.

לא פחמימות ולא נעליים.

לכאורה נספג יותר מהר בגוף אבל בתכלס אפילו זה לא.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם
מה שאמרת נכון בחלקו.

הגוף בהחלט מתחיל לשרוף חלבון כאשר אין לו שומן או פחמימות לשרוף.

לתופעה הזו קוראים אפקט ה"קיר" אם שמעת. שמאגרי הפחמימות הזמינות לשריפה פשוט נגמרות.

למצב כזה אתלטים בחיים לא ירשו לעצמם להגיע(מי כמוני יודע...:) מכיוון שאז אתה יותר מזיק לעצמך ממועיל באימון ריצה.

הכאב בשריר הוא ממש לא השריפה של החלבון. החומצה הלקטית שהזכרת באה אך ורק במאמץ אנאירובי(מעל 84% מדופק מקסימלי). במצב כזה הגוף מפריש כמויות גדולות מדי של חומצה לקטית שהשרירים לא מסוגלים לספוג ולכן אתה מרגיש התכווציות ובמקרה הכי גרוע אתה לא תוכל להמשיך לרוץ.

בתור רץ למרחקים אני יכול לומר לך שאני משתמש הרבה בכל מיני תכשירי אנרגיה ואם תשים לב אין אתלט מקצועי שמכבד את עצמו שלא משתמש בזה. כלומר, יש סיבה...

מאגר הפחמימות בגוף לא נגמר, מאגר הפחמימות ה-ז-מ-י-נ-ו-ת נגמרות ואז הגוף לא מסוגל לשרוף שומן והוא מתחיל לשרוף חלבון ושריר.

אני ממליץ לך להיכנס לאתרים באינטרנט ולקרוא חוברות ריצה ולראות שמה שהסברתי נכון לגמרי ומוכח ע"י טובי רופאי הספורט בישראל ובעולם.

עדיין ממש לא נראה לי שהגוף מתחיל לשרוף את השריר. רוב המאמץ הוא של השריר עצמו - ואת רוב האנרגיה הוא צריך. ככה שאין מצב שהוא ישרוף את עצמו על מנת לספק אנרגיה לגוף. עכשיו אני לא בטוח - אבל יש לי תיאוריה כלפי זה - אני חושב שהגוף צורך בשעת מאמץ חד ודו סוכרים רבים וכאשר המלאי של החד סוכרים והדו סוכרים קטן, אז הוא צריך לפרק יותר חומרי תשמורת (פחמימות) על מנת להשיג סוכרים זמינים לשימוש - וזה צורך אנרגיה - כך שהמשקה מספר ויטמינים סוכרים וחומרים אחרים המספקים סוכר זמין לשימוש + הויטמינים עוזרים בתהליך הפירוק של הפחמימות בגוף.

פחמימות בגוף לא יכולות להגמר פתאום - יש לך בבטן מאגר... אבל צריך אנרגיה על מנת לפרק אותם לחומר שהרקמות יוכלו להשתמש בו.

פורסם

כמה מכם פה עשו סלט בטירוף משמונים אלף דברים שונים.

א. הגוף אכן מפרק את רקמת השריר שלו לאחר שהוא גומר את מאגרי הפחמימות בשריר :!:

ב. מטרת המשקאות האיזוטונים הם:

1. לעודד שתית נוזלים (יש במשקאות מס' גרמים בודד

של מלחים)

2. למלא מאגרי פחמימות בגוף.

3. לעודד ספיגה מהירה של נוזלים (בזה דרך אגב מצאו, שמים בכל מקרה נספגים מהר

יותר.

אני מצרף לינק למאמר מעניין איך אפילו להכין משקה כזה בבית (שלחו לי אותו אתמול),

ויש שם עוד המון מאמרים טובים.

http://www.most.gov.il/article/articleview/373/1/212/

פורסם

לירן

הפחמימות לעולם לא נגמרות לך, אבל הפחמימות הזמינות לשריפה בכדי לספק לגוף אנרגיה נגמרות אחרי 60-90דק' ואז צריך לקבל פחמימות לגוף כדי למלא את המאגרים מחדש.

כמו שנאמר, אין קשר בין המים ובין האיזוסטאר. האיזוסטאר אכן מאלץ את הגוף לקבל עוד נוזלים הנחוצים לו.

עכשיו, יש שני סוגי פחמימות שנשרפות בגוף(בגדול)-

1. פחמימות בעל ערך אינדקס גליקמי גבוה- כלומר לוקח לגוף יותר זמן לפרק אותן ובכך הוא נותן לו אנרגיה בשלבים מאוחרים יותר של האימון.

2. פחמימות בעלות ערך אינדקס גליקמי נמוך- פחמימות שמתפרקות מהר בגוף ונותנות לגוף אנרגיה מיידית.

המשקאות האלה מנסים לאזן בין שני סוגי הפחמימות בכדי שהגוך גם יקבל עוד פחמימות וגם לא יגמור אותן בבת אחת.

לפני כל אימון,למשל, אני אוכל 2 בננות שיש להן אינדקס גליקמי גבוה ולוקח להן זמן להתפרק בגוף.

פורסם

כמה תיקונים -

הדבר הראשון שהגוף מתחיל לשרוף זה את האנרגיה הכי זמינה והיא הקלוריות. ורק אח"כ את הפחמימות שכבר מזמן הפכו למאגרי שומן שנועדו לחימום הגוף, לריכוך מכות פיסיות וכו'...

אם בסביבת השריר נגמרו גם הפחמימות (מאגרי השומן..), אז ורק אז הוא מתחיל לעכל חלקים מהשריר. לכן לא כדאי להתעמל יותר מדי בבת אחת. בעת מאמץ הגוף מפריש לאזור השריר חומצת חלב. אחרי הפעילות חשוב מאד לא לשבת ולראות טלוויזיה אלא לעשות קירור, כלומר ללכת 3 דקות או לעשות מתיחות אחרת חומצות החלב שנשארו מהפעילות ישארו בשרירי ויעכלו אותו, ואת זה אנחנו לא רוצים לא?

ראלימן,

שזז לבצפר לערוך את הסרט של שבת!

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

אחרי אימון משקולות,

יש לאכול עד חצי שעה לאחר האימון עד 30 גרם חלבון,

ועד שעה לאחר הארוחה הזו יש לאכול מנת פחמימות מורכבות (פסטה, אורז מלא, תפו"א).

פורסם

ואחרי אימון ריצה חשוב מאוד להחזיר לגוף את מה שהוא איבד: הרבה נוזלים ופחמימות.

גם חלבון חשוב מאוד לאכול אחרי אימון.

אבל הדבר הכי חשוב אחרי אימון זה כמו שנאמר לעשות מתיחות. לפחות 10 דק' של מתיחות כדי למנוע התכווצויות שרירים.

פורסם
אם כבר יש שרשור כזה, מה הספורט שלכם?

אני רץ, עושה בסביבות ה-70 ק"מ בשבוע.

מתאמן לצבא ולמרוצים- בעתיד.

2 אימוני הפוגות, 2 אימוני סיבולת וריצה ארוכה אחת.

יש עוד מטורפים לריצה כמוני?

לרדת מהחדר למטבח להכין נס נראה לי פרויקט... :screwy:

שיהיה לך לבריאות... :wink:

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם
אם כבר יש שרשור כזה, מה הספורט שלכם?

אני רץ, עושה בסביבות ה-70 ק"מ בשבוע.

מתאמן לצבא ולמרוצים- בעתיד.

2 אימוני הפוגות, 2 אימוני סיבולת וריצה ארוכה אחת.

יש עוד מטורפים לריצה כמוני?

לרדת מהחדר למטבח להכין נס נראה לי פרויקט... :screwy:

שיהיה לך לבריאות... :wink:

הראל.

:roflmao:

• תוכן חדש...