Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

חיפשתי בכל מיני מקומות, מצאתי תשובות חלקיות בלבד.

הרכב הוא טויוטה יאריס דור 2 (שנת 2007, SCP90)

עברה כמעט 200 אלף ק"מ, מאז שאצלנו עברה 150 אלף ללא תקלה אחת (תלמדו, PSA).

בימי החום האחרונים, הרכב עמד מתודלק עד הסוף. אתמול הרגשתי ריח של דלק ושמתי לב לנזילה, יותר טפטוף, מאיזור פתח המילוי.

יש שם צינורית כזו שהולכת ממיכל הדלק, דרך מיכל פלסטיק (נקרא קניסטר מספר 2, משער שזה נועד לסנן אדי דלק לפני שהם משתחררים או חוזרים איכשהו למיכל).

החלק העליון של הצינורית מגיע לטבעת פלסטיק שעוטפת את פתח המילוי, ובדיוק משם יש כרגע נזילה, סימנתי בכחול בתמונה.

בנוסף ישנה נזילה מצינור הדלק שמגיע למנוע, בדיוק בתא המנוע (בחיבור שבין צינור מתכת לצינור גומי, צינור הגומי הולך למזרקי הדלק). לכן מתחת הרכב היו 2 שלוליות קטנות של בנזין.

מההבנה שלי - לחץ הדלק במיכל עלה מהחום, ואיזשהו אלמנט שתפקידו לאזן את הלחץ עם הסביבה לא מתפקד, עד שהלחץ הביא לכך שהדלק יוצא.

כנראה שבימים האחרונים שילוב של חום ביום וקור בלילה גרם להצטברות אדי דלק ואז לעיבוי שלהם, עד שאיזור שדרכו אמורים לעבור אדים הוצף, ואז כשמגיע החום הלחץ עולה ודוחף את הדלק הכלוא.

באופן מיידי פתחתי מעט את מכסה התדלוק, שחררתי את הלחץ. הנזילות הפסיקו וככה השארתי את זה לבינתיים.

מן הסתם לא ניסע באוטו כאשר יש נזילות דלק, בטח מאיזור המנוע, והאוטו יועבר למוסך על גרר.

השאלה שלי היא אם מישהו נתקל בתופעה כזו ויודע מה צריך לעשות כדי להבטיח שזה לא יחזור אחרי התיקון. ברור לי שאם לא נדע מהו מקור התקלה ונטפל בו, גם אם יוחלפו כל החלקים דורשי ההחלפה, עדיין התופעה תוכל לחזור בגל החום שלאחר מכן... החשד שלי נופל על מכסה התדלוק ואני משער שהוא אמור איכשהו להסתנכרן לחלק העוטף שאליו מגיע הצינור ולשחרר לחץ רק אחרי שעבר בפילטר/קניסטר, אחרת היה ריח של דלק כל הזמן.

כרגע לא מתאפשר לאדים להשתחרר, ולכן יוצא גם דלק מקו ההזנה של המנוע דרך החיבור בין הצינור מהמיכל לצינור שהולך למזרקים.

בכל המקומות שקראתי בהם הבעיות באיזור צינור התדלוק נובעות מהחלדה שלו במדינות קרות עם קרח, וכן יש איזשהו TSB של טויוטה להחלפת הצוואר שאליו מתחבר הצינור, אך מדובר שם בחלק אמריקאי שמורכב משני חלקים מתפרקים, בעוד שבדגם האירופי 

בחלק האמריקאי יש חרירי איוורור, ושם מחליפים את החלק בגלל שהוא תוכנן כך שבמקור נכנסו דרך החרירים האלו  מים. בחלק החדש יש כיסוי לחרירים אבל העסק עדיין פתוח.

אם החלק האירופי הקיים באוטו (שלא ניתן לפירוק במקרה שלי) היה מכיל חרירי איוורור, אני מניח שזה היה מבטיח לחץ נמוך במערכת במחיר של אובדן אדי דלק... אני לא יודע אם החלק הזה מכיל חרירים כאלו או לא, ולפרק את זה אומר לפרק את כל צינור התדלוק עד למיכל... לא בא בחשבון ברכב שהוא יום-יומי.

דבר נוסף - בימים האחרונים הופיעה תקלה P0420 ללא תקלות נלוות. למיטב ידיעתי בטויוטה התקלה הזו קשורה למיקום החיישן וזה התיקון הנדרש (דיברתי עם המוסך) אבל לאור התקלה הזו אולי יש קשר?

הרכב מטופל בטויוטה פריים בחיפה, ספר טיפולים מלא מיום העליה לכביש. אין חלקים מאולתרים או שיפצורים וככל שאני יודע מצב הרכב צ"ל מקורי לחלוטין.

תודה לכל מי שיוכל לתת רמז...

IMG-20201019-WA0006.jpg

IMG-20201014-WA0021.jpg

IMG-20201019-WA0011.jpg

771806K Our Yaris.png

T-SB-0016-12.pdf

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

נראה לי שאתה מעט בפאניקה מדובר בחלק שרחוק מהמנוע,למרות שעם היובש יש הרבה חשמל סטטי באוויר וזה באמת יכול להיות מסוכן.

הצינור שצילמת משמש לסירקולציית אדיי דלק בזמן תדלוק.

מה שאחראי על שחרור לחץ מהמיכל הוא פקק מילוי משוסתם וחיישן לחץ שיש במיכל (מדבר בצורה כללית לא מכיר את הרכב שלך).

החיישן חשמלי כך שכנראה פעיל רק כאשר הרכב עובד,כאשר הרכב מודמם רק הפקק פעיל.

נראה שהשסתום בפקק לא עובד.

• מעניין 1
פורסם (נערך)

תודה על ההתיחסות, 3 נקודות:

1. שים לב שציינתי, כאשר הלחץ עלה נזל גם דלק בתא המנוע, לכן מפלס הפאניקה עלה. 

2. אני מבין שצריך לדעתך באמת לחשוד בפקק התדלוק.

3. מן הסתם, אני מבין שישנם פילטרים שהוצפו. לא יהיה מנוס מייבוש או החלפה שלהם מעבר לבדיקה של כל הקו. אחד מהם כבר מצאתי באינטרנט, אבל משמו (Filter Charcoal Canister No2) אני מבין שיש עוד אחד בו נדרש לטפל...

פורסם

דלק בתוך תא המנוע מגיע מהקינסטר שבתא המנוע,הוא יכול להיות הרוס (לא אמור להגיע לשם דלק נוזלי והוא יכול להיות הרוס - לא יודע אם שווה לתקן).

הקניסטר השני לא משפיע על המנוע בכלל.

לבדיקת הפקק אתה יכול להסיר את הפקק ולתקוע במיכל מחסום כלשהו עם חור בקוטר של ס"מ ומטה ולראות אם התופעה חוזרת.

שים לב שבימים האחרונים היה מזג אוויר חריג ולא בהכרח שזה ישתחזר.

לגבי הדלק בתא המנוע - נתק את הצינור שיוצא מהקינסטר אל הסעפת ואת הצינור שמגיע אל הקניסטר.

אם זה אפשרי לשחזור בהמשך.

זה ינדף את כל הדלק ותוכל להשתמש ברכב.

שים לב להחזיר את הצינורות המנוע יונק משם

פורסם

אני מבין משיטוט באינטרנט שככל הנראה ביאריס שלי אין קניסטר ראשון. הוא קיים בחלק מהדגמים שהולכים לארצות הברית.

אם אני מבין נכון, בעצם הפקק של מיכל התדלוק אמור למנוע וואקום. אם הפקק לא תקין ונוצר וואקום בנסיעה, אז הקניסטר הזה שבתמונה "שותה" דלק מהמיכל, ומוצף.

כאשר החום עולה, הלחץ במיכל עולה ואז בצינור המיחזור של האדים, שכרגע מוצף,  הלחץ החיובי דוחף את הנוזל החוצה. 

יחידת המיחזור נועדה למחזר אדים ולא נוזל, ולכן יש נזילה.

הוחלף היום פקק לחליפי, נראה אם התופעה תחזור...

פורסם

הפקק מונע וואקום ומונע לחץ עודף.

כשנוצר וואקום בנסיעה המנוע לא יעבוד.

הקניסטר הקטן מפלטר אדיי דלק כשאתה מתדלק.

לא הגיוני שזה הקניסטר היחידי.

פורסם

תראה,

בשום שרטוט לא איתרתי קניסטר, בתא המנוע אין (הנזילה שהייתה זה מאחד הצינורות שמתחברים לקווי דלק וממשיכים למיכל).

כשכן איתרתי מק"ט קניסטר נוסף (ויקר) אז הוא לא קיים בכלל בדגם שלי, ובדגמים שהוא כן קיים אז הוא מתחבר לאיזור של הקניסטר הקטן.

אז אולי אני טועה ויש קניסטר, אבל אין לי מושג איפה הוא.

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

התפתחויות לאחר שנים רבות + בקשה להתייעצות מהמומחים בייבוא חלקים (אההם,
@EliC25, @amosbmw והכוכב החדש בפורום @Shlommmiii).

הוחלפו הקניסטר ופקק מיכל הדלק לחלקים חדשים דנדשים ומקוריים והיה נראה שהתופעה חלפה.

(אמ"לק - היא לא והחשוד העיקרי הנוכחי הוא החלק https://www.partsnext.com/toyota/23280-21010-regulator-assy-fuel-pressure/).

מטרת הפוסט - לשאול איך אני מייבא את החלק הזה בלי שייתקע. מכיוון שמדובר בשסתום דלק לדעתי זה ידליק נורות אדומות במכס, הוא לא מאוד יקר, ואני כמובן אביא מקורי. הייתי רוצה להביא גם קניסטר חדש. מחירו גרושים. אשמח לייעוץ.

בטויוטה ישראל הוא עולה 400 שקלים לפני מע"מ

image.thumb.png.f853ccd83b9592a58357bd506b62a58d.png

אז למי שיש סבלנות לחידה הטכנית:

האוטו לא נסע הרבה, אז כדי למנוע מצב כזה לא מילאנו מיכל מלא.

כשהאוטו נמכר, יידעתי את הקונה שאולי הדבר יחזור וחייבים לעקוב. הקונה הוא חבר והבטחתי שאם קורה משהו אנחנו נפתור.

אבל, יום לאחר המילוי הראשון של מיכל מלא, זה חזר.

קראתי מספר מדריכים, פורומים, מאמרים - ומצאתי את החשוד שהוזכר מעלה במאמר המאוד ברור ומקיף הבא:

https://cartechhub.com/charcoal-canister-filled-with-gas/

נראה שאכן תקפתי את החשודים הנכונים המוזכרים במאמר (אלו שקיימים ביאריס).

החלק הזה, במידה וזה אכן אותו הרכיב, מוזכר אחרון, הנה בציטוט:

ציטוט

Faulty tank vent valve

Tank Vapour Vent Valve

Tank Vapour Vent Valve

Last but not the least, a faulty gas tank vent valve can lead to the issue of a charcoal  canister getting filled up with gas.

In modern EVAP system vehicles, a vapor vent or rollover valve sits on the top of the fuel tank whose main function is to act as a vapor pick-up point from the fuel tank to the charcoal canister.

It also prevents the liquid fuel from entering the charcoal canister in any of the below conditions like:

1) Fully filled fuel tank up to the brim of filler neck such that the level of fuel in the filler neck is above the vent valve location. But this valve doesn’t allow the liquid level to rise in the vapor circuit to the charcoal canister.

2) Fuel sloshing during sharp cornering and reaching the vent valve region in case of half-filled tank conditions.

3) Vehicle toppling during an accident.

But if the vent valve is not functioning properly, then there is a huge possibility that liquid fuel would enter the vapor circuit, leading to a charcoal canister filled with the gas issue.

למען האמת אני לא בטוח במאת האחוזים שזהו החלק הבעייתי, אבל מהסתכלות על סכמת החלקים של מערכת התדלוק אני פשוט לא מצליח למצוא חשודים נוספים.

אני מחפש איזשהו שסתום, משהו כמו שהיה בדגמים ישנים יותר (Fuel tank over fill check valve), שלא יאפשר מעבר נוזל אלא רק אדים - ופשוט לא מוצא.

מיותר לציין שהאוטו נוסע באמת מצויין, ללא שיהוקים, כיבויים, חוסר סחיבה. כלום.

האינדיקציה היחידה שאולי משהו לא כשורה היא נורית תקלה P0420 של הממיר הקטליטי. לאוטו שעבר 250 אלף זה לא משהו חריג, והוא עובר טסטים ללא שום שוחד או קומבינה.

הסכמה הרלוונטית לפי מספר שלדה של האוטו:

https://partsouq.com/en/catalog/genuine/unit?c=TOYOTA00&ssd=%24*KwFzR1ZkDiE2DhgxHXZ_Vys_HxgGd3h1dGZJejI0BxAECA4GVFNDBQUJEhIUFQxWUXQeMDQwARYJDlNaM3lzcXEAcHR8KC4zPy4HPWM0ZX86TChtYiRke3M6O21_bgE7ZSUoJGV_KzooJykjZHticHIoJyhtYi4oY3plci8nMnF2DGQ8PjEsfFZxYykzZHtiEQxWNCZjKTRke2IRC1NdRnh4dHB2AXd2ISYyeGJrZCIjZX86Jzt3dXV2Y2xlKHs0MGMTBBZ4cAtoW15NBgsQZG1iISx8NDBwd2tkNyNlfzolO3cXZTsAAAAAj7XJSg%3D%3D%24&vid=0&cid=3&uid=14978&q=VNKKL98367A039089

אודה לכל תובנה...

בתאריך 10.1.2021 בשעה 09:33, tribel כתב:

מה שאחראי על שחרור לחץ מהמיכל הוא פקק מילוי משוסתם וחיישן לחץ שיש במיכל (מדבר בצורה כללית לא מכיר את הרכב שלך).

החיישן חשמלי כך שכנראה פעיל רק כאשר הרכב עובד,כאשר הרכב מודמם רק הפקק פעיל.

מצטט את ההודעה הזו, אולי החלק החשוד (FUEL PRESSURE  REGULATOR) זהו חיישן הלחץ במיכל שאליו התכוונת?

וככה, בשקט, יש משהו בעלי אקספרס שעולה שקל ורבע.

https://he.aliexpress.com/i/1005004690071685.html

יכול לשמש בשביל לתת אינדיקציה אם אני בכלל בכיוון או להתרחק? האינסטינקט שלי אומר לברוח.

פורסם

לא יכול לעזור לך לגבי התקלה, אבל בהחלט שסתום קניסטר נשמע הגיוני.

שאלת לגבי היבוא - לא מאמין שהחלקים האלה יעצרו. אבל הכלל החשוב הוא לעשות את ההזמנה של החלקים על שם בעל הרכב. ציינת שהרכב נמכר.

אם החלק נעצר ודורשים אישור, פותחים בקשה לאישור יבוא אישי ובדרך כלל אין שום בעיה.

אבל אם שם הנמען על החבילה ושם הבעלים על רישיון הרכב אינם זהים - האישור לא יינתן.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

קראתי. סביר להניח שאצלך זה לחץ יתר ולא תת לחץ כי אחרת היו לך בעיות במנוע ובנסיעה.

אצלך נשארו כמה סיבות אפשריות לאחר מה שהחלפת ומה ששללת.

1. PURGE VALVE. החלק עם הסולנואיד שמשחרר את אדי הדלק לתוך סעפת היניקה. תעבור על הצינורות גומי הקטנים כמו של הוואקומים שיוצאים מהסעפת ותחפש חלק שמתחבר לשם עם קונקטור חשמלי.

2. שסתום ונטילציה שיושב במיכל או במשאבת דלק אם מה שהראית נכון.  לבדוק ובמידת הצורך להחליף.  דורש פירוק מיכל דלק.

3. וסת לחץ דלק. צריך לבדוק עם שעון לחץ דלק ולראות אם תקין. אם תקין הבעיה שלך לא בווסת לחץ דלק.

4. צינור דלק חוזר סתום. אם בדקתי את הדגם הנכון אצלך מהחליל של המזרקים יש קו דלק חוזר למיכל של עודפים. סתימה חלקית יכולה להעלות לחץ. 

5. יש מכוניות שעל הקו  דלק החוזר באזור המיכל יש שסתום אל חזור שהתעייף (שסתום פשוט עם קפיץ ודיאפרגמה) ומעלה לחץ דלק. בעיה נדירה שקרתה לי ועד שעליתי שזו הבעיה שרפתי הרבה מאוד זמן כסף ואנרגיה. פחות מאמין שזו הבעיה אצלך.

רשמתי לפי סדר בדיקה מהכי סביר לפחות.

• מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...