Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בן 32, מחפש רכב אמין ובוגר אך מהנה שיקח אותי לעבודה עם עצירה בגן, לא מטוס ליום מסלול וגם לא קורולה.  

מה אני מחפש: 

- אמין

- בטיחותי

- לא סופר מיני כי זה לא בטיחותי ולרוב מנוע חלש וגם לא אוהב את המראה. מצד שני אין לי צורך באוטו גדול. 

- עדיפות לידני (היה לי ידני 3 שנים בעבר, זה נחמד לי)

- מהנה לנהיגה

עדיפות משמעותית ל4 דלתות, צריך כסא תינוק מאחורה.  

- יחסית מאובזר, אבל זה לא סופר קריטי. 

- תקציב אני מעדיף עד סדר גודל 50, אבל יש אפשרות להגיע גם מעבר אם זה שווה. 

- עקרונית לא מתקרב לסוכנויות

- לא מעוניין ברכבים שעברו שיפורים ושדרוגים למיניהם.

- לא לחוץ לקנות אבל כן צריך בחודשים הקרובים. 

חשבתי בכיוון של פולו 15/16 אבל הידני מבאס זה רק 90 כ"ס. מנגד הגיר האוטומטי עשוי להיות לא אמין. 

יש גם פולו gti ידני שזה מפתה אבל יקר, יוצא לכיוון 95K

פאביה? איביזה? אשמח לעזרה. 

עריכה אחרונה על ידי Caspex
פורסם

לא כלכך מבין. כתבת לא סופר מיני (מסיבה פסיכולוגית כנראה כי חדש לי שסופר מיני זה לא בטיחותי) ואז אתה כותב שאתה שוקל פולו, פאביה ואיביזה? אתה מודע לאיזו קבוצה הן שייכות כן?

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

אכן התבלבלתי בשם. ליתר דיוק הכוונה לא פיקנטו, i10 וכו׳.

מפאת הגודל הקטן ומשקל נמוך הן פחות בטיחותיות. 

עריכה אחרונה על ידי Caspex
פורסם

מה שאתה מחפש לדעתי זה משפחתית קומפקטית, מהספורטיביות יותר, כמו מאזדה 3, סיאט לאון, פולקסווגן גולף, פורד פוקוס/פיאסטה ST וכו'

לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא אכפת לי שמעלים כל הזמן את מחיר הדלק כי אני תמיד מתדלק ב100 שקל 🙂

פורסם
אכן התבלבלתי בשם. ליתר דיוק הכוונה לא פיקנטו, i10 וכו׳.
מפאת הגודל הקטן ומשקל נמוך הן פחות בטיחותיות. 

אז התכוונת לא מיני [emoji4]
פורסם

אם אתה פתוח לגיר ידני אז ואגית כמו סיאט ליאון בגרסה חזקה יכול להיות מצויין עבורך, הרכב נחשב אמין כשלא מחובר אליו הגיר הרובוטי הידוע לשמצה, צריכת הדלק שלהם מצויינת והמנועים מצויינים, אחיזת כביש לא רעה והרכב לא ערום בפנים.

מעבר לזה אלפא גולייטה אבל היא לא בהכרח תהיה זולה לאחזקה ותלויה מאוד באופפן שטיפלו ואהבו אותה עד עכשיו, מאזדה 3 עם מנוע 2000 אם יכנס לך בתקציב בגרסת האצבק תיתן לך יופי של התנהגות כביש ואחיה ברמה גבוהה אבל השנתון יהיה נמוך יחסית. פורד פוקוס עם מנוע אקובוסט אם תמצא אחת שיש לה גיר ידני הרווחת, המנוע לא חף מבעיות אבל בטיפול נכון מדובר ברכב מאוד מהנה על הכביש.

פורסם

מאזדה 3 הדגם משנת 2014 מומלצת, לא חושב שתכנס לך בתקציב זו עם מנוע ה2.0, אך שווה גם לבדוק את דגם ה1.5 קומפורט, לא חזקה כמו הספיריט אך עדיין מהנה מאוד, איכותית ואמינה.

אם הנסועה שלך לא כוללת הרבה פקקים מומלץ לבדוק את הגולף, הגיר יחסית אמין, והרכב מאוד חסכוני ואיכותי,  והרכב ממש מהנה, ואם יצטרך החלפת מצמדים זה משהו שלא קורה לעיתים תכופות אלא אחרי הרבה שנים.

לא הייתי ממליץ על הפורד פוקוס למרות שיש כאלה עם הגיר הפלנטרי במחיר הזה, אך עדיין יש לא מעט שמועות על בעיות במנוע, בגדול בפוקוס תקבל שלדה וזהו, מעבר לזה הרכב משעמם, לא אמין, מיושן, ולא איכותי.

פורסם (נערך)

לגבי הלאון, לרכבים משנת 2017-2019 יש הארכת אחריות על המצמדים והמכאטרוניק (הרכיבים הבעייתיים בגיר) עד לנובמבר 2021, ככה שגם אם תלך על גיר אוטומטי משנת 2017 ומעלה, במקרה הגרוע תתקן את הגיר באחריות ותקבל כמה שנים של שקט.

בשנים האלה גרסאות הFR (או הFR+) מעט מאובזרות אפילו יותר מבשנים הקודמות, וכוללות גם הנעה ללא מפתח, סאבוופר ועוד כל מניי פיצ'פקס.

תשקול גם פג'ו 208/308 GT/GTI, גם אופציות חביבות.

עריכה אחרונה על ידי motek
לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא אכפת לי שמעלים כל הזמן את מחיר הדלק כי אני תמיד מתדלק ב100 שקל 🙂

פורסם

תודה חברים!

שכחתי לציין פרט חשוב, הרכב יהיה השני במשפחה, כאשר הראשון הוא מאזדה 3 2016 (2.0) שאישתי השתלתה עליו :). אז לא צריך משפחתית קלאסית אפשר משהו קטן יותר.

אחלה אוטו, דרך אגב... מסכים לגמרי עם כל מה שאמרתם עליו. עדיין, אעדיף משהו אחר בתור רכב שני. סתם לכיף אין לי סיבה טובה יותר.

לגבי הג׳ולייטה - בדקתי את זה, נראית טוב והמנוע 170 כ״ס זה אחלה. עם זאת נראה שהיא לא מאוד בטיחותית (קיבלה 3/5 כוכבים ב2017) ועל אף שהיא אמינה ביחס לאלפה, אומרים שעדיין יש לה בעיות.

סיאט לאון הסתכלתי, הרוב למכירה זה 3 דלתות. מה שכן 5 דלתות ידני זה עם מנוע 105 כ״ס, לא סוף העולם אבל לא עף על זה. motek - לאון שנת 2017 אוטומטי לא יכנס בתקציב ותכלס נובמבר 21 זה לא רחוק פחות משנה :).

לגבי הפורד פוקוס - מסכים עם מה שנאמר פה לא חושב שרלוונטי.

הפג׳ו אמינות? אף פעם לא הסתכלתי עליהם אז לא ממש מכיר. 

מה דעתכם על האיביזה? פולו? קיים בכלל בגרסאות ידניות עם 140+ כ״ס בתקציב שלי?

לפני 9 שעות, robertf כתב:

אז התכוונת לא מיני emoji4.png

כן! תודה. דווקא החלק המצחיק הוא שנראה לי שסופר מיני הכי יתאים :) 

פורסם

לדעתי 208 ידנית (גם אוטומט) אחלה אופציה

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

היתה לי פיג'ו 208 ידנית , מנוע 1.2 אטמוסיפירי,

הרכב לא חזק בכלל, די סביר, למרות זאת הוא מאוד מהנה, אני אהבתי את הרכב הזה מאוד, ומכרתי רק בגלל האשה כי רצתה שיהיה לי רכב משפחתי אוטומטי גם שבמקרה הצורך ותצטרך להשתמש בו, ולדעתי עשיתי טעות איומה שמכרתי.

פורסם
אם אתה פתוח לגיר ידני אז ואגית כמו סיאט ליאון בגרסה חזקה יכול להיות מצויין עבורך, הרכב נחשב אמין כשלא מחובר אליו הגיר הרובוטי הידוע לשמצה, צריכת הדלק שלהם מצויינת והמנועים מצויינים, אחיזת כביש לא רעה והרכב לא ערום בפנים.
מעבר לזה אלפא גולייטה אבל היא לא בהכרח תהיה זולה לאחזקה ותלויה מאוד באופפן שטיפלו ואהבו אותה עד עכשיו, מאזדה 3 עם מנוע 2000 אם יכנס לך בתקציב בגרסת האצבק תיתן לך יופי של התנהגות כביש ואחיה ברמה גבוהה אבל השנתון יהיה נמוך יחסית. פורד פוקוס עם מנוע אקובוסט אם תמצא אחת שיש לה גיר ידני הרווחת, המנוע לא חף מבעיות אבל בטיפול נכון מדובר ברכב מאוד מהנה על הכביש.
נתת לו 2 דוגמאות רעות מאוד. לאון 1.8 מנועים בולעים שמן , עד שנת 2013 שתיקנו את זה.
בפוקוס אקובוסט מנועים הולכים כמו גרעינים.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

אין שום בעיה בליאון 1.4 ליטר טורבו וגם לא בגרסת ה1.2, הן בהחלט נכנסות לו בתקציב והוא לא צריך להרחיק עד מתחת ל2013.

המנוע אקובוסט מחזיק מצויין כל עוד שמים לו את השמנים בתקן המתאים, ברגע שמחפפים הן שוברות בוכנות וטלטלים בגלל הצתה מוקדמת, במחירים האלו ולפי מה שהוא מחפש אין לו כלכך הרבה אפשרויות אחרות.

• תוכן חדש...