Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע castrol edge 5w30 ll

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם אבל הצמיגות הדקה מאלצת שימוש בחומרי גלם אכותיים מאוד. אין בעיה של חוסר או פחות שחיקה בשמן הזה ולפי אינדקס טמפרטורות הוא מתאים גם לישראל..
במנוע שכבר עבר זמן מה ועם שמן 5W30, הייתי נשאר עם אותה צמיגות. 
הוא קנה את הסדרה הבכירה של castrol אז הוא כבר משתמש בחומרי גלם איכותיים.
אפילו שלפי היצרן זה מתאים האינטרס שלהם זה זיהום ונקודות באיחוד האירופי.
אני מעדיף לא לקבל את האחוז או קצת פחות יעילות ולשמור על המנוע לאורך הזמן (לבן אדם שעושה 10 קיולמטר לליטר זה ישפר את הצריכת דלק ל10.1 בתמורה ליותר שחיקה).

יש אחלה של סרטונים לגבי ההבדלים בשחיקה ועוד מאפיינים של יוטיובר בשם project farm שאני מציע לכם לראות.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

פורסם

ראיתי, ישן! זה בדיקה חד צדדית ויש הרבה יותר אסקפטים ודרישות מהשמן.

קסטרול זה מותג מצויין של שמנים, בטח שאין לי התנגדות.

חוזר ואומר, אם היצרן ממליץ על צמיגות 0W20 או אפילו נמוך מזה, ללכת על זה, היצרנים חושבים יותר על שרידות המוצרים שלהם מאשר נקודות זכות של זיהום אויר.  לא תהיה שום שחיקה יתרה בשימוש בשמן הזה! חד משמעית. 

פורסם

@danniel
כמו שאתה בטח יודע, היצרנים נוטים לשנות את ההמלצות על צמיגות השמנים ותקני השמנים - תוך כדי למידה ותוך כדי התחשבות באקלים באותה מדינה.
אם היצרן אומר 0W20 בארה"ב, יכול להיות שלמזרח-התיכון זה יהיה אחרת (ויכול להיות גם זהה...).

אולי יצא לך לקרוא בדיונים האחרונים על שמן ל PSA במגוון רחב של דגמים, והנה - ממש ממש לאחרונה היצרן החליף באופן גורף לכל הדגמים שלו (כולל ישנים) את הצמיגות ל 5W30 ותקן אחד בלבד - בישראל. באירופה נכון לעכשיו עדיין משתמשים בשמן 0W30 כמו שהיו משתמשים בישראל עד לאחרונה.
עד לאותו הרגע, כל דיגמי הדיזל המודרניים ודגמי הבנזין המודרניים היו לוגמים שמן 0W30 בתקן B71 2312 - והנה (הכל נבדק לפי מספרי שילדה ספציפיים) כל ליין הדגמים של PSA עבר כמעט באופן מוחלט ל 5W30 העומד בתקן B71_2297 - לרבות: 308 בנזין, ברלינגו 2.0HDI מודל 2007 , ברלינגו מודל  2017 1.6HDI, סיטרואן  C4 PICASSO 1.6T 2017 בנזין...  לציין שהשמן הספציפי הזה הוא של TOTAL המיועד למדינות חמות (נקרא HTC - High temperture countries) ומעבר לכך נשאר קומץ מאוד מאוד מאוד קטן של דגמים שנשאר נאמן לצמיגויות קודמות.

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...