Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהממשלה.

• אהבתי 2
  • מצחיק 3
  • רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תודה, האמת שקראתי את זה לפני ששאלתי. לא הצלחתי להבין משם את התשובה.

אבל ההגיון אומר שחייב להגיע גם אפס. צרכנים חד פאזיים צריכים דרך לסגור מעגל (לא הגיוני דרך האדמה).

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

161 ק"ו (מתח עליון )מועבר בחיבור כוכב,  

לנקודת הכוכב מתחבר בד"כ סליל פטרסון במידה והקווים הם בעלי אורך מאוד ארוך ומועברים באוויר (על גבי עמודי חשמל )  ,

הסליל תפקידו לקזז את החלק הקיבולי ברגע שנוצר קצר חד פאזי לאדמה , ובכך מוריד את זרם הקצר והקשת החשמלית כבית לבד, זה נקרא קצר חולף, 

החיבור בצד של ה 22KV זה חיבור משולש , תפקידו ליצור איזון בזרמים, (מבחינת שיקולי עלויות יותר עדיף להשתמש בשנאי ראשוני כוכב ומשני משולש כי יותר זול להרכיב משנה דרגות בצד ראשוני עקב זרמים גבוהים בצד משני,) 

חיבור צד משני במשולש אין אפס, לכן יש שנאי זיגזג שנאי הארקה, שיוצר נקודת אפס מלאכותית, ובלעדיו לא ניתן לחבר את סליל הכיבוי , 

במעבר למתח 0.4KV מתח נמוך,( חיבור כוכב)  אתה מקבל ביחד עם 3 הפאזות , גם מוליך PEN שזה משמש גם כאפס וגם כהארקה, הוא מתחבר בכניסה לפס השוואת פוטנציאלים, ומתפצל שם לפס הארקות, וגם לפס אפסים, ולהארקת ייסוד זה נקרא שיטת איפוס, TNCS

בבתים ישנים שאין שם הארקת ייסוד, יש חיבור הארקה לצנרת המים, 

אני מקווה שלא עשיתי לך בלאגאן בראש עם כל ההסבר הזה, אבל ההסבר הזה הוא ממש ממש בקצרה, 

• אהבתי 1

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...