Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

water spots ציפוי קרמי

שימו לב! השרשור הזה בן 1462 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום, 

אני רוצה ליישם על הרכב ציפוי קרמי, והבנתי שיש תופעה שנקראת water spots בה הטיפות שנשארות על הרכב משאירות סימנים.

רציתי לשאול: האם זה קורה רק בגלל הציפוי? האם זה אמור לקרות בכל סוגי הציפויים? איך אפשר להימנע מזה?

אם כבר יהיו סימנים כאלו יש דרך להסיר אותם מבלי להסיר את הציפוי?

בכללי אשמח לשמוע איך מתחזקים את הציפוי כדי שהתוצאה תשמר לאורך זמן. תודה. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה קורה כשמים כשמים מתייבשים ומשאירים סימנים. זה לא נורא כל עוד אתה לא מזניח את הרכב ולא שוטף אותו חודש. אם אתה מיישם ציפוי אתה חייב לתחזק אותו קבוע עם חומרים איכותיים. אם לא תתחזק את הציפוי אז חבל על הכסף והעבודה.
זה אומר שטיפה שבועית/דו שבועית עם שמפו עדין עם כפפה ייעודית ולסיים עם תרסיס לניגוב מהיר עם מגבת מיקרופייבר טובה. אסור להכנס למכונות אוטומטיות למיניהם בתחנות דלק. שטיפה ידנית בלבד.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

• אהבתי 2

gladen pro25+rs audio 100m -tru technology billet 4100

ad neo800w- mosconi pro 4/30

gladen pro10-mosconi pro 1/10

fiio 11m plus coax-mosconi aerospace 6to8 dsp

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה. אני שוטף רק ידנית ומשתמש בסבון של Chemical Guys. לא בטוח שמקפיד על שטיפה פעם בשבוע שבועיים, תלוי בתקופה... רק מה העניין עם התרסיס לניגוב מהיר, זה משהו שלא השתמשתי בו עד עכשיו. למה צריך את זה? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חשבתי ליישם שכבה של ווקס על הציפוי הקרמי (לכאורה בשביל לשמור עליו ולתת יותר ברק) אבל הבנתי שזה לא ייתן כלום ושעדיף כבר לשים שכבה נוספת של ציפוי קרמי.

השאלה, אם למשל עוד חודש, חודשיים ארצה ליישם שכבה נוספת, מהי ההכנה שאצטרך לעשות בשביל - לנקות היטב את השטח ומבלי להסיר את הציפוי הראשון? 

פוליש אני מניח שיוריד את הציפוי, אבל פלסטלינה למשל זה בסדר? ושאלה נוספת, האם חייב להשתמש באותו סוג של ציפוי קרמי או שאפשר גם משהו אחר? 

עריכה אחרונה על ידי x150
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל , כל ציפוי מחייב הכנה טובה שכוללת שטיפה ייסודית ופוליש. שנית לא מיישמים ציפוי כל חודשים אלא אם יש לך כסף/זמן מיותרים ממש.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

gladen pro25+rs audio 100m -tru technology billet 4100

ad neo800w- mosconi pro 4/30

gladen pro10-mosconi pro 1/10

fiio 11m plus coax-mosconi aerospace 6to8 dsp

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מבין. בשלב הראשון כמובן שעשיתי שטיפה יסודית, פלסטלינה, פוליש גס ופוליש עדיין עם מכונה. ורק לאחר מכן יישמתי 2 שכבות של ציפוי. 

השאלה היא גם בגלל שבעקרון הייתי רוצה לעשות שכבה שלישית אבל בקבוק אחד של 12ML בקושי הספיק לי לסיים את השכבה השנייה. 

לכן השאלה - אם הרכב עבר את השלבים שציינתי, מה ההתייחסות מבחינת ההכנה לשכבה נוספת בעוד חודש, חודשיים ואולי יותר. איך מוסיפים שכבה מבלי להסיר את השכבות הקודמות. 

עריכה אחרונה על ידי x150
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין שום משמעות לציפוי איכותי אם זה לא בא עם תחזוקה נאותה. 

רצוי לעשות שכבות נוספת בתהליך של כמה ימים ולא בהפרשים גדולים, מהסיבה שבזמן הזה מצטברים מזהמים

שמידה והרכב לא עבר תהליך ניקוי לפי הספר, הציפוי יישב על מזהמים -ואת זה אתה לא רוצה. 

אם הצבע במצב טוב (ציפוי כמובן) על ידי מעבר ביד לראות לאין מזהמים, יש אפשרות לעשות פלסטלינה עדינה ללא מאמץ ביד

ניקוי יסודי על ידי API (חובה) ורק לאחר מכן ציפוי. 

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה יוגב. אז לוודא שהבנתי - אני יכול לעשות פלסטלינה עדינה וניקוי עם API וזה לא אמור להסיר את הציפוי? 

בשביל להבין טוב יותר אשאל אולי גם מהצד האחר - מה כן מוריד ציפוי קרמי לגמרי? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נכון. השאלה לצורך שלי הייתה להסיר משקעים מבלי לפגוע בציפוי. 

מעבר לזה, רק בשביל הידע וגם שאדע מה לא לעשות בשום מצב - שאלתי גם, איך מסירים לגמרי ציפוי קרמי. כמובן שאני לא מתכוון לעשות זאת. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התכנון שלי זה להוסיף עוד כמה שכבות בעוד כמה חודשים (כי אין לי זמן וכוח להתעסק בזה שוב עכשיו) אז אני מבין שאין חשש ממשי לפגוע בציפוי עם ניקוי יסודי ופלסטלינה בעדינות. תודה רבה יוגב! 

עריכה - בנתיים בדקתי מזה API בגוגל ולא הגעתי לתוצאה ברורה. תוכל להסביר בקצרה או לתת שם של פריט? 

עריכה אחרונה על ידי x150
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כתבי שעדיף ליישם צפוי בפעם אחת (כמה שכבות) ולא להתעסק עם זה כל כמה חודשים. (הסברתי מדוע)

ורק לתחזק אותו כל תקופה. (תרסיסי QD מתאימים, שמפו, טכניקת ניכוי, ניגון וכד')

אתה רוצה עוד שכבה, אז אין ברירה לעשות את מה שתיארתי, למרות שלזה לא אידאלי. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן אני מבין. המסקנה שלי הייתה בהתחשב בעובדות שאני לא יכול ורוצה ליישם עכשיו שכבה נוספת.

אז מצב לא אידאלי. להבא אערך יותר טוב מראש.

אז בהנחה והתוצאה שהגעתי אליה די סבירה, כבר עדיף פשוט להשאיר את זה עד שהציפוי יעשה את שלו ולאחר מכן ליישם ציפוי חדש לגמרי על משטח ללא ציפוי? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בהחלט כן, תן לציפוי לדעוך, ותיישם ציפוי מחדש כולל כל התהליך. (רק עם כמה ידיים, למרות שיש חברות שטוענות ששכבה אחת זה מספיק)

כמובן זה לא אומר עכשיו להזניח את הרכב/ציפוי, נהג כרגיל ושטוף ותחזק את הרכב, לא רק עבור הציפוי. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 1462 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...