Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

הגיע הזמן להגיד שלום להוט(שנה וחצי הספיקו לנו) ולעבור לסיבים שהגיעו לבניין (אנלימיטייד/סלקום).

כנראה שאלך על אנלימיטייד 1GB, איזה חיבור עדיף(חייגן או ישיר)? ספק אינטרנט מועדף?

השימוש העיקרי הוא טלוויזיה(שידורי ספורט ונטפליקס) שמחוברים קווית ולמידה בזום בעיקר עם wifi ואולי קונסולה של סוני בעתיד הקרוב. 

אתם משלמים על הראוטר מי שנמצא אצל אנלימטייד?

תודה.

פורסם

אני נמצא באלימיטייד בתכנית 1GB

לא ידוע לי על חיבור חייגן / ישיר וגם לא נשאלתי על כך

לשימושים שלך זה הרבה מעל המעבר והייתי שוקל אפילו חבילה קטנה יותר. 

אכן, רכשתי מהם את הראוטר שהם מציעים. בסיסי ואחלה. כמובן שיש לך אפשרות לקנות אחד פרטי אבל שוב - לשימושים שלך לא רואה צורך מיוחד

פורסם (נערך)

אם יש לך אפשרות לבחור אנלימיטד או סלקום, הייתי בוחר סלקום ולו בגלל מבחר הספקים שיש באנלימיטד. בסלקום אתה משתמש בנטויז'ן, לעומת ספקים איזוטריים כאלה ואחרים באנלימיטד (הם לא עובדים עם הספקים הגדולים).

אם אתה עדין בוחר באנלימיטד אז תבחר בספק HALO.

ראוטר תמיד מומלץ שלך, במיוחד לאור העובדה שכנראה בסה"כ הכסף שתשלם לאנלימיטד/סלקום לאורך התקופה תוכל לקנות ראוטר טוב מאוד.

שיטת ההתחברות הינה DYNAMIC IP (אין חייגן)

עריכה אחרונה על ידי stas12
פורסם

מה זה משנה? CAT5\5E\6 מגיע למהירות של 1Gbit/s שזו גם המגבלה של הספק (שאני בספק קל שתקבל את המהירויות האלה).

• רעיון טוב! 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, shellcase כתב:

מה זה משנה? CAT5\5E\6 מגיע למהירות של 1Gbit/s שזו גם המגבלה של הספק (שאני בספק קל שתקבל את המהירויות האלה).

דווקא אני מעדיף נחושת מסיב (כי אז יש נקודת כשל אחת פחות - הממיר האופטי).

בגלל שאני עובד מהבית ולא יכול להגיע למצב שאין לי אינטרנט לתקופה (בגלל תקלה של הספקים), אני משתמש בפרטנר 1G כספק עיקרי עם סיב אופטי וממיר, ובאנלימיטד 200MB (נחושת) כגיבוי למקרה שפרטנר נופל.
שניהם מחוברים כל הזמן לראוטר, בשוטף הוא עושה LOAD BALANCING על פניהם ואם אחד נופל תמיד יש את השני שלמעלה.

הוכיח את עצמו כבר פעמיים.

עריכה אחרונה על ידי stas12
פורסם (נערך)
לפני 44 דקות, shellcase כתב:

ציינתי "עובדות" מבחינתי זה ממש לא משנה כל עוד החיבור מהיר ויציב.

סלקום להבנתי לא מפחיתה את המחיר אם אתה רוכש ציוד באופן עצמאי ובפרטנר כן.  (סלקום לא מספקת ממיר מסיב לרשת).

מהסיבה הזו, אני בחרתי בפרטנר ורכשתי ציוד באופן עצמאי.

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם
לפני שעה, stas12 כתב:

בשלושת המקרים תשתית הרשת הכללית היא בגדול סיבים אופטיים.

למעשה זה נכון גם לגבי בזק (שלא קיבלה אישור להפעיל חיבור סיב אופטי לבתים בגלל שהפריסה הארצית לא מספקת) וגם לגבי הוט (שבחלק מהמקומות מפעילה Hot Fiber עם הממיר FiberBox שלהם).

מה שזה אומר זה שבאיזשהו מקום במפה הזו בין ליבת הרשת ובין הראוטר שלך, יושב ממיר אופטי.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 19 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מה שזה אומר זה שבאיזשהו מקום במפה הזו בין ליבת הרשת ובין הראוטר שלך, יושב ממיר אופטי.

אין בשום שלב ברשת ממיר אופטי פשוט כמו שנותנים ללקוחות, מהסוויץ' של הבניין והלוואה זה מתגים אופטיים ללא ממירים חיצוניים. והם לרוב גם מגובים בשני UPLINKS לפחות. כך שהסיכוי שהם יכשלו הוא הרבה יותר נמוך מהממיר האופטי של הלקוחות.

פורסם

ועדיין יש ממיר אופטי איפשהו, רוב הסיכויים שהוא אפילו כזה נשלף כדי לא להשבית מתג אם הממיר הלך.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני שעתיים, shellcase כתב:

לא בדיוק נכון, כבל של cat6a ומעלה הם 1gb certified ויכולים להגיע ל10GB  בתנאים מסויימים

5e יכולים להגיע ל-1GB בתנאים מסויימים אבל הוא הוא לא 1gb certified 

5 בכלל מוגבל ל-100MB וכבר לא משתמשים בכבל הזה

ואחרי שחוויתי buffering קשה בפיענוח קבצים כבדים על הרשת הביתית שלי, עברתי מ-  cat5e ל-cat7 שפתר את כל הבעיות

פורסם
לפני 7 שעות, stas12 כתב:

בגלל שאני עובד מהבית ולא יכול להגיע למצב שאין לי אינטרנט לתקופה (בגלל תקלה של הספקים), אני משתמש בפרטנר 1G כספק עיקרי עם סיב אופטי וממיר, ובאנלימיטד 200MB (נחושת) כגיבוי למקרה שפרטנר נופל.
שניהם מחוברים כל הזמן לראוטר, בשוטף הוא עושה LOAD BALANCING על פניהם ואם אחד נופל תמיד יש את השני שלמעלה.

הוכיח את עצמו כבר פעמיים.

אפשר לשאול עם ראוטר אתה משתמש, והאם אתה ממליץ עליו?

פורסם
לפני 55 דקות, innvision כתב:

אפשר לשאול עם ראוטר אתה משתמש, והאם אתה ממליץ עליו?

Asus zenwifi ax8 זוג כאלה. 

ממליץ מאוד. יקר מאוד. 

• אהבתי 1
פורסם

@stas12, תודה, האם הסט אפ שלך מחייב שימוש בשני ראוטרים שונים ושני מודמים (או מודם וממיר אופטי) כדי לבצע LOAD BALANCING ? האם האיזון מתבצע גם על חיבור קווי? 

פורסם
לפני 2 דקות, innvision כתב:

@stas12, תודה, האם הסט אפ שלך מחייב שימוש בשני ראוטרים שונים ושני מודמים (או מודם וממיר אופטי) כדי לבצע LOAD BALANCING ? האם האיזון מתבצע גם על חיבור קווי? 

לא. זה סט mesh. 

אחד מהם הוא ראוטר ומחובר אליו שני חיבורים, אחד סיב פרטנר ואחד אנלימיטד. 

היחידה השניה היא אקסס פוינט. 

האיזון הוא רק על הwan כלפי חוץ

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...