Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי ברכב (גולף 2016) קודנית של איתוראן מהבעלים הקודם מהסוג הנ"ל. הביטוח שלי לא דורש זאת ואני מעדיף להיפטר מזה.

שינו קוד - FXP

כשפירקתי את תא הכפפות לצורך התקנה של מערכת מולטימדיה, ראיתי את העלוקה.

מלבד העלוקה, ראיתי חוט אדמה שהולך לאזור הפיוזים. בטעות ניתקתי אותו במהלך עבודה שם והיא התחילה לצפצף אז החזרתי.

בהינתן שיש לי ניסיון של חשמל ברכב ופירוקים, רציתי לדעת האם ניתן לעשות זאת בצורה עצמאית, ואם כן - כיצד ובאיזה סדר? 

2016 BMW M235i.

פורסם

שמעתי על הפתרון מחיפוש כאן בפורום, אך אני לא רוצה סתם להטריח מחלץ של ביטוח שיעשה את זה ואני לא סומך שהוא יעשה את זה בצורה שאני אוהב.

מעדיף לבצע זאת בעצמי בהנחה שזה לא מורכב. 

2016 BMW M235i.

פורסם

99% שהחוט ללוח מקשים יוצא מהרווח שבין שני הפנלים והלוח מודבק עם סרט הדבקה דו צדדי. לאחר הפירוק וניקוי שאריות הדבק לא ישאר שום סימן, אולי רווח טיפה יותר גדול במקום ממנו יצא החוט. 

פורסם
לפני 9 שעות, Fraysa כתב:

בהינתן שיש לי ניסיון של חשמל ברכב ופירוקים, רציתי לדעת האם ניתן לעשות זאת בצורה עצמאית, ואם כן - כיצד ובאיזה סדר?

בוודאי שאפשר.. הקודן של איתורן לא שונה בכלום מכל קודן פשוט.

תעקוב אחר החיווט מלוח המקשים, לרוב הוא יביא אותך למח (לפעמים ישירות לעלוקה), משם תמשיך לעלוקה ותמצא את הניתוק. בגולף רוב הסיכויים שהעלוקה יושבת מאחורי לוח השעונים. 

תחזיר את החיווט למצב המקורי תרום ניתוק.

נתק את הפיוזים של הקודנית עצמה. מכאן יש לך את הבחירה אם לסלק אותה לגמרי מהרכב, או להשאיר אותה למראית עין 

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

לצערי היה מסע ארוך אך נגמר. היה נדרש לפרק את מרבית הדאשבורד, לוח השעונים, פלסטיקה מסביב למולטימדיה ואת תא הכפפות.

בנוסף לעלוקה שהייתה מאחורי תא הכפפות, היה גם עוד מכשיר שהסתתר מאחורי לוח השעונים, אני מניח שהוא מחובר לאימובולייזר.

image.png.459b4a51762976b56c20083cb1a52628.png

ניתן לראות את הנזק שהשאיר הקודן - המתקין שעשה את זה חשב שזה רעיון טוב לקדוח שני ברגים לתוך דאשבורד של אוטו חדש מאשר להשתמש בדבק דו"צ איכותי.

בנוסף, נוצר שקע קטן בדאשבורד התחתון, איפה שעבר הכבל, בדיוק כפי שציין @Buki.

image.thumb.png.0911912407307cf1aae6e369cf3e9653.png

בעת הפירוק צילמתי את המק"טים ואני הולך להזמין את החלקים שנפגעו שזה בעצם

תודה לכל העוזרים! 

עריכה אחרונה על ידי Fraysa
  • מעניין 1

2016 BMW M235i.

פורסם

אני בדיוק מפנטז לעשות את זה ברכב שלי, גם אצלי הביטוח לא דורש את זה וזה מכער את הדשבורד בטירוף.

מעבר למעקב אחרי החיווט ופירוק הדש היית צריך להלחים משהו מחדש?
היית אומר שנדרש ידע מיוחד בחשמל כדי לעשות את זה?

תודה מראש!

Sent from my iPhone using Tapatalk

MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם (נערך)

לא הייתי אומר שנדרש ידע בחשמל. הבעיה העיקרית היא לדעת איך לפרק חלקים מהדאשבורד. לי יש ניסיון בזה אז זה לא היה נורא, אבל יש לפעמים ברגים/קליפסים נסתרים וצריך לדעת מה לעשות. אם מדובר ב-A1 שלך, אז זה לא אמור להיות מורכב.

התחלתי בפירוק הדאשבורד (כפי שניתן לראות בתמונה, למרות שהיא מעט אחרי שסיימתי), אחר כך פשוט עקבתי אחרי החיווט, מה שהצריך פירוק של לוח השעונים, הפלסטיקה מסביב למולטימדיה ובסוף לתא הכפפות.

ניתקתי את החוטים מהעלוקה שהייתה מאחורי תא הכפפות ואז משכתי לאט לאט את הכבל מלוח השעונים. החזרתי הכול וזהו. 

עריכה: כמו כן משום שהקודנית צריכה חשמל, אז כבל האדמה שלה היה מחובר לאחד הברגים איפה שתיבת הפיוזים הפנימית.

עריכה אחרונה על ידי Fraysa

2016 BMW M235i.

פורסם

מגניב תודה!

אני אנסה טיפה לחקור את הנושא, את הכבל אדמה של הקודנית כבר ראיתי בעבר, וגם אצלי ברגע שהוא נותק הקודנית התחילה לצפצף.

• רעיון טוב! 1
 MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם

זה באמת לא מורכב כמו שחשבתי. את מרבית חלקי הדאשבורד כבר פירקתי בעבר. הדבר היחיד שלא פירקתי זה את לוח המחוונים שהצריך עוד שני ברגים ונשלף פשוט החוצה. 

האמת, עם איך שראיתי כיצד זה הורכב ואת כמו הפירוקים שזה מצריך, אני חושב שזו פשוט בושה שאיתוראן מתקינים דבר כזה ברכב, או לפחות נותנים למתקינים ״מורשים״ לעשות עבודה כזו מחורבנת. 

2016 BMW M235i.

• תוכן חדש...