Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סאב SQ או SPL?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זהו סאב של קאדנס נראה שהוא בנוי יותר לכיוון ה SQ אבל זו רק השערה, בכל אופן דווח בעבר על צליל יפה מאד מהסאבים של החברה

פורסם

אני מצתרף לדעה של עמרי נירא לי גם סאב בכיוון של איכות sq

HU-JVC KD LX 110R\FRONT-KENWOOD KFC1068S\REAR-PYLE PL6984BL\SUB-LANZER MAX 12\ FRONT AMP-MAGNAT THE ROCK 400\REAR+SUB AMP-MAGNAT THE ROCK 800

SAAB 9000 2.3L :smile:

פורסם

כמו שהיללו את השיבה שהוא סאב איכותיי וSQ סוף הדרך. שמעתי אותו....חוץ מיזה שהוא היה יותר חזק מהפיוניר 305. לא הבנתי איזה איכות הוא מוציא....כנל הפוקאל של MDMA חוץ מיזה שהוא דפק קצת בגב....לא הבנתי מה איכותי איפה איכותי. גם דיוק לא היה אפשר להגדיר. עכשיו לך תאשים את התיבה או את המגבר או האקוסטיקה.

אני לא אוהב את ההגדרה הזו של SPL SQ, אתם נתפסתם על זה יותר מידיי.

SQ ו SPL זה הכול יחסי וזה מושג לא נכון להגיד סאב !!

תמיר

פורסם

אין מה להשוות בין השיבה ל305C לדעתי אבל כאמור זה עניין של טעם. כל אחד מחפש משהו אחר ולמרות שמישהו חושב שהוא מחפש SQ זה לא באמת אומר שהוא אוהב סאבים שמוגדרים כSQ. כמו כן בכל סאב יש SQ וSPL לרוב זה בא אחד על חשבון השני חוץ ממספר מצומצם יחסית של סאבים שעושים את שניהם בצורה טובה.

להחליט אם סאב מסויים הוא יותר SQ או לא ניתן רק לאחר שמאזינים למגוון רחב של סאבים איכותיים ויקרים תוך כדי השוואה אליהם, צריך רפרנס. השיבה הוא עדיין סאב ברמת כניסה וכך גם הפוקאל של MDMA.

בגלל שלרוב האנשים אין את הרפרנס הזה, השימוש במושג סאב SQ או סאב SPL הוא בעייתי. במקום זה פשוט אפשר לתאר את דעתם על העוצמה שהפיק הסאב ומה דעתם על איך שהוא נשמע (מדוייק וכו') ולא לנסות להגדיר אותו כSQ או SPL.

פורסם

אני חולק עליך אייל. לא חייבים להקשיב לסאבים יקרים בהכרח בשביל להיווכח בסאב איכותי או עצמתי. חוץ מזה, יקר בשבילי ויקר בשבילך יכולים להיות מושגים שונים אצל כל אחד. הנקודה שלי בקיצור היא, אפשר למצוא גם סאב ב-600 שקלים שייחשב לדעת רוב איכותי (אם הם הקשיבו לו כמובן וכך הוחלט עפ"י רוב אובייקטיבי).

ליאור

Pure freedom it's in the mind and spirit, up in the sky where the dragon flies...

פורסם

בשביל לקבוע אם משהו טוב או לא אתה צריך רפרנס מסויים שאליו תוכל להשוות, בכל תחום. סאב מסויים יכול להחשב איכותי בשבילך עד שתשמע סאב טוב יותר, כנ"ל לגבי עוצמה.

לא אמרתי שצריך ללכת לשמוע את המוצרים הכי יקרים שיש בשוק אלא לשמוע מוצרים בעלי מוניטין גבוה וזאת אם אתה רוצה להיות מסוגל להגדיר סאב מסויים כSQ או כSPL שזו הגדרה ספציפית ולא כללית.

לכל מבקר מוצרים תמיד יש מוצר איכותי שאותו הוא קובע לעצמו כרפרנס וכאשר הוא מבקר מוצר אחר הוא משווה אותו למוצר הרפרנס. אם הרפרנס שלו היה מוצר זול אז מן הסתם הביקורות שלו היו פחות רציניות שכן המון מוצרים שישמעו טוב יותר מהרפרנס הזול יקבלו ביקורת טובה, טובה יותר מזו שהם היו מקבלים אם הרפרנס היה יקר ולכן היא לא תשקף את שוויו האמיתי של המוצר בשוק.

פורסם

העלבתם את הסאב שלי עכשיו הוא בוכה חחחח...

לא סתם אני צוחק אמממ שמע אייל בעקרון הגדול מה שאתה אומר נכון הכל באודיו לרכב הוא בהשוואה לאיזה רף מסויים שהצבת לעצמך אבל כשאני למשל חיפשתי את הסאב שלי חיפשתי סאב שינטה כמה שיותר לכיוון SQ לא אמרתי הסאב הוא SQ לא נורמלי ואני לוקח את האיימג' דינמיק שלך בסגירת עיניים(כן בטח...) חיפשתי לנטות כמה שיותר לכיוון SQ ולפי דעתי מטרתי הושגה שמע אני גם הצבתי לעצמי רף כספי אני לא יכול לשחרר מזומנים ברמות מטורפות אני עוד ילדון קטון לפני צבא אני גאה במה שהרמתי ובמה שהצלחתי להביא עד עכשיו המטרה הייתה להגיע לאיכות המקסימלית בתקציב שהקצבתי לכל עניין המערכות לאוטו שלי לא אמרתי שזהו אני עכשיו עומד עם המערכת הכי איכותית בארץ...

כמו שאמרת כל דבר הוא בהשוואה לרף מסויים..

ליאור מה שרשמת בכלל לא נכון שמע אם תכניס את אייל למשל לאוטו שלי ותגיד לו יושב לי מאחורה סאב של פוקאל הוא יגיד לך שמע הסאב שלך לא איכותי בגרוש אחרי שהוא ישמע אותו כי אייל רגיל אצלו לשמוע דפיקות סופר מדוייקות...

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

פורסם

זו בדיוק הנקודה כאן מיכאל. ציטוט שלך: "אם תכניס את אייל למשל לאוטו שלי ותגיד לו יושב לי מאחורה סאב של פוקאל"... כל העניין כאן הוא עם דגש על שמיעה נטו ולא ראייה. במבחן עיוור אני מאוד מסופק אם הוא יכול להבדיל, זה למה אני אומר שהמחיר מטעה כאן ובגדול.

ליאור

Pure freedom it's in the mind and spirit, up in the sky where the dragon flies...

פורסם

ליאור, וואו .... זה נשמע כימעט כמו אתגר !! :)

אני שמעתי מזומנים .... ?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אני מוכן להתערב שאייל ירגיש את ההבדל...

שמע לעבור מסאב של 1200 שקל לסאב שהוא כמעט פי שלוש ברמה ובמזומנים זה הבדל מאוד רציני

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

פורסם

לא רק איל יבדיל גם כל אחד ממכם יבדיל אם לא היה ניתן להבדיל תאמין לי שכבר היית שומע על מבחנים עיוורים בין סאבים. כמובן שיכולים להיות סאבים שבינהם יהיה קשה להבדיל אך בגדול יש הבדלים והם יכולים להיות מאוד גדולים.

לא בטוח שאני אגיד שהסאב נשמע לא טוב, יכול מאוד להיות דווקא שאני אגיד שטוב כמו שכבר יצא לי להגיד על הרבה סאבים יחסית זולים או ממוצעים, זה שיש לי ציוד יקר לא אומר שאני מזלזל או לא מעריך ציוד זול יותר, ממש לא, אני דווקא אוהב להיות מופתע לטובה.

השאיפה היא שיהיו כמה שיותר אנשים שישמעו מוצרים ברמה גבוהה, ככה הרפרנס שלהם יהיה פחות או יותר זהה וכשהם יתנו ביקורת על מוצר ויאמרו אם הוא טוב או רע, כולנו נדע בדיוק למה הם מתכוונים.

פורסם

את האמת איל, זה לא בדיוק מבחן עיוור בשביל להתגבר על, "האם יש שוני קיים, או שוני פסיכולוגי"

זה יותר מבחן עיוור בשביל לקבוע, "האם אני אוהב את המוצר בגלל שהוא מותג, או בגלל שהוא באמת נשמע לי טוב".

לפי דעתי, הרבה אנשים יכולים ליפול במבחן עיוור שכזה... אני לא טוען שאתה לא יודע מה אתה אוהב, או מה האופי של באס שלך ..

אבל אני משוכנע שרבים אחרים, מספיק שרק תספר להם שהפיוניר שלך בבאגז זה בכלל JBL GTI, והם יתחילו "להרגיש" את הסאב משמעותית יותר עוצמתי..

זה כבר פסיכולוגיה מסוג אחר לגמרי ... אבל בדיוק כמו הפסיכולוגיה שאנחנו מכירים בהרבה מקרים, שהאוזניים שלנו "חושבות" שהן שומעות משהו .... זה בדיוק אותן השלכות לדעתי.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תוכן חדש...