Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה ריו 1.2 לא סוחבת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ברשותי קיה ריו 1.2 ידנית, שנת 2014, לרכב יש כ 140K ק"מ, לפני כשבוע בערך התחילה להיות לי קפיצה בתחילת נסיעה שהרגישה כמו שמשחררים את הקלאצ' מהר מדי, אבל לא משנה כמה בעדינות אשחרר אותו תיהיה את הקפיצה הזו, בנוסף הרכב הפסיק לסחוב, בלחיצה פול גז על הדוושה הסל"ד עולה ממש ממש לאט, אמנם מגיע לסלד גבוה אך מאוד מאוד לאט והוא נשמע כאילו הוא ממש נחנק ולרכב מאוד קשה לפתח מהירות, אפילו מהירות נמוכה עד 40 50קמ"ש יכול לקחת לו 10 שניות ובעליה אפילו יותר אם בכלל, זינוק בעליה הפך להיות לבלתי אפשרי, אני חייב לציין שהרכב לא מגמגם, ובניוטרל ולחיצה על הגז הסלד מטפס מאוד מהר כמעט כמו שהיה לפני התקלה, בדקתי את הפילטר אוויר שנראה חדש לגמרי (הוחלף לא מזמן) ולא נדלקה שום נורה בלוח השעונים.

הרכב נלקח למוסך לא מורשה ובתור התחלה החלפתי את הקלאצ' שהיה בסוף חייו, הייתי כמעט בטוח שזו לא הבעיה אבל זה היה צריך להיעשות בכל מקרה, לאחר מכן הוחלפו הפלאגים לפלאגים מקוריים, הבעיה עדיין המשיכה, המוסכניק המליץ על אינפוזיה למנוע, גם לאחר אינפוזיה הבעיה המשיכה, לאחר מכן פורק הממיר הקטליטי שנראה טוב ולא מפורק בפנים ונעשתה נסיעת מבחן ללא הממיר קטליטי ועדיין הרכב לא סחב כלל, היום בבוקר בוצעה בדיקת קומפרסיה למנוע, 3 צילינדרים נתנו כ 150PI וצילנדר אחד נתן 70PSI, הדיאגנוזה של המכונאי כעת היא שהלך המנוע ויש להחליף מנוע.

אני בספק גדול שהלך המנוע בגלל כל מיני סיבות כמו: הרכב לא אוכל שמן, הרכב לא מעשן, לא נדלקה שום נורה בלוח שעונים ובנוסף נשמע לי קצת תמוהה שמנוע הולך ככה ביום יומיים מפסיק לסחוב לגמרי, וזה לא תהליך שלוקח כתקופה שבה המנוע דועך אט אט, אני מרגיש שבגלל שלמכונאי אין עוד מוצא והוא לא יודע מה הבעיה, הפיתרון הקל ביותר שלו הוא להחליף את המנוע.

מבקש את עזרתכם לבדוק עוד כיוונים, אולי מישהו מכם נתקל בתקלה כזו בעבר, אולי יש למנוע הזה מחלה כלשהי של חיישן כזה או אחר שיכול לגרום לתקלה, למרות ששוב, אין שום נורה בלוח שעונים וכשמתחברים עם מחשב אין שום תקלה, אך בתחילת נסיעה הרכב ממש נחנק וקשה לו מאוד להתחיל נסיעה ולפתח מהירות.

בבקשה חברים מבקש את עזרתכם, אני איש צבא ואין לי זמן פנוי להיתעסק בנושא הזה והרכב משמש אותי יום יום להגעה לבסיס.

תודה ררבה מראש לעונים

פורסם (נערך)

אם הקומפרסיה באחת הבוכנות ירדה מעל 30% מהאחרות אין הרבה מה לעשות לדעתי ולצערי. לפתוח אף אחד לא יפתח כי לא משתלם אפילו אם זה רק ראש והבריחה היא מאחד השסתומים.

אוליי שווה להציץ בטיימינג אם השרשרת קפצה שן ושהכל באמת יושב במקום כמו שצריך.

עריכה אחרונה על ידי dorban3
  • תוכן חדש...