Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתכנן טיול עם רכב שכור לאזור הפירנאים. בתקופה שאני מתכנן לנסוע עדין יש קרח בחלק ממעברי ההרים. אשמח לקבל מספר עצות:

1. האם כדאי לשכור מכונית 4X4?

2. מהם העצות לנהיגה על קרח?

3. האם יש צורך להרכיב על כל ארבעת הגלגלים שרשראות קרח?

אשמח לכל עצה וניסיון שיש לכם\ן

פורסם

טיילתי שם מספר פעמים - והכבישים אכן מסוכנים מאוד כאשר הם מכוסים בקרח וגם כשלא!

רכב 4X4 מומלץ בחום - גם כי יש פארקים שניתן להכנס בהם על שבילים לא סלולים למקומות מדהימים ביופיים.

לגבי נהיגה על קרח - לא לומדים את זה בהתכתבות.

הייתי ממליץ לך לעשות יום אימון על מגרש החלקה רטוב ב"מסלולים", "אלטרנתיבי", או כל מקום אחר. זה לא יעשה אותך שומאכר (מבחינת נהיגה במסלול רטוב) אבל בטח יתרום לך יותר מכל העצות יחד , שתקבל בהתכתבות.

ובקשר לשאלתך על שרשראות - הן לשלג - לא עוזרות לגבי קרח.

אלון

פורסם

מניסיון אישי: תמיד טוב שיש לך שרשראות. זרוק אותן לתא המטען ותשכח מהן, אתה מאוד תשמח שהן שם כשתגיע למצב בעל פוטנציאל להתקעות בשלג. בטיול לאלפים האוסטרים גם אנחנו חשבנו שלא נזדקק לשרשראות ( סירבנו לאחר שהציעו לנו בחברת ההשכרה

:???:) אבל אחרי בערך שעה וחצי על הכביש נתקענו בשלג ולבסוף עזר לנו איזה אוסטרי חביב שלמזלנו עבר באיזור.

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם
שלום,

אני מתכנן טיול עם רכב שכור לאזור הפירנאים. בתקופה שאני מתכנן לנסוע עדין יש קרח בחלק ממעברי ההרים. אשמח לקבל מספר עצות:

1. האם כדאי לשכור מכונית 4X4?

2. מהם העצות לנהיגה על קרח?

3. האם יש צורך להרכיב על כל ארבעת הגלגלים שרשראות קרח?

אשמח לכל עצה וניסיון שיש לכם\ן

אז ככה, קודם כל אם יש אפשרות שווה לשכור 4על4 , זה גם יותר כיף , גם יותר אופציות לטיולים וגם יותר בטוח באיזור שכזה. קח בחשבון שרכב כזה יקר יותר מרכב רגיל.

לגבי עצות לקרח... באמת מומלץ מסלול החלקה, כי עד שלא תרגיש בידיים זה פשוט לא שווה כלום.

בנודע לשאלתך על שרשראות. לי זה נראה ברור מאליו שיהיו לך שרשראות ברכב כי ביחס למחיר שלהן זה שווה מאוד לא להתקע בדרך. עכשיו לשאלתך, אכן מומלץ להרכיב שרשראות על כל ארבעת הגלגלים אך במידה ואין ברירה ניתן גם להרכיב אותן על הגלגלים המניעים בלבד (כלומר: הנעה קדמית- רק על הגלגלים הקדמיים, הנעה אחורית-רק על הגלגלים האחוריים) שוב, מומלץ בחום לא להתעצל ולהרכיב את השרשראות על כל הגלגלים, ההבדל מורגש היטב.

דן.

פורסם

תודה על תגובות.

ראיתי באתר של "אלטרנתיבי" שיש להם מגרש החלקה. השאלה היא, האם בשביל הטיול עלי לקחת קורס נהיגה מתקדמת, או שאני יכול לעבור את ההדרכה והנהיגה במגרש ההחלקה? ( יש להם קורס רק על מגרש ההחלקה ).

תודה.

פורסם
תודה על תגובות.

ראיתי באתר של "אלטרנתיבי" שיש להם מגרש החלקה. השאלה היא, האם בשביל הטיול עלי לקחת קורס נהיגה מתקדמת, או שאני יכול לעבור את ההדרכה והנהיגה במגרש ההחלקה? ( יש להם קורס רק על מגרש ההחלקה ).

תודה.

מגרש החלקה זה מספיק לצורך העניין הזה בלבד. זה לא שקורס מתקדם הוא לא מועיל, אבל לא צריך להיסחף לצורך טיול אחד בלבד וכמה ק"מ של כביש מושלג. בכל מקרה אם מתעוררים בבוקר קפוא כדאי אולי להמתין עד שמזג האויר יתחמם מעבר לנקודת הקפיאה (אם זה קורה...)

בכל מקרה לא חייבים שרשראות, מספיק צמיגי שלג ייעודיים. 4X4 גם מומלץ בחום, זה עושה הבדל גדול.

כמובן שאם אתה יכול להרשות לעצמך מכונית עם מערכת ESP מתקדמת ו-4X4 זה בכלל מעולה (A6 או A8 זו בחירה מצויינת, אם יש).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לגבי שרשראות:

השרשראות מיועדות לקרח - הן שוברות אותו וכך נוצרת אחיזה.

לכן יש להשתמש בשרשראות גם במצב של קרח בלבד על הכביש וגם במצב של שלג (בשכבות הפנימיות שלו, קיימת לרוב שכבת קרח).

פורסם
כיצד מרכיבים את השרשראות?

קצת קשה להסביר באינטרנט אבל זה לא מאוד מסובך. מקסימום תבקש בסוכנות שידגימו לך.

ושוב אני חוזר ואומר אם יש צמיגי שלג ייעודיים לא צריך שרשראות.

פורסם

הכוונה בצמיגי שלג, לצמיגים עם הניטים? כי אם כן אז אין כאלה באוטו, מאחר והטיול משלב גם מסלול רגיל.

פורסם
הכוונה בצמיגי שלג, לצמיגים עם הניטים? כי אם כן אז אין כאלה באוטו, מאחר והטיול משלב גם מסלול רגיל.

לא, לא צמיגים עם ניטים, צמיגים שטובים גם לכביש רגיל אבל מתאימים גם לשלג כך שלא צריך איתם שרשראות. אני נהגתי באלפים בחורף במצבים שהמשטרה (שוויצרית או צרפתית) לא נותנת לרכבים ללא שרשראות או צמיגים ייעודיים לעלות בהר, כך שאתה יכול להיות סמוך ובטוח שצמיגים ייעודיים הם מספיק טובים. בנוסף, הבעיה עם שרשראות שאתה לא יכול ממש לנהוג איתן יותר מ-20 קמ"ש והן נועדו רק לעבור את הקטע הקרחי/מושלג. גם לצאת, לשים שרשראות ולאחר מכן להוריד אותן זה לא תענוג (בטח לא שבחוץ טמפ' סביב האפס).

פורסם
איך אני מוודא שאכן אני מקבל עם הרכב צמיגים לשלג? וכיצד הם נראים?

אתה דורש בהזמנה המקורית.

כעיקרון לא תבחין בכך שזה צמיגי שלג, אבל למי ששם לב רואים שיש להם חריצים עמוקים יותר ודפנות משוננות יותר.

פורסם
המון תודה.

אין בעד מה.

הלוואי שתגלה שכל כבישי המעברים מתוחזקים נגד קרח באופן סדיר (יש חצץ מיוחד להסדרת העניין).

טיול נעים וסע בזהירות.

• תוכן חדש...