Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלן..הרכבתי מנוע מיבוא והמנוע מלא במשקעים של שמן שהפכו להיות משקעים בצורת זפת או משקעים צמיגיאים....מי מה זה נובע ? ומה הדרך הכי טובה לטפל בזה...האם זה תוסף לגלק שיכול לנקות את המנוע או לפתוח הכל ושהמנוע יעבור ניקוי או משהו אחר.......תודה מראש...מחכה תשובות ממבינים...!!!

פורסם

זה נובע מהחלפת שמן לא סדירה (מישהו אמר הוראות יצרן ?), מילוי שמן לא איכותי.

בצע פלאשינג למנוע. פעם אחר פעם בכל החלפת שמן.

או, פרק את האם אמא שלו ונקה אותו. סתם.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
מה זה פלאשינג בדיוק ..וכמה זה עולה בערך.......?

פלאשינג - ניקוי פנימי של המנוע ע"י תוסף.

עולה כ 20 ש"ח לחומר הפשוט.מוסיפים לשמן מנוע ומפעילים כ 2 דק' (או עפ' המצויין על האריזה) ולאחר מכן מחליפים את השמן - לא ממולץ למנועים שעברו הרבה K (עלול לגרום לנזק).

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

מחזק את תשובתו של שמוליק.

מדובר במשקעים של שמן מנוע איכות ירודה + אי החלפת שמן מנוע בזמן (הייתי מאוד מטרד אם הייתי יודע שזה המנוע שהתקינו לי ברכב... :shock: ).

מה עושים עכשיו?

1. דבר ראשון שמים שמן מנוע מאיכות טובה. אם כבר מילאו לך שמן אחרי ההתקנה, אז לא נורא אם הוא לא איכותי, כי במילא הוא הולך להישפך בקרוב.

2. קונים תכשיר לניקוי מנוע שנקרא "פלאשינג". רק של חברה טובה!!! BG יש להם פלאשינג מעולה.

3. כשהמנוע חם וכבוי, פותחים את פתח מילוי השמן ומוסיפים את התכשיר. סוגרים ומניעים את המנוע.

4. נותנים למנוע לרוץ בסרק 15 דקות.

5. מכבים את המנוע, נותנים לו להתקרר קצת ואז מרוקנים את השמן. כדאי לתת לשמן להתרוקן בסביבות חצי שעה.

6. שמים אטם חדש לפקק של הקרטר וממלאים שמן חדש ואיכותי.

7. חוזרים לחיים רגילים. המהדרין יחליפו שמן שוב לאחר מס' אלפי ק"מ על מנת לוודא כי המנוע נוקה לחלוטין.

8. בהצלחה...

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

דרך אגב איך בדיוק אתה יודע שהמנוע מלא בטינופת ? האם יש גושים על המדיד ?

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

הפינג מסוכן לאטמים ומחזירי שמן...

לא יותר פשוט (יותר בטוח) להחליף שמן פעמיים שלוש ואולי אפילו לפתוח קרטר ולנקות בפנים?

אם זה יכשל תמיד אפשר פלשינג שהוא חומר אכזרי...

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

האם זה בסדר לבצע פלאשינג למנוע משנת 97 שעבר 140.000 ק"מ?

הוחלפו בו שמנים ופילטרים כל 10.000 ק"מ.

המנוע כרגע מחזיק קומפרסייה מצויין..... 24,23,24,24.

קו---------------------------------------

פורסם

כיצד אני יודע על המשקעים? הייתי החברה בצ'מפיון.........והם אמרו לי לנקות גם מלמעלה וגם מלמטה יעני לפתוח את הקרטר.......והם ביקשו בסביבות 2000 ש"ח..

עכשיו השאלה שלי היא מה עדיף לפתוח את הקרטר ולנקות או להשתמש בפלאשינג..רק מי שבטוח ויודע שיענה בבקשה..תודה!!

פורסם

עדיף לפתוח קרטר כל המשקעים יורדים לקרטר בכל מקרה.

אם יש משקעים בקרטר אין מנוס מלנקות אותו גם אם השתמשת בתוסף.

ראוי לציין שתוסף עלול לגרום נזק למנוע או לחלקיו.

הפיתרון היעיל הוא ניקוי אגן השמן (קרטר) והחלפת אטם האגן יותר כדאי וזול לטווח הארוך.

פורסם

רבותי, הטינופת והבוצה שהשמן שלא הוחלף בזמן יוצר מצטברים גם במעברים שבתוך גל הארכובה, בתוך מרימי השסתומים ההידראוליים (אם קיימים) וכדומה.

פלשינג אכן מסוכן, אבל אם המנוע ממש מטונף מבפנים אז אולי אין ברירה. גם אז כדאי להוריד קרטר ואולי גם מכסה שסתומים, לנקות מבפנים כל כמה שניתן, למלא בשמן זול ולבצע פלשינג. אחר כך מלא בשמן איכותי ואל תקרע את המנוע, תן לשמן הזדמנות להמיס בהדרגה את הזוהמה. הקפד על החלפות שמן תכופות (נניח 2 חודשים בהחלפה ראשונה ועוד 4 בהחלפה השנייה) לפחות בפעמיים הראשונות. הקפד כמובן להחליף גם מסנן שמן בכל פעם. אם תנהג כך, יש סיכוי סביר שהמנוע יתנקה מספיק כדי שלא ילך עקב מיסב שפוך וכדומה.

יוסי

• תוכן חדש...