Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2498 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

החלטתי לבצע קורס נהיגה מתקדמת, אחרי חיפוש פה בפורום בחרתי בדרייב לוג'יק בניצוחו של אביאל.

אז אחרי שבחרתי מי ואיפה, מגיעה השאלה: עם איזה רכב?

נכון לתקופה הקרובה אני עם קיה ריו - 2015, הרכב קצת עצלן בדיילי, בשביל לקבל ממנו כוח אני הרבה פעמים מוצא את עצמי מוריד לו הילוך בשביל לבצע עקיפה או סתם בשביל להאיץ כשיש שיפוע מעט חיובי. או סובארו BRZ (לא אשקר לכם, בא לי).

בעקרון - ההתלבטות מגיעה ממקום של רצון לשפר באמת את היכולות שלי בתור נהג, ללא התלות ברכב - ובמיוחד שלא יצא לי לנהוג ברכבים עם כ"כ הרבה כוח. אז מה אתם אומרים? מישהו כאן עבר את התענוג עם ה BRZ ויכול לשתף?

תודה לכולם

פורסם

אם אתה רוצה לשפר את הנהיגה תחסוך ותיקח יותר שיעורים על שלך. אותם עקרונות זהים בכל הרכבים

אם אתה מדבר על נהיגה ספורטיבית אז בלי רכב ספורטיבי לא באמת תוכל ללמוד ברצינות.

בחרת באביאל? פשוט תתייעץ איתו... הוא יתן לך את התשובה שכי נכונה בשבילך, ולא, הוא לא ינסה לחלוב אותך

פורסם

אני אחלוק במעט על הכותב שמעלי. גם אם בחרת בנהיגה ספורטיבית, תלך על הרכב שברשותך היום, כי זה הרכב שעליו תנהג ותתאמן בפועל כל נסיעה ונסיעה. אם נהגי F1 מתאמנים על אופל אסטרה, גם אתה יכול על קיה ריו. מן הסתם ה-BRZ תהיה יותר כיפית, אבל אם אתה מחפש ללמוד ולא לעשות נסיעת חוויה, לך על הרכב שלך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אם המטרה היא לימוד בכל רמה שהיא - רק עם הרכב שלך.

אם המטרה היא חוויה - לך על רכב ספורטיבי.

הדברים שאתה לומד בקורס נכונים לכל רכב באשר הוא, וההבדלים הגדולים ביותר באופי הנהיגה הם בין מכוניות עם מערכות הנעה שונות - בהנעה אחורית תנהג אחרת מאשר בהנעה קדמית או כפולה, ועל מנוע אטמוספרי תנהג אחרת מאשר על מנוע טורבו. כל שאר הדברים (הספק, תיבת הילוכים), עקרונית, כמעט ולא משפיעים על אופי הנהיגה. ובדיוק בגלל זה, אם אתה רוצה ללמוד - תעשה את זה על הרכב שלך ולא על רכב עם מערכת הנעה שונה בתכלית כי ככה תוכל גם ליישם את מה שתלמד בצורה נכונה בחיי היומיום שלך.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אני אחלוק במעט על הכותב שמעלי. גם אם בחרת בנהיגה ספורטיבית, תלך על הרכב שברשותך היום, כי זה הרכב שעליו תנהג ותתאמן בפועל כל נסיעה ונסיעה. אם נהגי F1 מתאמנים על אופל אסטרה, גם אתה יכול על קיה ריו. מן הסתם ה-BRZ תהיה יותר כיפית, אבל אם אתה מחפש ללמוד ולא לעשות נסיעת חוויה, לך על הרכב שלך.

אנחנו לא חלוקים. ניסחת את התשובה טוב ממני.

אני חושב שמי שלא התנסה עם רכב ספורטיבי אבל מדמיין בראש "תענוג" לא יקבל את המנה הזו על הריו שלו.

פורסם

תודה לכל המגיבים, במהלך השיחה עם אביאל עלה רעיון - להתחיל עם הרכב שלי, ולהשאיר אופציה לעבור לסובארו בפעם הבאה.

משחק קצת בראש עם רעיון נוסף, הוא לא משתלם כלל אבל השאלה האם יכול להיות שווה - להשכיר מאזדה 2\3, מתאר לעצמי שההבדל מבחינת הלימוד לא יהיה,

אבל אולי זה יתרום בצורה כלשהי לחוויה... דעתכם?

פורסם
משחק קצת בראש עם רעיון נוסף, הוא לא משתלם כלל אבל השאלה האם יכול להיות שווה - להשכיר מאזדה 2\3, מתאר לעצמי שההבדל מבחינת הלימוד לא יהיה,

אבל אולי זה יתרום בצורה כלשהי לחוויה... דעתכם?

מיותר לחלוטין.

פורסם
בחרת מדריך נהיגה פשוט מצוין!

איזה יתרון יתן לך מאזדה 2/3?

Sent from my iPhone using Tapatalk

נטו מהעניין של כוח זמין פנוי, ליום שהנהיגה בו ככל הנראה תהייה יותר אינטנסיבית/אגרסיבית

מיותר לחלוטין.

חושב שהבנתי את המסר, תודה לכולם

אעדכן לאחר היום לגבי רשמים איך היה עם העצלנית האישית, ואולי גם יגיע הרגע שאסכם את שני הימים - Rio vs BRZ

את הקורס קבעתי ל 30 לחודש, אעדכן בתוצאות אחרי :)

פורסם

בנוסף להודעה הקודמת שלי, אני חושב שאפילו עדיף לעשות את הלימוד על רכב רגיל ככל האפשר, רק כדי שבסוף היום תראה איך בלי להרגיש אתה פתאום מרגיש בטוח בעצמך לנהוג במהירות די גבוהה בלי שבכלל ניסית. אביאל מדריך מצוין והוא מעביר בצורה מעולה את החוקים הכלליים של נהיגה מתקדמת/ספורטיבית ואחד הדגשים שלו (ואני מצטער אם אני עושה ספוילר) הוא בכוונה לא לנסות לנסוע מהר, אלא להבין איך לנהוג נכון. ואז המהירות מגיעה מעצמה.

פורסם

לפני כמה זמן הייתי בהתלבטות בדיוק כמו שלך, והדברים שנאמרו למעלה מסכמים פחות או יותר את צדדי ההתלבטות, אישית אני בחרתי בסוף לעבור הדרכה על הbrz מכיוון שלא ידעתי מתי הפעם הבאה שאוכל לעבור הדרכה, ועם כל הרצון שלי להתקדם בנהיגה גם הרצון החווייתי היה לא פחות ממנו, לכן החלטתי לשלב בין שניהם, הדרכה עם הbrz, אם אני מתחרט על זה?לא! אבל למדתי מס' דברים, קודם כל, אין לי את הכלים והידע בתור נהג מתחיל (בתחום נהיגת המסלול) באמת להנות ולמצות מהbrz או כל רכב ספורט אחר את מה שהוא יכול לתת, כמובן שזו חוויה מהנה מאוד, אבל המהירויות שתטוס על המסלול בפעמים הראשונות לא יהיו שונות בהרבה מאשר עם רכב רגיל, זה פשוט לא מציאותי, דבר שני שלמדתי שם בהדרכה מכיוון שיצא לי לעשות עם הרכב שלי סיבוב על המסלול הוא שגם עם רכב רגיל (סיד סטיי' 13') אפשר להנות וללמוד.

ועם כל זה, עדיין שמח שעברתי הדרכה על הbrz כיי אם לא, הייתה לי פינה לא שקטה בלב, הדרכה הבאה שאעשה תהיה על הרכב שלי.

בהצלחה.

זה הפוסט שפתחתי אחרי החוויה

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?673872-%D7%97%D7%95%D7%95%D7%99%D7%AA-%D7%A0%D7%94%D7%99%D7%92%D7%94-%D7%94%D7%92%D7%A9%D7%9E%D7%AA-%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%9D

פורסם

אחרי 3-4 קורסים בסיסיים עם רכב היומיום שלך, תעבור לקורס עם רכב יותר "חם", זו דעתי וכך גם עשיתי עד עכשיו

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
אם אתה רוצה לשפר את הנהיגה תחסוך ותיקח יותר שיעורים על שלך. אותם עקרונות זהים בכל הרכבים

אם אתה מדבר על נהיגה ספורטיבית אז בלי רכב ספורטיבי לא באמת תוכל ללמוד ברצינות.

בחרת באביאל? פשוט תתייעץ איתו... הוא יתן לך את התשובה שכי נכונה בשבילך, ולא, הוא לא ינסה לחלוב אותך

לא נכון.

הנעה קדמית שונה מהנעה אחורית. העברות משקל אחרות, פתיחת מצערת צריכה להיעשות אחרת וגם נק׳ הבלימה לא בהכרח זהות.

רוצה להרוויח את המירב? תעשה גם וגם.

רוצה את הכי יעיל? תעשה על שלך. כשתעבור להנעה אחורית תעשה עוד קורס.

פורסם
לא נכון.

הנעה קדמית שונה מהנעה אחורית. העברות משקל אחרות, פתיחת מצערת צריכה להיעשות אחרת וגם נק׳ הבלימה לא בהכרח זהות.

.

העקרונות זהים (העברת משקל, פתיחת מצערת). הביצוע שונה מרכב לרכב

פורסם

במקרה דנן הביצוע הוא העקרון משמע העקרונות לא זהים. צריך ללמוד להעביר משקל לפתוח מצערת ולבלום, שונה בשני סוגי הרכבים. כמו שתגיד שעקרונות של עגלה וסוס זהים לרכב. יש גלגלים, נהג ומשהו שמניע את הרכב/העגלה.

• תוכן חדש...