Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין דרך שלא תפגע בחתול.

הפתרון זה לסבול בשקט, לקנות רהיטים זולים, ולזכור שאתה אוהב את היצור המכאיב הזה.

אה, ובהחלט לא יזיק לתת לו מספר משטחים לשריטה ועדיף למרקמים שונים (חבל, קרטון וכולי). אם יהיה לו משהו יעיל וטוב יותר עבורו לשריטה, הוא יעזוב את רוב הדברים האחרים, רוב הזמן, בשקט.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הגדרה א':

חתול תמיד ישאף לגרד משהו. זה המנגנון שלהם לחידוד וקיצוץ ציפורניים.

לקנות משטחי גירוד ייעודיים, ולפזר אותם בבית. לרוב הם גם באים עם זרעי catnip שמושכים חתולים, עלות החל מ20 ש"ח.

אם החתול מתעקש לגרד ספות ורהיטים, לתפוס אותו על חם, לתת לו צעקה בסגנון "מיצי, לא לגרד" בטון תקיף (חתולים אולי מבינים מילים, אבל הם מבינים את טון דיבור) ואז לקחת אותו ולשים אותו על משטח ייעודי.

הגדרה ב'

אף פעם, אבל אף פעם, אל תהיה אלים כלפי החתול, מבלי שהוא ממש תוקף אותך. אל תשתמש באלימות כדי לחנך. זה בעצם נכון כלפי כל ייצור חי, כולל ילדים.

טון דיבור אסרטיבי ותוקפני לרוב מספיק, אפשר גם לתפוס את החתול, להסתכל לו בעיניים ולהגיד "לא לגרד ספות, הבנת?" ולשים אותו על המשטח גירוד.

הגדרה ג'

כמו שאמרתי בא', חתול תמיד ירצה לגרד משהו אם הציפורניים גדלות מספיק ארוכות. לחתול רחוב/טבע אין בעיה עם זה, כי תמיד יש לו דברים הרחוב להתגרד עליהם, אספלט ללכת עליו.

לחתול בית אין הרבה כאלה. לכן צריך לקנות קוצץ ציפורניים ייעודי, ומדי פעם (אחת לחודש-חודשיים) לקצץ לו ציפורניים. אל תסיר ציפורניים בניתוח, כי זאת התאכזרות בבעל חיים, וציפורניים זה כלי חשוב בתפקוד היומיומי שלו. בערך כמו שייקחו אותך ויסירו לך את האצבעות.

גילוי נאות - גידלתי ורוממתי חתולה סיאמית וחתול סקוטי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

לקנות משטחי גירוד ייעודיים, ולפזר אותם בבית. לרוב הם גם באים עם זרעי catnip שמושכים חתולים, עלות החל מ20 ש"ח.

כמו שאמרתי... הכי יעיל.

ותוספת קטנה- לתת לו קופסאות קרטון לשבת בפנים\למרוט. קצת מלכלך, אבל הם מעדיפים למרוט את זה מאשר את הרהיטים לרוב.

אם החתול מתעקש לגרד ספות ורהיטים, לתפוס אותו על חם, לתת לו צעקה בסגנון "מיצי, לא לגרד" בטון תקיף (חתולים אולי מבינים מילים, אבל הם מבינים את טון דיבור) ואז לקחת אותו ולשים אותו על משטח ייעודי. אף פעם, אבל אף פעם, אל תהיה אלים כלפי החתול, מבלי שהוא ממש תוקף אותך.

אל תשתמש באלימות כדי לחנך. זה בעצם נכון כלפי כל ייצור חי, כולל ילדים.

טון דיבור אסרטיבי ותוקפני לרוב מספיק, אפשר גם לתפוס את החתול, להסתכל לו בעיניים ולהגיד "לא לגרד ספות, הבנת?" ולשים אותו על המשטח גירוד.

לחתול בית אין הרבה כאלה. לכן צריך לקנות קוצץ ציפורניים ייעודי, ומדי פעם (אחת לחודש-חודשיים) לקצץ לו ציפורניים. אל תסיר ציפורניים בניתוח, כי זאת התאכזרות בבעל חיים, וציפורניים זה כלי חשוב בתפקוד היומיומי שלו. בערך כמו שייקחו אותך ויסירו לך את האצבעות.

פות"ש-אם אתה תעשה את זה, תהיה לך בעייה איתי. 1.87 על 120 ק"ג של ברווז שמתאמן בקראטה.

ונמשיך ברצינות.

שלי מטומטם. הוא חושב שיש לו זכות להיות הזכר אלפא בבית, ומגיב לפעמים בצורה של תקיפה אמיתית לנזיפות. אסרטיביות מעמידה אותו חזרה במקום, כמו גם לעשות לו את אותם הקולות מלחמה שהוא עושה לי... לרוב הוא יורד מהעץ. במקרים שלא, אני גם יודע לנשוף עם חשיפת שיניים אה-לה ערפד שרואה כומר בסמטה אפלה :hihi:

תמונות להמחשה:

I BE LIKE:

DraculaIsAClansman_1371.jpg

CAT be like:

ערפי.jpg

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם (נערך)

נא למחוק

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

kdE8vR5.jpg

בוא נרגע וניתן לפות"ש לעדכן אותנו-או שהוא החליט לעשות את הדבר הנכון או שהוא בחר בית חולים :roflmao:

ברצינות, בוא ונרגע שנינו.

פות"ש, בן כמה החתול? עוד גור או כבר בגיר? כשהם קטנים עוד אפשר לתקן להם את ההתנהגות עם צעקות\אסרטיביות במקום הנכון (מייד כשהם עושים משהו לא טוב, ולא אחרי כשהם כבר לא מבינים מה אתה רוצה מהם).

פורסם (נערך)

לא כל חתול אפשר לתקן...

החתולה הקודמת זצ״ל אמנם השחיזה רק לעתים רחוקות את ציפורניה, אבל רק באיזו פינה מסוימת בספה מסוימת.

לא עניין אותה שום, אבל שום מתקן גירוד, מתוחכם ככל שיהיה. לא יודע אם חינוך מגיל קטן היה עוזר, היא הייתה משומשת בת שנתיים.

זאת אומרת, החתולה.

הלאה.

הנוכחית (גם משומשת) קיבלה מתקן גירוד עם הגעתה, התאהבה בו,

ומרוב התהלהבות אני נאלץ לתקן אותו פעמיים בשנה כי היא פשוט מפרקת לו את הצורה...

= = = = =

בקיצור, פותח השרשור,

סדר לחתול מתקן או שניים ונסה לתת חיזוק חיובי בכל פעם שהוא משתמש בו (חטיף וכיו״ב).

ההצלחה איננה מובטחת משום שמדובר ב... חתול.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תודה על התגובות

מדובר בחתולה מבוגרת.

נוסה מתקן גירוד היא משתמשת בו מדי פעם, אך היא מעדיפה לשפשף את הציפורניים מדי פעם על הכורסא.

פורסם (נערך)

אצלי החתולה גדלה מגיל חודשיים בבית, היתה נותנת לנו בכיף לגזום לה את הציפרניים כאילו היא אצל מניקוריסטית, מצידה כל יום, פעמיים!

אבל עם זאת גם כן לא עניין אותה שום מתקן גירוד חוץ מהספה בסלון שאותה היא השחיטה עם הבקושי ציפרניים שהיו לה.

שום הדרכה שמצאנו ברשת לא עזרה לנו לחנך אותה אחרת, אפילו לא להפחית.

ניסינו את השיטה עם תרסיס ספריי מים אבל זה לא עובד על חתולה שאוהבת לשחות בכלי אוכל מלאים מים בכיור וראתה בספריי כתמריץ מרענן למעשיה.

שום חומר שריססנו על הספה לא דחה אותה ממנה, להיפך זה דחה אותנו והפך אותה לבעלים הבלעדיים על הספה.

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

בנאור, יש מצב שתוכל לשים חתיכת ג'ינס ישן על האיזור החביב עליה לגירוד? יעזור לבלאי של הספה קצת...

פורסם
הגדרה א':

.

עובד מצוין.

בנוסף, שטיח כניסה לבית (כמו אלו החומים מאיקאה) ומתקני גירוד נוספים יכולים לעבוד.

אנחנו חיים עם 3 חתולים.. כששיפצנו את הדירה ניתנה תשומת לב לחומרים מהם עשויים הרהיטים המועדים לפורענות, חתולים לא מגרדים כל חומר שהוא. סה"כ הדברים הסתדרו.

ספות וכורסאות ניתן לכסות "עד שבאים אורחים" (שיטה פולנית עתיקה), להימנע מספות עור (רעיון מצוין ללא קשר לחתולים..)

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

אני ממליץ לפטר לאלתר את כל מוכרי הספות שמצהירים בלי בושה - "...זה בד עמיד לחתולים".

היום למניין השנים, כבר 15 שנה אחרי, עם 3 ספות שהתחלפו, 2 חתולות ששרדו.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

לא תמיד זה מצליח אבל עוד טיפ קטן לגבי משטחי גירוד- לא לקוות שהחתול ילמד באופן ספונטני להשתמש בו כי מבחינתו אין מוטיבציה לעבור מהמשהו האחר שהוא רגיל לגרד בו למתקן. מה שכן אפשר ללמד אותם. אתה מחזיק את הרגליים הקדמיות ומגרד איתו כמה פעמים עד שיבין מה רוצים ממנו. מניסיוני זה עובד. לא שלכל חתול יש תקנה אבל בהחלט עוזר. אם אתה משלב את זה עם צעקה כאשר הוא מגרד משהו אסור זה לרוב משיג את המטרה.

עוד טיפ קטן- מאחר ונמאס לנו ממתקני חבלים/קרטון שמתפוררים ומתבלים לקחתי חתיכת פלטת משטחים, חתכתי אותה בחצי עיגול לשם הדקורציה והרי קיבלנו משטח גירוד שכמעט ולא מתבלה בכלל. החתולים אוהבים אותו לא פחות.

• תוכן חדש...