Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמובן שאין קשר בין היוקרה של השעון, או הסכום שהוא עלה, לבין עמידותו למים.

אגב עמידות השעון למים היא לא ביחס ישר לפי מה שרשום עליו, וזאת טעות קלאסית לחשוב כך.

שעון שרשומה עליו "עמידות" של 50 מטר, אין פירוש הדבר שהוא יכול לצלול ל- 50 מ' במים (בעומק שכזה הלחץ כבר גבוה מאד). כמו כן יש הבדל בין שעון "צלילה", מבחינת החזות שלו (למשל איוויקטה שרשום עליו 200 מ' והוא עם כתר צלילה מסתובב) שבפירוש לא מיועד לצלילה "אמיתית", עם בלונים, לבין שעון צלילה בתקן ISO, (למשל הסייקו 007 שלי, שגם עליו רשום "200 מטר").

כמובן שיש עולם שלם של שיטות אטימה לשעוני צלילה "תקניים", החל משיטת 3 אטמים, דרך שיטת קומפרסור ועד למונוקוק, שבה השעון סגור בגבו, ללא מיכסה מתברג. לאוהבי הז'אנר צירפתי כאן תמונות, בהצבעה על כל תמונה ניתן לראות את שם השעון. חבל אגב שזה לא נמצא בשרשור השעונים המפורסם והאלמותי.

seiko 5 compressor.jpg

seiko monocock.jpg

glycine compressor.jpg

פורסם

אטמים, מתברגים, קומפרסור, מונוקוק, סטרפטוקוק...

כל מה שיש (או אין) זה אינטגריטי של יצרן.

לקסיו יש עדיין אינטגריטי יפני מהדור ישן, כמו פעם.

השאר? כל יצרן לגופו, הרוב מכרו את נשמתם מזמן וכל מה שנותר לך ביד הם שקרי מחלקת השיווק, בגיבוי של מחלקת שימור לקוחות. כנראה שלפי החישוב הכלכלי יותר זול לשלוח מדי פעם שעון חדש מאשר ליצור אותו כמו שצריך מלכתחילה *לפי מה שהצהירה מחלקת השיווק*.

אבל אנשים עד כדי כך נהנים שמשקרים להם בפרצוף, שהם ממציאים בגלל זה סיפורים על 50 שהוא לא 50 ועל 200 שאסור שתיגע בו טיפת טל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הסיפור של 50 שהוא לא 50 וכך הלאה, מוכר לי מזה שנים רבות. לכן אני קונה שעונים של 200 מטר, למרות שבפועל אני לא נכנס גם ל 10 מטר.

הבעיה מתחילה בהחלפת סוללה, גם אם אני מבקש ואומר שאני מוכן לשלם תמורת אטימה, בלתי אפשרי להשיג שען שיתחייב על כך.

פורסם

רון

אם זה יצרן מכובד, יש יבואן רשמי ויש מעבדה רשמית

אני שולח רק אליהם כשהסוללה נגמרת ומבוצע תמיד החלפת אטמים/נקיון + בדיקת אטימה וואקום, תמיד מקבל אחריות + דוח על ערכים שתיארתי בגמר

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם
כל הכבוד. שעוני עדי נותנים שירות מעולה אם כך.

שעוני עדי ידועים בשירות הטוב שלהם.

דווקא לשעוני עדי לא מגיע הקומפלימנט במקרה הזה והטיפול שלהם (במפתיע. כי כמו כאן אני שומע רק שבחים על השירות שלהם) היה ישראלי למהדרין. התגובה הראשונית שלהם היתה להכניס את השעון לשען, לנקות, לסגור ולהחזיר אלי בליווי האמירה "הכל בסדר". אני התעקשתי לא לקבל את השעון בחזרה. אחרי שבוע התקשרו אלי מהיבואן לשמוע מה הבעיה ואחרי עוד שבוע קבלתי סמס להגיע ולאסוף את השעון.

אם אתה מתעקש להיכנס לבריכה עם שעון תקנה קסיו זול

ואל תיכנס עם שעון אחר למים.

חותם על כל מילה. השעון שלי לבריכה ובכלל כספייר הוא קסיו פשוט שמחכה בארון.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם (נערך)
רון

אם זה יצרן מכובד, יש יבואן רשמי ויש מעבדה רשמית

אני שולח רק אליהם כשהסוללה נגמרת ומבוצע תמיד החלפת אטמים/נקיון + בדיקת אטימה וואקום, תמיד מקבל אחריות + דוח על ערכים שתיארתי בגמר

באיזה דגם מדובר?

הבן שלי קיבל במתנה מצה"ל את השעון הזה בסוף המסלול (רצועת גומי ולא מתכת) -

http://www.reddeerwatches.com/seiko-kinetic-scuba-divers-wr-200m-men-s-watch-ska371-ska371p1.html

הוא לא נזקק לטיפול מהיום שהוא ענד אותו. מיותר לציין שהשעון עבר ועובר ימים קשים.

עריכה אחרונה על ידי NirLevi
פורסם

שעון מעולה

לשאלתך 2 חברות שונות:

Certina של אישתי

Omega שלי

בשניהם ההליך זהה, יבואנים שונים ומעבדות שונות

פורסם
אטמים, מתברגים, קומפרסור, מונוקוק, סטרפטוקוק...

כל מה שיש (או אין) זה אינטגריטי של יצרן.

לקסיו יש עדיין אינטגריטי יפני מהדור ישן, כמו פעם.

השאר? כל יצרן לגופו, הרוב מכרו את נשמתם מזמן וכל מה שנותר לך ביד הם שקרי מחלקת השיווק, בגיבוי של מחלקת שימור לקוחות. כנראה שלפי החישוב הכלכלי יותר זול לשלוח מדי פעם שעון חדש מאשר ליצור אותו כמו שצריך מלכתחילה *לפי מה שהצהירה מחלקת השיווק*.

אבל אנשים עד כדי כך נהנים שמשקרים להם בפרצוף, שהם ממציאים בגלל זה סיפורים על 50 שהוא לא 50 ועל 200 שאסור שתיגע בו טיפת טל.

מצטער הנס, לא הבנתי כלום.

הסיפור של 50 שהוא לא 50 וכך הלאה, מוכר לי מזה שנים רבות.

לא מדובר בסיפור, אלא בחלוקת תקנים כפי שנקבע לפני שנים רבות. רבות מאד.

משום מה, כאן בארץ, הבינו ש- 100 מ' זו צלילה לעומק 100 מ' וכו'.

אין פה שום סיפורים, אלא חוסר ידע משווע.

פורסם (נערך)

גם אני למדתי את הקוד המטופש הזה על בשרי יותר נכון של אשתי, עם שעון של Danish Design. בעבר היה מקובל לציין אם השעון water resistant או waterproof או מתאים לשחיה\צלילה בדרגה זו או אחרת. אבל כמו בתחומים אחרים (זוכרים את הספק ה-PMPO עם המספרים המנופחים?) אנשי השיווק מחפשים מספרים מרשימים, וזה מה שקורה.

קוריוז - הוצאתי השבוע קופסא עם שעונים ישנים. היחיד שעדיין זז הוא שעון Fortis במתיחה ידנית של הקפיץ שנרכש בקיץ 1967 כי שלא אאחר לאוטובוס ל"ריאלי". שחוק, חבוט, עם איזה רצועה זוועתית שהחליפה את הרצועה המקורית שבלתה, אבל הולך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
שעון מעולה

לשאלתך 2 חברות שונות:

Certina של אישתי

Omega שלי

בשניהם ההליך זהה, יבואנים שונים ומעבדות שונות

שעון מעולה ולפי מה שהבנתי מהבן, השעון משמש כבר לא מעט מחזורים ביחידה.

מה העלות של הטיפול שביצעת באומגה?

שנה טובה לכולם, אגב.

פורסם

בסרטינה הטיפול עולה 150 - סוללה מחזיקה שנתיים/שלוש

באומגה הטיפול עולה 450 - החלפתי בינתיים פעם אחת, סוללה החזיקה לי 4.5 שנים, לא זול.

שנה טובה

• תוכן חדש...