Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

כמו בשני ימי השישי האחרונים, החלטתי בדרכי הבייתה לעבור במתחם שפיצרינג.

כידוע, בימי שישי מתקיימים אימונים של מספר אופנועים, כאשר הגעתי נצפו כ3-4 רוכבים במגרש ללא קהל כלל (פרט למישהו שצפה מבחוץ למתחם)

אך הפעם, בהגיעי למקום, עמד "שומר" בכניסה ודרש 10 שקלים כניסה (יש לציין כי לא הייתה נפש חייה שבאה לצפות באימון), השומר לא נראה כמו שומר אלא יותר כמו הומלס ששורץ במקום (אין לי כוונה להעליב אבל זו התחושה שקיבלתי)

בשניה הראשונה חשבתי שזה איזה תעלול של תושב המקוםפ שהחליט לעשות קופה ע"ח המקום, אך טעיתי בגדול, בדיקה קצרה ושיחה עם שניים מעובדי המקום לכאורה הבהירה לי כי ללא צחוק ובשיא הרצינות נדרשתי לשלם עשרה שקלים על צפיה בשני אופנועים מתאמנים במגרש מאולתר. (אפילו לאימונים של קבוצות כדורגל\סל לא נדרשים לשלם לראות מאחורי הגדר)

שלא תבינו אותי לא נכון, אם הייתה הצדקה לתשלום, הייתי מוכן להשקיע ממיטב כספי למען הספורט המוטורי וצפיה בתחרות ברמה ובתנאים מתאימים , אך בהתאם לתנאים במקום ולסיטואציה עצמה - הסתובבתי תוך כדי איחול לעובדים המשך חיים מהנים ושיעשו קופה על הגב של מישהו אחר.

אחד מהעובדים אף הציע לשלם עשרה שקלים בשבילי, לשומר שם, ואז בכלל הבנתי שהם עושים צחוק מעצמם.

זוהי לא דרך לקדם את הספורט המוטורי , זוהי דרך לעשות כסף. נטו. ועוד בצורה חאפרית .

הנושא פתוח להערותיכם ולדיון בנושא, בתקווה שהמארגנים שם יתעשתו ויבינו את העניין.

HOOTERS

:ladysman:

פורסם

אתה פשוט ישראלי שחושב שמגיע לו :roll:

לגטימי לחלוטין, אם אתה רוצה אתה יכול לשכור מקום ולתת לאנשים להכנס בחינם.

עד אז .......

פורסם

למה חאפרית?

הבן אדם שכר מגרש, השקיע בו את מיטב כספו, מנסה להרים את ענף המירוצים בארץ, ומה הוא דורש?

10 ש'ח? , ובשביל 10 ש'ח כבר הפכת אותו לרודף בצע?

הוא מבקש מה שמגיע לו ובכבוד, ניר חבר שלי, ורוכב עבורי, ושאני בא לבקר שם בכל פעם אני אפילו מתבייש לחשוב שיכניסו אותי בחינם, אני משלם, אפילו שצ'יקו השותף שלו צועק מרחוק ''זה בסדר'', אני לא מקבל את זה ומשלם, זה הפרנסה של הבן אדם.

אם יש רק רוכב או שתיים בפנים? אתה לא חייב להכנס, תבוא מתי שיש הרבה רוכבים, ואם בכל זאת אתה מתעקש להכנס שיש רוכב או שתיים? אז קשקש בכיס כמו כולם ואל תבוא תתבכיין שעשקו אותך ב10 ש''ח.

תגיד? אתה תימני במקרה?:wink:

כמה פעמים ספרת עד 10 וכלום לא קרה?

סיני בעל מוסך ''מוטו-ספידי'' מנתח בכיר לקטנועים, ובכלל אלוף העולם בהכל,והכי חשוב? נורא צנוע.

שיפורים לקטנועים, קיטים,קרבורטורים, אגזוזי לחץ,וריאטורים,הצתות משופרות,רולים וקפיצי מצמד,שסתומי עלים,ועוד.....

פורסם

דווקא לא תימני וממש לא קמצן ויש פה כמה שמכירים אותי.

כמו שאמרתי, בשביל ארוע שיכול להתקיים שם , הייתי משלם גם מאה שקלים בשביל להכנס ולו רק בשביל הספורט המוטורי.

וגם אם הייתי רוכב שם, גם סתם בשביל הכיף, הייתי מוכן לשלם ממיטב כספי.

כנראה פספסתם את הנקודה שניסיתי להבהיר, והיא שלא כך יקדמו את הספורט המוטורי

ולא כך אנשים יימשכו לתחום הזה.

לצורך השוואה - אתה משלם על צפייה במרוץ קארטינג באחת הליגות הבכירות? שלא נדבר על אימון

המשתתפים משלמים, לא על הצופים הבעלים בונים.

ועובדה שהעסקים האלו מצליחים יפה מאוד לרוב.

אם רוצים להצליח צריך שאנשים יימשכו לתחום הזה, ואני מדבר על הצלחה של ספורט מוטורי בארץ בכלל, לא דווקא במגרש של שפיצר. אנשים לא יימשכו כשהם צריכים לשלם בשביל לראות. בכל זאת מדינת ישראל.

HOOTERS

פורסם

לטעמי אין מקום לקחת כסף לצפייה באימון (לעומת אירועים מיוחדים כמו המירוץ למשל שלא היה מזיק אם היו לוקחים אפילו קצת יותר לכניסה)

אבל המקום הוא מקום פרטי וזכותו של בעל הבית לעשות מה שהוא רואה לנכון

מי שלא מוצא חן בעיניו לא חייב לבוא

אני והקליאו כבר לא ביחד

אווווי הגעגועים

פורסם
דווקא לא תימני וממש לא קמצן ויש פה כמה שמכירים אותי.

כמו שאמרתי, בשביל ארוע שיכול להתקיים שם , הייתי משלם גם מאה שקלים בשביל להכנס ולו רק בשביל הספורט המוטורי.

וגם אם הייתי רוכב שם, גם סתם בשביל הכיף, הייתי מוכן לשלם ממיטב כספי.

כנראה פספסתם את הנקודה שניסיתי להבהיר, והיא שלא כך יקדמו את הספורט המוטורי

ולא כך אנשים יימשכו לתחום הזה.

לצורך השוואה - אתה משלם על צפייה במרוץ קארטינג באחת הליגות הבכירות? שלא נדבר על אימון

המשתתפים משלמים, לא על הצופים הבעלים בונים.

ועובדה שהעסקים האלו מצליחים יפה מאוד לרוב.

אם רוצים להצליח צריך שאנשים יימשכו לתחום הזה, ואני מדבר על הצלחה של ספורט מוטורי בארץ בכלל, לא דווקא במגרש של שפיצר. אנשים לא יימשכו כשהם צריכים לשלם בשביל לראות. בכל זאת מדינת ישראל.

ברוב העולם צריך לשלם בכניסה למתחם מוטורי, בלי קשר לאירוע או לא.

אין שום סיבה שבארץ יהיה שונה :roll: כולם רוצים ספורט מוטורי בארץ, מעטים מוכנים לשלם את המחיר:shock:

פורסם

אין שום סיבה שבארץ יהיה שונה :roll: כולם רוצים ספורט מוטורי בארץ, מעטים מוכנים לשלם את המחיר:shock:

זכותו של בעל המקום לדרוש תשלום.

ועדיין, לפי תיאורו של פותח הנושא - גם לי נראה טיפה מוגזם במקרה ספציפי זה.

מה לעשות, אני (לפחות 50%) תימני.

שבת שלום.

בג??ל?ב??ה כבר ביקרת?

www.gleba.co.il

פורסם
זכותו של בעל המקום לדרוש תשלום.

ועדיין, לפי תיאורו של פותח הנושא - גם לי נראה טיפה מוגזם במקרה ספציפי זה.

מה לעשות, אני (לפחות 50%) תימני.

שבת שלום.

בדיוק מה שאני חושב - הרבה פעמים מגיעים 2-3 רוכבים, שאחרי סשן של 10

או 20 דקות, יכולים לשבת ולדבר 10 דקות נוספות.

נכון, זכותו המלאה של שפיצר לגבות תשלום בכניסה, וכמעט אפילו לגיטימי - אבל

לדעתי, לא מהכיוון הנ"ל תבוא הישועה למסלול ולא מכאן בוא הכסף

(אני חושב שהכי הרבה צופים שהגיעו לאימון שהכניסה אליו הייתה בחינם, היה 10 אנשים בבת אחת)

עדיף לתת ל2.5 אנשים שמגיעים להכנס

בחינם מאשר להראות "גרידי" משהו

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם
בדיוק מה שאני חושב - הרבה פעמים מגיעים 2-3 רוכבים, שאחרי סשן של 10

או 20 דקות, יכולים לשבת ולדבר 10 דקות נוספות.

נכון, זכותו המלאה של שפיצר לגבות תשלום בכניסה, וכמעט אפילו לגיטימי - אבל

לדעתי, לא מהכיוון הנ"ל תבוא הישועה למסלול ולא מכאן בוא הכסף

(אני חושב שהכי הרבה צופים שהגיעו לאימון שהכניסה אליו הייתה בחינם, היה 10 אנשים בבת אחת)

עדיף לתת ל2.5 אנשים שמגיעים להכנס

בחינם מאשר להראות "גרידי" משהו

השאלה היא למה אתה/אחרים רואים כניסה של אנשים למתחם סגור כ"גרידי" ?

מה קורה עם הבחור הסקרן, נפצע בזמן שהוא בא לראות אימון, לא דווקא מאופנוע שעף לעברו, סתם דרך בצמיג מלא מיים וקיבל מיים בברך ?

מי ישלם את הפיצויים ? אתה ? אחרים שבאו לראות ?

בכלל מי ישלם לבחור ששומר שה"חברה" שבאו לראות את האימון לא יכנסו לך (המתאמן) למסלול ?

ועוד נקודה , 10 ש"ח יכולים להיות מסננת למי שרוצה לראות אימון לבין מי שרוצה לראות איזה אופנוע לגנוב לאחר האימון.

פורסם
השאלה היא למה אתה/אחרים רואים כניסה של אנשים למתחם סגור כ"גרידי" ?

מה קורה עם הבחור הסקרן, נפצע בזמן שהוא בא לראות אימון, לא דווקא מאופנוע שעף לעברו, סתם דרך בצמיג מלא מיים וקיבל מיים בברך ?

מי ישלם את הפיצויים ? אתה ? אחרים שבאו לראות ?

בכלל מי ישלם לבחור ששומר שה"חברה" שבאו לראות את האימון לא יכנסו לך (המתאמן) למסלול ?

ועוד נקודה , 10 ש"ח יכולים להיות מסננת למי שרוצה לראות אימון לבין מי שרוצה לראות איזה אופנוע לגנוב לאחר האימון.

למה זה נראה "גרידי"? כי הגבייה שם לא מסודרת.

עכשיו הוא יגבה 10 שקלים, 20 איש הבאים ייכנסו חינם, אח"כ מישהו

שיישלם רק 5 ואח"כ מישהו ישלם 30 ש"ח

אם היה היגיון בשיטת התמחור, ניחא. אבל אין.

(לדוגמה, אנשים שבאו לצפות במרוץ האחרון סיפרו שחלקם נכנסו חינם

חלקם שילמו רק 10 שקלים ומאחרים, למרות פרסומים קודמים, דרשו 30)

ברגע שנושא גביית הכסף יהיה רציני (ועיקבי), כל רעיון הגבייה יקבל

לגיטמציה.

כרגע זה פשוט נראה שגובים כסף ממי שבא לשומר לגבות ממנו

אתה לא מכיר את שפיצר/המקום - אם חס וחלילה נפצעת

(כרוכב או כצופה), רק תביעה אישית כלפי שפיצר (ולא המסלול) תוכל, אולי, לתת לך סוג של פיצוי כלשהו

בכל אופן, סיבת ה"סינון" קהל עימה סיכמת את הודעתך, היא סיבה די נכונה

והגיונית עליה לא חשבתי קודם לכן.

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם

מספיק עם ההתבכיינות והתחסדות הזו. מי שרוצה לתת צדקה שיתן על חשבנו.

אי אפשר לצפות שכניסה של קהל בחינם לאימון תביא להגדלת הרייטינג של המתחם ושפיצר יקבל את שלו מערוץ 2.

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

פורסם
למה זה נראה "גרידי"? כי הגבייה שם לא מסודרת.

עכשיו הוא יגבה 10 שקלים, 20 איש הבאים ייכנסו חינם, אח"כ מישהו

שיישלם רק 5 ואח"כ מישהו ישלם 30 ש"ח

אם היה היגיון בשיטת התמחור, ניחא. אבל אין.

(לדוגמה, אנשים שבאו לצפות במרוץ האחרון סיפרו שחלקם נכנסו חינם

חלקם שילמו רק 10 שקלים ומאחרים, למרות פרסומים קודמים, דרשו 30)

.

זה אכן לא "תקין", אבל עדין זכותו.

ברגע שנושא גביית הכסף יהיה רציני (ועיקבי), כל רעיון הגבייה יקבל

לגיטמציה.

כרגע זה פשוט נראה שגובים כסף ממי שבא לשומר לגבות ממנו

.

אני מניח שאתה מכיר את הישראלי המצוי :?

אתה לא מכיר את שפיצר/המקום - אם חס וחלילה נפצעת

(כרוכב או כצופה), רק תביעה אישית כלפי שפיצר (ולא המסלול) תוכל, אולי, לתת לך סוג של פיצוי כלשהו

עדין, בטוח שפותח השירשור לא התנדב במקרה כזה לכסות את התחיבויותיו של השפיצר.

בכל אופן, סיבת ה"סינון" קהל עימה סיכמת את הודעתך, היא סיבה די נכונה

והגיונית עליה לא חשבתי קודם לכן.

בשביל זה אני פה :wink:

פורסם

דווקא ממה שאני מכיר, מקובל בעולם כי כניסה לצופים למסלולים בימים שבהם אין אירועים, בייחוד למסלולים הקטנים שבהם, היא בד"כ חינם אין כסף (יש לזכור שבד"כ החזקת קופאי גם היא עולה).

יתרה מכך, בחלק מהמסלולים, גם הכניסה לאירועים עצמם (חלק מהם) היא חינם אין כסף, אבל זה כבר יותר נדיר.

השפיצר והצ'יקו הם אנשים גדולים שיכולים להחליט מה שהם רוצים.

לדעתי האישית, נראה כי גביית כסף בכניסה לימי אימון היא אקט סר טעם:

1. פוגע במוניטין של המקום (להלן השרשור הזה).

2. מקטין קהל יעד פוטנציאלי, שהגעה שלו לימי אימונים בחינם, תגרה אותו להגיע לאירועים גדולים יותר, בהם תהיה גביית כסף בכניסה.

Little Max

פורסם
דווקא ממה שאני מכיר, מקובל בעולם כי כניסה לצופים למסלולים בימים שבהם אין אירועים, בייחוד למסלולים הקטנים שבהם, היא בד"כ חינם אין כסף (יש לזכור שבד"כ החזקת קופאי גם היא עולה).

יתרה מכך, בחלק מהמסלולים, גם הכניסה לאירועים עצמם (חלק מהם) היא חינם אין כסף, אבל זה כבר יותר נדיר.

השפיצר והצ'יקו הם אנשים גדולים שיכולים להחליט מה שהם רוצים.

לדעתי האישית, נראה כי גביית כסף בכניסה לימי אימון היא אקט סר טעם:

1. פוגע במוניטין של המקום (להלן השרשור הזה).

2. מקטין קהל יעד פוטנציאלי, שהגעה שלו לימי אימונים בחינם, תגרה אותו להגיע לאירועים גדולים יותר, בהם תהיה גביית כסף בכניסה.

Little Max

אתה אמור להיות חסום, אבל נענה לך בכל זאת :-P

מאוד תלוי ...... כרגע לגודל המסלול אין חשיבות כי אין אפשרויות אחרות, ראה את תגובתי ל"מלך"

לגבי 1. אל תצחיק אותי, ברגע שדרשת מישראלי כסף, דפקת אותו.

2. מי שלא מוכן לשלם 10 ש"ח להכנס, לא ישלם 50 ש"ח.

פורסם

דווקא הכסף הוא לא העיקרון של השרשור הזה

10 שקלים לא יפילו אותי מהרגלים

וכמו שאמרתי, אם היה ארוע מסודר, שמתנהלת גבייה מסודרת, אני הייתי מוכן לשלם 50 שקל לצפייה .

ואתה יודע מה , גם מאה שקלים לצורך העניין.

אני מצדיק את זכותם של הבעלים לגבות כסף, אבל הגביה צריכה להיעשות באחידות ובארועים מתאימים

ולא באימונים של 2 אנשים ו4 צופים. ונתתי דוגמא מאוד טובה של הקארטינג -

גם שם מחזיקים מסלול, מרשלים, פקידות וכ"ו -

ועדיין לא כל צופה משלם כסף, רק מי שמשתמש בשירותי המקום, ובד"כ למי שצופה יש לאחר מכן את החשק להשתמש בשירותי המסלול במקום - ככה בונים עסק, לא מהרעיון שאתה מגיע ואין אנשים ואתה מקבל הרגשה שמנסים להוציא ממך כמה גרושים עדי להחזיק ..

זהו הרעיון הכלכלי ביותר וככה זה עובד בכל מקום.

בנוגע לאנשים שבאים לראות איזה אופנוע לגנוב , אם זאת באמת ה-סיבה, אז אל תצפו שיהיה ספורט מוטורי בארץ. בעצם אל תסעו על האופנוע בכביש בכלל, מחשש שאנשים יראו אותו וירצו לגנוב אותו.

גנבים היו ויהיו בכל מקום ובכל זמן ויגנבו הכל.

בקיצור, אני מאוד מעריך את בעלי המקום, באמת. אבל בכל עסק שמתחילים, דרושה השקעה כספית לא קטנה ולפעמים גם מפסידים.

אני מבטיח לכם שה10 שקלים שלוקחים מ4 אנשים שמגיעים לשם לאימון כרגע, לא יצילו את העסק אלא רק ירחיקו משם אנשים. במקום למשוך לשם קהל קבוע שיירצה להגיע לתחרויות וארועים בתשלום, ויידע מה מצפה לו ..רק מרחיקים אותו.

אני מאמין שיצוצו עוד מקומות בסגנון בתקופות הקרובות , ואולי אולי תהיה תחרות הוגנת בין המסלולים וסוף סוף יתחילו לגלגל כסף אמיתי בתחום הזה במדינה הזאת.

שאו ברכה ,

עודד

אתה אמור להיות חסום, אבל נענה לך בכל זאת :-P

מאוד תלוי ...... כרגע לגודל המסלול אין חשיבות כי אין אפשרויות אחרות, ראה את תגובתי ל"מלך"

לגבי 1. אל תצחיק אותי, ברגע שדרשת מישראלי כסף, דפקת אותו.

2. מי שלא מוכן לשלם 10 ש"ח להכנס, לא ישלם 50 ש"ח.

HOOTERS

• תוכן חדש...