Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איתות?

ash156
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע אם מדובר בעבירה מסוכנת (במיוחד), אבל בעיני, זו העבירה שמזקקת כל מה שמכוער בישראלי הממוצע.

עזבו רגע חוק; מי שלא מאותת פשוט אדם מכוער, כי כשהוא פונה או סוטה נתיב, הוא לא מאותת בשביל עצמו - הוא יודע שהוא פונה. לא לאותת זה לומר לכל השאר: "אני שם עליכם זין, אתם לא מעניינים אותי ואני נוהג בשביל עצמי". והעניין הזה קיים, לצערי, הרבה שנים. זה לא משהו שאפשר להשליך על סמרטפונים.

לגבי איתות בכיכרות- בישראל קיימת בעיה, כי מרבית הכיכרות קטנות (החליפו צמתים). לכן, מסורתית האיתות בהן הוא כפי שהיה לפני שהצומת נהפכה לכיכר. אחרי הצבא, כשגרתי באנגליה, הבנתי מה זה כיכר ואיך מאותתים בה וכשחזרתי לישראל ניסיתי ליישם. מהר מאוד הבנתי שאף אחד לא יודע מה אני עושה ובלית ברירה חזרתי לשיטה הקלוקלת הרגילה, שאמנם קלוקלת, אבל לפחות רוב הסביבה מבינה מה אתה עושה (בערך). מה שכן, אם מדובר בכיכר גדולה, אני חוזר לאותת כפי שצריך, כלומר ימינה ביציאה.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני די בטוח שיש חובה לאותת שמאלה בכיכר אם פונים בו שמאלה (מדובר על כיכרות קטנים). זה מה שזכור לי משיעורי תיאוריה. כשאתה בא להיכנס לכיכר ובא מולך רכב, אם הוא לא מאותת אין דרך לדעת אם הוא ממשיך ישר או פונה שמאלה. אגב בהקשר הזה, יש נטיה רווחת בארץ לא לתת זכות קדימה לרכב שפונה שמאלה בכיכר. כל פעם שאני פונה שמאלה אני מצפה להאט ולתת זכות קדימה למישהו שנדחף (שוב, למרות שאני כן טורח לאותת).

פורסם
אני די בטוח שיש חובה לאותת שמאלה בכיכר אם פונים בו שמאלה (מדובר על כיכרות קטנים). זה מה שזכור לי משיעורי תיאוריה. כשאתה בא להיכנס לכיכר ובא מולך רכב, אם הוא לא מאותת אין דרך לדעת אם הוא ממשיך ישר או פונה שמאלה. אגב בהקשר הזה, יש נטיה רווחת בארץ לא לתת זכות קדימה לרכב שפונה שמאלה בכיכר. כל פעם שאני פונה שמאלה אני מצפה להאט ולתת זכות קדימה למישהו שנדחף (שוב, למרות שאני כן טורח לאותת).

איתות הוא חובה בכל מקרה של כוונה לשינוי נתיב, יותר מכך הוא הכרחי ליצירת תקשורת בין המשתמשים בכביש והעדרו הבלתי נסבל היא אחת הסיבות המרכזיות להבדל שביו נהיגה מסודרת כמו זו הקיימת במרבית הכבישים בעולם, לפחות אלו במערב, לבין הכאוס שאצלנו. אנשים לא מאותתים כאן מסיבות שונות, בין בשל הצורך הזה המבחיל להראות לסביבה שלא באמת מענין אותך מה קורה בה, כמו שציין אחד החברים כאן למעלה, בין מתוך רשלנות, אבל בעיקרה בשל העדר אכיפה ואין בעיה לאכוף את החובה הזו, הפרתה מאוד בולטת חיצונית, פשוט צריך להחליט שהיא מספיק חשובה, משום מה זה לא קורה.

פורסם

בדקתי שוב בתקנות התעבורה. אין חיה כזו איתות שמאלה במעגל תנועה. מה שיש זה לכל היותר תורה שבעל-פה של מורים לנהיגה, או יוזמה פרטית של נהגים. כאמור, חלק מהבעיה הוא שיש המון מעגלי תנועה זעירים שדומים יותר לצומת שמישהו תקע באמצע עמוד; בגלל המרחקים הזעירים בין כניסות ליציאות במעגלים אלה, מתן חיווי פוזיטיבי לפניה שמאלה מסייע מאוד לזרימת התנועה. לכן במעגלים כאלה גם אני נוהג לאותת שמאלה, אבל בעקרון אין לכך שום סימוכין בתקנות.

מבחינת תקנות התעבורה אין שום התייחסות מיוחדת למעגל תנועה. התקנות רואות מעגל תנועה כשירשור של צמתי T, ומכך נגזרים כללי התנועה במעגל, כולל איתות. הסייג היחיד הוא תמרור 303. מכאן ברור למה מבחינת התקנות היבשות צריך לאותת ימינה בכניסה וביציאה, ואין משמעות לאיתות שמאלה. הברדק הזה נמשך גם לנושא מעגל רב-נתיבי שלא מוסדר בשם צורה.

חזיר דיזל

פורסם

לא יודע לכמה מכם הזדמן אתמול לנסוע בכבישי הדרום בשעות הערב המאוחר/לילה, אך מאיזור מחלף קרית גת בכביש 6 עד לצומת גורל וההמשך של כביש 40 שרר ערפל בינוני-כבד. הדהימה אותי כמות הרכבים שלא מודעים בכלל לקיום של פנסי הערפל ופשוט מפעילים ארבעה וינקרים במקום ; היו כמה בודדים שכן עשו בהם שימוש במקום בוינקרים, אך כאמור מדובר במעטים.

פורסם

שאל אנשים בסביבתך על פנסי ערפל אחוריים ותתפלא כמה אנשים לא יודעים שיש בכלל כזה דבר.

כשעשיתי קורס רענון נהיגה (זה שמקבלים אחרי 5 שנות רישיון) הפכתי, אחרי שהמרצה דיבר על פנסי הערפל האחוריים, לפרנזטור של פנסי הערפל האחוריים ברכבים השונים וביליתי את ההפסקה במעבר מרכב לרכב להציג לאנשים שיש גם אצלם כזה דבר, איפה הוא נמצא ואיך מפעילים אותו.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם (נערך)

עדיף שלא ידעו. כמות האנשים שמדליקים אותם בלי קשר לכלום עצומה. כמות האנשים שלא מכבים אותם כשנגמר הערפל עצומה. כמות האנשים שברגע שיש רמז לערפל 100 מטר מעל הכביש עדיין מדליקים אותם - עצומה. כמות האנשים שמדליקים אותם בגשם, כך שזה יסנוור כפליים - עצומה.

עריכה אחרונה על ידי RK

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
בדקתי שוב בתקנות התעבורה. אין חיה כזו איתות שמאלה במעגל תנועה.

ועדיין אני אעדיף לאותת שמאלה בכיכר (במידה וזה כיוון הנסיעה שלי) וימינה בעת יציאה ממנה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מבחינתי אין כזה דבר איתות יתר, אני תמיד מאותת כשאני פונה. האמת שלא ידעתי עד עכשיו שבמעגל תנועה לא צריך לאותת, אבל מה זה מזיק להצהיר לאן אתה נוסע?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
עדיף שלא ידעו. כמות האנשים שמדליקים אותם בלי קשר לכלום עצומה. כמות האנשים שלא מכבים אותם כשנגמר הערפל עצומה. כמות האנשים שברגע שיש רמז לערפל 100 מטר מעל הכביש עדיין מדליקים אותם - עצומה. כמות האנשים שמדליקים אותם בגשם, כך שזה יסנוור כפליים - עצומה.
אור ערפל תקני (קדמי או אחורי, זה לא משנה), לא אמור לסנוור אותך. באשר לכל השאר, לצערי מסכים.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

פורסם (נערך)

מהיכן הבנת את זה:

מבחינתי אין כזה דבר איתות יתר, אני תמיד מאותת כשאני פונה. האמת שלא ידעתי עד עכשיו שבמעגל תנועה לא צריך לאותת, אבל מה זה מזיק להצהיר לאן אתה נוסע?

איתות - תקנות התעבורה

58. חובה לאותת ודרך האיתות (תיקון: תש"ל)

(א) נוהג רכב העושה אחד מאלה:

(1) מתכונן לנוע או להפנות את רכבו;

(2) מתכוון לסטות מנתיב נסיעתו;

(3) עוצר את רכבו;

האם לדעתך אף אחת מהסעיפים הנ"ל לא חל על רכב שמתכוון לצאת ממעגל תנועה?

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם
אור ערפל תקני (קדמי או אחורי, זה לא משנה), לא אמור לסנוור אותך. באשר לכל השאר, לצערי מסכים.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

קדמי לא אמור, אבל בפועל בכביש רטוב ההשתקפויות מהכביש מסנוורות יופי. האחורי מסנוור בכל מצב חוץ מערפל - הוא לא מכוון למטה בניגוד לקדמי, הוא מכוון ישר לעין שלך, לרוב בדיוק בגובה המתאים. בגשם הסינוור עוד יותר חמור.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ממה שאני זוכר מהשיעורי נהיגה יש צורך לאותת לפני היציאה מהכיכר, כלומר ברגע שהיציאה הבאה היא שלך אתה כבר אמור להתחיל לאותת.

אני באמת לא מבין אנשים שלא מאותתים זה יוצר סדר על הכביש נותן לאנשים סביבך לדעת מה אתה מתכנן לעשות ואם הם מספיק נחמדים הם אפילו יעזרו לך \ יאטו ייפנו מקום.

אני תומך גדול בעד חוקי פרטיות\הגנת האזרח אבל המצב הכבישים והעצבים שמתלווים לכל נהיגה שיגרתית בכבישי ישראל גורמים לי לקוות שיבוא היום ומדינת ישראל תחייב את כל בעלי הרכבים להתקין קופסא שחורה ששולחת נתונים לאיזה מגה מחשב שיינתח הכל ויחלק דוחות על אוטומט.

פורסם (נערך)
ועדיין אני אעדיף לאותת שמאלה בכיכר (במידה וזה כיוון הנסיעה שלי) וימינה בעת יציאה ממנה.

רק הבהרתי שמבחינת החוק היבש לא קיים (נכון להיום) איתות שמאלה בכיכר.

כפי שכתבתי, גם אני נוהג לאותת שמאלה במעגלי תנועה קטנים, מהסוג שמכל כיוון רואים את התנועה שמגיעה מהכיוון הנגדי.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

השרשור הביא אותי לבדוק מה קורה בעולם.

מתבר כי יש לפחות שתי גישות:

1. השיטה הגרמנית - מאותתים רק ביציאה מהמעגל.

2. השיטה הבריטית - אם יוצאים ביציאה הראשונה מאותתים לכיוונה (במקרה שלנו - ימינה), אם ממשיכים ישר לא מאותתים, אם יוצאים אחרי המשך הכביש מאותתים בכיוון זה בכניסה למעגל (במקרה שלנו - שמאלה). בכל מקרה מאותים ביציאה מהמעגל.

לגבי מעגלי תנועה רב נתיביים - מסתבר שיש מקומות בהם השיטה היא של זכות קדימה למי שמנתיב החיצוני, יש שנותנים זכות קדימה למי שבפנימי ורוצה לצאת, ויש השיטה הישראלית - בלגן. כנראה שהיא קיימת גם בכמה דינת שאנחנו חושבים למסודרות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...