Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני גר בבניין בקומה 3 מתוך 5. יש לי דוד שמש+חשמלי וכשאני פותח ברז מים חמים אני צריך לחכות 2-3 דקות עד שמגיעים מים חמים. חשבתי שהבעיה יכולה להיות משום שהצינורות המובילים על הגג אינם מבודדים טוב והם קרים ועובר זמן עד שהמים החמים מחממים אותם.

האם למישהו יש רעיון נוסף מה יכולה להיות הסיבה למצב הזה? האם ישנה דרך לא יקרה לבודד את הצינורות על הגג (עד שהם נכנסים לתוך הבניין)? האם זה יעזור (מפני שבתוך הבניין הם עדיין לא יהיו מבודדים)?

תודה רבה על התשובות

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם (נערך)

בעקרון אין מה לעשות.

זה שגר בקומה 5, מקבל מים חמים די מהר.

אתה גר בקומה 3 ומחכה יותר זמן למים חמים.

הכל תלוי באורך הצינור מדוד השמש, עד למקלחת.

עריכה אחרונה על ידי פולו,גולף
פורסם

בידוד יכול לעזור, מעט.

בפתיחה ראשונה של הברז, טמפ' המיים בצינור שווה לטמפ' הסביבה, עם בידוד טוב או בלעדיו. אחרי כמה דקות, כשתסיים לצרוך את המיים שבצינור, יגיעו מיים חמים מהדוד. מיים אלו יהיו מעט חמים יותר אם הצינור יהיה מבודד היטב (פחות אובדן חום לסביבה). אם תסגור את הברז לכמה דקות, ואז תפתח שוב, המיים שתקבל יהיו קרים יותר בלי בידוד (המיים בצינור יתקררו מהר יותר).

לדעתי - אין טעם להשקיע בבידוד מחדש של הצינור (קל לביצוע בצינור חדש, קשה בצינור קיים, בקומה 3).

:turn-l:
פורסם

כל הסיפור נשמע לי מאוד מוזר, הרי גרתי בעברי בבנייני קומות ומעולם לא נתקלתי בתופעה הזו. ברור שמשהו לא עובד כמו שצריך,

השאלה מה? הדוד תקין ועובד (יחסית חדש - בן שנה וקצת), יש מים חמים מספיק ל-2 מקלחות כבר אחרי שעה, כך שהבעיה היחידה

היא פרק הזמן הארוך שלוקח למים להתחמם. דבר נוסף ששכחתי להזכיר הוא שהדוד הוא של חברת אידיאל ואילו לשכנה מקומה 2 יש דוד של כרומגן והיא טוענת שיש לה מים חמים אחרי 20 שניות כבר.

אין למישהו רעיון יצירתי מאיפה נובעת הבעיה?

פורסם

תפיסת הזמן שלך לעומת זו של השכנה יכולה להיות הבעיה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

עוד תשובות "יצירתיות": אני מחכה למיים החמים כשהברז על "100% חמים" - אשתי מחכה למים החמים במצב "אמצע" (אני מחכה פחות זמן ומבזבז פחות מים).

השכנה פותחת את הברז עד הסוף, ואתה פותח ברז חלש (ויש לך חסכם שמגביל את הספיקה).

קוטר צינור המיים אצלך גדול מקוטר הצינור אצל השכנה ויש לך יותר מיים לרוקן מהצינור הקר.

:turn-l:
פורסם

nitch, אני מודע להבדלים בתפיסת הזמן ולכן שאלתי אותה בכמה הזדמנויות שונות וביררתי שהיא בטוחה שזה 20 שניות ולא 2 דקות ותאמין לי כשאתה במקלחת וקר לך 20 שניות יכולות להראות כמו 2 דקות, הפוך קצת קשה לי להאמין :-D

yuvk, אין לא לי ולא לשכנה חסכמים, קוטר הצינור שלי גדול מזה של השכנה,זה ברור, :lol: (ועכשיו ברצינות), הקבלן שם אותם צינורות לכל הדיירים.

פורסם

אם אתה רוצה להתדיין תיאורטית בפורום ובזה יגמר העניין זה בסדר. אם אתה באמת רוצה לטפל בזה הפתרון הוא להחליף לצינור בקוטר קטן (המינימאלי שיתן לך את זרם המים שמספק אותך) ולבודד אותו טוב. אתה יודע איזה צינור ומה סוגו יורד מהדוד?

פורסם

אביב, פתחתי את השרשור על מנת לנסות לפתור את התקלה כי קשה לי לקבל את העובדה ש"ככה זה ואין מה לעשות".

זה בניין חדש מקבלן, והדודים הם חדשים והבעיה מופיעה אצל כלל הדיירים למעט השכנה שהחליפה לדוד כרומגן, מה שגורם לי לחשוד שכנראה משהו בהתקנה הראשונית לא נעשה כראוי. מה שמשגע אותי בתקלה הזו היא העובדה שנראה שהכל תקין, הרי יש מים חמים והכל עובד, רק לוקח הרבה זמן עד שהם מגיעים. אישתי טוענת שצינורות העוברים בתוך הבניין אמורים להיות מבודדים, ונראה לה שהקבלן חסך כסף ולא בודד אותם כראוי או לא בודד כלל (מה שנשמע מאוד היגיוני). לכן שאלתי אם בידוד יעזור.

אשמח לכל תובנה ועיצה.

נ.ב.: אני לא יודע מה סוג הצינור וקוטרו אבל אבדוק.

פורסם

אצלי, עד שמגיעים המים החמים מהגג (מעל קומה שלישית) עד לקומת קרקע, זה בערך דלי וחצי של מים. אני מניח שזה נפח הצנרת מהגג עד לדירה.

לא מודדים את זה בזמן.

פורסם
היא בטוחה שזה 20 שניות ולא 2 דקות ותאמין לי כשאתה במקלחת וקר לך 20 שניות יכולות להראות כמו 2 דקות, הפוך קצת קשה לי להאמין

תלוי לאן היא מכוונת את הזרם.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לא הבנתי לך יש אידיאל ולה כרומגן? אולי לה יש דוד חשמל בתוך הדירה, ואז. מרחק לברז קצר?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש משהו במה ש- ניטש אומר.

ולענין- מאד פשוט: הקבלן חרג מהתקן המחייב אותו (בידוד צינורות המים החמים ואולי גם קוטר הצנרת) ואילו אתה, נותר לך רק להוכיח זאת (חוות דעת מגוף חיצוני) ולתבוע אותו (עורך דין מפולפל).

כמובן שהשאלה היא האם יש לך חשק לכל התהליך...

פורסם

אצל אמא שלי בדירה (חדשה) היתה תופעה זהה, לקח למים החמים המון זמן להגיע (למרות שהדוד לא רחוק שנות אור מהדירה).

יום אחד הפסיקו להגיע מים חמים בכלל, מסתבר שה"משגיחום" התקלקל.

הוא הוחלף במסגרת האחריות (לא זוכר אם זה היה במסגרת השנה הראשונה של הבניין או לא) ומאז התופעה נעלמה והמים החמים מגיעים סופר מהר.

לצורך ניסיון שווה לבדוק את המשגיחום (לבטל אותו, לעשות בדיקה - ובהתאם לתוצאות לפעול; אם זה פותר את הבעיה, ה"משגיחום" תקול. אם זה לא פותר את הבעיה, סימן שהוא תקין ואפשר להתקין אותו בחזרה ומשם להתקדם הלאה עם הבדיקות).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...