Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי smile.png

מדובר ברכב מסוג - vw transporter T5 2013 ידני.

פתחתי לפני כמה ימים מכסה מנוע ושמתי לב שהמיכל הימני עם המים הוורודים (תמונה להמחשה)

enginesmall.jpg

הנוזל ירד מעט אל מתחת לחץ של המינימום.

האם ישנה סיבה לדאגה?

מה הסיבות שיכול לקרות דבר כזה? אמרו לי שזו מערכת סגורה ולא אמור להיות חוסר.

ראיתי שניתן לקנות נוזל כזה בבקבוק של ליטר, בתקן של G12 (לא פלוס, נכון?) זה לא זול - 50 שח לבקבוק.

האם עלי לקנות ולמלא את החסר עד לחץ המינימום, או שזה בכלל אמור להיות על המקסימום?

התייחסתי רק לחץ המינימום, אבל אולי זה בכלל אמור להיות במקסימום, נכון?

אני לא מבין כל כך ברכבים חברים

תודה רבה

פורסם

תוסיף כוס מים רגילים שהרכב קר, שיהיה בין המינימום למקסימום ותעקוב, שתדע את ה-G12 מוהלים עם מים 50/50, אם יהיה עוד פעם חוסרים בטווח קצר, כנראה שיש נזילה או משהו צריך לבדוק, השלמה הבאה מומלץ נוזל קירור ייעודי 50/50

ותבדוק תמיד שהרכב קר.

פורסם

פשוט כוס מים?

אני חושב שקראתי בספר שאם כבר אפשר להוסיף מים מזוקקים, אבל לא מים רגילים. זה נכון?

בדקתי כמובן כשמנוע קר.

אגב, אצלי בספר כתוב שהנוזל הוא G12.

מצוין שיש G13, G12+, G12.

אצלי זה הרגיל בלי פלוס אלא פשוט 12. בצבע ורוד (יש סגול, ויש גם ירוק אם אני זוכר נכון מהספר).

מוזר שפתאום ירד מתחת למינימום. מעניין איך זה פתאום קורה?

חשבתי אולי האוטו התאמץ, אבל אמרו לי שזו מערכת סגורה, שזה לא קשור :-D

אני בכל אופן אעדיף לא לקחת סיכונים. אם הכי טוב למנוע ולרכב זה לקנות בקבוק של נוזל כזה אז פשוט נקנה.

הנזק חלילה למנוע יעלה יותר מהבקבוק.

מה שיגידו החברים שמבינים פה.

פורסם (נערך)
פשוט כוס מים?

אני בכל אופן אעדיף לא לקחת סיכונים. אם הכי טוב למנוע ולרכב זה לקנות בקבוק של נוזל כזה אז פשוט נקנה.

הנזק חלילה למנוע יעלה יותר מהבקבוק.

מה שיגידו החברים שמבינים פה.

הכמות הכללית של נוזל הקירור במערכת היא בסביבות 7-8 ליטר, כמות הנוזל שחסרה היא פחות מכוס מים ואין שום בעיה להוסיף

כוס מי ברז או מים מזוקקים מבלי לפגוע ביחס הדילול של הנוזל הקיים במערכת.

בהחלט רצוי לרכוש נוזל G13 מקורי או שווה ערך ולשמור בתא המטען או בבית בכדי שבעתיד אם תצטרך להוסיף נוזל קירור תוכל לדלל את הנוזל במי ברז או מים מזוקקים ביחס של 50/50 ולהוסיף למערכת.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
כמו הנוזל שחסרה היא פחות מכוס מים וחסרת משמעות.

התמונה שהוא שם היא להמחשה (לא מהרכב שלו), גם אני בהתחלה לא הבנתי על מה הפאניקה.

אם ירד מתחת לקו המינימום לדעתי כדאי להשלים, גם אם זו כמות קטנה.

סופרמן, נכון שהמערכת סגורה אבל איבוד מועט של נוזל יתכן לאורך זמן ואין מה לחשוש. נוזל הקירור ברכבך מקורי ואיש לא נגע בו מעולם. גם אני הייתי קונה בקבוק נוזל מקורי, משלים את החסר עד לקו המקסימום וממשיך לעקוב.

יום טוב גם לך

פורסם

תודה רבה לכם!

מים מזוקקים עד לקו המינימום. קיבלתי.

מקווה שהעליתי חיוך על פניכם עם הפאניקה :-D

חבל שאני לא יודע קצת יותר על רכבים, הייתי שמח ללמוד את זה בכיף.

גם בשביל הידע הכללי שלי, וגם אולי ככה להעביר לאחרים ולעזור לאחרים. עד שיצא לי אמשיך להיעזר בכם חברים.

שוב פעם - תודה!

אגב, יגאל, מגיע לך תודה רבה זו פעם שלישית אם אני זוכר נכון שאתה מטפל לי ברכב

במסגרת הכנופיה, ותמיד עושה את זה במקצועיות ובאדיבות - כל הכבוד לך והמון תודה!

• תוכן חדש...