Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה סופר בסיסית שמשום מה לא מצאתי אליה תשובה ברשת.. :/

ממה שאני יודע גלגל השיניים ביציאה מהמנוע מייצר מומנט ע"פ הרדיוס שלו והמהירות שלו. ככול שהוא יהיה גדול יותר ומהיר יותר ככה הוא ייצר יותר מומנט. האם ההנחה הזאת היא נכונה?

אם כן, לא ברור לי למה יש טווח אידיאלי לסל"ד לשיא מומנט במנוע בעירה. זה לא אמור להיות ליניארי לגמרי? גלגל השיניים לא משתנה, ולפי כך היחיד שמשתנה זה מהירות הסיבוב מה שאמור להגדיל את המומנט.

תהיו רחמנים, אני לא מהנדס ולא פיזיקאי :)

אשמח להסבר, ותודה לעונים.

פורסם

בקצרה - היעילות הנפחית במנוע בוכנה שונה לפי הסלד.

כשהמנוע בסל'ד נמוך, הבוכנה זזה לאט ושואבת פחות אוויר ממה שתאורטית יעיל (פתיחת שסתומים ממושכת יותר מפצה על זה קצת אבל לא לגמרי). בסל'ד גבוה יותר הבוכנה שואבת יותר טוב ומגיעים לשיא המומנט של המנוע, ואז ככל שהסל'ד עולה השאיבה שוב מופרעת ויורדת מהקסימום בגלל מערבולות, ציפת שסתומים וכו''. לכן יש טווח סל'ד שבו המנוע הכי יעיל בייצור מומנט. בדו פעימתי למשל הטווח צר יחסית.

Sent from my A0001 using Tapatalk

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ממה שאני יודע גלגל השיניים ביציאה מהמנוע מייצר מומנט ע"פ הרדיוס שלו והמהירות שלו. ככול שהוא יהיה גדול יותר ומהיר יותר ככה הוא ייצר יותר מומנט. האם ההנחה הזאת היא נכונה?

שום גלגל שיניים לא מייצר מומנט.

המומנט הפועל על הקראנקשאפט, ומועבר לגלגלים על ידי מערכת תמסורת, הוא תוצאה של כח קווי הפועל על הבוכנות בפעימת העבודה של אותו צלינדר.

יום טוב גם לך

פורסם

תודה לכם, עשה לי קצת יותר סדר בעניין.

שהמנוע בסל'ד נמוך, הבוכנה זזה לאט ושואבת פחות אוויר ממה שתאורטית יעיל

סתם מתוך עניין למה זה קורה?

פורסם

מה זאת אומרת למה ? הלחץ ביניקה פחות או יותר קבוע (אני רגע מתעלם מטורבו, מגדש על וכו').

בסל"ד נמוך יש יותר זמן לבוכנה להשלים את מהלך הירידה למטה ולייצר וואקום ולכן מפל הלחץ לא חד ומילוי התערובת פחות מהאופטימלי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

במנוע בטנדרטי כלשהו ללא הדגשה בדרך כלל מומנט מירבי מתקבל סביב 3000-4000 סל"ד - שם יש את היעילות הנפחית הטובה ביותר, אחרי הנקודה הזו המומנט יורד.

מה זה יעילות נפחית - נניח מנוע בנפח 1 ליטר. אם במחזור יניקה אחד (של כל הצילינדרים) הוא מצליח לינוק 1 ליטר תערובת אוויר/דלק יעלות נפחית שלו 100%. אם מצליח לינוק 800 מ"ל תערובת, יעילות נפחית שלו 80%.

פורסם

למיטב הבנתי,

ראשית, המומט אינו נקבע ע"י גלגל התנופה, גלגל התנופה רק אחראי על החיבור והעברת הכל לתמסורת. המומנט הוא משוואה של עוצמת הדחף שמופעל על הבוכנה בעקבות הבעירה - נמדד בקילוגרם, כפול המרחק בין נקודת החיבור של הטלטל לגל הארכובה למרכז הציר שלו. כך נוצרת משוואה שתוצאתה נמדדת בקג"מ - קילוגרם כפול מטר. חוק המנוף קלאסי.

בכנות, לא הכרתי את החשבון שהוצג בנוגע ליעילות הנפחית ולהבדל בין איכות הוואקום במהירויות שונות כך שאיני יודע לאמת או לשלול.

ההסבר שאני מכיר קשור למציאת נקודת האיזון בין שני משתנים.

מחד, צריך לקחת בחשבון שבוכנה מפיקה כח רק במהלך אחד מתוך מחזור של ארבעה מהלכים, כלומר רק רבע מהמחזור, ואף פחות אם לוקחים בחשבון נקודות מתות בסוף ובתחילת המהלך.

בזכות האינרציה, קל יותר להמשיך תנועה של גוף מאשר להתחילה (בדיוק לכן יש לרכב הילוכים) - לכן, ככל שמהירות תנועת הבוכנה תהיה גבוהה יותר בתחילת פעימת הבערה כך הפעימה שזה עתה התחילה תהיה אפקטיבית יותר.

מנגד, ככל שהמהירות גבוהה יותר כך גובר החיכוך באופן מעריכי.

שיא המומנט נמצא בנקודת האיזון בין שני משתנים אלו.

פורסם

מה זה יעילות נפחית - נניח מנוע בנפח 1 ליטר. אם במחזור יניקה אחד (של כל הצילינדרים) הוא מצליח לינוק 1 ליטר תערובת אוויר/דלק יעלות נפחית שלו 100%. אם מצליח לינוק 800 גרם תערובת, יעילות נפחית שלו 80%.

תיקון ברשותך,

במקום גרם וודאי התכוונת לכתוב מ"ל.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

כמובן, תיקנתי בהודעה המקורית. תודה.

יעלות נפחית של מנוע עם שני שסתומים לצילינדר בלי טורבו היא 80%-90%.

אפשר להגיע ללא טורבו יותר קרוב ל 100% באמצעות 4 או 5 שסתומים לצילינדר, חפיפת שסתומים "אגרסיבית", מערכת ram air ועוד.

עם טורבו אפשר להגיע ליעלות נפחית מעל 100%.

• תוכן חדש...