Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היום נסיתי להרים את המושבים האחוריים אך לצערי לא הצלחתי, הם תפוסים חזק ואין לי מושג איך לפרק אותם.

תודה על הניסיון :mm_yeah:

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מכונית היא כלוב פאראדי שמונע משדות אלקטרומגנטיים מלחדור לתוכו,

חלל הנוסעים ברכב עטוף בפח ובשלדת פלדה ולכן מכשיר הטלפון הסלולרי

פולט יותר קרינה בתוך רכב סגור מפני שהוא מתאמץ לקלוט.

כאשר משוחחים במכשיר טלפון נייד במקום סגור החשיפה לקרינה עולה באופן משמעותי.

האמצעים להפחתת הקרינה להימנע ככל שניתן משיחה בתוך הרכב,

להשתמש באנטנה חיצונית ולפתוח חלונות.

לכן במכשיר טלפון סלולרי הקבוע ברכב, מומלץ להתקין אנטנה מחוץ לרכב.

בדיוק כפי שלמכשיר הרדיו במרבית הרכבים קיימת אנטנת רדיו

הממוקמת מחוץ לרכב וזאת כדי שהקליטה תהיה טובה יותר.

מכוניות הם לא ממש כלוב פאראדיי (לא מוארקות ובעלות חורים גדולים בהרבה מאורך הגל של קרינת הסלולר) אבל גוף המתכת שלהן אכן מפריע במידה לא מבוטלת לקליטה ומכאן השיפור שנובע מאנטנה חיצונית. את זה אני מכיר ומבין. מה שאני לא מבין זה את העניין של החלונות הפתוחים כי חלונות עשויים מחומר (דיאלקרטי) שאינו מוליך ולכן מאפשרים לקרינה לחדור פנימה.

שווה להזכיר שהחלונות מותקנים שם מלכתחילה במטרה להחדיר קרינה אלקטרומגנטית (אור)... זה התפקיד שלהם ברכב.

פורסם (נערך)
בקיצור קנה איוניק..

הקרינה מורגשת בעיקר בבלימה שזה מעט מאד זמן.

נפתרה הבעיה.

נקנה את הרכב ולא נשתמש בבלם.

ברצינות,אני חושב שרכב היברידי מתאים לנהג ללא ילדים מאחור שנוסע

המון.

בכלל,לא ראיתי שהעסק ההיברידי ממריא,קיים כבר הרבה זמן בשוק אבל אין

התלהבות יתר של הציבור,והעיניין הלא ברור של הקרינה.

לפיכך בשל שתי הסיבות הללו לא ארכוש רכב כזה.

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם (נערך)
.

אגב - אישית אני הייתי לוקח מד קרינה (יש לי כזה ואתה יכול להשאיל ממישהו או לקנות אם תרצה) ופשוט יושב מאחור ברכב ההדגמה ובודק.

אודה לך מאד אם תוכל לומר לי מאיין ניתן לרכוש מכשיר כזה,

ומה העלות,

תודה.

עריכה אחרונה על ידי yossy
הערה

פורסם
אודה לך מאד אם תוכל לומר לי מאיין ניתן לרכוש מכשיר כזה,

ומה העלות,

תודה.

את שלי קניתי מradmeters.com בערך סביב 500₪. תבדוק גם באיביי וברשת.

אני משתמש בו בבית למיקום רשת אלחוטית כך שלא תקרין על בני הבית. מיקום מיקרוגל ועוד.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

תודה,

גילעד.

פורסם (נערך)

בדר"כ המכשירים הפשוטים מודדים כראוי או קרינה אלקטרומגנטית, מארונות חשמל, מה שמדובר בו ברכב, שנאים של מכשירים ביתיים וכו',

או קרינה מאנטנות סלולריות, ראוטרים וכו', בקיצור מי שרוצה לבדוק את 2 הדברים שיקנה 2 מכשירים. צריך לשים לב האם הבדיקה היא וקטור בכיוון אחד או 3, הרבה פעמים הבדלי המחיר נובעים מזה. עוד נקודה שלא דיברו עליה היא הזמן חשיפה, יש משמעות לזמן חשיפה. בארץ ההנחייה בתכנון מבנים חדשים לדאוג לא לעבור את ה4 מיליגאוס באזורים עם חשיפה רציפה, ז"א אם יש ארון חשמל שפולט 200 מיליגאוס צמוד אליו וזה מתרסן אחרי 20 ס"מ אז זה בסדר, אם יש שנאי שגם בטווח של 5 מטר ממנו יש מעל 4 מיליגאוס אז זה לא בסדר, המחמירים מכוונים שלא יהיה מעל 2 מיליגאוס בחשיפה ממושכת, בקיצור עם הרכב פולט 5 מיליגאוס ונוסעים שעה, זה עדיף על 6 שעות עם חשיפה ל3, אם עוברים ליד ארון חשמל עם 100 מיליגאוס לשנייה זה בסדר. בגדול עד שלא מודדים אי אפשר לדעת, יש שנאים של מנורות מכשירי חשמל וכו' שפולטים מעל 100 מיליגאוס, מצד שני אחרי 10 20 ס"מ זה יורד לכמעט כלום, כי הקרינה הזאת היא פרבולית, מי שזה משנה לא שישים לב שups עלול לפלוט הרבה קרינה גם עד 0.5, 1 מטר.

עריכה אחרונה על ידי none77
פורסם (נערך)

כבר לא ניתן לערוך:

יש מכשירים פשוטים יחסית שבודקים את 2 סוגי הקרינות, למשל הקורנט 75d ומעלה.

אבל לא בהכרח 3 כיוונים ב2 הסוגים.

עריכה אחרונה על ידי none77
פורסם
כבר לא ניתן לערוך:

יש מכשירים פשוטים יחסית שבודקים את 2 סוגי הקרינות, למשל הקורנט 75d ומעלה.

אבל לא בהכרח 3 כיוונים ב2 הסוגים.

אמת. אני עם הקורנט ED785 והוא מודד מעולה. זה נכון שלחלק מסוגי הקרינה יש לסובב אותו ל3 הצירים אבל הוא רגיש מאוד.

עד היום מדדתי בו קרינה של WIFI, מיטות חשמליות, סלולארים שונים ומיקרוגל ביתי (השיער בראש יעמוד לך אם תמדוד במטבח בשעה שהוא עובד ואפילו מרחק 2-3 מטר ממנו - מ פ ח י ד ).

תודה,

גילעד.

פורסם

שלדת הרכב משמשת ככלוב פאראדי,

כאשר פוגע ברק במכונית הוא אינו מזיק למי שבתוכה.

זו הסיבה לכך שלשיפור הקליטה ברכב

האנטנה של הרדיו או של הטלפון סלולרי הקבוע ברכב

ממוקמות מחוץ למכונית.

לאור האמור מומלץ מאוד להפחית ככל שניתן

בשימוש בנייד בזמן השהות ברכב.

• חודשיים מאוחר יותר...

• תוכן חדש...