Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רכבי החדש, חודשיים על הכביש, נשרט בטמבון ב 2 מוקדי שריטה רציניים, ע"י משאית בטון שעשתה עבודות בגינה ממול היכן שרכבי חנה. צילמתי הכל, הגשתי תלונה לעיריה, למחלקת הביטוח שלהם.

אחרי כמה ימים איתרתי את מנהל העבודה בשכונה...באמצעות שכן. מסתבר שעדיין עובדים שם. דיברנו בטלפון ואמר לי "אתקן לך את זה עליי במוסך מורשה, של חבר, שתצא הכי מרוצה שיש". לא כדאי ללכת על הפתרון הזה אה?

הרי אם אשיג את המספר רישוי של המשאית (הגשתי תלונה במשטרה, תלונה בעיריה, זה רק עניין של זמן. את המנהל עבודה שהיה אחראי על משאית הבטון, זה שדיברתי איתו , לא שאלתי מה מספר המשאית עדיין) אני מגיש תביעה נגד צד ג'...כך שעלי לא תחול השתתפות עצמית בכלל וזה לא ייחשב לי כתביעת הביטוח.

מה הייתם עושים? מאפשרים למישהו לתקן לכם את הנזק במוסך מורשה או עושים את כל התהליך של הזמנת שמאי שיתחשב גם כמובן בירידת ערך הרכב (לאחר צביעת טמבון שלם מן הסתם יירד הערך). ?

עריכה אחרונה על ידי ניסאן מיקרה
פורסם

השיחה מוקלטת?

אם הוא מסכים לתקן על חשבונו במוסך לבחירתך אין שום בעיה.

בכל מקרה, תפנה בנתיים למספר פחחים לקבלת הצעת מחיר, קח גם הצעת מחיר של החלפת טמבון קומפלט.

כך תדע להעריך פחות או יותר את הנזק.

פורסם (נערך)

השיחה מוקלטת, אבל גם ללא השיחה הזו יש לי מספיק ראיות: תמונות של הרכב ממלא זוויות שונות כשהוא מלא במים של בטון וסיד שנזלו מצינור המשאית שעבר מעליו, כולל כמובן השריטות שנגרמו מצינור המשאית. אז ההקלטה היא לא העיקר פה, היו לי ראיות עוד לפני כן. כמובן יש לי תמונות של כל אזור החניה שמלא בבטון וסיד ואת אזור העבודה שלהם וכו'.

הוא לא ממש הודה אלא אמר "לא מתכחש" וגם "אם זה אנחנו, אין בעיה , נתקן לך". זו עוד ראיה קטנה, אבל לא כזו נחוצה.

השאלה היא למה לי לא לתבוע את חברת הביטוח שלו (באמצעות חברת הביטוח שלי)? הרי את הפרמיה אמרו לי שזה לא יעלה לי, זה לא נחשב לי הפעלת ביטוח כי תובע פה את צד ג'. והאם צביעת טמבון קומפלט לא מורידה את ערך הרכב?

דרך הביטוח מה שאצטרך לעשות זה ברגע שיש לי את מספר המשאית הפוגעת - לצלצל לביטוח שלי, למלא דוח תביעה, להזמין שמאי ולשלם לו, ואז חברת הביטוח שלי תתבע מחברת הביטוח שלו את הנזק, כולל השמאי כמובן.

נראה שאם אני מאפשר לו לתקן לי את השריטות לא אקבל שום "ירידת ערך" ואילו דרך שמאי והביטוח כן אקבל, לא ככה? איזו סיבה אחת ויחידה יש לי על מנת ללכת לקומבינה הזו שהוא מציע?

פורסם

שמתי לב כעת מה שאמרת..ובכן, הוא לא הציע מוסך לבחירתי אלא "מוסך אמין, מורשה , של חבר". עוד חסרון. היתרון היחיד שאני רואה פה זה שיהיה תיקון מהיר. אבל זה שריטות, לא כזה איכפת לי להמתין עם התיקון עד שכל העניין ייגמר, אפילו חצי שנה. יתרון הוא, בקיצור, הוא שאתה לא צריך אחרי זה להתרוצץ בעצמך ולחשוב יותר מדי, פה התיקון מהיר ומיידי.

אבל זה בערך היתרון היחיד שמצליח לחשוב עליו. חסרונות: עבודה שיכולה להיות גרועה, להסתבך בקומבינות מיותרות, לא לקבל את מלוא הערך של הנזק וכו'.

פורסם

אם אתה חושב שיש ירידת ערך, כדאי באמת לפנות לשמאי, שיכתוב דוח מלא (כולל עלות תיקון וירידת ערך) ואז לבקש מהמנהל שישלם את הסכום + עלות השמאי. אם לא מסכים - לביטוח.

אבל כדאי קודם שתעלה לכאן את התמונות, אולי חברים אחרים יוכלו להעריך אם יש סיכוי בכלל לירידת ערך.

פורסם

אשמח לשמוע את דעת החברים פה, האם יש ירידת ערך בעקבות שריטות אלו? השריטה השמאלית גדולה למדי, משתרעת על פני כמה וכמה סנטימטרים. זה כבר ממש שפשוף. הימנית 'צנועה' יותר אך עדיין נראית לעין

. את הימנית קשה יותר לראות בגלל אור והשתקפות, אבל היא אכן נראית לעין.

שמאלית מרחוק.jpg

שריטה ימנית.jpg

שריטה שמאלית.jpg

פורסם

אין שום ירידת ערך.

על פי התמונות נראה אפילו שפוליש יוריד חלק גדול מהן.

לך למוסך של החבר שיעשה עבודה וזהו. באמת שזה משהו שולי.

פורסם
השיחה מוקלטת?

אם הוא מסכים לתקן על חשבונו במוסך לבחירתך אין שום בעיה.

בכל מקרה, תפנה בנתיים למספר פחחים לקבלת הצעת מחיר, קח גם הצעת מחיר של החלפת טמבון קומפלט.

כך תדע להעריך פחות או יותר את הנזק.

ברכב עד שנתיים על הכביש לא מתקנים אלא מחליפים בחדש, הוא צריך להחליף לך את כל הטמבון לאחד חדש

פורסם (נערך)

נקאמיצ'י אומר שזה כלום ואפשר לתקן עם פוליש (גם דיטיילר מקצועי יכול לעשות לי את זה), ואתה דני אומר שצריך להחליף לטמבון חדש. מה הייתם עושים?

מלבד התלבטות זו, יש נוספות.:

יש לי 3 אפשרויות : 1. פיצוי מהעיריה עצמה לאחר שאגיש להם חשבון כמה זה אמור לעלות. היא (נציגת ביטוח העיריה) אמרה לי "פנית אלינו שנפצה לא? בשביל מה אתה מתקשר לביטוח? אין לדעתי ירידת ערך, כולה שריטות, תברר אם לא מאמין, גם לא צריך שמאי, אתה מגזים, זו פגיעה שטחית מאד". 2. האחראי עבודה עצמו הציע כפי שטענתי לעיל שאלך למוסך שלו שיתקן לי הכל "עד שתהיה מרוצה". לא יודע כמה לסמוך על המילה שלו או על הפחח שלו. 3. דרך ארוכה - משיג את מספר המשאית, מגיש דו'ח תאונה לביטוח שלי, מביא שמאי ומשלם לו ומקבל הערכה כולל ירידת ערך אם יש, והביטוח שלי משלם לי,כולל הצאת שמאי, ואז תובע את העיריה או המשאית בטון. זה מה שנציגת הביטוח שלי אמרה לי. כמובן שלא ייחשב לי כהפעלת ביטוח כי תובע צד ג' שמשלם, הביטוח שלי הוא רק מתווך.

באיזו מהדרכים הייתם בוחרים? כמה אמורה לעלות לי כל אופציה, בערך? החלפה אצל פחח או תיקון אצל דיטיילר או כל אופצי ה אחרת?

פורסם

בוא נהיה הגיוניים רגע.

אתה רוצה להחליף/לצבוע פגוש?

הרי ברור לך שאם לא היום, אז עוד כמה חודשים גם ככה ישפשפו לך את הפגוש. כמו שקורה לכל רכב שמחנה ברחוב.

אז עכשיו תלך ראש בקיר - ביטוח - אולי יחליפו לך חלק בסוף. עוד 4 חודשים הוא ייראה אותו דבר.

למרות שלדעתי אף אחד לא יחליף לך פגוש בגלל שריטה. למרות שדני BH רשם בפורום.

תבחר לך אחת מהאופציות - או שתלך למוסך של החבר - יעשה קצת פוליש אולי נגיעה עם מכחול וזהו.

או שתלך לדייטלר. יעביר לך 70% מהשריטות ואולי אפילו תבקש איזה משהו קטן לעוגמת נפש וזהו.

צביעת פגוש - כ-500-800 ש"ח.

לא שווה את הטרחה והראש בראש. לך תסדר את זה ותשכח מזה.

פורסם

לא רואה סיבה שיחליפו פגוש. הפגוש לא ניזוק. גם פגוש מקורי וחדש מגיע לא צבוע וצריך לצבוע.

מצד שני, עבור צביעת פגוש קיבלתי 1% ירידת ערך מהשמאי.

פורסם

למזלך הפגיעות נראות שטחיות ברובן, כלומר על שכבת ה-CLEAR COAT. פוליש ואולי מעט שלייף יעלים את רובן, הייתי נגיש לדיטיילר שיטפל בפגיעה ואת החשבונית מגיש למנהל אתר העבודה. לא מאמין שיגבו ממך יותר מ200 ש"ח ואני לארג'.

אתה ממש לא רוצה צביעת טמבון בשביל כזה דבר, בטח ובטח במוסך של אח\דוד שלו. צביעת טמבון איכותית שכוללת פירוק הטמבון תעלה לפחות 1000 ש"ח.

האופציה השלישית עליה אתה יכול להתעקש היא של טמבון חדש, לא יודע עד כמה זה ריאלי.

פורסם

אני מדבר על עבודה נקודתית בטמבון, לא דיטייל מלא לרכב. רוב הדיטיילרים מתמחרים את העבודה לפי 100-120 ש"ח לשעה. גם אם יגבו ממך יותר, בכל מקרה לא אתה אמור לשלם את החשבונית.

אתה גם יכול ללכת על אחת מהאופציות של צביעה\ החלפת טמבון, סה"כ זה לשיקולך.

• תוכן חדש...