Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2263 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז זה יהיה קרוב לנכון רק עבור רכבים נורא זולים, ובהנחה שירידת הערך בשלוש השנים הראשונות היא סבירה, הנחה שלא בטוח שתחזיק מים בשלוש השנים הקרובות. בכל מקרה שהוא לא מיני ידנית בסיסית ב~50,000₪, ירידת הערך של השנה הראשונה היא לרוב כל כך גבוהה שהיא מכסה את כל הרשימה המכובדת הזו, ועוד משאירה עודף.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

כמובן שהתחשיב שלי פשטני ולא מביא בחשבון הרבה גורמים נוספים, וציינתי את נושא הטיפולים והתיקונים כשהרכב בן 3 או 4 בלי להכניס מספרים. אבל בוא נניח שצריך צמיגים, מצבר, צלחות בילום והחלפת טיימינג. זה יביא אותנו ל-5000-6000 ש"ח. עדיין רחוק מה-11,000 ש"ח חסכון. כמובן שאם הרכב החל את חייו בערך של 130,000 ש"ח ההפרש יהיה יותר גדול. ומצד שני, לפעמים יש סיבות אחרות להחליף רכב יותר מוקדם, כמו שינוי בצרכים (ילד רשלישי או רביע) או רכב עם נסועה גבוהה במידה חריגה, שמצריך טיפולים ותיקונים יותר מרובים ומפריע למהלך החיים התקינים ולפרנסה. אבל אלה החריגים, לא הרוב.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
.

.

אני פשוט קיבלתי את העובדה שאני משלם כל חודש 1200 ש"ח על הרכב.

זה מה ששווה לי לנסוע על רכב יחסית חדש.

ברגע מסוים הרכב עולה בערך כמו ההלוואה, או קצת יותר ממה שנשאר (כמו שקרה לי עם הרכב הקודם, שהיה הפרש של 9000, ששימש כמקדמה), ואז אפשר לעשות טרייד אין ולהמשיך לשלם את אותה כמות כל חודש (או פחות), ולהמשיך לנסוע על רכב חדש.

ברור שיש הפסד מסוים כי אני אף פעם לא מסיים לשלם אבל אני מוכן לספוג אותו בשביל נחת.

במצטבר זה לא שונה מליסינג ועולה לי פחות.

פורסם

הבעיה עלולה לצוץ אם הרכב יהיה שווה פחות משארית ההלוואה. הרכב שלך במקור לא היה מאוד יקר, אבל למי שקנה ספורטאז' זו עלולה להיות בעיה יותר אקוטית.

בסוף אתה משלם כמעט 15,000₪ בשנה ירידת ערך. זה בוודאי לא נורא, והעובדה שהרכב חדש מונעת ממך הפתעות כספיות ואובדן זמן, אבל זה גם לא מעט.

כל אחד ומה שמתאים לו.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אתם שוכחים משהו אחד: מי שאחראי על המחירונים הוא לדעתי לוי יצחק. הוא אחראי על ירידת הערך (אם תרצו או לא תרצו). אתן לכם את הדוגמה שפרסמתי בעבר: יונדאי I35 ופלאונס דיזל. 2 הרכבים נמכרים במחיר זהה ללקוח הפרטי, ולאחר כמה שנים יש הבדל משמעותי במחירונים לטובת יונדאי I35.

לכן סמל הרכב כן משחק כאן על הנייר.

עוד אוסיף, יש הרבה מאוד אנשים שכן חשוב להם הסמל של הרכב. אם אנשים אומרים לי שיונדאי גטס 2009 הוא רכב ישן (אולי הטכנולוגיה, אבל גילו לא זקן שצריך כל רגע גריטה), ואנשים עדין קונים הונדה אקורד בשנים הללו (שעולה במקרה הכי טוב פי 3 ממחיר של יונדאי גטס). אז אנשים מתפשרים על הגיל ועל רכב משומש.

לכן אני חושב שמי שנדפק הכי הרבה בסיפור הם דווקא מכוניות עד קטגריה משפחתית קטנה (מכוניות בגודל של I25, 301 וכד').

פורסם
הבעיה עלולה לצוץ אם הרכב יהיה שווה פחות משארית ההלוואה.

אז אני אשאר איתו יותר זמן.

שוב, אין בעיה.

ככל שהרכב יותר זול זה עובד יותר.

מן הסתם שלקנות רכב ב160,000 בצורה כזו זה אבסורדי.

פורסם

זה שלוי יצחק קובע לנו את המחירון זה ידוע.

אבל זה הגיוני לגמרי שרכב בסגנון 301 וI25 מחירו יירד הרבה יותר מאשר משפחתית רגילה.

מהסיבה הפשוטה אלו רכבים שנועדו לתת מענה למשפחה צעירה בתחילת דרכה בנויים בדר"כ להיות רכבים עמידים(פלסטיקה קשה וכדומה) מנועים יחסית מוחלשים גירים יחסית פשוטים,בקיצור למדינות מתפתחות.

זה גם כנ"ל רכבי המיני.

איזה סיבה יש להם להישאר עם מחירון שלא מחובר למציאות?

פורסם

רכב שרוב הביקוש שלו הוא מוסדי בתור חדש (פורטה, אטראג', 301) יירד במחירון מהר יותר לדעתי, כיוון שאם הוא במחיר שלו לא מבוקש בקרב הצרכן הפרטי כחדש - אין סיבה שבתור משומש הצרכן הפרטי יעדיף אותו על פני רכב שנמכר באותו מחיר כחדש בעיקר לשוק הפרטי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

במוצש ישודר בערוץ 10 תחקיר על אנשים שלקחו אלוהות והתרסקו בחדשות של 8

מעניין מה היה אם המכוניות הידניות אם היה להם שוק אחרי שלוש שנים או שש

אבי קנה לי ב99 סוזוקי one נסעה 168000 ונמכרה בגיל 4 שנים אחרי זה סוזוקי איגניס מודל 2003 חיה עד היום מעל ל200000 חוץ ממסבים אחורים בשנת 2007 ראדיאטור ב 2011 ועוד גומיה לצריה ב 2010 הוחלפו זרועות פרונט אז למה למכור

שווה למי שיכול לקנות רכב חדש ולהחזיק 10 שנים 13 או עד שנוצרות צרות יקרות מארך הרכב

היום יש לי סוזוקי אלטו ידנית לא מעניין אותי ארכה כי אני אולך להחזיק שנים אותה

אלה שמחליפים כל 3 שנים זה סתם לזרוק כסף

יש אחשב פרסומת של יבואן רכב שמציע בלי מקדמה 699 לחודש 60 תשלומים

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 4.2.2017 בשעה 12:06, davemustaine87 כתב:

סתם מחשבה שעברה לי, במיוחד בשוק של הרכבים הקטנים.

היום רכבים סבירים ביותר כמו קיה פיקאנטו, איי 10 ושברולט ספארק אוטומטיות נמכרות בסביבות ה-66 אלף ב-0 קילומטר.

רכבים כאלה בני 3(לוקח ירידת ערך של 40 אחוז, נניח) ימכרו בפועל ב-35 אלף. מה יקרה עם אותם רכבים(ללא הספארק שכן לא הייתה קיימת בגרסה הנ"ל) בני 6? ימכרו לכול היותר ב-20 אלף.

וכאן דיברתי על הדגמים היותר פופולריים. מה יקרה עם רכבים רובוטיים בדמות C1 או 108? ימכרו ב-25 אלף, ורכבים בני 6 ימכרו ב-10-15 אלף.

אז בעוד 3 שנים, מי שיחפש רכב קטן אוטומט בזול מאוד, יוכל לקנות פיקנטו מלוקקת ב-20 אלף או C1 שמורה ב-12 אלף(ממוצע) בנות 6

ועכשיו כשאפשרי לקנות רכב בן 6 , ליסינג 0 קילומטר לשעבר ב-10-15 אלף(הפרטים הפחות מלוקקים), מה זה הולך לעשות לשוק הרכב?

איזה עוד רכבים יעלו בערך 15 אלף שקל בשנת 2020?

יאריס, פולו פאביה, מאזדה 2, סוזוקי סוויפט. כמעט כולם יהיו רכבים בני 14,15.

יהיו מלאיים שלמים של רכבים כאלה, שלמעט רכבי יד 1 עם קילומטראז' נמוך במיוחד, כול השאר ימכרו במחיר של גריטה. על רכבים עם שוק חלש כמו פיזו 206, סיטרואן C3, פיאט גרנדה פונטו אני בכלל לא אדבר.

אם אני הייתי צריך להיות עכשיו בעל סופרמיני במחירון של בערך 30 אלף, הייתי דואג.

אז ככה, הקפצה מהאוב, לשם צפיית העתיד התיאורתי, לעומת מה שקרה בפועל. 

אז זה מה שטענתי לפני כמעט שנתיים וחצי. 

בפועל זה לא עבד ככה. כשנכנסים ומחפשים פיקנטו ו-I10 בנות 6 מגלים שהמחירים שלהם מתחילים מ-30 אלף לרכבים יוצאי ליסינג(לא יודע אם 0 קילומטר, כניראה שלא) עם קילומטראז די גבוה. כניראה שהמכירה  בפועל תהיה נמוכה משמעותית, כי הרוב סתם מנסים את מזלם ביד 2 למצוא את הפראייר התורן, אבל עדיין, ל-20K המחיר לא יגיע. 

אפשר לעלות השערות לפה ולשם, למה הניבוי הדי הגיוני שלי לא עבד, אבל מה שהכי קופץ לי לעין באופן מיידי, זה שכמעט ואין למכירה את דגמי הליסינג מנוע 1.0 שהיו בזמנו ונמכרו ב-66K.

אני יודע שהם לא היו הדגמים הכי פופולרים, אבל עדיין, נמכרו מהם כמה אלפים עד כמה שאני זוכר, ופשוט אין אותם כמעט בכלל ביד 2. זה מוזר לי. 

כנ"ל לגבי ה-107/C1. שבזמנו נמכרו סביב ה-55 אלף מ-0 קילומטר. אני יודע שהם לא מכרו משהו שקרוב לצמד הקוריאניות אבל עדיין, 0 מודעות ביד 2 ? 

מעניין מאוד למה זה קורה. 

פורסם

הלכתי לבדוק במסד הנתונים.

בשנת 2014 נמכרו 583 יחידות מהצמד C1/107 ל-107 היתה זו שנה חלקית כי הוחלפה ע"י ה-108.

לעומתן נמכרו מצמד הקוראניות i10/Picanto  כ-16000 יחידות.

עכשיו הבנת למה לא רואים אותן בלוח?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ב-2014 הפיקנטו 1.0 שווקה עם גיר ידני בלבד - ומכרה כמה מאות יחידות כך שלליסינג נמכרו רק ה-LX עפ מנוע 1.25.

ל-i10 היתה דווקא גירסה אוטומטית עם מנוע 1.0 ונמכרו כמות מכובדת של 3000 יחידות. מתוכן כ-1800 ברמת גימור ליסינג.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...