Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי וואגית 2 ליטר אוטומטית שבילתה אצלי קרוב ל 17 שנה ועברה למעלה מ 200K ק"מ. האוטו מתפקד יופי משך כל הזמן הזה, גם צויד לפני שנים במקרן חיצוני לתיבת ההילוכים. לאחרונה החל לפתח ריח של שמן גיר שרוף אחרי מאמץ, בלי סימנים לתקלה כלשהיא ( השמן לא הוחלף מאז שהאוטו יצא מהחנות, כך הנחה היצרן ). השאלה האם החלפת שמן גיר יכולה לעזור, או שמדובר במחלה סופנית של התיבה. עזרת מבינים ומומחים תוערך.

פורסם

17 שנה וק"מ מכובד כזה זה תעודת כבוד. מניח שזה גיר 01M?

כל החלפה חלקית/מלאה של השמן תוביל לקריסת התיבה. משוך איתה כמה שניתן ובמקביל תחסוך לשיפוץ.

מה הסימפטומים פרט לריח רע?

seat leon 1.8 20v

פורסם
17 שנה וק"מ מכובד כזה זה תעודת כבוד. מניח שזה גיר 01M?

כל החלפה חלקית/מלאה של השמן תוביל לקריסת התיבה. משוך איתה כמה שניתן ובמקביל תחסוך לשיפוץ.

מה הסימפטומים פרט לריח רע?

אני ביצעתי החלפה חלקית ברכב זהה בן 16 שנה + פילטר ואין לי רדיאטור חיצוני (מתכוון לעשות השנה אצל מוסך רון).

התיבה רק הרוויחה מזה וגם חווית הנסיעה. גם רון שהוא מומחה לכל הדעות אמר לי אישית שעם מצנן חיצוני ועם החלפות כל 60 אלף ק"מ יש רכבים כאלה שעושים ללא התערבות בתיבה כ 400 עד 500 אלף ק"מ. מחיפושים דרך עמיתים בגרמניה ראיתי שגם שם דווח על אנשים שנסעו מעל חצי מילון ק"מ עם אותה תיבה כאשר החליפו שמן חלקית כל 60 אלף ק"מ + מצנן חיצוני.

פות"ש לתשובה קצת יותר מקצועית ראה את הסרטון בקישור מטה ואם תחפש בפורום תראה מלא ויכוחים אבל בשורה התחתונה - החלפה לא פוגעת, זה או שהגיר גמור או שלא. אם הגיר שלך לא מחליק לא בועט ולא עושה בעיות אני לא צופה שיהיו לך בעיות אם תעשה החלפה חלקית או מלאה כולל מסנן שמן. אם הגיר שלך במצב גרוע אז ההחלפה רק תגרום לזה להיות מורגש יותר.

ועוד דבר בתיבה 01M מוח הגיר הוא זה שגורם לבעיות לרוב לפני שהגיר בכלל צריך אוברול. למרות השם הרע שיצא לה מסתבר לאורך השנים שהיא דווקא היתה לא רעה למי שעשה ההיפך מהוראות היצרן ולפי המלצות רון ממוסך רון וספי מומחה גירים.

כמו כל דבר בחיים לפעמים זה עניין של תזמון. או שתפסת בזמן או שלא.

חשוב להשתמש בשמן מתאים לתיבה ועדיף שתעשה זאת ותקבל חוות דעת אצל מקצוען כמו רון או ספי.

הזול עולה ביוקר

• תוכן חדש...