Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סקודה אוקטביה שנת 2000, לאחר כשל בשסתומים וצריכת שמן מאוד לא סבירה,

בוצע Overall כללי, בהשתתפות היצרן/יבואן שנשאו בעלויות החלקים, ואני שילמתי על העבודה כ 6,000 ש"ח.

לאחר מספר חודשים התקלקל מוח הגיר, והוחלף בעלות של כ 8,000 ש"ח,

הוגשה בקשה להשתתפות, שנדחתה, ואני נשאתי במלוא התשלום.

במאמר מוסגר אציין שהושג בעבר הסדר פשרה בבקשה לתביעה יצוגית שהוגשה בגין תקלת מוח הגיר,

שבמסגרתה מקבלים פיצוי בגובה 300-1,300 ש"ח

(משתנה, תלוי בבעלות על הרכב, אני אמור לקבל כנראה 300 ש"ח),

וכן הארכת האחריות עבור הרכיב, הארכה שהסתיימה לפני מספר חודשים.

לאחר התייעצות עם עו"ד, ברור שמבחינה עובדתית הרכיבים לא באחריות,

אבל במבחן האדם הסביר, לא סביר שברכב בן 6, עם כ 120,000 ק"מ,

נדרש גם להחליף מנוע או לשפץ אותו, וגם להחליף מוח גיר בעלות של אלפי שקלים רבים,

יש כאן צבר של תקלות משמעותיות ויקרות הדורשות התייחסות אינדיבידואלית שונה.

במידה וגולשים נוספים נמצאים במצב דומה, אשמח לקבל מספר טלפון בהודעה פרטית,

על מנת לשלב ידיים בטיפול בנושא, לרבות ערכאות משפטיות.

חשוב לציין שצ'מפיון היו הוגנים, לא הסתירו מידע, התאמצו עבורי ואף הצליחו להשיג השתתפות בתקלה הראשונה,

אך עדיין לדעתי, בנסיבות המתוארות, אפשר היה לעשות יותר, במיוחד לאור התקלה השניה,

לא ברור לי עדיין האם רק ע"י היצרן, היבואן או שניהם יחד, גם נתון זה עתיד להתברר בקרוב.

פורסם

אני לא מבין. אלו הרי התקלות הכי ידועות לדגם המנוע והגיר הזה. אתה אומר שהיבואן חייב אותך במח גיר חדש (₪8000) ? בדרך כלל הם לוקחים על עצמם מכטרוניק ראשון. גם תקעו מחיר יפה על המנוע שכשל...

אני לא בטוח שעו"ד יעזור פה. על הנייר הרכב מחוץ לאחריות ואתה תלוי ב"רצון טוב".

פורסם
אלו הרי התקלות הכי ידועות לדגם המנוע והגיר

איך אתה יודע באיזה דגם מנוע מדובר? הוא לא מוזכר בכלל. הרי לא כל המנועים של האוקטביה נגועים ברעה החולה הזו.

פורסם
איך אתה יודע באיזה דגם מנוע מדובר? הוא לא מוזכר בכלל. הרי לא כל המנועים של האוקטביה נגועים ברעה החולה הזו.

TSI 2010 1.8 + DSG7

האם לאורך כל ששת השנים האחרונות הרכב טופל לפי הוראות יצרן במוסך מורשה יבואן?

כן, טופל אך ורק במוסך מורשה ובצורה מסודרת (היבואן אמר שלפי הכתוב במחשב טיפול אחד לא בוצע בדיוק בזמן או משהו כזה, אבל לא משהו מהותי להבנתי).

אני לא מבין. אלו הרי התקלות הכי ידועות לדגם המנוע והגיר הזה. אתה אומר שהיבואן חייב אותך במח גיר חדש (₪8000) ? בדרך כלל הם לוקחים על עצמם מכטרוניק ראשון. גם תקעו מחיר יפה על המנוע שכשל...

אני לא בטוח שעו"ד יעזור פה. על הנייר הרכב מחוץ לאחריות ואתה תלוי ב"רצון טוב".

אכן חייב אותי על מח גיר חדש במחיר מלא ומכובד, לא לקחו על עצמם מכטרוניק ראשון, וזה עוד לאחר סאגת המנוע, שהעבודה עלתה גם כמה אלפים מנצנצים.

מסכים, על הנייר הרכב מחוץ לאחריות (אחרת בכלל לא היה כאן דיון בנושא), אבל עורך הדין אמר שבהחלט יש כאן קייס (אין לו אינטרס אישי),

יש את עניין האדם הסביר וגם צבר של תקלות לא פשוטות בטווח זמן קצר.

פורסם

כמו שכתבתי המנוע הנ"ל ידוע בבעיית השמן שלו שמחמירה עד שבסוף צריך להחליף רינגים או להשקות אותו בליטרים של שמן כל חודש. על הגיר נכתב פה לא מעט.

• תוכן חדש...