Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

יש ברשותי רנו קליאו 2015 1.2 טורבו שכרגע עומדת על 36 אלף קילומטר.

מאז שקבלתי את הרכב החלפתי כבר שלוש פעמים את הרפידות הקידמיות (מאחורה יש תוף...), בערך כל 10K קילומטר. בפעם האחרונה זה היה ב30 אלף והוחלפו גם צלחות קידמיות בנוסף לרפידות. ההחלפות נעשו במוסך מורשה ורפידות מקוריות של רנו.

כרגע ב36 אלף אני שוב מרגיש שאני צריך לסחוט הרבה את דוושת הברקס כדי לקבל עצירה טובה וגם יש רעש חריקה בעצירה שכנראה מגיע מחתיכת הברזל הזו שנועדה להשמיע את הרעש כדי להתריע שיש פחות בשר לרפידה (ככה אני הבנתי חח).

חשוב לציין: אני לא מרחם לא על הגז ולא על הברקס. אני נוסע מהר ורוב הזמן אפילו מהר מאוד ובהתאם משתמש ביותר ברקס כדי לבלום (אין לי חיזוי בלימה. כלומר יש לי אבל לא באמת איכפת לי כל עוד כמובן אני לא מסכן אף אחד על הכביש, אני לא טיפש). אני לא עושה ימי מסלול עם הרכב או משהו, פשוט ממהר לעבודה P:

כשאני אומר שאני נוסע מהר זה לא אומר שאני נוסע בצורה לא זהירה ומתחשבת בסובבים אותי על הכביש אז בבקשה אל תנסו לתת לי מוסר לגבי המהירות (;

האם תדירות כזו גבוהה הגיונית? פשוט מחרפן אותי שכל הזמן כבר אחרי 6 אלף קילומטר אני צריך לסבול את החריקות האלה.

תודה ולילה טוב!

פורסם

אם אתה ממהר תצע רבע שעה לפניי.

וכן אפשר לגמור רפידות גם בפחות מ10 אלף ק"מ אם באמת להתאמץ.

מציע לך לטובת הכיס שלך לאמץ תרבות נהיגה רגועה יותר או ללמוד להחליף רפידות לבד.

פורסם
אם אתה ממהר תצע רבע שעה לפניי.

וכן אפשר לגמור רפידות גם בפחות מ10 אלף ק"מ אם באמת להתאמץ.

מציע לך לטובת הכיס שלך לאמץ תרבות נהיגה רגועה יותר או ללמוד להחליף רפידות לבד.

לגבי הממהר לעבודה, זה נכתב בחצי צחוק למען האמת.

אני מסכים איתך זה הרבה יותר בריא לכיס שלי אבל זה לא יוצא מהכיס שלי אז פחות מפריע לי (רכב חברה. תאמין לי אם לא היה מפריע להם הייתי שמח לטפל ברכב בעצמי).

אני לא מנסה לגמור את הרפידות ובטח לא מתאמץ, מרגיז אותי מאוד הרעש שמגיע לקראת הסיום של בשרם. אני פשוט נוסע מהר אז מן הסתם צריך להעשות שימוש רב ומסיבי יותר בברקסים. כנראה נצטרך לחיות עם זה עד שנשנה את הרגישות על הגז...

יש לך מושג מתי מתחיל אותו מנגנון אזהרה לגרום לצליל המרגיז, כאשר כמה אחוזים נותרו מבשר הרפידה?

פורסם

א.יש מצב ששמים רפידות של רנו מקוריים מוזלים,רכב חברה אתה יודע.

ב יכול להיות שצריך לגרז שם את קצות הרפידה והמובילים אצלי בפנדה גם כן יש רעשים של בלימה אחריי נסיעות ארוכות או פקקים לפעמים,למרות שהרפידה במצב טוב.

פורסם
מה שאני הייתי עושה פשוט מוריד גלגל אחד ובודק כמה בשר נישאר ברפידה...עניין של 5 דקות!

לפי הנהיגה שלך ייתכן ואתה גומר את הברקסים מהר!

אבדוק את זה מחר ואעדכן

א.יש מצב ששמים רפידות של רנו מקוריים מוזלים,רכב חברה אתה יודע.

ב יכול להיות שצריך לגרז שם את קצות הרפידה והמובילים אצלי בפנדה גם כן יש רעשים של בלימה אחריי נסיעות ארוכות או פקקים לפעמים,למרות שהרפידה במצב טוב.

א. איך אני יכול לדעת אם אלו רפידות זולות או לא?

ב. אם היה רעש רק ברפידות הנוכחיות אז סבבה, אבל בכל הרפידות הרעש הופיע לי מוקדם וזה לא קורה בהכרח אחרי שהן מתחממות.

האם המוסך עשה רגולאז' (כיוון קפיץ סנדלים בתופים)? החליפו נוזל בלם?

איך התופים קשורים לרפידות הקידמיות? (למרות שלמען האמת גם התופים חורקים לי אבל בזה לא טיפלו עדיין אז...) ואני לא יודע אם בוצע bleeding לנוזל בלם, אני אשאל

פורסם

לא אמורים להחליף נוזל בלם ולעשות bleeding ברכב מודל מודל 2015.

רפידות נשחקו מהר כי אתה שחקת אותן תוך שימוש אונטנסיבי.

פורסם
לא אמורים להחליף נוזל בלם ולעשות bleeding ברכב מודל מודל 2015.

רפידות נשחקו מהר כי אתה שחקת אותן תוך שימוש אונטנסיבי.

אז כנראה שאני צריך רפידות עמידות יותר. יש המלצה לרפידות שמתאימות לקליפר ולדיסק שיחזיקו מעמד יותר זמן תחת שימוש אינטנסיבי? (:

פורסם
מי שיודע לנהוג לא צריך לבלום. (כמובן הקצנה' date=' אבל זה צריך להיות העיקרון המנחה בנהיגה מהירה שהיא לא התגרזנות פרופר)[/quote']

מה שאתה אומר נכון הוא נכון חלקית.

לעניות דעתי ועל פי מה שההיגיון שלי אומר לי אם אני ואתה נתחרה לצורך העניין על כביש ציבורי (ריק ממכוניות) ונצטרך לעבור בדרך מספר רמזורים, פניות ברמזורים, יציאה מכביש אחד למשנהו וכו׳ , אז אני די בטוח שאני אגיע מהר יותר במידה ואני אסע מהר לאורך כל הדרך וממש לפני פניות אבצע בלימה ממרחק לא רב כדי להכנס לפנייה טוב, דבר שיצמצם ככל הניתן נסיעה איטית לפני הפניה כדי לחסוך בזמן. נכון שהבלמים שלי יעבדו שעות נוספות אבל אני מנצל את הדרך כדי לנסוע מהר ככל האפשר עד הרגע שאני כבר לא יכול (:

אני מודע לכך שאני לא בשום תחרות על הכביש, אני בסך הכל רציתי לתת לך את הדעה שלי לגבי מה שאמרת.

אם אינך מרחם על הברקסים כנראה שזה המצב.

אני עם אותו רכב ,20 אלף ק"מ ועדיין לא קרוב למה שאמרת...

לא החלפת רפידות בכלל? מה אופי הנהיגה שלך?

פורסם

לעניות דעתי ועל פי מה שההיגיון שלי אומר לי אם אני ואתה נתחרה לצורך העניין על כביש ציבורי (ריק ממכוניות) ונצטרך לעבור בדרך מספר רמזורים, פניות ברמזורים, יציאה מכביש אחד למשנהו וכו׳ , אז אני די בטוח שאני אגיע מהר יותר במידה ואני אסע מהר לאורך כל הדרך וממש לפני פניות אבצע בלימה ממרחק לא רב כדי להכנס לפנייה טוב, דבר שיצמצם ככל הניתן נסיעה איטית לפני הפניה כדי לחסוך בזמן. נכון שהבלמים שלי יעבדו שעות נוספות אבל אני מנצל את הדרך כדי לנסוע מהר ככל האפשר עד הרגע שאני כבר לא יכול (:

אני מודע לכך שאני לא בשום תחרות על הכביש, אני בסך הכל רציתי לתת לך את הדעה שלי לגבי מה שאמרת.

עשו פעם מחקר באירופה אשר בדקו שני נהגים האחד נסע בצורה פזיזה והשני נסע בצורה רגוע ההפרש בינהם היה אולי כמה שעות בודדות.

אבל הנהג הפזיז הגיע תושש ליעד לאומת הנהג שנהג בצורה רגועה הגיע רענן.

בישראל שהמרחק לא מתקרב לאותו מרחק נהיגה שבאירופה.

נהיגה שכוללת בלימות פתאומיות ומהירות גבוהה מורידה אוליי עד חצי שעה שלא לדבר על ריכוז שמצריך מהנהג לנהוג בצורה כזאת.

הפתרון זה לצאת חצי שעה לפניי עם מריכים להגיע למקום כלשהו מוקדם יותר ואם כבר מאחרים אין טעם להתגרזן כי מגיעים עצבנים לעבודה ובסוף מחפשים על מי להוציא את העצבים.

פורסם
עשו פעם מחקר באירופה אשר בדקו שני נהגים האחד נסע בצורה פזיזה והשני נסע בצורה רגוע ההפרש בינהם היה אולי כמה שעות בודדות.

אבל הנהג הפזיז הגיע תושש ליעד לאומת הנהג שנהג בצורה רגועה הגיע רענן.

בישראל שהמרחק לא מתקרב לאותו מרחק נהיגה שבאירופה.

נהיגה שכוללת בלימות פתאומיות ומהירות גבוהה מורידה אוליי עד חצי שעה שלא לדבר על ריכוז שמצריך מהנהג לנהוג בצורה כזאת.

הפתרון זה לצאת חצי שעה לפניי עם מריכים להגיע למקום כלשהו מוקדם יותר ואם כבר מאחרים אין טעם להתגרזן כי מגיעים עצבנים לעבודה ובסוף מחפשים על מי להוציא את העצבים.

אני מכיר את המחקר הזה. אני לא טענתי שאני אגיע בהפרשים גדולים, רשמתי שאם אתחרה מולו (כמובן שזה היה רק לצורך הדוגמה עניין התחרות) אז אני אגיע מהר יותר.

לגבי החלק השני, אני דווקא מאוד אוהב את הריכוז בנהיגה, כשאני נוהג רגוע ולבד אני לרוב מתחיל להתעפץ על ההגה (למה משנה מה אני מנסה לעשות כדי למנוע את זה) וקרה כבר פעם שממש איבדתי איזה שניה בנהיגה כי נרדמתי. כמובן שאם אני מגיע למצבים כאלה אני עוצר בצד, לוקח כיסא אחורה והולך לישון (פעם אחרונה נרדמתי כמעט שעתיים ב6 בערב).

רמת הריכוז לפי דעתי תורמת לבטיחות שלך על הכביש (כיוון שאתה קורא וצופה את הכביש למרחוק יותר כדי לחשב סיכונים אפשריים ושם לב יותר לרכבים מסביבך וצופה התנהגות שיכולה לסכן אותך) באופן כזה או אחר גם בנהיגה מופרזת כל עוד אתה שומר מרחק מהרכב לפנים - דבר שאני מאוד מאוד מאוד מקפיד עליו (יש מצב גדול מן הסתם שהמהירות המופרזת מאזנת את זה לצד השלישי למרות שלפי מיטב ידעתי אחוז התאונות שנגרמות עקב מהירות מופרזת הוא מאוד קטן אבל די בטוח שיותר קטלני מן הסתם).

אני יודע שזו לא מטרת האשכול וכבר ציינתי את זב בפתיחה של הנושא אבל עדיין נחמד לדון על זה (:

לילה טוב.

פורסם (נערך)

לא החלפת רפידות בכלל? מה אופי הנהיגה שלך?

הבנת את מה שכתבתי הפוך לגמרי.

אם אתה חושב שאני נוסע לאט אתה טועה.

נהג שיודע לנהוג בוחר קווים שמאפשרים לשמור על מהירות גבוהה, מאיץ בסיבובים ולא מאט, מנצל הפרשים טופוגרפיים כדי להאט, ועוזב את הגז כדי להגיע לרמזור בירוק ולא באדום. ככה נוהגים מהר בכביש ציבורי, בזה שקוראים את התנועה ולא בזה שקורעים את הרכב.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • תוכן חדש...