Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בטרייד אין של היבואן יש רכב זהה עם נתונים דומים במחיר נמוך יותר ובעלות פרטית - ראה כאן

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תעצור. תעצור הכל.

אתה במסלול המהיר לחזור לפורום בעוד כמה חודשים עם תלונות על תקלות/נזק שהתגלה/אחריות שלא מכובדת/שאר סיפורי אימה.

אתה נכנס לקניית רכב בלי לדעת כלום(!!). אתה לא יודע מאיזה דגם הרכב, אתה מתעלם מנורות אזהרה שאנשים מעלים פה (לגבי הטיפול של החברה בתלונות/בעיות שעלו בבדיקה - ה-מ-ו-ז-מ-נ-ת!!!!).

תעצור.

לך תעשה שיעורי בית.

על הרכב - תקרא מבחנים, תראה אילו שינויים בוצעו ומתי, תחפש תקלות אופייניות.

על איך קונים רכב - יש פה באתר אינספור מדריכים על קניית רכב משומש, מפרטי, מחברה, מחייזרים, מתוארות במדריכים האלה כל הסיטואציות והתסריטים האפשריים. תראה מה שוות בדיקות שמציגים לך בחברה (רמז - כלום), תקרא מה שוות הבטחות שאינן מופיעות בכתב עם חתימה (רמז - כלום).

אתה נאיבי. ואני מתנצל שאני בוטה באופן מיוחד, אבל ה' לא יעזור פה. רק הידע שלך ימנע ממך להידפק.

בהצלחה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
תעצור. תעצור הכל.

אתה במסלול המהיר לחזור לפורום בעוד כמה חודשים עם תלונות על תקלות/נזק שהתגלה/אחריות שלא מכובדת/שאר סיפורי אימה.

אתה נכנס לקניית רכב בלי לדעת כלום(!!). אתה לא יודע מאיזה דגם הרכב, אתה מתעלם מנורות אזהרה שאנשים מעלים פה (לגבי הטיפול של החברה בתלונות/בעיות שעלו בבדיקה - ה-מ-ו-ז-מ-נ-ת!!!!).

תעצור.

לך תעשה שיעורי בית.

על הרכב - תקרא מבחנים, תראה אילו שינויים בוצעו ומתי, תחפש תקלות אופייניות.

על איך קונים רכב - יש פה באתר אינספור מדריכים על קניית רכב משומש, מפרטי, מחברה, מחייזרים, מתוארות במדריכים האלה כל הסיטואציות והתסריטים האפשריים. תראה מה שוות בדיקות שמציגים לך בחברה (רמז - כלום), תקרא מה שוות הבטחות שאינן מופיעות בכתב עם חתימה (רמז - כלום).

אתה נאיבי. ואני מתנצל שאני בוטה באופן מיוחד, אבל ה' לא יעזור פה. רק הידע שלך ימנע ממך להידפק.

בהצלחה.

קודם כל,תודה על התגובה המפורטת!

שנית,אני אחדד כמה נושאים

1.הרכב מיועד לאבא שלי ולא לי,הוא חקר על הדגם הזה הנ"ל והגיע למסקנה שהוא מתאים לו (גם מבחינת גיר) כמובן שזה לא אומר שאני אתן לו לקנות רכב שיגידו לי עליו שהוא פגום (ולכן העלתי עת הבדיקה לכאן).

2. לגבי הבדיקה המוזמנת,העלתי אותה לכאן כדי לקבל חוות דעת על בדיקה שאני מגדיר "ראשונית" הבדיקה הזו נעשתה בקומפיוטסט(יש לי גם את הטופס עם הציונים לכל אחד מהקריטריונים ואם צריך אעלה אותו). כמובן שבמידה והיה מופיע בבדיקה סעיף על כך שהרכב חווה פגיעת שלדה למשל,ויש לו קורה פגועה,או שהיתה תקלת גיר,או הוחלף מנוע...הייתי חושד ולא טורח להעלות את הבדיקה לכאן אפילו. הסיבה שהעלתי היא כי היו כאלה שאמרו לי שהנזילת מנוע הזו היא כסת"ח שנכון הבדיקה רשם רק כדי שלא יצא נקי מדי בבדיקה...לגבי מערכת הקירור-אני שואל כי אני לא יודע עד כמה הליקויים שם חמורים והאם זה משהו שבמידה ותוקן,לא מונע רכישה של הרכב הספציפי הזה.

3. לגבי שלמה סיקסט,אתמול ישבתי שם עם אבא,ועם כל ההתלהבות מרכב חדש,אני עדיין לא פראייר,חקרתי את הנציג על ימין ועל שמאל ולא נתתי לו (לאבא שלי) לשלם 500₪ מקדמה עד שלא ווידאתי שגם אותם אנחנו יכולים להחזיר אלינו בכל רגע נתון.

4. הנציג אמר שבמחיר של ה62k אנחנו נקבל אחריות יצרן של אופל שמכסה הכל (ולא רק גיר מנוע) מבחינתי אני מוודא מולו שכל פילטר שיהיה צורך להחליף אכן יוחלף במסגרת האחריות כל זאת- תוך כדי שאני מוודא שאני מקבל מסמך חתום על ידי שלמה סיקסט או מי מטעמו שרשאי ומוסמך לאשר את זה,אני מאמין שהנציג כבר הבין שאני לא קונה חתול בשק.

5. האם יש מניעה לקחת את הרכב הזה לבדיקה? זאת בעצם היתה השאלה שלי. יש לנו מוסך שאנחנו מכירים מישהו שעובד בו ואם הוא יגיד שהרכב תקין אפשר לסמוך על המילה שלו,(כמובן שהבדיקה עדיין תעלה כסף) השאלה שלי היא,האם הרכב הזה ספציפית-שווה את עלות הבדיקה או לדלג ולבדוק רכב אחר?

6.תקלות אופייניות-הבנתי שבמערכת הקירור יש בעיה שהצינורות פשוט מתפוררים,ושזו מחלה בכל האסטרות,אני חושב שעדיין נקח אותה(לא בדיוק שיקול שלי אלא של אבא) אבל אני עוד חוקר בנושא,לגבי הנושא של הגיר,הבנתי שזה תלוי מי הנהג,אבא שלי אמר שדווקא מרגיש לו מעולה. הוא לא נהג כבד ואפילו ל120 בקושי מגיע(טוען שככה נוח לו לנהוג,על מקסימום 110 בכביש מתאים לכך) ולכן הבנתי שעניין הגיר הוא דיי אינדיבידואלי.

7.לגבי השינוי-פה אתה צודק,אכן בשנת 2012 בוצע שינוי,אבל לא הצלחתי לעלות על איך אני מזהה אם הרכב הוא מהייצור אחרי השינוי או לא (עלייה לכביש בנובמבר של שנת 12 אם זה משנה).

8. שוב תודה לך,ולכולם. אני לוקחפה כל תגובה לתשומת לבי ולא שואל סתם. אני שואל באמת מתוך עניין ורצון להגיע לתוצאה הכי טובה שאפשר במחיר הזה (הדגם הנבחר,לפחות כרגע,הוא עדיין האסטרה. זה מה שאבא רוצה,והוא מרגיש שהנהיגה עם זה מדהימה מבחינתו,כך שעניין הגיר למשל-לא רלוונטי אליו. אלא אם יש עוד משהו כמו תקלות גיר למשל שזה משהו שראיתי באופן גורף,בשונה ממערכת הקירור למשל.)

אני אשמח לקבל עוד חוות דעת כדי לדעת האם להתקדם עם הרכב הזה ספציפית או לחפש אסטרה אחרת. אני אשמח אם תוכלו גם להתייחס האם המחיר טוב,והאם (כמובן שזה במידה וכן מעוגן בחוזה וכתוב שחור על גבי לבן) אפשר ושווה הדיל עם אחריות היצרן.

תודה לכלל המגיבים!

פורסם

תבדוק את כל התנאים ואת הרכב, אך לדעתי אל תפסול, נהגתי על הרכב תקופה וזה רכב מהנה לנהיגה והגיר סביר ביותר.

המזגן אכן לא מוציא קור שהטורבו גודש.

בקשר לצינורות קירור לא הייתי נבהל, שיתפוררו, כמה עולה להחליף אותם שלכן לא לקנות את הרכב?

לא ידוע על מחלות כבדות ברכב עד כדי שלא לקנות.

תבדוק מה שצבי רשם בקשר ליד פרטית, שווה בדיקה, זה גם מגיע עם אחריות יצרן (שכנראה לא מפגוש לפגוש כמו ברכב חדש).

פורסם

בגדול, הכלל המנחה הוא שהבדיקה שמציגים לך, לרוב אין מה להתייחס לשום דבר שכתוב שם. תתנהג כאילו היא בכלל לא קיימת.

אם הנתונים של הרכב לטעמכם (קילומטראז', יד, מחיר), קחו לבדיקה.

אני חוזר ואומר, את מחיר המחירון תבדוק במחירון הרשמי אחרי שהפחתת את ההפחתות הנדרשות (ליסינג בהתאם לעסקה. בין 12%~ ועד למעלה מ-20%).

"לוודא" מול הנציג - שוב - לא שווה כלום. הווידוא היחיד שצריך לעשות זה לוודא שזה כתוב בחוזה. לא תאמין לכמה אנשים הבטיחו "אחריות מלאה*" ובאותיות קטנות בסוף החוזה היה כתוב ש"מלאה אינו מתייחס לככה וככה, וגם לא ככה ואפילו לא ככה, ובמיוחד לא אם הרכב עבר ככה וככה קילומטרים".

לגבי מתי נעשה השינוי - כאן יש קישור לתמונות של הדגם שלפני מתיחת הפנים (מצטער, אין באמת תמונות של דגם הסדאן, אם זה אכן הדגם), וכאן זה הקישור לתמונות של הדגם אחרי מתיחת הפנים. תשווה את התמונות לדגם ותדע אם זה החדש או הישן.

פורסם
תבדוק את כל התנאים ואת הרכב, אך לדעתי אל תפסול, נהגתי על הרכב תקופה וזה רכב מהנה לנהיגה והגיר סביר ביותר.

המזגן אכן לא מוציא קור שהטורבו גודש.

בקשר לצינורות קירור לא הייתי נבהל, שיתפוררו, כמה עולה להחליף אותם שלכן לא לקנות את הרכב?

לא ידוע על מחלות כבדות ברכב עד כדי שלא לקנות.

תבדוק מה שצבי רשם בקשר ליד פרטית, שווה בדיקה, זה גם מגיע עם אחריות יצרן (שכנראה לא מפגוש לפגוש כמו ברכב חדש).

תודה רבה על חוות הדעת,אען כמו דעה ממקור ראשון לטעמי! :)

בגדול, הכלל המנחה הוא שהבדיקה שמציגים לך, לרוב אין מה להתייחס לשום דבר שכתוב שם. תתנהג כאילו היא בכלל לא קיימת.

אם הנתונים של הרכב לטעמכם (קילומטראז', יד, מחיר), קחו לבדיקה.

אני חוזר ואומר, את מחיר המחירון תבדוק במחירון הרשמי אחרי שהפחתת את ההפחתות הנדרשות (ליסינג בהתאם לעסקה. בין 12%~ ועד למעלה מ-20%).

"לוודא" מול הנציג - שוב - לא שווה כלום. הווידוא היחיד שצריך לעשות זה לוודא שזה כתוב בחוזה. לא תאמין לכמה אנשים הבטיחו "אחריות מלאה*" ובאותיות קטנות בסוף החוזה היה כתוב ש"מלאה אינו מתייחס לככה וככה, וגם לא ככה ואפילו לא ככה, ובמיוחד לא אם הרכב עבר ככה וככה קילומטרים".

לגבי מתי נעשה השינוי - כאן יש קישור לתמונות של הדגם שלפני מתיחת הפנים (מצטער, אין באמת תמונות של דגם הסדאן, אם זה אכן הדגם), וכאן זה הקישור לתמונות של הדגם אחרי מתיחת הפנים. תשווה את התמונות לדגם ותדע אם זה החדש או הישן.

שוב תודה לך, לגבי הנתונים,כמו שאמרתי הקמ נמוך מאוד לטעמנו,ברור ש70k זו נסועה מכובדת אבל זה מה שמאפשר התקציב וסך הכל זה לא שהאוטו נחרש יותר מדי. שאר הנתונים בהחלט לטעמנו,שנה,מקוריות וק"מ.

לגבי המחיר,אשמח אם תוכל לעזור לי. פה http://www.opel.co.il/טרייד_אין מופיע שמחירון הרכב הוא 72 אלף בערך,(במחשב הנציג הופיע 72,800,ההבדל זניח לדעתי,לא? כמובן שזה יוצא לכאורה שהם מפחיתים יותר אבל עדיין) המחיר שהוצע לנו הוא 62k. כולל אחריות יצרן של אופל (ולא אחריות של שלמה סיקסט) אני מבחינתי מסרב לקבל מפתח ולא מעביר את שאר הסכום (גם ככה זה מתבצע בתשלומים) עד שאני מקבל חוזה חתום שכמו שאמרתי מופיע בו,ללא יוצא מן הכלל,לע משתמע לשתי פנים,וללא אותיות קטנות. שמצידי שאם מתקלקלת נורה בשווי 60 שקלים,אני יכול לתקן אותה במוסך מורשה. אני מוודא שזה כתוב כמו שצריך,ומתכוון גם להתייעץ עם עו"ד בנושא ולוודא שאכן הבנתי נכון,עד כאן זה בסדר? :)

חוזר לעניין המחיר - הרכב היה שייך לתעשייה אווירית (ראיתי בעיניים את החוזה מולם אצל הנציג) והיה שייך לנהג יחיד שעשה עליו את ה71 אלף קמ שלו. כרגע אנחנו קיבלנו הפחתה של כמעט 14% ממה שמופיע כמחירון הרכב. זאת אומרת שבמקום 72k נשלם 62k. האם עשיתי חישוב נכון? האם על הליסינג המדובר יש צורך להוריד יותר אחוזים? בנושא הזה אני כלל לא מבין. אך אם הבנתי אותך נכון spire, הורידו לנו יותר מ12 וזה נראה לי סביר,לא? אשמח לשמוע דעתך בנושא המחיר

לגבי השינוי,תודה רבה על הקישורים! אנחנו מתעניינים בדגם של ההאצ׳בק ולא הסדאן. אני אסתכל על הרכב כאשר יגיע למגרש,ואשווה אותו לתמונות ואבדוק שאכן מדובר ברכב שונה

תודה על הסיוע,מעריך מאוד!

פורסם

אם ההתעקשות היא אך ורק לגבי המחיר, בדוק את מחיר המחירון הנכון באתר של לוי יצחק. יש שם אופציה לתת מיי ולקבל עשרה חיפושים בחינם או להתקשר לאיזה מספר פרימיום (30 אג' לדקה או משהו כזה) ולגלוש תוך כדי. מנסיון, הם לא שולחים דואר זבל, אז אפשר לתת את המייל.

כנס לשם, תזין את כל הפרטים של הרכב - כולל בעלות מקורית, שם גם תראה שיש בערך 400 אלף סוגי ליסינג שונים, ותבדוק מה מחיר המחירון האמיתי של הרכב. וגם זה לא בהכרח אומר שזה הסכום שאתה "צריך" לשלם. יכול להיות שהרכב שווה יותר או שווה פחות. הנקודה היא שלא יציגו לך את המחירון תכלס של הרכב כ"מחיר אחרי הנחה משמעותית", כי זה לא, זה המחיר.

אגב, אם הרכב היה בבעלות התעשיה האווירית אז הוא לא ליסינג אלא בעלות חברה.

תבדוק ברשיון הרכב, בסעיף "בעלים", אם רשום "שלמה סיקסט" או "ש.י.ר" (שלמה יבוא רכב) או משהו שהוא לא "תעשיה אווירית", אז הוא היה בליסינג.

חוץ מזה, בתחתית הרשיון אמורה להיות הערה. אם עיקרה (לא זוכר איך היא מתחילה) "השכרה/החכר" - זה ליסינג. אם "השכרה", זה השכרה.

למה אני מספר לך את כל זה? כדי לעזור לך להבדיל בין סיפורי "ליסינג נהג יחיד" שהם לא פעם בדיוק זה - סיפורים, לבין המצב בפועל.

רק הערה לגבי האחריות - האחריות שאתה תקבל היא אחריות של היבואן, לא של היצרן. הלקוח של היצרן הוא היבואן והוא מקבל ברוב המקרים שנתיים אחריות. מעבר לזה לא מעניין אותו (למעט מקרים קיצוניים שאתה לא אחד מהם) מה קורה עם האוטו ומצידו שישרף. גם בשנות החיים הראשונות של הרכב האחריות היא של היבואן. הוא -בגלל אחריות היצרן - פשוט יכול לממש אותה מול היצרן אחרי זה. עלייך זה לא משפיע כהוא זה.

אחרי שזה נאמר, אין שום מניעה שהאחריות שאתה תקבל עדיין תהיה מקיפה לחלוטין, מה שנקרא "מפגוש לפגוש". רק שלא תמצא את עצמך מתעקש על משהו (אחריות יצרן) שאין סיכוי שתקבל.

פורסם
אם ההתעקשות היא אך ורק לגבי המחיר, בדוק את מחיר המחירון הנכון באתר של לוי יצחק. יש שם אופציה לתת מיי ולקבל עשרה חיפושים בחינם או להתקשר לאיזה מספר פרימיום (30 אג' לדקה או משהו כזה) ולגלוש תוך כדי. מנסיון, הם לא שולחים דואר זבל, אז אפשר לתת את המייל. תודה רבה,אבדוק אתה.

כנס לשם, תזין את כל הפרטים של הרכב - כולל בעלות מקורית, שם גם תראה שיש בערך 400 אלף סוגי ליסינג שונים, ותבדוק מה מחיר המחירון האמיתי של הרכב. וגם זה לא בהכרח אומר שזה הסכום שאתה "צריך" לשלם. יכול להיות שהרכב שווה יותר או שווה פחות. הנקודה היא שלא יציגו לך את המחירון תכלס של הרכב כ"מחיר אחרי הנחה משמעותית", כי זה לא, זה המחיר.

אגב, אם הרכב היה בבעלות התעשיה האווירית אז הוא לא ליסינג אלא בעלות חברה.

תבדוק ברשיון הרכב, בסעיף "בעלים", אם רשום "שלמה סיקסט" או "ש.י.ר" (שלמה יבוא רכב) או משהו שהוא לא "תעשיה אווירית", אז הוא היה בליסינג. הרכב לא היה בבעלות שלהם,אלא בליסינג אצלם. ברישיון הרכב מופיע שהבעלים הוא "שלמה סיקסט" (קיבלנו גם צילום של הרישיון)

חוץ מזה, בתחתית הרשיון אמורה להיות הערה. אם עיקרה (לא זוכר איך היא מתחילה) "השכרה/החכר" - זה ליסינג. אם "השכרה", זה השכרה.

מופיע שם כמו שאמרת "השכרה/החכר" בניסוח הזה בדיוק. לטענת הנציג (הוא אומר כמוך) שאם רשום "השכרה/החכר" זה ליסינג. בנוסף,הוצג לנו חוזה שהליסינג אכן היה מול תעשייה אווירית ולא חברה אחרת.

למה אני מספר לך את כל זה? כדי לעזור לך להבדיל בין סיפורי "ליסינג נהג יחיד" שהם לא פעם בדיוק זה - סיפורים, לבין המצב בפועל.

מעולה,אם כך אתה אכן מאשש ומחזק לי שאכן מדובר בנהג יחיד,ולא בטעות השכרה,אני אכן אמשיך לעשות עוד בדיקות ואבדוק גם מה שאמרת השלמה סיקסט,אני מקווה שלא אסתבך עם זה.

רק הערה לגבי האחריות - האחריות שאתה תקבל היא אחריות של היבואן, לא של היצרן. הלקוח של היצרן הוא היבואן והוא מקבל ברוב המקרים שנתיים אחריות. מעבר לזה לא מעניין אותו (למעט מקרים קיצוניים שאתה לא אחד מהם) מה קורה עם האוטו ומצידו שישרף. גם בשנות החיים הראשונות של הרכב האחריות היא של היבואן. הוא -בגלל אחריות היצרן - פשוט יכול לממש אותה מול היצרן אחרי זה. עלייך זה לא משפיע כהוא זה. לגבי האחריות,אני אצטט את הנציג.. "נכון כשאתה קונה אוטו חדש אתה מקבל אחריות יצרן 3 שנים? אז פה אתה מקבל את אותה אחריות, רק לשנה." אני מתכוון לברר איתו שאני אכן מקבל את האפשרות לטפל במוסכי אופל במסגרת האחריות. זה מה שצריך לוודא? (כמובן שיירשם בחוזה)

אחרי שזה נאמר, אין שום מניעה שהאחריות שאתה תקבל עדיין תהיה מקיפה לחלוטין, מה שנקרא "מפגוש לפגוש". רק שלא תמצא את עצמך מתעקש על משהו (אחריות יצרן) שאין סיכוי שתקבל.

הגבתי על כל סעיף בכחול את ההתייחסות הרלוונטית.

לגבי השאלה אם רק המחיר זה מה שמנחה,כמובן שלא. אם ייאמר שזה רכב דפוק במחיר זול אני לא אקח אותו. השאלה אם הרכב בכלל שווה בדיקה? מבחינת כלל הנתונים לטעמנו הוא טוב. נקח אותו לבדיקה ואני אעלה את הבדיקה מהמכון שאני סומך עליו,גם לפה כדי שיהיה אפשר לראות חוות דעת אמינה.

פורסם

הכוונה שלי הייתה לא שמחיר הוא הדבר היחיד שמנחה, אלא שאטרקטיביות המחיר היא ה"נעלם" היחיד.

הנציג אמר אחריות יצרן כי זה מה שגורם לאנשים להרגיש טוב יותר. אבל לא משנה, אין הבדל, זאת סתם סמנטיקה. הנקודה שלי הייתה שלא תיבהל אם המילים "אחריות יצרן" לא יהיו כתובות. זה בסדר. כל עוד רשום שיש אחריות "מלאה" או "מקיפה" או וואטאבר, ואין כל מיני סייגים הזויים שבעצם מבטלים את כל האחריות.

כל מה שאמרת לגבי הליסינג והצגת המסמכים אכן מסתדר עם "ליסינג נהג יחיד", למרות שהכל יכול להיות. אולי החברה לקחה את הרכב כליסינג לשימוש של כלל העובדים. גם אז מדובר בעסקת ליסינג מול תעשיה אווירית, אבל בפועל הרכב עובר חיים שיותר קרובים לרכב השכרה. אבל זה כבר משהו שמאוד מאוד קשה לבדוק ולוודא, אלא אם כן תוכל למצוא את החוזה מול העובד הספציפי בו מצוין מס' הרכב. מה שאני לא בטוח שיש סיכוי למצוא (זאת הסיבה, אגב, שלא באמת משנה באיזו עסקה הרכב היה, הוא תמיד יוצג כ"ליסינג נהג יחיד". גם כי זאת ההפחתה הכי נמוכה וגם כי זה הכי מרגיע רוכשים פוטנציאליים).

עד כאן נשמע לא נורא, למעט הסעיף של הפגיעה בטופס הבדיקה. למרות שאי אפשר לדעת, יכול להיות זאת בדיוק חומרת הפגיעה והמכון ידע שהוא פשוט לא יכול להסתיר את זה. בקיצור, הכל ניחושים. קחו אותו לבדיקה נורמלית מטעמכם.

פורסם (נערך)

תוציאו מפרט טיפולים שהרכב עבר ממוסך מורשה אופל(ולא מהנציג).

ותיקחו את הרכב למוסך מורשה של אופל לבדיקה כללית.

ורק אז לנסוע לבדיקה של מכון על מנת שירשמו את הליקויים שצריך לטפל בהם.

במידה ותעשו את הדרך הארוכה הזאת אני מבטיח לך שהסיכוי ליפול על רכב בעייתי היהי נמוך.

בכל מקרה הנציג יבין שמדובר באנשים שלא מפחדים לעשות את הדרך ארוכה על מנת לקנות רכב שמור.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם
הכוונה שלי הייתה לא שמחיר הוא הדבר היחיד שמנחה, אלא שאטרקטיביות המחיר היא ה"נעלם" היחיד.

הנציג אמר אחריות יצרן כי זה מה שגורם לאנשים להרגיש טוב יותר. אבל לא משנה, אין הבדל, זאת סתם סמנטיקה. הנקודה שלי הייתה שלא תיבהל אם המילים "אחריות יצרן" לא יהיו כתובות. זה בסדר. כל עוד רשום שיש אחריות "מלאה" או "מקיפה" או וואטאבר, ואין כל מיני סייגים הזויים שבעצם מבטלים את כל האחריות.

כל מה שאמרת לגבי הליסינג והצגת המסמכים אכן מסתדר עם "ליסינג נהג יחיד", למרות שהכל יכול להיות. אולי החברה לקחה את הרכב כליסינג לשימוש של כלל העובדים. גם אז מדובר בעסקת ליסינג מול תעשיה אווירית, אבל בפועל הרכב עובר חיים שיותר קרובים לרכב השכרה. אבל זה כבר משהו שמאוד מאוד קשה לבדוק ולוודא, אלא אם כן תוכל למצוא את החוזה מול העובד הספציפי בו מצוין מס' הרכב. מה שאני לא בטוח שיש סיכוי למצוא (זאת הסיבה, אגב, שלא באמת משנה באיזו עסקה הרכב היה, הוא תמיד יוצג כ"ליסינג נהג יחיד". גם כי זאת ההפחתה הכי נמוכה וגם כי זה הכי מרגיע רוכשים פוטנציאליים).

עד כאן נשמע לא נורא, למעט הסעיף של הפגיעה בטופס הבדיקה. למרות שאי אפשר לדעת, יכול להיות זאת בדיוק חומרת הפגיעה והמכון ידע שהוא פשוט לא יכול להסתיר את זה. בקיצור, הכל ניחושים. קחו אותו לבדיקה נורמלית מטעמכם.

כמובן זה התכנון,כרגע ההתלבטות היא איפה לבדוק.. האפשרויות הן:

1. מוסך מורשה מאזדה פורד-הייתרון שיש שם חבר של אבא שעובד שם ואם הרכב בעייתי-הוא יתריע על כל ליקוי הכי קטן,אבל אולי בגלל שזה אופל הבדיקה לא תהיה טובה? יכול להיות? או שאפשר גם במוסך מאזדה?

2.מכון בדיקה וטסטים חדש שנפתח אצלנו בעיר-לא מכירים שם אף אחד,אבל על פניו,איזו סיבה יש להם לשקר? זה לא מכון שאמור להיות קשור איכשהו לשלמה סיקסט (שלמה סיקסט בדקו בקומפיוטסט ופה זה מכון אחר).

תוציאו מפרט טיפולים שהרכב עבר ממוסך מורשה אופל(ולא מהנציג).

ותיקחו את הרכב למוסך מורשה של אופל לבדיקה כללית.

ורק אז לנסוע לבדיקה של מכון על מנת שירשמו את הליקויים שצריך לטפל בהם.

במידה ותעשו את הדרך הארוכה הזאת אני מבטיח לך שהסיכוי ליפול על רכב בעייתי היהי נמוך.

בכל מקרה הנציג יבין שמדובר באנשים שלא מפחדים לעשות את הדרך ארוכה על מנת לקנות רכב שמור.

לגבי המפרט טיפולים-בדיוק דיברנו על זה היום,כשאבא שלי קנה את המאזדה ההנוכחית מאלדן,הוא פנה למוסך שהוא מטפל בו היום וביקש היסטוריה לפי מספר רכב,אבל זה היה רק אחרי שהרכב היה על שמו גם ברישיון...האם חברת אופל תיתן לנו את היסטוריית הטיפולים של הרכב למרות שהוא רשום על שם שלמה סיקסט?

לגבי בדיקה במוסך מורשה אופל-כמה זה בערך אמור לעלות? 500 ש"ח כמו בערך בדיקה רגיילה?

כמובן שאם צריך נעשה דרך ארוכה,בשביל רכב טוב אנחנו מוכנים להתאמץ ולבדוק כמה פעמים.

רק לא הבנתי,מה יבדקו במוסך של אופל ומה במכון? על פניו,אחרי שהרכב עבר את התהליך הזה של ה"השבחה" שמתהדרת בה היום כל חברת ליסינג בערך...הוא אמור להיות תקין,מצד שני,לא סומך על זה ולא קונה חתול בשק..

כמובן שיש התחייבות שכל תיקון שיוצרך לאחר הבדיקה שלנו יטופל על ידי החברה..

דבר אחרון,שלמה סיקסט-יבואן אופל. לדעתי כל הטיפולים שהרכב עבר,בוצעו במרכז שלהם בצריפין (תחושת בטן) האם אפשר לסמוך על היסטוריית טיפולים כזאת? מצד אחד,הוא מורשה אופל רשמי..מצד שני-הוא גם ה"בנאדם" שמוכר לי את הרכב.. דעתכם?

פורסם

אני קניתי לפני חודשיים אסטרה משלמה סיקסט קניתי אותה עם 54 אלף קילומטר כיום היא על 57 בנתיים אין שום בעיות מה שכן אני ממליץ על הדגם שיש לו מסך גדול בלוח שעונין בדגמים האלה הגיע גם חיישן שמודיע כשהנוזל קירור יורד מתחת לרמה מסיומת

אני קניתי ביותר זול מהמחיר שהוצע לך תתמקח איתם

פורסם (נערך)

נו והמוסך המורשה לא מטפל בשאר הרכבים של שלמה סיקסט? רמז- כן, הוא מטפל .

הרכב שלך ככל הנראה טופל או באוטוקאר אשדוד או בדודי אור.

תבדוק ב7 עיניים את המערכת קירור, החל ממשאבת מים, ועד צינורית שהולכת מהפלאנץ' למיכל עיבוי .

בדוק היטב הזעות מסולנואיד של תזמון שסתומים משתנה.

בדוק היטב תושבת גיר תחתונה, ונזילות שמן מבית פילטר שמן ואטם שסתומים.

שים לב במיוחד למערכת הקירור!

נ.ב

אני לא הייתי קונה אסטרה בגלל מזגן שמתנתק בעומס, ובכללי לא קרה לי אף פעם שהיה לי קר ברכב, המזגן פשוט חלש

עריכה אחרונה על ידי Max.M
פורסם (נערך)

באישור של שלמה סיקסט ועם נציג מחברת השכרה המוסך יפתח לך את כל הטיפולים שנעשו על הרכב אבל לא יביא לך עותק.

המוסכניק הגון גם יוכל לזהות עם האוטו שמור או לא.

שעה של מוסך מורשה זה בדר"כ עלות בדיקה שכזאת(בסביבות 300 ש"ח)

הסיבה לבדיקה במוסך היא ככה תוכל לדעת לפני שאתה מבזבז 500 ש"ח אם הרכב שווה או לא.

למגוון הולכים כי רוב החברות מסכימות לתקן רק לקויים שרשומים מדף בדיקה של מכון (וזה גם לא תמיד).

רצויי גם ללכת למורשה יבואן ולא למרכזי עקב שהמרכזי שייך לשלמה סיקסט.

אני באופן אישי הלכתי למוסך פיאט (שמשון ביהוד) כשקניתי את הפנדה על מנת שיבדוק אם בכלל שווה להשקיע כסף בבדיקה מכון היקרה.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם

כל מורשה יבואן הוא שלמה סיקסט- זאת הנקודה.

ואם לקוח ילך למוסך מטעם היבואן- אותו מוסך יגיד לו את האמת?

כשהוא לא יודע אם אותו לקוח יגיד לשלמה שהרכב זבל?

• תוכן חדש...