Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3680 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

מחפש רכב גדול ומפנק, אנחנו משפחה עם שלושה ילדים.

מכיוון וחיים בתל אביב ונוסעים באופניים חשמליים רוב הזמן הרכב בעיקר מיועד לנסיעות קצרות וטיולים אחת לחודש.

לא יותר מ 5-7 אלף ק״מ בשנה.

תקציב עד 100

רוצה משהו גדול אבל מהנה לנהוג עם יכולות שטח כלשהן (לא הדבר החשוב ביותר) והחזקה פחות חשוב בגלל מיעוט הנסיעות.

מה שהכי אהבתי זה את ה Q5 אבל נראה לי שקטנה מדי מבפנים... טוארג מאד אוהב אבל הפחידו שעלויות מטורפות גם כשלא נוסעים כמעט...

אם יש לכם המלצה גם לא מהרשימה בנושא אשמח לשמוע.

המלצות?

פורסם

רכבי היוקרה שרשמת די מוגבלים לשנתון ישן יותר,Q5 האודי 2008-2009 ב 100 אלף.

כשאפשר גם קיה ספורטאז לדוגמא 2013.הם מזדקנים פחות טוב מהקיה או יונדאי IX35.

הם גם נעימים נוחים ודי מרווחים בגודלם הקוראנים והרבה יותר אמינים ותחזוקתם זולה יותר.

גם וולו XC90 אפשר להכניס למשוואה שלך,רכב 7 מקומות יוקרתי 2009 נוח ומרווח.

עלויות גבוהות לאלה שרשמת כולל הוולו CX90,הקיה והיונדאי מנצחים פה לדעתי.

פורסם

האמת xc90 באמת נראית אופציה מעניינת השאלה אם דיסקברי 3 לא רכב הרבה יותר מהנה ומפנק (ובגלל שאנחנו לא עושים יותר מ 5K קילומטר בשנה ההחזקה לא תהיה בהבדלים משמעותיים)?

ממה שאני בדקתי הטוארג בעיקר עולה יקר להחזקה ולא נותן לי שום דבר יותר (ואף פחות) מכל הבחינות (חוץ מהשופוני שהוא לא פרמטר) והQ5 לא נותן שטח בכלל... מה שמשאיר על הפרק XC90, Discovey3, Grand cherokee

מי מהם עדיף? (וכדרך אגב יש לי בעיה / סלידה מיפני...)

פורסם (נערך)

Q5, ML, XC90 X5 הם לא רכבי שטח אמיתיים, בשטח כמו הנגב הם יתפרקו לך בטיול הראשון.

טוארג, דיסקברי וגראנד צרוקי יוכלו לטייל בביטחה, הגראנד יגיע גם למקומות שגיפים חסונים וחזקים מגיעים.

עקרונית כולם שייכים להגדרה של "מפלצות מוצצות", ימצצו לך את הדם ואת חשבון הבנק, אחד אולי ירחם עליך, הג'יפ, בגלל מוצאו המשפחתי והלאום שלו יש מבחר גדול של חלקים זולים בארץ ובמיוחד בחו"ל.

אגב... לגבי גראנד וטוארג, ישנם דגמים שלא בנויים לשטח, בגראנד מנוע 3.7 לא מומלץ לטיולים.

עריכה אחרונה על ידי grand
פורסם

תחפש גרנד צ׳ירוקי moose טסט ביוטיוב, אותי זה הוריד. הדיסקו לדעתי יהיה יקר לאחזקה, וה-XC90 לדעתי הבחירה הכי טובה (גם קראתי איזה כתבה עליו כמשומש שאומרת שהוא קנייה יחסית טובה).

פורסם

האמת שחיפשתי פורסטר אבל לא מצאתי את הדגם עם מנוע 2.4 ...

בנוסף ה xc90 והדיסקו עם 7 מושבים.

השאלה המרכזית זה האם הדיסקברי 3 (שכרגע הכי קוסם לי) בתנאים שלי של 5K ק״מ לשנה עדיין יהיה יקר לאחזקה (יותר יקר כן השאלה האם משמעותית מול האופציות האחרות)?

פורסם (נערך)

גם בדיסקו,והוולו.

יש לקחת בחשבון שטיפול גדול ברכבים כאלה עובר את ה5 אלף,צמיגים יקרים גם כן,

תיקונים קטנים ומציקים יש לרוב ולפחות פעמיים בשנה לדוגמה,חלונות חשמל והממסר הראשי

שלהם,2 אלפים לפני פירוק. מנגנון דלת נהג שהתקלקל,1400 אחרי הנחה ולפני עבודה.

מפתח רזרבי בחברה שנעלם והילד זרק לשירותים,2 אלפים. הכל בקטנה מצטבר להמון.

קח בחשבון הוצאות לא רגילות בן 2000-5000 במקרה הטוב,אבל לא פחות מ2000 בשנה.

במידה והרכב תקין ועבר טיפולים דלק אני לא לוקח בחשבון לפי הנסועה שלך

השנתית הנמוכה.

צמיגים הם אביזר יקר שאני לא מבזבז עליו זמן וכבר בקניה אני לוקח בחשבון 2500-4000

ש"ח במידה והם לא חדשים או מפוקפקים ועם צמיגים עלומי שם,אוהב אני גומי חדש וטרי.

עריכה אחרונה על ידי bigmik
פורסם
גם בדיסקו,והוולו.

יש לקחת בחשבון שטיפול גדול ברכבים כאלה עובר את ה5 אלף,צמיגים יקרים גם כן,

תיקונים קטנים ומציקים יש לרוב ולפחות פעמיים בשנה לדוגמה,חלונות חשמל והממסר הראשי

שלהם,2 אלפים לפני פירוק. מנגנון דלת נהג שהתקלקל,1400 אחרי הנחה ולפני עבודה.

מפתח רזרבי בחברה שנעלם והילד זרק לשירותים,2 אלפים. הכל בקטנה מצטבר להמון.

קח בחשבון הוצאות לא רגילות בן 2000-5000 במקרה הטוב,אבל לא פחות מ2000 בשנה.

במידה והרכב תקין ועבר טיפולים דלק אני לא לוקח בחשבון לפי הנסועה שלך

השנתית הנמוכה.

צמיגים הם אביזר יקר שאני לא מבזבז עליו זמן וכבר בקניה אני לוקח בחשבון 2500-4000

ש"ח במידה והם לא חדשים או מפוקפקים ועם צמיגים עלומי שם,אוהב אני גומי חדש וטרי.

זאת אומרת שאם להחזיק את הגולף שיש לי היום עולה בערך 2000-4000 אני צריך לקחת בחשבון עוד 5000-7000 בשנה אקסטרה(לגמרי בגדול)

פורסם

בוקר טוב,

אכן כפי שרשמו לך, תתכונן לעלויות אחזקה גבוהות.

לדעתי אתה צריך לעשות הפרדה בין רכבי שהטח בעלי יכולות שטח אמיתיות כמו הדיסקברי הגרנד צ'ירוקי ובמידה מסויימת הטוארג, לבין הג'יפונים נטולי יכולות שטח אמיתיות כמו סדרת ה Q, הוולוו וכד'.

רכבי יוקרה (וכל מה שרשמת נכנס לקטגוריה של רכב יוקרה) עמוסים בטכנולוגיה ורכיבים בעלי אורך חיים מסויים. כשהם מתקלקלים (והם מתקלקלים) עלויות החלפים הולמות את ההגדרה של 'רכב יוקרה', ואתה עלול למצוא את עצמך עם הוצאות גדולות.

אני לא אומר "מה לא" אלא "מה כן" - הייתי בודק את הוולוו או את הגרנד צ'ירוקי - ומחפש אחד כזה שמור, מטופל בנדיבות, ועם היסטוריה שקופה ומלאה.

בהצלחה,

שלומי

פורסם

אני הייתי הולך על סנטה פה משמומשת, עלויות אחזקה בערך רבע מאלו שציינת, בדגמים המפוארים יש לא מעט פינוקים ואיבזור,

גם אם אתה לא נוסע הרבה, אחזקה של Q7 או הדיסקברי יכולה להיות הרפתקאה מאוד יקרה.

פורסם

בסה"כ,אם אתה אמיד יחסית ויש באפשרותך להוציא במפתיע 10 אלף ש"ח לקילקול

מסויים או טיפול גדול וטסט ביחד לדוגמה (זהו לא נותן יותר דוגמאות,מבטיח),אז

כן אפשרי,הכל נגמר בכסף עודף ורכבים כאלה קונים לא בגלל שצריך,אלה בגלל שרוצים.

יכול או לא יכול,זו השאלה שתשאל את עצמך וכן אלה רכבים שכשנוהגים בהם או נוסעים,

זו חוויה שונה ואחרת...כיף.

פורסם

תודה רבה על כל האינפורמציה. נראה לי שאני עכשיו צריך להחליט עם עצמי אם אני באמת יפתח תחביב שטח (ואז הדיסקו נראה הכי מעניין) או שזה פשוט לא יקרה ואז הוולוו כנראה זה הדבר הנכון בשבילי (ראיתי אחת עם מנוע 4.4 מפלצתי שנראה שיש הרבה אלמנט ״פאן״ איתה) מה גם שעם הוולוו אני קופץ 2-3 שנים קדימה באותו כסף...

• תוכן חדש...