Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עיסקה של טרייד אין מגאן 2008 מול יונדאי I30 2012. אנחנו נוסיף 55K, הרכב נבדק על ידנו , העיסקה כבר די סגורה. אממה, הסוכנות (קרסו) לא בדקו את הרכב שלנו עדיין. מנהל הסניף שעבד מולינו אמר שנעשה זאת במעמד מסירת הרכב החדש.

לדבריו, ההלוואה, והמזומן (שטרם הועברו כמובן) צריכים להיות מועברים יום לפני המסירה (תיכננו ביום רביעי, כך שההעברות אמורות להתבצע מחר). אבל! קראתי הערב את החוזה ואני רואה שהם כמובן מתנים את מחיר העיסקה בבדיקת הרכב שלנו. השאלות הן:

האם זה תרגיל שבו במעמד המסירה בעודינו בלחץ וכו' "ינפיצו" לנו תיקונים באוטו ויבקשו תוספת תשלום? ונמצא את עצמינו בסטטוס ביטול עיסקה=2000ש"ח ביטול... או להוסיף תשלום ולקחת את הרכב?

האם כשסוכנות לוקחת רכב לבדיקה היא משלמת על בדיקה זו? או אני משלמת? הם נותנים לי טופס לבדיקה? האם אני יכולה לקחת רכב למכון רישוי ולהביא בדיקה מטעמי? (שואלת מהטעם הגיאוגרפי בלבד, אני מנתניה, הסוכנות בכפר סבא, חשבתי לקחת מחר לפני שמעבירה את הכסף ולסגור את כל הפינות שלא תהיינה הפתעות?) מה העלות של זה במקרה שאני המוכרת ולא הקונה? (אם זה בכלל רלוונטי) וגם, מה הריג'קטים שבגללם עלולים לבקש תוספת תשלום? הרכב עבר טסט בספטמבר 2015, אז הוחלף מצבר, פנסים (כל הפנס) , תיקון מזגן, בלמים קדמיים, צמיג, וטיפול שגרתי ביולי 2015. כעיקרון הרכב אמור לעבור טיימינג, וצריך להחליף ידית כריות אויר . האם יש לזה התייחסות בבדיקת המכון?

אשמח לעצותיכם!

תודה רבה

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

התשובה שלי אינה ספציפית על הסוכנות בה את מתעתדת לרכוש את הרכב אלא כללית.

קל מאוד לסיים בדיקת רכב עם רשימה ארוכה של תקלות, ולדעתי מצב בו הבדיקה תעלה בעיות שמורידות את ערך הרכב שלך הוא בהחלט סביר, אגב לא רק מתוך רצון של הסוכנות לחסוך כמה זוזים אלא גם כי באמת ימצאו כל מיני בעיות.

אני אישית לא הייתי נכנס לעסקה כזאת ולו רק בשל גורם ההפתעה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אני רוצה למנוע את גורם ההפתעה ע"י בדיקה מקדימה של הרכב שלי לפני שאני מעבירה כסף.

לכן שאלתי...

האם לקחת לבדיקה מטעמי? ואם כן, מה העלות?

האם לבקש הפניה מהסוכנות (יש להם סניף גם בנתניה כך שמניחה שזה אפשרי)לעשות את הבדיקה מחר כאן) או לנסוע במיוחד לכפר סבא מחר לתת להם את הרכב לבדיקה?

מלכתחילה, הרכב שלי נרכש בקרסו, המחירון של המגאן (יד שניה מפרטי, דגם "מפואר") K22 והמחירון של יונדאי K78, ואחרי הפחתת ליסינג K68. הרכב נמכר לי בתוספת 55K כאר זה אומר שבעצם נותנים על הרכב שלי רק 13K שזה נמוך משמעותית מהמחירון, ובגלל שאצלי אין אלמנו הפתחתה של ליסינג אז המרווח הזה של 9K נשמע לי כמו סכום לא רע לכסות את כל התיקונים שהרכב יצטרך, לא? כי העיסקה שלי היא לא באמת מחירון מול מחירון...

פורסם

בהתחשב בסיפורים שסיפרת על המגאן שלך בהחלט יכולים למצוא תקלה כזאת או אחרת שתוריד את השווי שלו מתחת ל13 אלף שכביכול קיבלת עליו.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם (נערך)

אתייחס בכללי למה שמתואר כאן ואולי זה קצת יבהיר לך את המצב,

כל החברות אשר עושות טרייד אין , בין אם זה טרייד לרכב חדש ובין אם זה לרכב משומש אחר - מבצעות את הבדיקה בסמוך למועד הטרייד.

הסיבה לכך מאוד הגיונית, נניח לחצתם ידיים לפני שבועיים ורק מחר אתם מבצעים את הטרייד, בשבועיים האלו מצב הרכב יכול להשתנות ואפילו חלילה הרכב יכול להיות מעורב בתאונה בזמן הזה - ככה שבמצב כזה אם הבדיקה התבצעה לפני כשבועיים היא כבר לא רלוונטית.

בשביל שהבדיקה תהיה רלוונטית יש לבצע אותה בסמיכות למועד המכירה, תקף בכל מקרה של קניה/מכירה.

לרוב, הדברים הקטנים שצצים בבדיקה והם בגדר הסביר פחות מטרידים סוכנויות גדולות.

כמו כן, גם אם במידה והם יחליטו לוותר על העסקה ולא את - הכסף אמור להיות מוחזר לך, כי את לא הצד שביטל את העסקה.

ולכן, אני לא רואה סיבה לדאגה.

המון בהצלחה,

נבדקי רכב

עריכה אחרונה על ידי נבדקי רכב
פורסם

כמובן תודה רבה על המענה, השאלה מה עושים ברמה הפרקטית?

אני מבינה שטרם שאעביר שקל כדאי שהרכב שלי ייבדק. מטעמי, מטעמם, אבל צריך להיבדק כבר מחר (כלומר היום...בהתחשב בשעה)

והיה והתסריט שאתם אומרים, שיש תקלות שמורידות את שווי הרכב,אני משערת שזה עניין של מו"מ, לא?

וגם, מנסה להבין את עניין מחיר המחירון מול מחיר בפועל-

הרכב שלי- מגאן 2008 יד 2 מפרטי, דגם מפואר- 157 ק"מ. - מחירון יצחק לוי 22K

הרכב הנקנה- I30 החדשה, 2012, יד ראשונה מליסינג 102 ק"מ - מחירון יצחק לוי 78K

איך מחשבים הפחתות? על רכב מליסינג חישבתי 22% פחות יצא 68K, זה ק"מ גבוה אז יש עוד הפחתה, לא?

איך מחשבים הפחתות מהרכב שלי? אין את עניין הליסינג, הק"מ סביר לשנתון, כך שאם אני מבינה נכון ההפחתות הן על מחיר המחירון ביחס למצבו של הרכב לא? כי תכלס המחיר שקיבלתי הוא לגמרי הפרש של מחירון מול מחירון ללא הפחתות. (78-22 = 56K נעשתה הנחה של 1000 ש"ח) ובעיסקה כזו, על פניו מצב הרכב שלי לא אמור לעניין בכלל... לא? מה אני מפספסת?

פורסם

הי, תודה רבה על ההבהרה!

אבל... אני לא חושבת שיוותרו לי על העיסקה. למה להם לעשות זאת? הם יבקשו תוספת תשלום...לא?

כי לכאורה אם אני מגיעה ביום רביעי להעברת בעלות אחרי שהכסף (הללואה ומקדמה) העובר אליהם אני במלכוד. או ביטול עיסקה (2000 ש"ח) או תשלום במידה ויש תוספת. כשאני משערת שזה מה שגם יגידו לי, את יכולה לבטל אבל לא כדאי לך, בואי תשלמי כבר את התיקונים ותישארי עם הרכב שאצית... סוג של קצת תרגיל כזה, לא? (אני לא יודעת איך אתם הגברים בקטע של קניית רכב, אבל אני די מתה לסיים עם זה. כאב ראש ובחילה כל התהליך...ובסיטואציה שבה אני רק ארצה לסיים וללכת זו סיטואציה פגיעה שאני לא רוצה שתנוצל לרעה...

פורסם (נערך)

מחירון הרכב נובע מכל הפרמטרים הקיימים ברכב ולכן יש לשקלל הכל - שנה, חודש עליה לכביש, רמת אבזור, יד , קילומטרים, בעלים קודמים וירידת ערך אם נקבעה במידה והרכב היה מעורב בתאונה בעבר.

לאחר שקלול כל הפרמטרים - קיבלת את מחיר המחירון של הרכב.

אין להתייחס למחיר היבש כי לעיתים כמו שציינת יכול להיות הבדלים משמעותיים בין המחיר היבש למשוקלל.

יכול להיות שבמחיר שהציעו עבור הרכב שלך כבר היה שקלול של ריג'קטורים מסויימים שיש לתקן, כמקדם בטחון.

כנראה שאת התמונה המלאה תוכלי לקבל רק אחרי שהם יבצעו את הבדיקה של הרכב.

בסופו של דבר הכל הוא עניין של מו"מ בין הצדדים.

** עדכון - מתייחס להודעה הנוספת שלך

סיכמתם על העסקה ועל ההפרש שאת צריכה להוסיף , אם הסוכנות משנה אחרי הבדיקה את עמדתם לגבי המחיר, משמע השתנתה העסקה.

נקודה למחשבה, הציעו לך מוצר ב 100 שקלים והסכמת לרכוש אותו, בקופה התגלה שהמחיר הוא 120 שקלים .. האם את עדיין חייבת לרכוש את המוצר? לא סביר.

כמובן, שמדובר בסופו של דבר בדעה אישית והשערות, אם יש לך חששות כלשהם ומשהו לא ברור מומלץ שתוודאי את זה עם המנהל סניף.

בברכה,

נבדקי רכב

עריכה אחרונה על ידי נבדקי רכב
פורסם

את חייבת להבין שבעסקאות טרייד אין את תמיד בצד המפסיד של הסקאלה.

ברכב שהם מוכרים לך הם לא משקללים שום הפחתות, כמובן שלא נותנים שום הנחה ומהרכב שלך עושים נבלה סרוחה.

סתם אזרוק משהו באוויר - http://bit.ly/1XswO2K לכאורה רכב עם נתונים דומים למה שאת קונה מהם, ב48 אלף ללא שום טרייד אין

גם אם תעיפי את המגאן ביד2 ב10 אלף עלובים - יוצא שהוספת סה"כ 38K מהכיס

אז מה בעצם בעסקה שאת מצאת שווה מעל 17 אלף הפרש?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם (נערך)
את חייבת להבין שבעסקאות טרייד אין את תמיד בצד המפסיד של הסקאלה.

ברכב שהם מוכרים לך הם לא משקללים שום הפחתות, כמובן שלא נותנים שום הנחה ומהרכב שלך עושים נבלה סרוחה.

סתם אזרוק משהו באוויר - http://bit.ly/1XswO2K לכאורה רכב עם נתונים דומים למה שאת קונה מהם, ב48 אלף ללא שום טרייד אין

גם אם תעיפי את המגאן ביד2 ב10 אלף עלובים - יוצא שהוספת סה"כ 38K מהכיס

אז מה בעצם בעסקה שאת מצאת שווה מעל 17 אלף הפרש?

הי, תשובות-

זה לא אותו דגם רכב שם. ראשית, זה לא סטיישן. שנית, לפי המחירון זו ה I30 הישנה. וזה ההפרש הבסיסי במחיר. הרכב מהעיסקה שלי עלה לכביש ב10.12 והוא מהדגם החדש (שאגב, לא בטוח שזה יותר טוב בהכרח). כמו כן, יש הבדל של 10.000 ק"מ.

זה הדגם, ומקביל מבחינת ק"מ. מחיר אחר כבר... https://www.shlomo.co.il/car/%D7%99%D7%93_%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%94_%D7%90%D7%95%D7%A0%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%9F/16853/%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99-I30-%D7%A1%D7%98%D7%99%D7%99%D7%A9%D7%9F/

מעבר לזה יחד עם העיסקה מגיע גם הלוואה ללא ריבית וללא הצמדה שזה כן משמעותי לנו. הסדר של קרסו מול בנק הפועלים.

עריכה אחרונה על ידי מ.ש.
הוספת מידע
פורסם

תודה. מה קורה אבל במצב שבו כבר העברתי את הכסף (שזה לכאורה מה שאמור לקרות. מעבירה כסף היום, מחר באה למסור ולקחת) האם הם מחזירים לבנק את ההלוואה ששולמה, ולי את הסכום שהועבר?

מחירון הרכב נובע מכל הפרמטרים הקיימים ברכב ולכן יש לשקלל הכל - שנה, חודש עליה לכביש, רמת אבזור, יד , קילומטרים, בעלים קודמים וירידת ערך אם נקבעה במידה והרכב היה מעורב בתאונה בעבר.

לאחר שקלול כל הפרמטרים - קיבלת את מחיר המחירון של הרכב.

אין להתייחס למחיר היבש כי לעיתים כמו שציינת יכול להיות הבדלים משמעותיים בין המחיר היבש למשוקלל.

יכול להיות שבמחיר שהציעו עבור הרכב שלך כבר היה שקלול של ריג'קטורים מסויימים שיש לתקן, כמקדם בטחון.

כנראה שאת התמונה המלאה תוכלי לקבל רק אחרי שהם יבצעו את הבדיקה של הרכב.

בסופו של דבר הכל הוא עניין של מו"מ בין הצדדים.

** עדכון - מתייחס להודעה הנוספת שלך

סיכמתם על העסקה ועל ההפרש שאת צריכה להוסיף , אם הסוכנות משנה אחרי הבדיקה את עמדתם לגבי המחיר, משמע השתנתה העסקה.

נקודה למחשבה, הציעו לך מוצר ב 100 שקלים והסכמת לרכוש אותו, בקופה התגלה שהמחיר הוא 120 שקלים .. האם את עדיין חייבת לרכוש את המוצר? לא סביר.

כמובן, שמדובר בסופו של דבר בדעה אישית והשערות, אם יש לך חששות כלשהם ומשהו לא ברור מומלץ שתוודאי את זה עם המנהל סניף.

בברכה,

נבדקי רכב

פורסם
המרווח הזה של 9K נשמע לי כמו סכום לא רע לכסות את כל התיקונים שהרכב יצטרך, לא?

את באמת חושבת שהטרייד יצליח למכור את המגאן במחיר מחירון?

אם כן, תמצאי את את הקונה שמוכן לשלם על מגאן כזו מחירון.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

ברור שלא...אבל אם הבנתי נכון אז העיסקה בטרייד אין בכללי היא מחירון מול מחירון או מחיר +הפחתת ערך מול מחיר+ הפחתת ערך, לא?

כלומר,

78K- 22K

או 68K מול מחיר המגאן בהפחתת ערך , במקרה שלי מהחישוב שעשיתי יצא 13K (שזו הצעה טובה עבורו, מסכימה)

פורסם

אין חוקיות לעסקאות.

הכל שאלה של משא ומתן ונתוני הרכבים המעורבים.

המגאן שלך נמכרת לרכב במצב טוב בסביבות ה10-15K ש"ח בפועל.

כמו כן, בטרייד אין תמיד תפיסידי כסף כי הם גם משאירים מקום לרווח וגם משאירים מקום כי הם לקוחים בחשבון שהרכב יכול לעמוד מס' חודשים עד המכירה מה שאומר ירידת ערך, בלאי ועלות אשראי.

פורסם

****עדכון****

הרכב שלי נבדק.

קרסו אמר שלא רוצה לקחת את הרכב עם כריות אויר לא תקינות. שאתקן (אם הייתי רוצה לתקן אולי לא הייתי מחליפה רכב דווקא עכשיו) או שאוסיף כסף. סיכמנו ששנינו נבדוק עלויות וניפגש באמצע. הגיוני?

• תוכן חדש...