Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האם אתה מודע לכך שאלפיון העליון בהודו מונה יותר אנשים מכל מדינת ישראל?

מבקש לעשות את החישוב מחדש.

אם כי מבחינת האמת ודאי שהטיעון נכון..

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא משנה כמה עשירים יש בהודו או שהבית היקר בעולם נמצא בהודו (זה נכון). טאטא היא חברה אדירת מימדים שרק אתמול פורסם שרכשה את אחד מסמלי עולם הרכב האקזוטי- פינינפרינה. זה לא מפריע להם לייצר מכוניות שלא ראויות לשדה בקושי.

פורסם

בדיקה זריזה בקוי היצור בגרמניה וביתר מדינות המערב ה"נחשבות" תראה שהפועלים ברובם לא מקומיים. ביקורת איכות אפשר לעשות בכל מקום ומפעלים מתקדמים טכנולוגית גם אפשר לבנות בכל מקום. מכל זה יוצא שתוצרת של מפעל תהיה איכותית או לא לפי בחירת הבעלים ולא בגלל מיקום גיאוגרפי.

פורסם
לחבר'ה שאוהבים לשכנע את עצמם ש"זה לא משנה", "היום הכל מיוצר בסין" וכדומה, זה הסרטון בשבילכם, חכו שהוא יעבור לדלת הקדמית.

וכן, יש הבדל גדול באיכות הייצור בהתאם לארץ הייצור.

מה לא בסדר במה שעשה הפועל ?

אם היית מתמצא בנושא היית מבין שרק בדרך הזו אפשר לסדר את מקבילות הדלתות ואת סגירתן המושלמת .

חברות מעבירות את מקומות הייצור למדינות אחרות עקב שיקולי עלויות , מיסוי , שנוע למקומות היעד ועוד .

בגלל שהעולם היום הוא כפר גלובלי אתה יכול למצוא פועלים טורקים בגרמניה או הודים באנגליה .

החברה ומנהליה קובעים את הטון כיצד יראה המוצר הסופי .

פורסם
מה לא בסדר במה שעשה הפועל ?

אם היית מתמצא בנושא היית מבין שרק בדרך הזו אפשר לסדר את מקבילות הדלתות ואת סגירתן המושלמת .

חברות מעבירות את מקומות הייצור למדינות אחרות עקב שיקולי עלויות , מיסוי , שנוע למקומות היעד ועוד .

בגלל שהעולם היום הוא כפר גלובלי אתה יכול למצוא פועלים טורקים בגרמניה או הודים באנגליה .

החברה ומנהליה קובעים את הטון כיצד יראה המוצר הסופי .

נחמד שהסקת שאני לא מתמצא בנושא. אני כבר הבנתי מהיכן נובעת הבינוניות הזו.

פורסם

מה שקורה היום הוא שרוב המוצרים מורכבים בסין .

רוב המוצרים - כלי עבודה , מכשירי חשמל ובגדים הם באיכות ירודה היות והציבור מחפש לקנות בזול .

אני מתעסק בין השאר גם באופניים ואיכות גימור כזו לא תמצא במקומות אחרים .

יש בסין גם מוצרים נהדרים ושווים - רק תשלם .

פורסם

תאורטית אפשר לייצר רכב איכותי גם בסין ובהודו. מעשית זה לא קורה.

הסיבות מגוונות וכוללות בין השאר תרבות עבודה, שמירה על המוצרים האיכותיים קרוב למפקדה, ניסיון לחדור לשווקים במדינות מתפתחות ועוד.

בסופו של יום רכבים איכותיים מיוצרים על ידי יצרנים ותיקים ורק במדינת המקור של היצרן. כל השאר איכותיים פחות.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
אשמח ללמוד כיצד לפי דעתך צריך לסדר את הדלתות ?

רכב שצריך להתלות על הדלת בכל משקל הגוף כלל לא מגיע לסוף פס הייצור. הכי הרבה שעובר בדיקת איכות נורמלית זו מכה עדינה בפטיש פחחים על הבריח.

שוגיפלקס- אכן, תיאורטית אפשר, אם יש לך 200 מיליארד דולר במזומן כדי לפקח (Apple).

פורסם
וכמה אנשים בהודו עניים ?

בהודו בדרך כלל זה או שאתה ממש עשיר או שאתה ממש עני .

העניים לא משנים לצורך העניין. כאשר המדינה גדולה, די באחוז מצומצם של אנשים מוצלחים כדי להצעיד את המדינה קדימה.

ואמנם, מדינות כמו הודו וסין שצוינו כאן בשרשור באיזושהי נימה (גזענית מעיקרה) של שאט נפש, הן מעצמות של ממש, וגם תורכיה שצוינה אף היא לא מפגרת הרבה מאחור.

התורכים, לדוגמה, מרכיבים מטוסי F-16 (גם עבור מדינות אחרות) ללא שום בעיות ידועות שלא קיימות במטוסים שהורכבו בלוקהיד בטקסס. נראה לי שהם יכולים לייצר מכוניות...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מוסר עבודה הוא היבט תרבותי ומאחר ויש הבדלים בין תרבויות, אז אכן ישנה השפעה במידה כזו או אחרת.

האם זה רלוונטי לך הלקוח? לא ממש, מאחר וההבדלים הללו הם בעלי משמעות זניחה ביחס לאיכות המוצר ותפקודו התקין, לאור מאמצי היצרנים לבטלם ושאיפתם להוציא את ארץ הייצור (היכן שהיא נתפסת כגורם שלילי בתודעה הצרכנית של לקוחותיהם) מהמשוואה.

:idea:
פורסם

שוגיפלקס- אכן, תיאורטית אפשר, אם יש לך 200 מיליארד דולר במזומן כדי לפקח (Apple).

מסכים שאם העלות אינה פקטור אפשר לעשות הכל. כמו כן ענף האלקטרוניקה שונה לדעתי מענף הרכב בהיבטים מסוימים.

אגב - גם אפל חזרה לייצר בארה"ב חלק (אמנם קטן) מהמוצרים שלה - למשל ה-Mac Pro.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

בוודאי שהייתי עושה הכל כדי לרכוש רכב מארץ מולדתו האמיתית.

אתם באמת מאמינים שאיכות הרכבה טורקית\הודית\רומנית\פלסטינית תהיה שווה לאיכות הרכבה כמו ביפן או גרמניה?

לא נראה לי!

רק חבל שרוב המכוניות באמת כבר לא מיוצרות ביפן\גרמניה\קוריאה ולכן יהיה קשה למצוא.

פורסם (נערך)

בהרכבה לוקחים דברים רבים מהספקים המקומיים. זה לאו דווקא בהכרח משהו רע (בתנאי שזה עומד בסטנדרטים של היצרן), אבל זה חלק מההוזלה של הייצור. לעיתים כדי שיהיה כדאי, גם מפשיטים טת טכנולוגיית ההרכבה במקומות מסויימים ("מעגלים פינות"). ייתכן מאוד שזה לא ישפיע על אורך החיים של המוצר (או אולי כן?), אבל זה אומר שאיכות החומרים במקומות יכולה להיות בסטנדרט אחר למשל. למשל אם אותו דגם מיוצר עבור מספר שווקים, הדגמם שמיוצר בעולם השלישי מיועד בהתאמה לשוק המקומי והסביבה - כלומר מעבר לכוח עבודה יותר זול וכד', מחפשים איפו להוריד את המחיר (זה יכול להיות בבידוד, עובי ושכבות צבע ועוד).

אני לא יודע אם אתם זוכרים, אבל בזמנו הגיעו לארץ וולבו שמיוצרות בשוודיה ואם אני זוכר נכון גם בהולנד. הדגם השוודי היה איכותי מאוד והדגם האלטרנטיבי החליד מהר.

לרוב, יצרנים עושים את מוצרי הפרמיום במפעלים בארץ המוצא המקורית.

לכן, בהחלט יש השפעה לארץ הייצור וזה לאו דווקא בגלל מוסר עבודה של הפועלים המקומיים וכד', אלא ספקים, שווקים וכד'.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...