Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבחור מציין בפירוש שהדבר הראשון שחשוב לו הוא חווית הנהיגה

אז זהו, שלא, הבחור מדבר על אביו ולא על עצמו, הבט איך זה נראה :

שנים שהיו בבית קורולות ... אבל אני מנסה לשכנע את אבא שלי שאין טעם ...

אני חושב שבגדול זה מעניין, אבל עדיין, אני לא בטוח שיש טעם להחזיק רכב גדול רק בשבילו,

אני יודע שאחרי הרבה שנים של רכבים משפחתיים "משעממים" קצת חשובה לו גם חווית נהיגה

ספורטסקאר, ודאי יש משהו בדבריך, אבל לאו דווקא במקרה הזה.

יש כאן אדם על סף פנסיה עם היסטוריה של קורולות, בדיוק לא הבנאדם

להיכנס להרפתקאות בגילו. אתה לא מחכה לגיל 65 כשאתה כבר מגוייד ואיטי כדי להתחיל

לחפש "חווית נהיגה". מה זה בכלל חווית נהיגה ? מה, את הכבישים שהוא עשה כל חייו

עם הקורולה הוא יעשה עכשיו יותר מהר ? על הצד ? פתיחות ? סגירות ? עם איזה דאצ'ה קפצ'ור

דפוקה או אופל מוקוס ? זאת המלצה הולמת לדעתך ? האבא הזה צריך קורולה, או XV במקרה שלו,

כשXV זה כבר הרפתקני למדי.

The first one to get angry loses

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היי NortonCommander,

אשמח להמליץ לך על סובארו XV, רכב המשלב בצורה נפלאה יכולת בטיחותית בכביש עם זריזות ודינמיות בשטח, כך שהוא מצוין לנסיעות יומיות לעבודה וגם לטיולים בשטח אם הורייך ירצו לגוון :) כמו כן, רכב ה4X4 הנמכר ביותר בישראל על פי איגוד יבואני הרכב לתקופה בין ה1.1.15-31.5.15

אני מציע לך לקרוא כמה פרטים עליו:

http://www.calcalist.co.il/local/art...638019,00.html

http://www.mako.co.il/cars-road-tests/Article-f56943933f2c741006.htm

מוזמן לשלוח אליי פרטים בהודעה אישית ונשמח להזמין אתכם לנסיעת מבחן.

יום נעים!

אייל.

היי לכולם,

בעבר קיבלתי ייעוץ טוב בנוגע לרכב שאני רכשתי ולכן אשמח להיעזר בכם שוב לסיעור מוחות קליל,

ההורים שלי, שיבדלו לחיים ארוכים, על סף יציאה לפנסיה, ואבא שלי מעוניין להחליף את הרכב שלו.

שנים שהיו בבית קורולות למיניהן כיוון שהיה צורך להסיע משפחה, אבל אני מנסה לשכנע את אבא שלי שאין טעם שיחזיק טויוטה קורולה כשכל הילדים גדולים ובעלי משפחות, ואני חושב שאני כבר כמעט שם...

אבא שלי בחצי השנה האחרונה לוטש עיניים לג'יפים למיניהם, ראה את היונדאי טוסון החדשה, קיה ספורטאג', כל מיני כאלו.

אני חושב שבגדול זה מעניין, אבל עדיין, אני לא בטוח שיש טעם להחזיק רכב גדול רק בשבילו, רוב הנסיעות בתוך המרכז (עדיין נסיעות לעבודה כמובן, סידורים, קניות, ביקורים, חוגים, חיי עיר במרכז רגילים..).

אני יודע שאחרי הרבה שנים של רכבים משפחתיים "משעממים" קצת חשובה לו גם חווית נהיגה ואני מאוד איתו, ואני רוצה שיקנה רכב מהנה, בטוח ושיתאים לצרכים שלו.

יש לכם כיוון מלבד ג'יפים? יש משהו ספציפי שלדעתכם יכול לעבוד?

אני יודע שיש את דגמי ה"ג'יפ העירוני" למיניהם שגם יכולה להיות אופציה לדעתי, אבל לא כ"כ מכיר דגמים כדאיים.

רכב מיני - אני חשבתי להמליץ לו על רכב מיני מתקדם וחזק, אולי גולף חדשה למשל. אבל כמו שאמרתי, לא כזה בקיא.

אז בגדול, כמו שאמרתי, דברים שחשובים:

- חווית נהיגה

- בטיחות

- רכב חדש

- עדיפות לאוטומטי, ידני זה אפשרי

- נסיעות בעיקר עירוניות, מעט מאוד קילומטרים בשנה (משהו כמו 8000), מדי פעם טיולים בסופ"ש.

מה דעתכם?

תודה

פורסם

לכל אילו המציעים מאזדה 3/ליאון ודומיהם.

לאנשים מבוגרים כלי רכב גבוהים מהווים יתרון בכניסה ויציאה וגם בישיבה.

אימי, שנמצאת עמוק בתוך העשור השמיני לחייה, החליפה סקודה אוקטביה 1.8TSI במאזדה CX-5.

היא מאד אהבה את האוקטביה, אבל מעידה על כך מאז שיש לה CX-5 כאבי הברכיים נעלמו כלא היו, וגם לבן זוגה שכבר אינו נוהג הרבה יותר נוח להכנס ולצאת מהרכב.

לדעתי האופל מוקה שהוזכרה כאן היא אופציה מצויינת, והשילוב מנוע-גיר שקיים בה מאד נפוץ, ועם אמינות מוכחת.

אם לאבא קשה לוותר על טויוטה הייתי ממליץ לבדוק את הצמד ורסו וספייס-ורסו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שלום לכולם!

תודה רבה על ההמלצות!

יש פה כמה דגמים שאני בהחלט הולך להציע לו,

אני חושב שפחות או יותר מצאתם למה שאני מכוון - לא ג'יפ ענק, אלא משהו קצת יותר עירוני, אבל עדיין חשוב שתישמר חווית הנהיגה.

מה שנראה לי מעניין עד כה:

- אופל מוקה

- סובארו XV

- סוזוקי ויטרה

אבא שלי דיבר איתי והוא מתלהב מאוד מהמראה של מאזדה CX-5, ומנסיון עבר טוב עם מאזדה בבית הוא גם שוקל אותו ברצינות.

אני חושב שאציע לו נסיעת מבחן בסוזוקי/סובארו (לפי מה שאני מבין, הם פחות גדולים ויותר "עירוניים" מהמאזדה CX-5) , שיקבל תחושה שונה, ואחרי שיעשה נסיעת מבחן גם במאזדה יהיה אפשר להחליט.

מישהו יודע על דגמים חדשים שצפויים לצאת לרכבים האלו? למשל, אני יודע שהוא חיכה מספר חודשים עם היונדאי, כי לפני כמה חודשים בסוכנות אמרו לו שיונדאי טוסון חדשות יגיעו בינואר 16.

אין לו בעיה לחכות עד פברואר-מרץ 16, בערך, אם מדובר בדגם חדש שישדרג מאוד דגם קיים, למשל,

אם שמעתם על משהו בסגנון - אשמח מאוד לדעת!

תודה רבה על העזרה

פורסם

מזדה CX-5 רכב מעולה, רק שהוא 20 אלף מעל התקציב שרשמת.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני הייתי בודק את הסקודה יטי, לא רכב גדול במיוחד לעיר ונוח למבוגרים.

כמובן שהייתי עושה נסיעות מבחן עם ההורים כדי למצוא את הרכב המתאים והנוח ביותר להם.

בהצלחה ונסיעה בטוחה.

Volkswagen Polo GTI 2020 - White

Skoda Fabia 2015 - Style, White & Black (sold)

פורסם
מה, את הכבישים שהוא עשה כל חייו

עם הקורולה הוא יעשה עכשיו יותר מהר ? על הצד ? פתיחות ? סגירות ? עם איזה דאצ'ה קפצ'ור

דפוקה או אופל מוקוס ? זאת המלצה הולמת לדעתך ? האבא הזה צריך קורולה, או XV במקרה שלו,

כשXV זה כבר הרפתקני למדי.

אני חייב לציין שאתה חוזר על אותן הסטיגמות וניסוחים בהרבה שירשורים. איך אמר אחד הפוליטיקאים החביבים עליי "אם תחזור על אותו המשפט הרבה פעמים הוא לא יהפוך לנכון".

יותר מזה, ההעדפות שלך לא תקפות לכולם.

אבא שלי (נכה ולא פנסיה אבל קרוב לגיל הפנסיה) מאוד מרוצה מזה שיש לו ג'יפון (סובארו XV). סוג של סמל סטטוס או סתם תחושה אחרת.

אני אישית מאוד אוהב את ה-XV (מנוע 2.0). פחות מגודל מCX5. הCX3 שהוזכר פה אמור להיות יותר מתאים לפי דעתי.

לגבי קאפצ'ור, אנשים יכולים לבקר את הפלסטיקה שלו כמה שרוצים, הוא מעלה הכי הרבה חיוכים מהמראה שלו ושילובי הצבעים יכולים לספק סוג של תחושה יותר צעירה להורים שלך.

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
מזדה CX-5 רכב מעולה, רק שהוא 20 אלף מעל התקציב שרשמת.

בתור ליסינג 0 הוא נמכר בפחות מ-150K

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

נשמע כמו עסקה מעולה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

למגיבים לסיוויק 08 אני בהחלט יכול להבין מאיפה הדברים שלו באים.

לקחת בנאדם שרגיל לקנות טויוטה קורולה רכב עם מוניטין אמינות מספר 1, שמירת ערך מצויינת ושם טוב ולהמליץ לו אחרי כל השנים לקנות רנו/אופל זה קצת בעייתי.

מסכים שהיום כמעט כל הרכבים אמינים, אבל עדיין גם אם יכשל מנגנון החלון החשמלי לדוגמא ויתוקן במסגרת האחריות מיד יגיעו המבטים לכיוון הסמל.

כשהוא יבוא למכור את הרכב ויגלה שהוא הפסיד המון בכל שנה ואף אחד לא מוכן לדון איתו על משהו שקרוב למחירון גם תגיע החרטה.

צריך לזכור שהפרופיל של האדם הממוצע די שונה מהפרופיל של משתמשי הפורום. הפרופיל של האדם הממוצע שקונה קורולות הוא לחלוטין שונה.

עדיף במקרים האלה להיצמד לרכבים עם אותו פרופיל. בעלי מוניטין אמינות וסחירות מצויינת.

סובארו XV הוזכר פה רכב לא רע.

הCX-5 שzvit הזכיר נשמע כמו עסקה מצויינת.

גם הספורטאג' אורבן שבמבצעים ניתן להשיג בפחות מ130K הוא עיסקה לא רעה.

שווה גם לבדוק את הויטארה, ביחס למחיר שלו הוא גם חזק בתמונה.

ג'וק גם אופציה. רכב מוכח אמין וסחיר.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

farkash7 הוצאת לי את המילים מהפה.

מצטרף להמלצות על XV,ספורטאג' וג'וק, למרות זאת אם לא אכפת לאבא שלך לחכות קצת אני חושב שמאוד כדאי לבחון את הטוסון החדשה..נשמע פיצוץ של רכב

פורסם

ההורים נוסעים 8000 ק"מ בשנה כאשר הם עובדים? בפנסיה הם יסעו 5000.

אני לא מבין מהי "חוויית נהיגה" בעיר, כלומר חוויית החניה וחויית פתיחת הדלתות.

לדעתי ההסתכלות צריכה להיות יותר ארוכת טווח.

1. מבחינת תקציב - אין לנו מושג מה מצבם הכלכלי של ההורים, והאם בשבילם 150,000 ש"ח הם מאמץ גדול או מכה קלה בכנף. מכל מקום, כיון שהם עומדים לפני שינוי גדול באורח החיים, וזה כולל את תזרים המזומנים, יתכן שכדאי להמתין עם החלפת הרכב עד שיהיו בפנסיה כמה חודשים וידעו מה הכנסותיהם והוצאותיהם.

2. מבחינת נוחיות - צודק כל מי שממליץ על רכב גבוה. עם זאת צריך להביא בחשבון גם נוחות ישיבה (רק הישבנים של ההורים יוכלו לקבוע זאת) והתאמה לסביבה בה הרכב ייסע.

3. כיון שהנסועה צפויה להיות נמוכה צריך לחשוב על העתיד - כלומר, למשל, צורך בהובלות משפחתיות וטיפול בנכדים (אני מניח שצפויים כאלה בטווח החיים של הרכב שיירכש) או מגבלות פיזיות של הנהגים (עדיפות לרכב אוטומטי\רובוטי, למרות ההנאה מנהיגה ידנית).

בשרשורים הנעוצים של פורום הקניה והמכירה יש סקירה נפלאה של בני הספל על רכישת רכב לדור המבוגר. ממליץ לך (וגם להורים) להתעמק בשרשור, יש בו כמה עצות פשוטות ששוות זהב. והעצה החשובה ביותר - לרכוש רכב שמתאים לצרכי ההורים, לא לרצונות הילדים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היי,

אני לא נוהג לעשות את זה, בעיקר כי יש לי נסיון בפורומים באינטרנט של לא מעט שנים ואני יודע לאיפה דיונים מתגלגלים, אבל הפעם אני חושב שזה כן מקומי להגיד זאת.

אני באמת מודה ומעריך לכל מי שניסה שאל והביע דעה,

אבל איכשהו יש לי מין תחושה מאוד לא נעימה מחלק מהתגובות.

אני לא מעריך במיוחד שמנסים לחנך אותי, קל וחומר אם אלו אנשים שאני לא מכיר. חלק מהרעיון של קהילת פורומים זה לדעת איך להתייחס גם לאנשים חדשים ולדעתי זו לא הדרך:

לבחור שציטט אותי, הדגיש מילים והקפיד על קוצו של יוד: אתה טועה, והסקת המסקנות שלך לא נכונה. לא יודע אם קראת את המשך ההודעות שלי, כי לטעמי לא, אבל לקחת משפט שכוונתו הייתה: "רכבים משפחתיים משעממים קצת", להגדיל את הקצת, ולהוסיף אותה למשפט העוקב ולשנות את המשמעות לגמרי - זו כבר מניפולציה לא נעימה.

אני לא מוכן שישתמשו בהודעות ובמלל שלי למין נסיון למאבק פנימי פה, אז בבקשה, תחסכו ממני את זה.

לבחור פה למעלה: אכן, אין לך מושג לגבי התקציב, הנוחיות, הנסועה ומחשבה בנוגע לעתיד. אני העפתי מבט בסקירה של בני ולמעשה היא פחות רלוונטית עבור ההורים שלי.

אני מבין ומקבל שהעיצה שלך ניתנת לפי איזושהי מחשבה "צרכי ההורים, לא רצונות הילדים" אלטרואיסטית, אבל אני מצאתי אותה מתנשאת מאוד ואף פוגענית - אם לי היה איזשהו רצון נסתר לנהוג ברכב של ההורים (??), לא הייתי משקיע וטורח ומברר ומנסה לכוון אותו למשהו שיתאים יותר לצרכיו.

יתכן והיית צריך להעלות בדעתך שגם הנושא הגיע ממנו והוא ביקש ממני לחקור עבורו.

ואגב, בקשר לכל מי שתהה מה זה "חווית נהיגה" - חברים, מה אתם מחפשים בפורום? :-)

אפילו אני שרמת הידע שלי בתחום מינימלית עד לא קיימת מבין בדיוק מה זה - ואין ספק שזה סובייקטיבי, אגב.

אמורים להבין כיוון כללי של חווית נהיגה מתיאור, ממידע. רוב האנשים בפורום הבינו טוב מאוד למה שהתכוונתי, ענו וכיוונו אותי, ובמפתיע, התשובות שלהם גם היו פחות מתנשאות.

אז תודה רבה שוב לכולם ושאו ברכה

פורסם (נערך)

שאלת בפורום - צפה לתגובות שונות.

אתה כותב בעצמך שאינך מבין בתחום, אז מנסים לתת לך נקודות למחשבה, כדי לכוון אותך, וגם שואלים שאלות, כדי להבין מה שעדיין לאו הוברר. למשל - הביטוי "רכב מהנה לנהיגה" לא ברור. איה נהיה? בכבישים המהירים" בכבישי הרים? בשטח? מהירות גבוהה? שקט ורגיעה? כל הנאה כזו מצריכה סוג אחר של רכב, ואת זה לא בירטת. גם דרישות מגודל הרכב: לנהיגה בעיר עדיף רכב קטן וזריז, אבל מי שנוסע לטיולים וסוחב ציוד, או מי שמוביל משפחה מורחבת או אפילו רק אוסף את הנכדים מהגן צריך רכב עם מקום לנוסעים ולציוד. שוב - סוגים שונים של רכב.

הוצאה של 150,000 ש"ח אינה הוצאה של מה בכך לרוב המוחלט של האוכלוסיה, ולכן יש התיחסות לטווח הארוך. אם להורים שלך אין בעיה לקנות מכונית ב-150 אש"ח וכעבור חודשיים להחליט שהיא לא מתאימה להם - תבורכו וקנו מכל הבא ליד. אבל אם רוצים לקנות רכב שישמש אתכם יותר זמן כדאי לחשוב קצת, ואם ביקשת עצות הרי הן לפניך.

כאמור, אתה לא מכיר אותנו, אנחנו לא מכירים אותך, אז צפה גם לתשובות שלא בדיוק תואמות את ציפיותיך. זו דרכו של כל פורום, וספציפית של פורום זה.

רק לידיעתך, יש בפורום זה כמה שועלים ותיקים ומנוסים שקונים מכוניות גם בסכומים כפולים ומשולשים מזה שאתה מדבר עליו, ועדיין הם מחפשים פרספקטיבה של חברי פורום אחרים.

אני את שלי אמרתי, ולא נותר לי אלא לאחל להוריך להנות מהרכב שירכשו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...