Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב שמזהם פחות , משלם פחות מס, גם בישראל , גם בגולה. ואצל הגויים יש הנחת מס ירוק גדולה יותר עבור רכבי דיזל.

אם הרכב זיהם וקיבל למשל הנחת מס ירוק. מי ישלם כעת את הפרש המס ? הקונה הראשון (שאולי כבר מכר את הרכב )

היבואן ? היצרן ?

ומה קורה עם כל מוניות הסקודה הרבות שישנן בכבישי ארצנו? (מי שחשב שזה לא נוגע לישראל)

אני בטוח שרשות המיסים לא תוותר על חלקה בחגיגה.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תגובות 391
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
האמת שאני לא מבין איך הם מורידים את הזיהום על ידי הורדת הכוח בשיוט.

נכון שבשיוט ה AFR האופטימלי הוא על 1 (lambda). אפשר להוריד NoX על ידי הורדת למדא ל 1.2, אבל אז הרכב לא יעבור את הבדיקה כי הוא צריך להיות על 1.

אז איך הם עושים את זה? ואם המחשב מוריד את הספק המנוע בשיוט בסלד 2000-3000, למה לא לעשות את זה כל הזמן? בשיוט הרכב מפיק 20-30 כ"ח, בסרק בסביבות 5-7. אז מה זה משנה?

זה בגלל שדיזל לא חייב לעבוד ב Lambda =1 או במשהו קרוב לזה.

בביזל יש הרבה יותר אפשרויות משחק בחיחס אוויר/דלק. יחס אוויר/דלק בדיזל יוכול להגיע גם ל 1:70. שליטה בהספק מנוע דיזל - בניגוד לבנזין - מתבצעת על ידי הוספת או הורדדת כמות דלק.

בבנזין זה על ידי הוספת או הורדת כמות אוויר.

לדעתי אין בכלל משמעות לערך למבדה בדיקות זיהום בדיזל.

פורסם

בבנזין גם שולטים בהוספת/הורדת כמות הדלק, כפונקציה של האויר שנכנס מהמצערת.

יחס אויר דלק יכול להיות עני/ עשיר גם ברכבי בנזין, השאלה היא האם בדיזל זיהום האויר הוא גם פונקציה של למדא שונה מ 1.

נושא מעניין. אחקור זאת.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
בבנזין גם שולטים בהוספת/הורדת כמות הדלק, כפונקציה של האויר שנכנס מהמצערת.

בדיוק, כמות דלק בבנזין היא פונקציה של כמות האוויר שנכנס. נהג שולט בכמות האוויר על ידי פתיחה או סגירה של פרפר המצערת, כמות הדלק מותאמת לכמות האוויר ולא בשליטה ישירה של הנהג.

בדיזל אין פרפר מצערת, נהג שולט ישירות בכמות הדלק שמוזרקת. נגיד בדיזל עם ניהול מכאני כבל גז מהדוושה מחובר ממש למשאבת הזרקה.

אני אף פעם לא התעמקתי בנושא לבמדה בדיזל, אבל לדעתי היא ברוב הזמן שונה מ 1 ואין לכך השפעה על זיהום אוויר. דיזל לא חייב לעבוד בתערובת סטכיומטרית ביחס מוגדר כדי להיות נקי וחסכוני.

פורסם
רכב שמזהם פחות , משלם פחות מס, גם בישראל , גם בגולה. ואצל הגויים יש הנחת מס ירוק גדולה יותר עבור רכבי דיזל.

אם הרכב זיהם וקיבל למשל הנחת מס ירוק. מי ישלם כעת את הפרש המס ? הקונה הראשון (שאולי כבר מכר את הרכב )

היבואן ? היצרן ?

ומה קורה עם כל מוניות הסקודה הרבות שישנן בכבישי ארצנו? (מי שחשב שזה לא נוגע לישראל)

אני בטוח שרשות המיסים לא תוותר על חלקה בחגיגה.

ירון

לא חושב שזה המצב בארה"ב מבחינת המיסוי.

יש לך אסמכתא לכך.

למעשה הפניה הייתה לבנצי שגרירינו בארה"ב

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

למרות הנטיה לחשוב שמציון תצא תורה ,

והחיבה היתרה של הטלת מס על תחבורה בממשלות ישראל לדורותיהן,

את הגלגל לא המצאנו , גם לא במקרה דנן

http://www3.epa.gov/fueleconomy/guzzler/

צר לי צ'רלי

ירון מביא לנו את כלי הרכב שנהנים מתצרוכת דלק חסכונית , לא קשור לפליטת גזים

עפר אתה מביא לנו ידיעה שמדובר בשנה מסויימת בלבד. והנזק המיסויי הוא "רק" 51 מיליון דולר. מחפשים את הקופה הקטנה כדי לשלם את הנזק הזה.

מניח שהעיתון היה שמח להכפיל את כל הכמות של כ 482 אלף יחידות באותם 1300$.

אז לא להתבטל ולחפש.

אני לא מצאתי שיש הנחה על רכב ירוק.

נחכה עד שבנצי יתעורר משנתו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ירון - זה מס על צריכת דלק, לא על זיהום האויר.

באירופה המס הוא על יצירת CO2.

בישראל המס הוא על שקלול של שורת מזהמים. זו הבשורה שיצאה מאוצרנו ונראה כי תתפשט בעולם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

Potato, potato,

יותר צריכת דלק מתרגמת ליותר זיהום.

נכון שבישראל נתנו משקל יתר לזיהום שמקורו בדיזל ולא רק לגזי החממה , ומתפשט כעת בעולם. אבל הרעיון למסות לפי גרימת הנזק לסביבה הוא לא מכאן. וזאת הייתה כוונתי.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
ירון - זה מס על צריכת דלק, לא על זיהום האויר.

באירופה המס הוא על יצירת CO2.

בישראל המס הוא על שקלול של שורת מזהמים. זו הבשורה שיצאה מאוצרנו ונראה כי תתפשט בעולם.

לפי מה שזכור לי (וייתכן כי אני טועה אבל אין לי זמן לחפש כרגע) המיסוי בארץ נלקח כדוגמא מיפן בכלל.

פורסם

שמעתי שכנראה תהיה החלטה בקבוצת פוולסווגן להוזיל מחירי רכבים על מנת למכור יותר ולנסות להציל את המצב.האם יש למישהו מידע לגבי זה?

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם
לפי מה שזכור לי (וייתכן כי אני טועה אבל אין לי זמן לחפש כרגע) המיסוי בארץ נלקח כדוגמא מיפן בכלל.

ניסיתי לחפש, לא היה פשוט. מה שהבנתי - ואני ממש לא בטוח שהבנתי במדויק - הוא שרכב פרטי ממוסה לפי מידות, משקל, סוג הדלק (נוזל, גז, חשמל, היברידי

מימן) ונפח המנוע, אם תוכנית גריטה המגובה בהקפצת המס על רכב מעל גיל מסויים. האמריקאים התלוננו שרכב אמריקאי לא עומד בקריטריונים (נו, ברור, נפחי מנוע ומידות עצומים) וטענו ששיטת המיסוי מהווה פרוטקציוניזם מוסווה לטובת רכב מתוצרת יפאן. במקור אחד דובר עם NOx לגבי רכב כבד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על החיפוש!

כמו שאמרתי אני לא זוכר ממש מאיפה המקור אבל אני יודע שבארץ משתמשים באיזו נוסחה שכבר משתמשים בה במקום אחר בעולם (אולי בשינויים אבל בהעדפה כלפי NOX נמוך ולא CO2).

• תוכן חדש...