Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פתחתי את מכסה המנוע וראיתי כתמי השפרצה כאלה שמגיעים עד לסוף התא.

מה זה יכול להיות?

מצורפות תמונות.20150629_175449.jpg20150629_175512.jpg

אני יכול לציין שעברתי כמה ימים לפני זה שטיפת רכב במתקן עם הגלילים המסתובבים האלה.. יכול להיות שזה נוזל שטיפה שנשאב פנימה?

בנוסף, שמתי לב שמדד השמן מנוע שלי מעל לFULL.

בדקתי כמה פעמים כשהרכב לא ישר (שיפועים גם קדימה וגם אחורה) והיום גם בדקתי בתחנת דלק.

לא בטוח כמה המשטח ישר פלס באיזור מילוי האוויר לצמיגים אבל זה נראה דיי ישר. חיכיתי משהו כמו 15 דקות כשהרכב כבוי לפני שבדקתי.

מוזר לי פשוט שזה ככה כי פעם אחרונה שמילאו לי שמן זה היה במוסך מורשה של סובארו כשעשיתי טיפול שגרתי. ציפיתי שלא אצטרך לבדוק רמת שמן אחרי מוסך ובטח שלא אחרי מוסך מורשה. קיבלתי דווקא תחושה של רשמיות ושל מקצועיות.

הרכב נסע במצב הזה מרחק גדול כבר. אפשר להגיד סביבות ה2000 ק"מ.

לא שמתי לב לשום דבר מיוחד. למרות שאני נהג דיי חסר נסיון.. אז..

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי זה סבון מהשטיפה שהתייבש על הרדיאטור מהחום שלו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

במידה וזה באמת סבון, זה סתם כמו לכלוך. אם מתחשק לך, תנקה את זה עם סמרטוט לח כשהמנוע כבוי וקר. אם לא, תעזוב את זה.

לא מומלץ לשטוף את הרכב במכונות שטיפה כי זה שורט את הצבע ומשאיר סימנים מכוערים שנראים בבירור בשמש.

בעניין השמן תבדוק כשהרכב ישר, עדיף בחניון בנוי. אם יש יותר מהמקסימום צריך להוציא עד שמגיעים למקסימום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
במידה וזה באמת סבון, זה סתם כמו לכלוך. אם מתחשק לך, תנקה את זה עם סמרטוט לח כשהמנוע כבוי וקר. אם לא, תעזוב את זה.

לא מומלץ לשטוף את הרכב במכונות שטיפה כי זה שורט את הצבע ומשאיר סימנים מכוערים שנראים בבירור בשמש.

בעניין השמן תבדוק כשהרכב ישר, עדיף בחניון בנוי. אם יש יותר מהמקסימום צריך להוציא עד שמגיעים למקסימום.

לא ממש אכפת לי מהצבע של הרכב. לא חסרות לו שריטות ונזקי שמש.

סימנים שרואים בשמש אני עוד לא ראיתי.

לגבי השמן, אני יכול להוציא לבד? כדאי לגשת למוסך?

כמה דבר כזה אמור לעלות?

ומעבר לזה.. מעצבן אותי שאני צריך להתעסק בדברים מפגרים כאלה אחרי טיפול במוסך מורשה. באמת שלא ציפיתי.

אני יכול לבוא בטענות כלשהן למוסך?

ובכלל.. האם חייב שיקרה נזק בנסיעה של כ2000 ק"מ עם שמן מלא מעל למקסימום?

פורסם

מאוד יכול להיות שכולם צודקים אבל הייתי בדוק אפשרויות נוספות.

1. בדוק שאין לך נזילה ממערכת המתזים (צינורות).

2. בדוק שמפלס נוזל הקירור תקין ואין נזילה.

תניע את הרכב ותפעיל את המתזים ובדוק.

איזה כייף לי :)

פורסם

ובכלל.. האם חייב שיקרה נזק בנסיעה של כ2000 ק"מ עם שמן מלא מעל למקסימום?

בכמה מפלס השמן מעל סימן ה-MAX ? חמישה מילימטר או 10 מילימטר ?

איזה כייף לי :)

פורסם
מאוד יכול להיות שכולם צודקים אבל הייתי בדוק אפשרויות נוספות.

1. בדוק שאין לך נזילה ממערכת המתזים (צינורות).

2. בדוק שמפלס נוזל הקירור תקין ואין נזילה.

תניע את הרכב ותפעיל את המתזים ובדוק.

בכמה מפלס השמן מעל סימן ה-MAX ? חמישה מילימטר או 10 מילימטר ?

אני לא ממש זוכר להגיד בדיוק אבל בצורה שנראית דיי משמעותית. הייתי מהמר על 1 ס"מ.

פורסם

אם אתה בודק כאשר המנוע חם אחרי נסיעה, זה יראה לך מעל ה FULL עד לנקודה שיש בה חריץ במדיד שמן (כ 5-7 ממ מעל ה FULL).

בדוק שמן בבוקר כאשר המנוע קר - זה צריך להיות על FULL. גם אם יש טיפה פחות זה לא נורא. אם יש יותר - *** תלוי כמה יותר *** - צריך לרוקן.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אם אתה בודק כאשר המנוע חם אחרי נסיעה, זה יראה לך מעל ה FULL עד לנקודה שיש בה חריץ במדיד שמן (כ 5-7 ממ מעל ה FULL).

בדוק שמן בבוקר כאשר המנוע קר - זה צריך להיות על FULL. גם אם יש טיפה פחות זה לא נורא. אם יש יותר - *** תלוי כמה יותר *** - צריך לרוקן.

איציק

למדוד בבוקר זאת לא אופציה כי אין מקום חנייה ישר לידי. כמה ישר המפלס צריך להיות? גם אם זה נראה ישר בעין זה בסדר או שזה צריך להיות ממש פלס?

בדקתי שמן במנוע קר. נסיעה לתחנת דלק=2 ק"מ. בנוסף לזה חיכיתי רבע שעה כשהרכב כבוי. זה לא מספיק?

לגבי ריקון. איך? מוסך? עולה כסף? כמה?

פורסם (נערך)

אני אישית לא מצליח לקרוא את המדיד באימפרזה כשהרכב קר.

וזה לא רק אני, רק חפשו SUBARU OIL DIPSTICK בגוגל ותראו כמה אנשים מסתבכים עם דבר שאמור להיות כל כך פשוט.

הוא מראה הרבה מעבר לסימון המקסימום על מנוע קר. מה שכמובן לא הגיוני כי אני יודע בדיוק כמה שמן מילאתי בפעם שעברה.

מצורפות הוראות מהספר הטכני :

SUBARU.jpg

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

זה הגיוני מאוד גם ההוראה אצלי בסופר לנסר היא כנ״ל, לבדוק לאחר כמה דקות של מנוחה כשהרכב חם.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם
אני אישית לא מצליח לקרוא את המדיד באימפרזה כשהרכב קר.

וזה לא רק אני, רק חפשו SUBARU OIL DIPSTICK בגוגל ותראו כמה אנשים מסתבכים עם דבר שאמור להיות כל כך פשוט.

הוא מראה הרבה מעבר לסימון המקסימום על מנוע קר. מה שכמובן לא הגיוני כי אני יודע בדיוק כמה שמן מילאתי בפעם שעברה.

מצורפות הוראות מהספר הטכני :

[ATTACH=CONFIG]429398[/ATTACH]

זה הגיוני מאוד גם ההוראה אצלי בסופר לנסר היא כנ״ל, לבדוק לאחר כמה דקות של מנוחה כשהרכב חם.

נסיעה של 2 ק"מ מספיקה או שצריך יותר כדי לחמם?

וכמה זה "כמה דקות"?

פורסם

בוא נגיד שבתדלוק הבא, במידה והרכב הגיע כבר לטמפ' עבודה, תגיע למשאבה, כבה מנוע, ותתחיל לתדלק.

בסוף התדלוק שלוף את המדיד, נגב, תחזיר שוב ובדוק.

אני אשתדל לצרף תמונות בימים הקרובים מהתופעה המוזרה אצלי במצב קר ומצב חם.

Stay Dirty

• תוכן חדש...