Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה שאלות בחשמל רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

יש לי כמה שאלות הייתי שמח אם תוכלו לעזור!

1. יש לי מד סל״ד,מפצל usb ומראת רוורס,עד היום חיברתי את כולם עם אל צמת הרדיו דיסק,למינוס והפלוס.

אני רוצה להרכיב אותם באופן נוח יותר וזמין לגישה,אז הרעיון הוא לקחת שתי חוטים ולגשר אותם לפלוס מינוס של הרדיו ועליהם לחבר את הצרכנים,לצורך ביצוע רציתי לקבל המלצה על איזה עובי חוט עלי לשים,האם כדאי לשים פיוס על הפלוס שמתחבר לצמה? ואם כן כמה אמפר.

נתוני צריכה :

מראה - 1a

מד סל״ד - 0.3A

מפצל - משנמך ל5v 3a - מיועד להטענת פלאפון(לא קבוע) ובעתיד להפעלת מצלמת דרך

2. אני רוצה להתקין וולטמטר,את הפלוס אני רוצה לקחת מהמצבר וכדי למנוע ממנו להישאר דולק,חשבתי לחבר אותו לסוויץ דלתות,כך שבעת סגירת דל׳ הוא יכבה,האם הוא יתן עדיין נתון מדויק בצורה הזו?

3. יש לי 4 פסי לד לתאורה כללית,שמחוברים לסוויץ דלתות,את הפלוס אני לוקח באמצעות בית פיוז (בתמונה)2c2db7b97a4116107a3f45034104b27c.jpg

הוא מחובר לפיוס 5a של ecu ומגן עליו פיוז 15a,הצריכה של כל פס היא 1a האם כדי לשים פיוז קטן יותר?

תודה רבה !!!!

פורסם

1. יש לי מד סל״ד,מפצל usb ומראת רוורס,עד היום חיברתי את כולם עם אל צמת הרדיו דיסק,למינוס והפלוס.

אני רוצה להרכיב אותם באופן נוח יותר וזמין לגישה,אז הרעיון הוא לקחת שתי חוטים ולגשר אותם לפלוס מינוס של הרדיו ועליהם לחבר את הצרכנים,לצורך ביצוע רציתי לקבל המלצה על איזה עובי חוט עלי לשים,האם כדאי לשים פיוס על הפלוס שמתחבר לצמה? ואם כן כמה אמפר.

עדיף להשתמש בחוט של לפחות 1.5 ממ"ר, גם בגלל חוזק מכאני וגם בשביל יכולת הולכת זרם סבירה.

אתה יכול לשים נתיך של 5A.

2. אני רוצה להתקין וולטמטר,את הפלוס אני רוצה לקחת מהמצבר וכדי למנוע ממנו להישאר דולק,חשבתי לחבר אותו לסוויץ דלתות,כך שבעת סגירת דל׳ הוא יכבה,האם הוא יתן עדיין נתון מדויק בצורה הזו?

כמעט בודאות לא.

אני מציע לך לעשות דבר אחר. קנה מד מתח כזה, וחבר אותו ישירות למצבר (עם נתיך צמוד למצבר) ול+12V ממותג.

3. יש לי 4 פסי לד לתאורה כללית,שמחוברים לסוויץ דלתות,את הפלוס אני לוקח באמצעות בית פיוז (בתמונה)

הוא מחובר לפיוס 5a של ecu ומגן עליו פיוז 15a,הצריכה של כל פס היא 1a האם כדי לשים פיוז קטן יותר?

בעקרון ערך הנתיך הוא לפי עובי החוט ולא לפי הצריכה, אבל אתה יכול להחליף גם כאן לנתיך של 5A.

דני

פורסם

דני

דני תודה רבה על התגובה המפורטת,בכל פעם אתה מפציץ!

1.לגבי התקנת הוולטמטר, יש לי גם צג כמו בתמונה.

תוכל להגיד לי לאיפה אוכל לחבר את המיתוג?

האם אוכל לחבר לחוט שאגשר לצמת רדיו,כפי שהזכרתי למעלה? זה יהיה הכי פשוט מבחינתי,אבל השאלה אם זה לא יפגע בקריאת המד..

2. רשמת נתיך צמוד למצבר,אני מאמין שהתכוונת לחבר לו פיוז,האם לחבר פיוז כמו שעושים לפלוס של מגבר? אשמח לדעת מה גודל הפיוז שעלי לשים ואם אשים חוט(20awg הם זה ישנה?

וגם מדוע זה חשוב כי לא מדובר במכשיר כמו ״מגבר״,סתם לידע כללי.

3. הפסי לד מחוברים בשרשור,ע״י חוטים שונים מאמין שבין 18-20awg,האם כדי להגדיל את הספק הפיוז? כיצד ביצעת את החישוב?

תודה רבה וסליחה על החפירה!!

פורסם

לגבי סעיף 3 - כיוון שצריכת החשמל של הלדים שלך לא גבוהה (אני מניח שלא הרכבת יותר מ-25W נניח, שזה כ-2A), והחוטים לא ארוכים, לא משנה איזה חוטים שמת. אם החוטים היו מאוד דקים (כמו של אוזניות נניח), אז היה צריך פיוז נמוך, שישמור שלא תעביר יותר מידי זרם ותחמם את החוטים.

אני מניח שהשיקול לבחירת הפיוז הייתה שזה לא מערכת יקרה שצריך להגן עליה עם פיוז מדוייק, ואם נשים פיוז 3A אולי הוא יישרף משימוש תקין, ומניחים שאין מצב שתצרוך 5A לתאורה ברכב (זה יהיה ממש מסנוור).

פורסם
לגבי סעיף 3 - כיוון שצריכת החשמל של הלדים שלך לא גבוהה (אני מניח שלא הרכבת יותר מ-25W נניח, שזה כ-2A), והחוטים לא ארוכים, לא משנה איזה חוטים שמת. אם החוטים היו מאוד דקים (כמו של אוזניות נניח), אז היה צריך פיוז נמוך, שישמור שלא תעביר יותר מידי זרם ותחמם את החוטים.

אני מניח שהשיקול לבחירת הפיוז הייתה שזה לא מערכת יקרה שצריך להגן עליה עם פיוז מדוייק, ואם נשים פיוז 3A אולי הוא יישרף משימוש תקין, ומניחים שאין מצב שתצרוך 5A לתאורה ברכב (זה יהיה ממש מסנוור).

יוסי תודה רבה על התגובה,באמת יוצא באזור ה3 אמפר,אז אני אלך על הפיוז 5 אמפר,אבל הבנתי את הרעיון הכללי!

פורסם

1.לגבי התקנת הוולטמטר, יש לי גם צג כמו בתמונה. תוכל להגיד לי לאיפה אוכל לחבר את המיתוג? האם אוכל לחבר לחוט שאגשר לצמת רדיו,כפי שהזכרתי למעלה?

כן.

זה יהיה הכי פשוט מבחינתי,אבל השאלה אם זה לא יפגע בקריאת המד..

שמת לב שלמד שהזכרתי יש 3 חוטים ולא 2? זו נקודה חשובה. שני חוטים מודדים את המתח, והחוט השלישי מפעיל את המד.

2. רשמת נתיך צמוד למצבר,אני מאמין שהתכוונת לחבר לו פיוז

פיוז נקרא בעברית "נתיך", מפני שבמקרה של קצר הוא ניתך.

האם לחבר פיוז כמו שעושים לפלוס של מגבר?

כן.

אשמח לדעת מה גודל הפיוז שעלי לשים ואם אשים חוט(20awg הם זה ישנה? וגם מדוע זה חשוב כי לא מדובר במכשיר כמו ״מגבר״,סתם לידע כללי.

הנתיך מגן על החוט. לכן צריך לשים נתיך מספיק קטן שאם תהיה תקלה, הנתיך ישרף ולא החוט. אני מציע לך לא לשים חוט של פחות מ-1.5ממ"ר בכל מקרה, בגלל החוזק המכאני.

נתיך של 3A או 5A יתאים.

3. הפסי לד מחוברים בשרשור,ע״י חוטים שונים מאמין שבין 18-20awg,האם כדי להגדיל את הספק הפיוז? כיצד ביצעת את החישוב?

אם יש לך 4 פסים וכל פס צריך 1A, אז יתאים לך נתיך של 4A, שלא קיים. הגודל הבא הוא 5A.

הנתיך אינו מיועד וגם אינו מסוגל להגן על המכשיר הנמצא בסוף הקו. תפקידו של הנתיך הוא אך ורק להגן על החוטים. לכן צריך נתיך ללא שום קשר לעלות המכשיר המחובר בסוף הקו.

תקלה בחוטים יכולה לגרום לקצר. במקרה כזה, אם לא יהיה נתיך מתאים, יכולה להגרם שריפה, וכבר היו דברים מעולם.

תפקיד הנתיך הוא להגן על הרכב מפני שריפה. לכן, גם אם המכשיר (לד למשל) המחובר בסוף הקו הוא זול, אבל הרכב הוא יקר (שלא לדבר על חיי הנוסעים), צריך נתיך.

דני

פורסם

דני

דני שוב תודה רבה! עזרת לי מאוד!

פורסם (נערך)
8)

דני

דני,

http://www.ebay.com/itm/281371172616

בית פיוז כזה יתאים?

זה מותאם למיני פיוז, או שלדעתך יש עדיפות לכזה דבר עם פיוז גדול?

כמו כן אני אשים שם 5A ולא 10A כפי שרשום

תודה

עריכה אחרונה על ידי EliorBanay
פורסם
זה בסדר גמור. אין סיבה להעדיף נתיך גדול יותר.

דני

תודה דני ושאלה אחרונה בהחלט! חח

במידה ויש לי רדיו דיסק שאין בו כבל רימוט מובנה ( ואני לא בטוח אם הפאוור אנטנה תפעל כרימוט), אם אני אחבר את הרימוט מהמגבר לצמה לפלוס הממותג של הרדיו,זה יהיה בסדר? מצד אחד אני אקבל את המגבר שיפעל ויכבה לפי הסוויץ,מצד שני לא תהיה שליטה עליו מהרדיו דיסק,האם לדעתך זה בסדר? או שעדיף למצוא רדיו דיסק עם יציאת רימוט

(מדובר ברדיו דיסק מאייבי,הוא דיי חדשני,לכן הוא קורץ לעין)

פורסם

החוט שמפעיל את האנטנה החשמלית פועל רק כאשר שומעים רדיו. לכן לא מתאים.

חוט ממותג יעבוד, אבל כמובן יעבוד גם אם המערכת מכובה. לפעמים זה עושה קצת רעשים או תקתוקים.

בדוק שוב אם במערכת שלך אין חוט להפעלת המגבר - בדרך כלל יש.

דני

פורסם
החוט שמפעיל את האנטנה החשמלית פועל רק כאשר שומעים רדיו. לכן לא מתאים.

חוט ממותג יעבוד, אבל כמובן יעבוד גם אם המערכת מכובה. לפעמים זה עושה קצת רעשים או תקתוקים.

בדוק שוב אם במערכת שלך אין חוט להפעלת המגבר - בדרך כלל יש.

דני

בדקתי במערכת הרצויה אין,רק האנטנה החשמלית,מישהו פעם אמר שלפעמים החוט עובד כרימוט,בלי מעבר לרדיו,רק יש צורך לבדוק זאת במולטימטר וכמובן להזמין את הרדיו דיסק..

האם הסיכוי לרעשים או תיקתוקים הוא גבוה?

שאלה נוספת:

האם יש דרך כלשהי להשהות מכשירים שמחוברים לסוויץ הרכב?

הבעיה היא שבמעבר לסוויץ המכשירים נדלקים ובעת ההנעה,נוצר מפל המתח,הבעיה בעיקר מציקה במצלמת רכב שמחוברת ויוצר מצב שהיא נדלקת,מזהה שאין הטענה ונכבת,יש איזה רכיב שניתן לשים שמשהה את ההפעלה או דרך יצירתית אחרת?

תודה!

• תוכן חדש...