Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

ב17 השנים האחרונות היה לי רכב דהייטסו שרייד. ומאד אהבתי אותו.

עכשיו החלטתי להחליף (למרות שהוא תקין).

אני רוצה לקנות רכב משומש, שנתון 2012, יד ראשונה מפרטי, מעט ק"מ.

אני מאד מתלבטת בין כמה רכבים, ולא מצליחה להחליט.

שני הדברים שהכי חשובים לי הם:

1. בטיחות בתאונות, בעיקר של הנהג. . מקדימה, מהצד וכו'.

2. כמה שפחות לראות מוסך,חוץ מטיפולים שנתיים. כלומר אמינות שאין הפתעות של קילקולים.

אח"כ אפשר לקחת בחשבון גם

א. נעימות של נהיגה, לא יותר גרוע מדהייטסו שרייד, שאליו אני רגילה.

ב. לא מרעיש כשנוסע בכבישים בין-עירוניים.

ג. אולי עוד פרמטרים שאני לא מודעת אליהם.

אבל מה שבטוח, שלא חשוב לי כל מיני עניני קוסמטיקה, מראה חיצוני, איבזורים, חסכוניות בדלק, ערך בזמן המכירה (אני מתכוונת להחזיק אותו 6 שנים ומעלה), ועוד.

אני מתלבטת בין: טויטה יאריס לסוזוקי סוויפט.

או, אם אשתכנע לשני הבאים שטיפה יותר גדולים, יש יתרון משמעותי מבחינת בטיחות, אז גם טויוטה אוריס וקיה ריו.

כולן כאמור דגמים של 2012.

אשמח מאד לעזרה.

תודה מראש

• תגובות 154
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם את מודאגת מבטיחות אז מקור המידע הטוב ביותר שיש לך הוא ארגון הבטיחות האירופאי EuroNCAP. לשימחתך כי רבה הוא בחן את שני הרכבים ופרסם את התוצאות:

סוזוקי סוויפט: http://www.euroncap.com/en/results/suzuki/swift/11026

טויוטה יאריס: http://www.euroncap.com/en/results/toyota/yaris/10997

על פניו נראה שהסוויפט מעט יותר בטיחותית (ציון הגנה על מבוגרים גבוה יותר) אבל את מוזמנת להוריד את הדו"ח המלא ולחפור בנתונים המלאים.

לגבי אמינות - לשני הרכבים יש מוניטין אמינות מעולה בשוק ועל שניהם לא שמעתי תלונות מיוחדות. אבל אלו דגמים חדשים יחסית ולפעמים יש מחלות שמתגלות רק הלאה בהמשך חיי הדגם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה על תשובתך. נכנסתי לאתר. פתחתי את התפריט למטה, לadult occupant, ושם יאריס הנהג ירוק, ובסוזוקי, בית החזה והשוק השמאלית הן בצהוב, , שזה פחות טוב מהירוק שיש בטויוטה.

מצד שני ב lateral impact, ב pole,

הסוזוקי יותר טובה.

לגבי אמינות, מצאתי אתר

http://www.reliabilityindex.com/top-100.

וכאן היאריס מקבלת ציון גבוה (13), והסוויפט מקבלת ציון גרוע - מקום 79.

מה שמדאיג אותי שאולי לטויוטה יש בגדול שם טוב, ושזה מותג אמין. אבל זה יותר על המכוניות היותר גדולתו שלהם, קורולה וכו', ולא על יאריס הקטנטנה ? כלומר אולי לטויוטה במיוחד, ואולי גם סוזוקי יש שם של אמינות, אבל זה רק מיתוס, הוא טיפוח המותג, ולא באמת ?

פורסם

וגם, מה לגבי

טויוטה אוריס ? היא עולה כמובן יתר מהיאריס. איזה יתרונות היא נותנת תמורת התוספת מחיר הזו

?

פורסם

הדור הראשון של טויוטה יאריס היה מוצלח למדי בכל מה שקשור לאמינות. הדור השני ששווק עד 2012 גם היה די בסדר אבל צבר שם רע בגלל הגיר הרובוטי שלו.

לסוויפט יש מוניטין אמינות מצוין בשני הדורות שקדמו לדור שמעניין אותך, כך שגם כאן לא מדובר במיתוס. לדור הקודם של הסוויפט היו בעיות אחרות - צריכת דלק גבוהה, תא מטען קטן, מרווח פנים מצומצם ועוד. אבל לא בעיות כרוניות של אמינות.

אוריס היא מכונית אחרת לגמרי. מה היא נותנת יותר? הכל, בערך. יותר בטיחות, יותר מקום בתא הנוסעים, יותר כוחות סוס במנוע. מה נותן מזגן שלא נותן מאוורר?

פורסם

תודה. אז למה באתר הזה, היא דורגה במקום כ"כ רחוק מהיאריס.

גם לי קשה להאמין שהיאריס הרבה יותר אמינה מהסוויפט.

ובמה האוריס נותנת יותר בטיחות, חוץ מזה שהיא כמובן יותר גדולה?

כי אותו מספר כריות אויר, ABS, וכל המפרט הזה.

פורסם
תודה. אז למה באתר הזה, היא דורגה במקום כ"כ רחוק מהיאריס.

גם לי קשה להאמין שהיאריס הרבה יותר אמינה מהסוויפט.

אני לא יודע. אני לא מכיר את האתר הזה ואת הנתונים שהוא מסתמך עליהם, לא יודע אם הנתונים האלו בכלל רלוונטיים לישראל, אולי בבריטניה מוכרים בעיקר סוזוקי סוויפט עם מנוע דיזל?

ובמה האוריס נותנת יותר בטיחות, חוץ מזה שהיא כמובן יותר גדולה?

כי אותו מספר כריות אויר, ABS, וכל המפרט הזה.

מה זאת אומרת במה האוריס יותר בטיחותית? תסכלי על הציונים שלה ב-EuroNCAP ותראי שבכל הסעיפים היא קיבלה יותר אחוזים מהיאריס. רק זה בפני עצמו אומר שהיא בטיחותית יותר.

בנוסף, מכונית גדולה יותר היא בדרך כלל מכונית בטיחותית יותר. נכון שיש כללי אצבע ויש יוצאים מהכלל, מכונית גדולה משנות ה-80 לא תהיה בטיחותית כמו מכונית קטנה משנת 2013. אבל ככלל אצבע, למסה של המכונית יש השפעה על הבטיחות.

ועוד פרמטר שרציתי לשאול- בין יאריס לסוויפט, מי יותר מתאימה לנסיעות בין עירוניות, ת"א-חיפה ?

שתיהן מתאימות באותה המידה.

סוויפט "צורה ישנה" תתאים אולי טיפה יותר, בזכות המנוע החזק.

פורסם

כשאת בודקת ציוני בטיחות קחי בחשבון שהרכבים שנבחנים שם מצויידים ברמת האיבזור הגבוהה ביותר לדגם, ולכן הציונים עשויים להיות פחות רלוונטיים אם את קונה דגם פחות מאובזר (למשל בעל 4 כריות אויר במקום 6). לפעמים הדגמים המאובזרים שנבחנים בכלל לא משווקים בארץ, אלא רק גרסה נמוכה יותר.

מבין שתי האופציות שלך הייתי בוחרת בסוויפט, רק בגלל הגיר הרובוטי המושמץ של הטויוטה בשנים הללו. מבחינת אמינות הייתי דוקא כן שוקלת את הריו 5 דלתות, היא לא כזו גדולה בהרבה מהסוויפט ויש לה 7 שנות אחריות על מכלולים עיקריים, שזה משאיר לך עוד כמה שנים של שקט. בסה"כ מהמעט שנהגתי בה (לאמא שלי יש כזו) היא נעימה לנהיגה, והמוניטין שלה באופן כללי עד כה הוא טוב מאוד.

17 שנה עם שרייד?! כל הכבוד על העקביות. אחלה של סוס עבודה לזמנו, אבל כל אחד מהרכבים שציינת ייתן לך הנאה גדולה בהרבה ממנו.

שיהיה בהצלחה! עדכני אותנו ברכש החדש.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

תודה על התשובות המושקעות!.

אז אם רק אנסח את זה מכיוון אחר: יאריס יותר יקרה מסוויפט בערך ב8000 שקל , (כשהן אותו שנתון 2012).

האם מקבלים מיאריס אקסטרה דברים, בשביל האקסטרה כסף , מול סוויפט?

ונזכרתי בעוד פרמטר שחשוב לי, והוא זה מידות ה"גניבות" של הרכב. כלומר עד כמה הוא אהוב על גנבים. כי אני מחנה באותו ברחוב, ויש כאן די הרבה גניבות רכב.

אז בין יאריס, אוריס וסוויפט- מי הכי פחות חביב על הגנבים ....?

פורסם

לצביקה- ולגבי תיפקוד בין-עירוני, אני רוצה להשוות בין

סוויפט "צורה חדשה" (בערך 1.2 מנוע), ולא את הסוויפט "צורה ישנה" (1.6), לבין יאריס. מי יותר תתאים?

ולמיקה, ראשית תודה J. היה כיף עם השרייד.

ליאריס מאמצע 2012 עם הדגם החדש, יש גיר רציף ולא רובוטי. אז מה דעתך עכשיו בין שתי האופציות ?

לגבי אמינות- הענין שלי הוא יותר שהמכונית לא "תטריד" אותי בהפתעות שמחייבות בזבוז זמן במוסך, בדיוק כשלא נוח...

ולא רק לחסוך את העלויות (שלזה האחריות של עוד 4 שנים נותנת מענה).

אני התרגלתי עם השרייד שלא היו קילקולים מפתיעים בכלל, במשך 17 שנה!

לכן חשוב לי מכונית שהשקיעו בבקרת איכות, ובחומרים וכל מה שאח"כ מונע הפתעות.

לגבי קיה ריו- האם לא בכל זאת עדיף יפניות על קוריאניות ?

פורסם

בכנות, אני לא מכירה את היאריס והסוויפט מספיק בשביל לחוות דיעה מלומדת, אז אשאיר לבעלי נסיון לענות על זה.

מה שכן, היאריס ידועה כבעלת אינפלציית מחירון בגלל שם המותג, ולא בהכרח בגלל ערך מוסף יוצא דופן. ביאריס הישנות זה עוד היה הגיוני איכשהו, בתחילת שנות ה2000 לא היו להן כמעט מתחרות בסגמנט. אבל ב2012 יש אופציות ראויות לא פחות.

אם השרייד לא הפתיעה אותך במשך 17 שנה, זה מעיד גם שטיפלת בה היטב במשך השנים הללו, ולכן אני מאמינה שלא היאריס ולא הסוויפט יפתיעו אותך במיוחד, אבל הפשטות המיכנית של רכבים כמו השרייד כבר לא קיימת היום, לטוב ולרע. פשוט יש יותר דברים שיתקלקלו.

הריו צעירה יותר בשוק, ולכן לא נמדדה עדיין לאורך שנים רבות, אבל בסה"כ הקיה של היום היא לא הקיה של פעם (וגם היפניות של היום הן לא היפניות של פעם...).

אני חושבת שזה בסופו של דבר ייפול אצלך על תקציב ורחשי לב (אוטו לשנים ארוכות צריך גם לשמח את הנפש, ולא רק את הראש...).

לגבי נפח מנוע- אל תתרגשי ממספרים. צריך להשוות כ"ס, משקל ומומנט, זה יותר חשוב מאם המנוע הוא 1.4 או 1.6. ה206 שלי עם מנוע 1.4 ו75 כ"ס זריזה יותר מהמזדה השניה שבבית, עם מנוע 1.8 ומי-יודע-כמה כ"ס שנותר לה בעצמות (כי היא קלה יותר, וכי הגיר הידני מנהל מערכת יחסים מוצלחת יותר עם המנוע).

לגבי גניבות- אף אחד מהרכבים שהזכרת לא נחשב לגניב במיוחד, אז גם הפרמטר הזה לא עוזר לך במיוחד לסינון... :)

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

לגבי קיה ריו- האם לא בכל זאת עדיף יפניות על קוריאניות ?

אין צורך להיות גזענים כלפי מדינת המוצא של הרכב, בדיוק כמו שאנחנו לא גזענים כלפי אנשים. יש רכבים יפאניים גרועים ויש רכבים קוריאנים מעולים, ולהפך.

לגבי גניבות הרכב - שני הרכבים אינם גניבים במיוחד. ראי כאן במצגת של יחידת אתגר:

http://igudbit.org.il/_Uploads/2364A-15.ppt

באתר הזה יש עוד מצגות, תוכלי לעיין בהם כרצונך ובהתאם לזמן הפנוי שברשותך.

אני באמת חושב שאת סתם אוכלת את עצמך על כלום. גם היאריס וגם הסוויפט הן מכוניות דומות מאוד בכל פרמטר אפשרי. תעשי סיבוב על היאריס ואז על הסוויפט. מה שאהבת יותר - תקני. נפילה גדולה לא תהיה לך כאן.

פורסם

אני אישית לא יכול לומר הרבה על הסוזוקי סוויפט, יש ברשותי אחת כמעט 3 שבועות ובמקרה שלי היא ידנית. ממה שהצלחתי להתרשם אישית הרכב זריז וחסכוני, התא מטען קטן והבידוד רעשים סביר. מבחינת איבזור הרכב מגיע עם 4 רמקולים די טובים ו2 טוויטרים, מובילאיי כחלק מהאיבזור בטיחות, 4 חלונות חשמל(כן גם בGLS הפשוטה) 7 כריות אוויר. שוב אישית הרכב הזה מרגיש לי זריז ונוח וכמובן עונה כרגע על הדרישות שלי ומבחינת ביטוח 4300(אני מעל 24) לשנה מקיף+חובה בביטוח ישיר.

אני כן יכול להגיד שחבר שיש בבעלותו סוויפט כזאת מרוצה מאוד ולא נתקל בתקלות מפתיעות, לעומת זאת ידידה שרכשה יאריס עם הגיר הרובוטי מהיום הראשון סבלה מתקלות חוזרות ונישנות עד שהיא תבעה את הסוכנות והחזירו את כספה.

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם (נערך)

תודה. השיוויון הזה בין שתיהן מתסכל אותי. אני כ"כ רוצה שיהיה ניצחון בנוק-אאוט. איזה נימוק או שניים או יותר, שמפילים חד משמעית את המתחרה, מבחינת התאמה לצרכים הספציפיים שלי.

אבל כל הפרמטרים שחשובים לי שווים ? :cry:- בטיחות, אמינות, גניבות, בידוד מרעש בבין עירוני.

במיוחד שכאמור יש הפרש מחיר של 8000 -10,000 בינהן, ואני לא מבינה אם יש "תמורה בעד באגרה" או לא.

אם הן באמת באמת שוות, והיאריס סתם מתומחרת ביתר (בגלל מיתוג בלי כיסוי) , אז ברור שעדיף את הסוויפט.

השאלה אם זה נכון להגדיר כך את המצב ?

עריכה אחרונה על ידי שחרsha

• תוכן חדש...