Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קשור לעניין מרווחי הטיפולים -->

האקלים הישראלי "קשה" למכוניות -- לא נכון. על פי הנחיות של יצרנים שונים מרווח טיפולים מתקצר דווקא באקלים יבשתי קר (חורף מאוד קר וקיץ חם).

אני מכיר את הנושא מזווית קצת אחרת. מטעמים מסויימים, אין לי אפשרות לציין שמות מפורשים ו/או את מקור הדברים, לכן תאלץ להסתפק בדברים שאכתוב ותצטרך להאמין לי:

אני יודע בוודאות על יצרן אירופאי גדול ומכובד, בעל נתח שוק מכובד ביותר בישראל, שסירב לייצא לכאן את אחד מתתי-הדגמים שלו, בשל העובדה שהאקלים הישראלי הוא בעייתי וכי הוא צופה שהוא לא ייטיב עם חטיבת הכוח של הרכב.

המידע הזה נכון ללפני כשנה, ולמיטב ידיעתי עמדה זו עדיין עומדת בעינה.

כפי שציינתי, יותר מכך אינני יכול לפרט, אבל גם אם מבחינה אמפירית זה לא הוכח, יש לפחות יצרן אחד שכן חושב כך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נשמע מעניין - לאוסטרליה הוא מייצא? לארצות המפרץ? לטקסס? הקיץ באתונה שונה משמעותית מזה שבתל-אביב? ישראל אינה יחודית בעולם עם האקלים שלה...

יכול להיות שאותו יצרן לא סומך על שירות המוסכים המקומי שיטפל היטב באותה יחידת כוח (ע"ע את סיפור התמודדות המוסכים המקומיים עם הסיטרואן BX)?

אני מבין שאתה מנוע מלתת יותר פרטים, אז נשאיר את זה פתוח לדמיונם של החברים.

פורסם

לכל אלה הטוענים שמנועי 3 צלינדר חלשים יותר ממנועי 4 צלינדר אני ממליץ לבדוק כמה שנים דוקאטי, עם 2 צלינדרים, ניצחה את כל מרובעי הצלינדרים באליפות הסופרבייק

יום טוב גם לך

פורסם
נשמע מעניין - לאוסטרליה הוא מייצא? לארצות המפרץ? לטקסס? הקיץ באתונה שונה משמעותית מזה שבתל-אביב? ישראל אינה יחודית בעולם עם האקלים שלה...

יכול להיות שאותו יצרן לא סומך על שירות המוסכים המקומי שיטפל היטב באותה יחידת כוח (ע"ע את סיפור התמודדות המוסכים המקומיים עם הסיטרואן BX)?

אני מבין את תהיותך ואף מסכים עמן לחלוטין. ועדיין, אלו הדברים שהיצרן עצמו טוען...

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

"יותר זה יותר טוב"

זה לא נכון ב DSG.

7 מול 6.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

פעם, לפני שנים רבות, שהגרמנים התייחסו למוניטין האמינות שלהם מאוד ברצינות, פורשה שידכו לדגם הטורבו הראשון (930) שיצא תיבת 4 הילוכים. תיבת 5 ההילוכים שהייתה ב-911 לא הייתה מספיק חזקה (לדעתם) להתמודד עם מומנט הפיתול של הטורבו.

ועדיין ה-930 מרובעת ההילוכים נמכרה לא רע והייתה מספיק מהירה ועצבנית בשביל לשלוח מספר מכובד של אמריקאים אמידים לעולם הבא (ואת קרוביהם לבית המשפט בתביעה נגד פורשה).

פורסם

לא זוכר איפה קראתי\סיפרו לי בכל מקרה אני אכתוב.

הבעיה באקלים הוא בעיקר בשינוי אם אתה מגיע מתל אביב ואז עולה לאקלים של הגולן\ירושלים,

והאבק הרב שיש לנו.

בנוסף הבעיה עם האבק הזה+הלחות ביחד, שבקיץ על האגני שמן זה הופך לסוג של בוץ וזה מקשה

על קירור השמן.

נשמע ליי הגיוני, נכון או לא נכון זה כבר מומחים ממני יקבעו.

רועי

פורסם

אני יודע בוודאות על יצרן אירופאי גדול ומכובד, בעל נתח שוק מכובד ביותר בישראל, שסירב לייצא לכאן את אחד מתתי-הדגמים שלו, בשל העובדה שהאקלים הישראלי הוא בעייתי וכי הוא צופה שהוא לא ייטיב עם חטיבת הכוח של הרכב.

טיעון מטופש.

האקלים בארץ הוא אחד האקלימים היותר טובים והיותר ידידותיים לכלי רכב מרוב איזורי העולם. עם כמה שנידמה לנו שאחנו מדינה חמה אנחנו לא, בדיוק באותה המידה שאנחנו גם לא מדינה קרה. רוב האקלים בארץ משתייך להגדרה "אקלים ים תיכוני" שמאופיין בקיץ חם ויבש וחורף קר מרובה משקעים וממוצע טמפ' שנתי של 16 מעלות או משהו כזה. הרכבים בארץ מזדקנים טוב הרבה יותר מאחיהם באירופה או בצפון ארה"ב.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, אתה משכנע את המשוכנעים. לי, כמו גם ליבואן הישראלי, ברור שזה טיעון סתום לחלוטין, ועדיין השורה התחתונה היא שאותו רכב ספציפי נמכר באיזורים החמים של דרום אירופה, בעוד שבישראל, גם אם תבקש ממש יפה לא תקבל אותו - לא מפני שהיבואן אינו מעוניין למכור לך אלא פשוט כי היצרן אינו מסכים למכור לו.

פורסם
איתמר, אתה משכנע את המשוכנעים. לי, כמו גם ליבואן הישראלי, ברור שזה טיעון סתום לחלוטין, ועדיין השורה התחתונה היא שאותו רכב ספציפי נמכר באיזורים החמים של דרום אירופה, בעוד שבישראל, גם אם תבקש ממש יפה לא תקבל אותו - לא מפני שהיבואן אינו מעוניין למכור לך אלא פשוט כי היצרן אינו מסכים למכור לו.

אתה יודע במקרה אם לאותו יצרן יש את הדגם ב-GCC SPEC? זה סוג תקן מיוחד למדינות המפרץ איפה שיש מזג אוויר קצת יותר קיצוני מישראל. אם הדגם נמכר בדובאי אז אין שום סיבה שלא ימכר בארץ.

פורסם

ישראל שונה משאר העולם ותואמת לאוסטרליה , אקלים סוב-טרופי, חום לחות כבדה ואבק.

250px-Subtropical.png

אקלים סובטרופי , המאופיין בקיצים חמים ולחים ובחורפים קרירים, אקלים ים-תיכוני הוא סוג של אקלים סובטרופי שידוע גם כאקלים סובטרופי של קיץ יבש ונפוץ במדינות של חוף הים התיכון.

עומס חום כבד הוא מצב שבו טמפרטורת האוויר גבוהה וגם הלחות היחסית גבוהה, ולפיכך יש נטייה לגוף להתחמם בשעה שמנגנון הקירור שלו פועל באופן בלתי-יעיל. מזג אוויר כזה מכונה הביל.

מצב כזה שורר בישראל לאורך מישור החוף, בעיקר בחודשים יולי-אוגוסט, ומכביד על היכולת לעבוד מחוץ לחדרים ממוזגים.

באביב בולטים שינויי מזג אוויר בלתי מחזוריים. אוויר חם ויבש (שרב) הקרוי בערבית שַרקִיָּה (מזרחית), ובארצות רבות שירוקו (Sirocco, מאיטלקית, שיבוש של השם הערבי) מיובא מהמדבריות הנרחבים בקווי הרוחב הנמוכים, שחוממו על ידי השמש חימום־יתר. רוחות אלו עם טמפרטורה של ±38°C ולחות יחסית של 10%-‏20%, הנושבות במשך יום או יומיים ללא הפסקה, עשויות להסב נזק לצמחיה. אובך שמקורו באבק דק ומחניק שלעתים מסתיר את השמש מלווה את התחממות הטמפרטורה. לאחר שוך הסופה מוחלפת רוח השירוקו החמה ברוחות צפוניות קרות הקרויות בדרום צרפת מיסטרל (mistral) ובּוֹרָה (Bora) בים האדריאטי.

רכבים המגיעים לישראל, מגיעים עם מערכת קרור מותאמת לעומס חום ועם תוכנות ניהול מנוע שונות המורידות גם הספק ,

( יש חברות המודיעות על-כך כגון מאזדה VAG אאודי, ויש שלא, לדעתי כיום כמעט כל רכב מדרג הבייניים

מעל 140 כ"ס אשר ניקח לבדיקת הספק, יראה פחות מהמוצהר)

פרשת נתוני הביצועים התמוהים של מאזדה באה על פתרונה (עדכון)

נתוני ההספק והביצועים של הגירסה האירופאית שונים ממה שפורסם בארץ וכוללים סתירה תמוהה:

המנועים "הישראליים"חלשים יותר אך מספקים ביצועים טובים יותר... ,,לבקשתי, היבואן פנה ליצרן, ,,

העתק תגובת היצרן.

הוא/היצרן מאזדה מסביר שיש שוני בין המנוע האירופאי למנוע הישראלי בגלל מזג האוויר,

מדגיש שגם המנוע הישראלי עומד בתקן האירופאי ומתנצל בפני היבואן וקהל לקוחותיו על שהעביר לו נתוני תאוצה

שגויים.

וזה התיקון:

סדאן מנוע 2.0 ליטר:

יבואן במקור: 9.1 שניות.

תיקון יצרן: 10.5 שניות;

יש עוד שינויים , כגון מנגנוני חלון ממתכת ולא פלסטיק כדי שלא יסדקו וישברו :lol: מהחום והלחות.

ראו כאן - לאן נעלמו 20 סוסים.

http://cars.walla.co.il/item/2715261

אודי S3 החדשה ,,,אבל אנחנו שוב חייבים להיות מיוחדים .

ובגלל שאודי חושבים שבמדינה שלנו חמה ולחה מדי, קוזזו לנו 20 סוסים בהספק

(המומנט נותר ללא שינוי) על ידי שינוי תוכנת ניהול המנוע. יכול להיות שמדובר בסיבה הגיונית,

אבל מוזר שההיגיון הזה לא קיים במרצדס או ב.מ.וו בגרסאותיהן השריריות המקבילות.,,

אלעד בנושא קרוב לידיעתך - רכבי אלפא , רכבים אשר טופלו במוסך מורשה עם שמן מנוע זהה.

רכב ראשון - החליפו שמן מנוע כל שנה - אין בוצה והתפרקות שמן ובעיית קומפרסיה.

הרכב השני - החליפו שמן מנוע כל שנתיים לפי הוראות הטיפול , התוצאה, התפרקות שמן בוצה רעשי מנוע וקומפרסיה לא תקינה.

ובאירופה - משטר טיפולים של החלפת שמן מנוע אחת לשנתיים - אין בעיות בוצה וקומפרסיה.

המשתנה היחידי בין אירופה לישראל , מזג-אויר, לחות חום אבק .

ויש גם כתבות וסימוכין אשר הבאתי מאוסטרליה שם הם רושמים בברור, כי חברות השמנים.

משנות את תקן API, עם יותר תוספים מהמותר בתקן API , והעלאת צמיגות לקו התקן הגבוהה ביותר.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בוקר טוב אייל,

תודה על התשובה המפורטת עשית לי את הבוקר, ונזכרתי שאתה אמרת לי מה שרשמתי כמה תגובות מעל תגובתך.

אתה בעצם אומר שבזכות התוספים שמעלים את התקן הם מעלים את ה- HTHS ובכך יותר מתאימים לארץ?

וכמובן שמן הבסיס הרבה יותר איכותי והוא בעצמו גורם לעליה של ה- HTHS כך לדוגמא את חברת RED LINE

ה HTHS שלהם יותר גבוה משמעותית לעומת החברות המתחרות.

אני זוכר שכתבת לי פעם שבגלל זה משתמשים בארץ בשמנים שהם צמיגיים יותר בגלל שיש להם גזירות יותר גבוהה,

אבל במידה ומצאתי שמן בצמיגות נמוכה עם גזירות גבוהה (כמו של RED LINE לדוגמא) אז אפשר להשתמש איתו?

סליחה על החפירה אבל אתה יודע כמה הנושא יקר לליבי.

רועי

פורסם
אתה יודע במקרה אם לאותו יצרן יש את הדגם ב-GCC SPEC? זה סוג תקן מיוחד למדינות המפרץ איפה שיש מזג אוויר קצת יותר קיצוני מישראל. אם הדגם נמכר בדובאי אז אין שום סיבה שלא ימכר בארץ.

אין לי מושג, אולם כאמור ניתן למצוא אותו גם בדרום איטליה המהבילה, יוון, קפריסין ועוד מדינות השוכנות לאורך הים התיכון.

• תוכן חדש...