Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

די להפחיד סתם: ההורדה לפי לוי יצחק הינה 8% ולא 20%.

ואני מכיר מישהו בעל רכב כזה שהיתה לו תאונה לא מזמן. הביטוח החזיר לו את ירידת הערך ללא שום הפחתה.

ושוב ברישיון הרכב לא רשום השכרה/החכר.

פורסם

ולגבי אחריות , היא זהה ושל היבואן.

חבל לכתוב בצורה כה נחרצת דברים שאינם נכונים. בקניית סובארו למשל, שאני בדקתי באופן אישי, האחריות

שניתנת בקנייתה כיד 2 מליסינג 0 ק"מ הינה 3 שנים בלבד (לעומת 5 שנים אצל היבואן).

בנוסף, הרבה מאוד פעמים מדובר במלאים קודמים שממילא ניתן לקבל אותם בהנחה מהיבואן אם לוחצים

מספיק.

לפני כחצי שנה התבקשתי על ידי חבר טוב לסייע בקניית מיצובישי ספייס-סטאר - התברר שהיה שוני בין הדגמים

שהציע הליסינג לבין מה שהציע היבואן (הבדלים לא גדולים, אותו דגם בסה"כ) - עם זאת, בסוכנות היו מוכנים

להתגמש עבור הדגם הקודם - לבסוף נרכש הדגם החדש, גם כן בהנחה יפה - כזו שהשאירה הפרש

שבו לא היה שווה להתעסק עם הליסינג, רישומי ידיים וכו'.

בשבועות האחרונים נתבקשתי על ידי משפחתי להזמין סוזוקי קרוסאובר - שוב, המחיר בליסינג מפתה.

שוב, מדובר בגירסא קודמת (ג'אנטים 16 במקום 17, דיבורית לא מתופעלת מההגה, בלי מובילאיי) - שוב, היבואן מציע

את הדגם הזה בהנחה יפה לעומת הדגם החדש - שוב לא משתלם לי לרכוש מליסינג (ושוב לבסוף בחרנו בדגם החדש).

אגב, בסובארו למשל ניראה כאילו ההבדל בין האימפרזה בסוכנות לבין זו מהליסינג הינו 30,000 ש"ח - בפועל מדובר בדגם

שונה + תנאי תשלום שונים לגמרי. בהתמקחות קלה הפער הצטמצם בצורה מאוד משמעותית והפך לחלוטין ללא משתלם (בליסינג הרבה פחות

איבזור, יד נוספת, 3 שנות אחריות במקום 5, חוסר בתוספות נוספות).

פורסם
די להפחיד סתם: ההורדה לפי לוי יצחק הינה 8% ולא 20%.

ואני מכיר מישהו בעל רכב כזה שהיתה לו תאונה לא מזמן. הביטוח החזיר לו את ירידת הערך ללא שום הפחתה.

ושוב ברישיון הרכב לא רשום השכרה/החכר.

רשמתי לדוג' הפחתה של 20 כי זה מה שנאמר בדיון פה.

לא ברור לי מי רשום בתור היד הראשונה? אדם פרטי? חברה? (לא ליסינג, סתם חברה) האם חברה רגילה זה 8 אחוז?

בכל אופן מה שרשמתי כמסקנה עדיין הגיוני לדעתי:

אני חושב שזה משתלם רק אם ההנחה בשקלים (לא באחוזים) גדולה משמעותית מההפחתה במחיר/ שווי למקרה שתאלץ למכור/ לממש אובדן ערך מלא בתוך נניח 3 שנים.

פורסם

נכון שיש כתם מסויים ברישום היד הנוספת. אבל בגלל שמדובר בפיקציה אני משוכנע שההפחתה במכירה ביד שניה היא בהתאם.

הרי אם אני קונה אני יודע שבתכלס הרכב שווה בפועל כמו רכב שיש לו 00 בבעלים הקודם. הרישום הנוסף מסייע לי להוריד במידה, אבל לא בהרבה. בעיקר כי לי יהיה, כביכול, קשה יותר למכור.

הרישום הזה מפריע בעיקר לטהרנים למיניהם, יש הרבה קונים שמבינים שזו פיקציה ולכן השפעתה בפועל מינורית.

פורסם
נכון שיש כתם מסויים ברישום היד הנוספת. אבל בגלל שמדובר בפיקציה אני משוכנע שההפחתה במכירה ביד שניה היא בהתאם.

הרי אם אני קונה אני יודע שבתכלס הרכב שווה בפועל כמו רכב שיש לו 00 בבעלים הקודם. הרישום הנוסף מסייע לי להוריד במידה, אבל לא בהרבה. בעיקר כי לי יהיה, כביכול, קשה יותר למכור.

הרישום הזה מפריע בעיקר לטהרנים למיניהם, יש הרבה קונים שמבינים שזו פיקציה ולכן השפעתה בפועל מינורית.

הבעיה של הקונה היא לא שהוא חושש שהרכב לא הגיע אליך עם הניילונים, אלא שכשהוא בעצמו ירצה למכור את הרכב הוא ימכור כיד שלישית, שרשום ברישיון הרכב השכרה/החכר כיד ראשונה, והוא לקונה שלו לא יוכל לספר את הסיפורים של היד 1 0 ק"מ. לכן המחיר נחתךךךךך

פורסם
הבעיה של הקונה היא לא שהוא חושש שהרכב לא הגיע אליך עם הניילונים, אלא שכשהוא בעצמו ירצה למכור את הרכב הוא ימכור כיד שלישית, שרשום ברישיון הרכב השכרה/החכר כיד ראשונה, והוא לקונה שלו לא יוכל לספר את הסיפורים של היד 1 0 ק"מ. לכן המחיר נחתךךךךך

נאמר כבר יותר מפעם אחת שלא רשום השכרה/החכר ואתה ממשיך להתעלם. יתרה מכך קיים הסכם רשמי 00 ק"מ והקונה יקבל אותו כדי להציג לקונה העתידי.

ובגדול מסכים עם

פורסם
נאמר כבר יותר מפעם אחת שלא רשום השכרה/החכר ואתה ממשיך להתעלם. יתרה מכך קיים הסכם רשמי 00 ק"מ והקונה יקבל אותו כדי להציג לקונה העתידי.

ובגדול מסכים עם

אז מה כן רשום כבעלים הקודם?

כפיר הג'ינג'י

פורסם
אז מה כן רשום כבעלים הקודם?

שם החברה ממנה רכשת את הרכב.

אחרי העברת הבעלות: תחת הבעלים יופיע שם שלך, בעלים קודמים - 01, רישום מקורי - ריק

פורסם

ובגדול מסכים עם

לא יודע מה נאמר ומה לא, אני קניתי בעצמי רכב בכזה עסקה בעבר וזה מה שהיה רשום.

פורסם
לא יודע מה נאמר ומה לא, אני קניתי בעצמי רכב בכזה עסקה בעבר וזה מה שהיה רשום.

זאת הנקודה שזה היה בעבר. נכון להיום לא כך הדבר.

• תוכן חדש...