Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אאודי A3 2.0T שנת 06-08 מאוד ממולצת.

ספורטיבית ליומיום ולא יקרה לתחזוקה.

אני יודע שהמחיר בעייתי אבל יש מציאות.

כנ"ל לאון FR, אותה גברת בשינוי אדרת ועם איכות חומרים ירודה יותר.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

קפיצה ליד2 מראה:

מיטו 135 (לא מצאתי 155, לא היה לי כח להתעמק בזה יותר מדי) שנת 2011 - 80-90 אלף ש"ח

פונטו איבו 135 2011 (אין כרגע ביד2, אבל קניתי אחת לא מזמן) - 60-65 אלף ש"ח

בפונטו אתה מקבל את אותה שלדה, אותו מנוע, אותו עיצוב פנים, עיצוב חוץ יותר נורמלי (לטעמי), ובלי הסמל על האף שמקפיץ את המחיר בלי שום סיבה אמיתית. אה כן, גם 5 דלתות בשביל לתת לחברים הסטודנטים שלך טרפים פה ושם.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

מצטרף להמלצה על המיני - אני רציתי מיאטה משומשת אבל נכנעתי אחרי שהחיפוש התיש אותי. קניתי מיני ידנית חדשה מהניילונים - הכיף הכי קרוב למיאטה במחיר שהתכוונתי להשקיע (פלוס מינוס), עם פרקטיות, איכות גבוהה וכמובן אבזור מפנק בהרבה. shandor, איזו מיאטה קנית ואיך זה היה לרדת אליה מרכבים חזקים ויוקרתיים יותר (לא בתפיסה, אלא בתחושה) כמו ה-C30 וה-A1?

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
:idea:
פורסם

תשמע פלוקסטר, אתה חי בעולם מקביל... ה-C30 וה-A1 לא מכוניות יוקרתיות... (ישבתי ונהגתי בשתיהן) ה-C30 של שנדור אמנם הייתה חזקה מאוד אבל אני בספק ש-A1 מרגישה חזקה יותר מהמיאטה.

פורסם

קניתי מיאטה 2004 ידנית כמובן.

הC30 אוטו מדהים אולי מהטובים שנהגתי, הA1 שנאתי, לפני היה לאון FR 2008, אומנם המיאטה לא מהירה, אבל מאוהב בה עד הגג, כל נסיעה באוטו זה חוויה.

אן ספק שאחרי שאחרי הסמארט 2012 לרדת בש8 שנים אחורה היה מוזר, ובשנת 2004 תמיד יש מה לסדר ולהחליף אבל זה חלק מהכיף.

אם לא מיאטה הייתי קונה מיני ללא ספק ( כמעט וקניתי אחת ידנית 2008).

פורסם

spire, למה לא? כי הן מבוססות על דגמים המוניים (פוקוס ופולו בהתאמה)? בכל אופן, ביחס למיאטה - בטח ה-NB - הרכבים האלו מרגישים איכותיים הרבה יותר.

פורסם

האמת היא שאין קשר לפוקוס או לפולו. הן גם לא ממש מזכירות אותן מישיבה בפנים. הן פשוט לא באמת יוקרתיות או סופר איכותיות. הן ממש סבבה, כן? איכותיות והכל, אבל לשים אותן באותה משבצת עם המילה "יוקרה" זה פשוט לעשות להן אי צדק, כי הן לא יצאו טוב. אל תבין אותי לא נכון, ממש רציתי לקנות C30 ועשיתי נסיעות מבחן בכמה וכמה כאלה, אבל להגיד שהיא יוקרתית? לא.

לגבי המיני שהוצעה כאן - אחלה אוטו, באמת, ניהוג מעולה וכל הבלה בלה בלה הזה, הדבר היחיד שמציק בו זה מד המהירות המפגר באמצע הדשבורד. הבעיה היא כמו בפיאט, אה... אלפא, מיטו הם המחירים. פשוט הזויים מחוץ לכל פרופורציה. שווה או לא, זה כבר שפות"ש יחליט. לדעתי יש כמה וכמה חלופות לא פחות טובות לחיי היומיום (אולי ירגישו פחות "כמו קארטינג" אבל גם ככה אתה כל היום בפקקים) שיעלו משמעותית פחות.

פורסם (נערך)

+1 למיני, לגבי המחיר, אמונם אתה משלם הרבה, אבל כלל הנקאה תפסיד פחות.

המחירים לא יורדים משלב מסויים והנדירות עולה עם השנים.

לגבי התחזוקה, אין באוטו כלום מיוחד, הוא אמין לגמרי(1600 כן?), אם היית קונה במוו ישנה היית מטפל במורשה?

אני גם לא בטוח שהעלויות יקרות ממורשה סמלת נניח, לפחות בטיפולים שוטפים.

בקיצור דווקא כאן עלויות האחזקה יהיה זולות באופן יחסי.

צריכת דלק חביבה.

אמינות, מוריד תקלות טורבו וכו.

שמירת ערך-נבואה ניתנה בלה בלה..בכל זאת מגמה מוכרת.

עריכה אחרונה על ידי SHAI-SPORTWAGON
פורסם

כפי שאמרתי, פרימיום הוא יותר מאשר איכות חומרים גבוהה. אני חושב שה-A1 וה-C30 ראויות לתואר - הן גרסאות scaled down של אחיותיהן הגדולות. נסכים שלא להסכים, אם כך. מה שמסקרן אותי הוא, איך לעזאזל יצא לך לנהוג על כך כך הרבה מכוניות משלל קטגוריות? אתה חבר של כתב רכב? מסמר הערב במפגשים של carsforum? מכור לנסיעות מבחן על רכבים חדשים? אני שואל ברצינות..

פורסם

לטעמי המיני מרגישה איכותית מבפנים, מעט מעט קרקושים אבל בכל רכב בתקציב של פותח השרשור סביר להניח שיהיו קרקושים.

מציע לפתוח השרשור להציץ בתדירות ביד 2 קופצות מידי פעם מכוניות נחמדות, אם תמתח מעט את התקציב יש וואן שחורה ידנית.

פורסם
"מי שמסביבי מעולם הרכב אמר(ו) לא לגעת ברכב" עוד פעם זה :( מי אלה בדיוק? הדוד משה שהיתה לו חלודה באלפאסוד בשנות ה80? השכן של הגיס שיש לו מוסך סובארו אבל פעם נכנסה אליו אלפא שקפצה לה הרצועת טיימינג? אבא של החבר מהצבא שקונה רק גרמניות כי גם כשיש להן תקלות זה סבבה?

לא מבין למה אתה מתעצבן. יש לאנשים מסויימים דעה שלילית על אלפא.

לך יש דעה חיובית על אלפא, וגם אתה - מבלי לפגוע - "מישהו מסביבו מעולם הרכב" של פות"ש.

עכשיו שיש לו דעה לכאן ולכאן - שיחליט...

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

אני מתעצבן (בקטנה, כן?) כי ברור שהאנשים הנ"ל מ"עולם הרכב" לא החזיקו מיטו ולא נהגו באחת, גם לא בטוח שראו אחת ממרחק של פחות מ-10 מטר ברחוב. אני משתדל לא להביע דעתי על רכבים (או בכלל) בלי להתבסס על נתונים אוביקטיבים או ניסיון אישי. אגב אין לי "דעה על אלפא" - אני יודע להביע דעה על דגמים ספציפיים על בסיס יתרונותיהם וחסרונותיהם. אלפא רומיאו, כקבוצה או כמותג, יודעת עליות וירידות ולא זכור לי רכב שלהם שהיה מושלם או קרוב לזה, תמיד יש פלוסים ומינוסים.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם (נערך)
כפי שאמרתי, פרימיום הוא יותר מאשר איכות חומרים גבוהה. אני חושב שה-A1 וה-C30 ראויות לתואר - הן גרסאות scaled down של אחיותיהן הגדולות. נסכים שלא להסכים, אם כך. מה שמסקרן אותי הוא, איך לעזאזל יצא לך לנהוג על כך כך הרבה מכוניות משלל קטגוריות? אתה חבר של כתב רכב? מסמר הערב במפגשים של carsforum? מכור לנסיעות מבחן על רכבים חדשים? אני שואל ברצינות..

מכיר מישהו שמכיר מישהו.

הקטע עם המכוניות האלה, ובמידה מסוימת גם המטרה שלהן, היא להיות מספיק איכותיות ו"אקסקלוסיביות" כדי למשוך לקוחות ממותגים עממיים ובו זמנית להיות מספיק לא איכותיות ואקסקלוסיביות כדי לגרום לקונים אותן לרצות להשתדרג לסדרה גבוהה יותר (נגיד מסדרה 3 לסדרה 5). קוראים לזה "מיצוב". היופי של מיני בקטע הזה אגב - אם ניקח את מיני כמיני ולא כחלק מבמוו - הוא ש"אין לך לאן להשתרדג" ולכן כל המכוניות שלהם נהנות מאיכויות גבוהות. וולוו ואאודי הן לא ככה. ה-C30 כמו גם ה-A1 הן לא scaled down אלא stripped down. שוב, מאותן סיבות שמניתי קודם. זה הופך אותן זולות יותר מ-S60 או A4 ובכך מנגיש אותן לאנשים כמוני וכמוך, אבל, זה לא הופך אותן בן רגע ל"פרימיום". קח לדוגמא את ה-c קלאס של מרצדס. פעם היא נחשבה ל"רמת כניסה" ולכן לא הייתה פרימיומית במיוחד, שוב - כי היא הייתה צריכה להיות "זמינה" מספיק ללקוחות רגילים. אבל עכשיו, משהגיעה ה-c קלאס ותפסה את המשבצת הזו, ה-c הפכה למכונית יוקרתית בכל אמת מידה (וכן, נהגתי גם על שתי אלו).

בקיצור, זה לא עניין של להסכים או לא. זה שהמכונית נושאת סמל יוקרתי לא הופך אותה מיידית ל"פרימיום" כי המטרה שהיא צריכה לשרת היא הרבה יותר מורכבת מזה, ואם היא תהיה באמת "פרימיום" היא לא תשרת אותה כמו שצריך.

*שוב אציין, זה שהן לא יוקרתיות וכל השיט הזה, לא הופך אותן למכוניות לא טובות.

עריכה אחרונה על ידי Spire

• תוכן חדש...