Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני פחות צריך רכב שיתאים לעיר.

הנסיעות העיקריות שלי זה ירושלים תל אביב (נגיד 10-15 פעמים בחודש (בוייז הלוך חזור יוצא 130 קמ)). אפילו היחידות. ביום רגיל אני יעשה הלחץ 20 קמ בתוך העיר וגם זה לא.

שוב מה שקריטי לי זה שהצריכת דלק לא תיהיה משוגעת ולא תרד מ1:13 בממוצע בכביש בין עירוני. ושאני לא יצטרך לאמץ את האוטו ולהזדחל ב90 קמש בכל העליות של ירושלים כאשר אני הורס את המנוע. גם לבצע עקיפה מדי פעם על 120 קמש לא תזיק. והכי חשוב לי זה אמינות גבוהה אפילו אם זה בא על חשבון בטיחות צריכת דלק ביצועים גודל הרכב נוחות ואפילו חביית הנהיגה.

ירידת ערך פחות קריטית לי ולא משנה לי אם זה יהיה רכב מיני סופר מיני או משפחתי העיקר שיעמוד במשימה

בקיצור מה שחשוב לי זה אמינות גבוהה צריכת דלק לא בשמיים ושאני יצליח למכור אותו מתי שהוא אחרי שנה וחצי אפילו אם הערך ירד ב30 אחוז.

בסופו של דבר הייעוד של הרכב זה ליסוע בכבישי ירושלים תל אביב בלי הפתעות בדרך שיגרמו לי לשלם על הרכב יותר ממה שהוא יהיה שווה ושאני לא יתקע איתו לאחר שנה וחצי.

תודה לכל מי שעזר לי עד עכשיו.למרות שהאמת טיפה היתבללתי ועוד לא הצלחתי להגיע למסכנה ברורה

עריכה אחרונה על ידי mesh1s
פורסם

חבר, קח את הכתוב בהבנה, נכתב לטובתך ולא מתוך לעג:

אין רכב שיענה על הדרישות שלך. במיוחד החשש שלך מבלת"מים יקרים בשילוב הדרישה לסחירות הוא משהו שאין לו מענה, במיוחד בשוק של היום.

90 קמ"ש בדרך לירושליים זה להזדחל? עקיפות ב120?

נסיעה של 15-20 ק"מ בתוך העיר + הפקקים של ירושלים-ת"א?

שורה תחתונה - הדרישות שלך גבוהות והמוכנות שלך לשלם בעבורן נמוכה. מישהו פה המליץ לך תחבורה ציבורית ובהתחלה זה נראה לי דבר לא לעניין להמליץ למישהו בפורום ייעוץ לפני קנייה, אבל עכשיו זה נראה לי יותר הגיוני.

להבנתי אתה צפוי ליסוע 22-5K ק"מ בשנה. זה קילומטראז' שמתחיל להיות משתלם לליסינג תפעולי, אבל איכשהו אתה חושב שתצא מזה בזול.

לדעתי צפויה לך הוצאה שנתית של כ13-15K דלק, 5K הוצאות ביטוח ורישוי, 1.5K תחזוקה, ולפחות 5K ירידת ערך. זאת מבחינתי הערכה אופטימית נטולת בלתמ"ים.

תחשוב אם אתה יכול להתמודד עם מציאות שבה הוצאות תעבורה שלך לשנה וחצי יגיעו ל40K ש"ח ("גמר חשבון" ביום המכירה).

אם כן, אני במקומך כנראה הייתי לוקח ספיריט סדאן דור ראשון.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם (נערך)

המלצתי על תחבורה ציבורית מסיבה מסויימת.

אני כבר שנה וחצי על הקו הזה, בכיוון תל אביב ירושלים.

למזלי עם רכב מהעבודה.

נשמע שאתה דיי לחוץ מבחינת תקציב, במיוחד עקב העובדה שאתה מתעקש על רכב שעושה 1ל 13 בעליות פקוקות.

(סתם שתבין עם אוריס הייבריד אני מגיע לבקושי 1 ל 16 בעליות, בלי פקקים, בכיוון ההפוך כלומר מירושלים לתל אביב המצב משתפר לאזור ה 1 ל 22).

תבין, זה דרך תובענית וקשה, לא משנה איזה רכב תיקח אתה לא תגיע בקלות לכזו צריכת דלק.

שלא נדבר על ירידת הערך ערב הקילומטראז הגבוהה.

תוסיף על זה את העובדה שבתל אביב יהיה לך קשה מאד למצוא חניה שלא נדבר על עלות יומית לחניון.

תוסיף את זה שברוב שעות היום כביש 1 פקוק בגלל העבודות שיש שם.

הזמן שאתה תחסוך בנסיעה ברכב לעומת נסיעה בתחבורה ציבורית בקו הזה הוא קטן מאד.

במיוחד עם אתה עושה את הנסיעה מכיוון ירושלים לתל אביב ששם יש את היתרון של הנתיב המהיר.

בכל מקרה אם אתה עדיין רוצה לקחת רכב, תקח סופר מיני ידנית.

המנוע הקטן יתן לך את החסכון בצריכת הדלק, והמכלולים הפשוטים יתנו לך את האמינות שאתה מחפש.

אבל שוב שווה להדגיש את ירידת הערך הגדולה שצפוייה לך עקב הקילומטראז.

עריכה אחרונה על ידי Nightstalker

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

Nightstalker,

שתי סיבות שלא המלצתי על סופרמיני ידנית, למרות שגם לי יש משהו דומה (מיקרה חדשה):

- גם אם אפשר למכור ידני בירידת ערך פחות מאוט' בהרבה מקרים, לפעמים זה לא רק עניין של מחיר ולוקח זמן למכור. הוא חושש מזה.

- הרכב שלי ידני עם 80 כ"ס, "סוחב" לא רע, אבל לעקיפות בעליות במהירויות שהוזכרו צריך לרדת לרביעי. אני אישית הייתי מעדיף להישאר ב90 בימין. אני נוסע עם תצוגה של צריכת דלק "זמן אמת" (ליטר\מאה ק"מ) ואם אני לוחץ בעליות פתאום אני רואה מספרים מוזרים דו-ספרתיים כאלה.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם (נערך)

אולי בלבלתי קצת:

-התכוונתי לרכב שיכול בעליות לנסוע על 90 ב"כיף" בלי שהרכב ירעד והמנוע יקרוס.

-צריכה דלק של 1:13 התכוונתי בממוצע ז"א שבעליות שיעשה 1:10 אבל בירידות יעשה 1:16... סה"כ נשמע לי כמו רכב ממוצע.

-לא התכוונתי על להשתולל במהירות 120 קמ"ש בעליות אלה במישור. סך הכל רוב הקטע בין ירושלים תל אביב הוא מישור והמהירות המותרת היא 110 לכן לדעתי חשוב רכב שיוכל להגיע למהירויות האלה ולבצע עקיפות על 120 במישור.

-המקום שאליו אני צריך לנסוע הוא בסיס תל השומר, שם גם אין בעייה של חנייה ולא צריך להיכנס לתל אביב בשביל להגיע אליו (הוא נמצא ממש קרוב למחלף מסובין) ונסיעה לכיוון אחד תתבצע בשעות לא עמוסות (בין 10 בלילה עד 6 בבוקר). כנראה שבכיוון אחד אני כן ייכנס לשעות העומס (4-6 בצהריים)

-השלמתי עם העובדה שכנראה הסיפור הזה יעלה בין 30000-40000 שקל אבל עשיתי תחשבון וראיתי שזה כן יכול ליהיות משתלם בתנאי שלא יהיו הרבה בלתמ"ים של 10000 שקל שישאירו אותי בלי כסף ובלי אוטו ובגלל זה חשובה לי האמינות גם אם זה יבוא על חשבון חסכון גודל הרכב נוחות וכו'. וזה מוביל אותי לשאלה הבאה:

בסה"כ הבנתי מההמלצות שכדאי ללכת בכיוון של סופר מיני אבל עדיין לא נשללה לי האופציה לקחת משפחתית עמידה ואמינה וחסכונית (טויוטה קורולה או מזדה 3 וכו')

אז סליחה שאני קצת חופר על זה אבל שוב מה עדיף (ציינתי רכב מכל קטגוריה): טויוטה קורולה בסיביות ה120K שנת 2007 או שברולט ספארק שאפשר למצוא שנת 2011 עם פחות מ40K ק"מ או בכלל פיאט פונטו 2009 עם 80K ק"מ. למי יש פחות סיכוי שתעשה לי בעיות אחרי שנה וחצי? או עם מי אני יתקע אחרי שנה וחצי ולא יצליח למכור (מדובר על להוסיף לקילומטרג' של הרכב בערך 25-30K ק"מ בתקופה הזאת)?.

(או שבכלל יהיה עדיף לקנות רכב בפחות מ10000 ולא יהיה כל כך קריטי אם הוא יהרס...?)

שוב תודה רבה לאלו שענו ואלה שיענו אתם מאוד הואלתם לי.

עריכה אחרונה על ידי mesh1s
  • תוכן חדש...