Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני מתכנן לקנות רכב בשביל נסיעה של ירושלים תל אביב פעמיים בשבוע לשנה שנתיים הקרובות.

מה שחשוב לי זה שהתצרוכת דלק תיהיה בסביבות ה15 ק"מ לליטר פלוס מינוס בנסיעה בין עירונית ושהרכב יהיה כמובן אמין ושלא יתקע ויתפרק בעליות של ירושלים.

לא משנה לי הגודל של תא המטען או הנוסעים העיקר שיהיה אפשר לנהוג אבל בלי שהתכווצו השרירים.

לא קריטי לי תיבת ההילוכים (למרות שאני מעדיף גיר ידני)

התקציב שלי הוא 25000-35000.

חשבתי בכיוון של טיוטה יאריס, הונדה גז או סיטרואן c1.

אשמח לשמוע חוות דעת על הרכבים האלו וכמובן אופצויות נוספות.

תודה לעוזרים

פורסם

יאריס וג'אז לא זולות לרכישה כמשומשת, ותצטרך לרכוש רכב די ישן.

ממליץ על שברולט ספארק עם מנוע 1.2 חזק וחסכוני' 2011 תכנס יפה בתקציב.

אופציה נוספת היא פיאט פונטו גרנדה 2009-10

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מרגיש לי יותר נכון לקנות את היאריס מבחינת אמינות תחזוקה וחיסכון וירידת ערך נמוכה

לפי מה שראיתי אפשר למצוא רכב מ2004-5 עם פחות מ150000 קמ במחירים האלו.

השברולט ספארק לפי מה שהבנתי תצרוכת הדלק שלה מתקרבת יותר לאיזור ה12-13 ל100 ק"מ.

איך הספארק מבחינת תחזוקה ואמינות?

ומה יותר נכון לקנות את היאריס (עם הקריטריונים שרשמתי) או את הספארק 2011 עם 50K-80K? (אני גם מעדיף שערך הרכב לא ירד לי בשנתיים ב7-10 אלף שקל)

פורסם

1. מנסיון של יותר מאדם אחד בספארק מדובר על צריכת דלק של בין 16-19 ק"מ לליטר.

2. האמינות טובה.

3. ירידת הערך של היאריס תהיה כנראה נמוכה יותר, אבל גם הבלאי יהיה גבוה יותר.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

חבר, תן לי להגיד לך משהו שלא נאמר הרבה.

קנייה של רכב ישן, אמין, ושמור, זה דבר שיש לו יתרונות, אבל בשוק של היום, שמירה על מחיר היא לאו דווקא אחד מהם. התנסתי בזה.

אנשים שמחפשים יאריס ישנה (כל שבוע לפחות שרשור אחד על יאריס כי "טויוטה זה טויוטה") הם אנשים עם גישה מסויימת. זה מביא אותם לשלם 30K על יאריס 2005 עם 160-180K, אבל אם תשאל אותם למה הם לא קונים רכב בן 12-13? "הוא ישן מידי".

אז נגיד מצאת יאריס 2005 עם 150K ק"מ ושילמת 35K. מי יקנה אותה עוד שנתיים ב30K?

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

היי mesh1s

אני מזמין אותך להגיע לאחד ממרכזי המכירה של שברולט CERTIFIED ולעשות נסיעת מבחן על השברולט ספארק. המיני התוססת, עם 5 מקומות ישיבה וחבילת בטיחות. פרטים נוספים בקישור :http://www.chevrolet.co.il/certified/Search.aspx

פורסם (נערך)

תודה רבה לעונים, יש לי עוד כמה שאלות שצצו:

1. אז איזה רכב עדיף לי ממה שרשמו. שברולט ספארק או פיאט פונטו. ואם שברולט אז איזה גירסה?

2. מי מהם תסחוב יותר טוב בעליות של ירושלים ולאיזה מהירות אוכל להגיע מבלי להרוס את המנוע ולהרוג את האוטו. (קראתי באינטרנט ותחקרתי חברים ובקושי הצלחתי למצוא מקום שממליץ על הספארק מבחינת ביצועי מנוע ואמינות).

3. מה בדבר טויטה קורולה או מזדה 3? לפי מה שראיתי אפשר למצוא אותם בשנתון 2007-8 בערך בתווח המחירים הזה (25K-35K). (לאיזה תצרוכת דלק אפשר להגיע איתם?)

שוב, הקריטריונים החשובים לי זה שאני לא יאלץ לנהוג כל הדרך במהירות של 80 קמ"ש ואחרי שנה שנתיים ילך המנוע (בכל זאת אני מניח שהנסיעה של ירושלים-תל אביב 2-3 בשבוע מזיקה לרכב עם מנוע קטן כמו הספארק. תקנו אותי אם אני תועה). וצריכת דלק של לא פחות מ1:14 (בנסיעה בכביש 1/443)...

אם יש עוד אופציות אני אשמח לשמוע.

תודה לעוזרים

עריכה אחרונה על ידי mesh1s
פורסם

תשמע, אני אתן לך כיוון מחשבה שונה.

אם יש נתיב בארץ שעדיפה בו תחבורה ציבורית זה ירושלים תל אביב.

תנסה בוקר אחד תראה.

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם
תשמע, אני אתן לך כיוון מחשבה שונה.

אם יש נתיב בארץ שעדיפה בו תחבורה ציבורית זה ירושלים תל אביב.

תנסה בוקר אחד תראה.

בתור אחד שעושה את הדרך הזאת כמעט כל יום במשך שנתיים שעתיים וחצי לפחות לכל כיוון, החלטתי שלא יזיק לי ואף ישתלם לי לעשות את הדרך הזאת ברכב מידי פעם

פורסם

בתור אחד שעושה תל אביב ירושלים,

לנוכח העליות והיעוד לכביש המהיר,הייתי מכוון למנועי 1.6 אומנם תשלם מעט יותר על דלק,אך תוכל להנות מנסיעה שלווה ונינוחה ,מעולם לא נסעתי על ספארק אבל אני מאמין שמהירות שיוט של 110-120 היא לא הדבר הכי נעים להיות ושקט להיות בו.

Porsche 944 turbo

פורסם

יש רק גירסה אחת רלוונטית של הספארק היא זו עם מנוע 1.2.

העליות לירושלים לא ידגדגו את המנוע הזה, ואני מכיר כאלה שעושים את הדרך הזאת עם ספארק גם 5 ימים בשבוע.

מאזדה 3/קורולה יהיו כנראה נוחות יותר, אבל צריכת הדלק תהיה כמעט כפולה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם (נערך)

מחיפוסים ברשת אני בקושי מוצא מילה טובה על הספארק. החל מצריכה נמוכה בהרבה ממה שהייצרן מצהיר. עד נוכות נסיעה נמוכה.

הבנתי שאני כנראה יסתפק ברכב קטן עכשיו רק ההיתלבטות היא מי הכי תתאים למשימה של כביש ירושלים תל אביב.

האם השברולט באמת יותר עדיפה מהמתחרות כמו פגו 107 או מיקרה או אפילו סוסוקי. ולמה.?

לגבי הטויוטה קורולה הבנתי שהיא בכיף עושה את ה1:15 בדרך בין עירונית.

אני לא יודע באיזה כיוון ללכת ועדיין לא השתכנעתי שהשברולט היא ההחלטה הנכונה.

אם אפשר אז לפרט לי טיפה יותר על למה כדאי לי לבחור איזה אוטו. אני בקושי מבין בזה ואני כבר אוכל תסביחים.

תודה שוב לכל מי שענה ולמי שיתרום לי טיפה מהידע שלו ועזור.

עריכה אחרונה על ידי mesh1s
פורסם

היתרון הגדול של השברולט הוא במנוע הגדול והחזק יותר, היא גם יחסית בטוחה. סיטרואן C1 תהיה חסכונית בדלק באופן משמעותי.

קורולה אוטומטית יכולה לעשות 1:15, בבינעירוני מישורי עם נהג רגוע.

בקשר לחששות מהשברולט, תעשה נסיעת מבחן, אפילו בסוכנות, חווית הנהיגה צריכה להיות דומה מאוד.

מה לגבי פאביה או איביזה 1.4? אולי הן הפשרה הנכונה? כנראה לא יהיו חסכוניות כמו מיני, ובטח מעט יקרות יותר, אבל יסחבו טוב יותר, ויהיו נוחות יותר.

פורסם

המנוע של הספארק בהחלט יכול להיות יתרון בעליות, אבל קולרולה אוטומטית בוודאות תצרוך יותר. סיטרואן C1 היא פתרון מוצלח הרבה יותר. גם אם ייתכן ולספארק סוג של יתרון בכביש המהיר. ל-C1 יתרון בעיר. במיוחד בעיר הררית כמו ירושלים.

פורסם

קורולה אוטומטית מהשנים הרלוונטיות רחוקה מצריכה של 1:15 היחידה שמתקרבת היא ה2008 הרובוטית שאם חיים עם הגיר שלה בשלום - היא בהחלט אופציה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...